zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationale Partij Suriname maalt niet om Bouterse

Nationale Partij Suriname maalt niet om Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 dec – De Nationale Partij Suriname, NPS, ligt niet wakker van de uitspraken van ex-legerleider Desi Bouterse. Dit zegt John van Coblijn, lid van de NPS Adviesraad. Dat deze coalitiepartij erop zou zijn Bouterse uit te schakelen voor eigen politiek gewin, slaat nergens op.

Evenmin klopt het dat de NPS het strafproces rond de Decembermoorden koste wat kost wil doordrukken om Bouterse een hak te zetten. “Het is keer op keer bewezen dat wij uitschakeling van Bouterse niet nodig hebben”, zegt Van Coblijn tegenover de Times of Suriname. De NPS is een grote partij die gaat voor nationale ontwikkeling. Profiteren van de zwaktes van anderen is niet nodig.

Volgens Bouterse is het strafproces meer gericht op politieke winst, dan dat het de huidige regeerders gedaan is om het lot van de nabestaanden. “Eén van de zaken is dat ze de gemeenschap constant opzadelen met een 8 december. De analyse is gemaakt en geconcludeerd is dat Bouterse uitgeschakeld moet worden om de NPS weer een sterke partij te maken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. niemand zegt dat de NPS bouterse wilt uitschakelen voor politiek gewin.Men heeft gezegd jullie moeten bouterse berechten en dat jullie dat opzettelijk niet doen omdat dat juist zou leiden tot jullie ondergang.

  Zonder desi bouterse moeten de verkiezingen over beleid en echte problemen gaan.zonder Desi bouterse is er geen reden voor het bestaan van Front.Nu gaan de verkiezingen over Bouterse.Stem niet op bouterse,maar stem op ons,want 8 december. Als bouterse er niet is heeft de nps geen slogan.Het beleid van front faalt op alle vlakken,maar geen nood bij de verkiezing zal dat niet ter sprake komen,want 8 december is er nog.8 december niet oplossen zal front nog jaren aan de macht helpen.


  Maak melding
 2. Hoeveel zetels heeft de NPS zelf gehaald tijdens de laatste verkiezingen mijnheer van Coblijn?

  Jullie zijn een GROTE boevenpartij, want jullie faciliteren dieven en criminelen.

  In het strafrecht wordt gesteld dat helers ook schuldig zijn. Nou dan, dan kunnen ze de hele NPS opsluiten!!


  Maak melding
 3. Die nps gasten hebbven ten minste een ding goed gedaan in de Sur. geschiedenis en dat is door hun lompe ondoordachte vastgeroeste redeneerwijze vanhun eerdere leiders.Daardoorkwam Bouterse in beeld !!! Zeer gioed want toen kwamer eidelijk een su. die dat land een beetje gezicht gaf.Niet die hollandse bil likkende Lachmon en arron .SORRY HOOR MAAR DIT MOEST IK van het hart>


  Maak melding
 4. Als het diezelfde Coblijn is die ik ken van mijn kinderjaren, is hij niet zolang weer terug in Suriname. Dus hij weet niet wat het Surinaamse volk de afgelopen 40 jaar heeft ervaren en nu nog voelt. Hij is nu op zoek naar anderen om de NPSjongeren nieuw leven in te blazen. Hoe gestoord moet iemand van boven de 50 jaar zijn om dat idee op na te houden.In de NPS duld men geen tegenspraak dus de jongeren hebben daar niets te zoeken. De laatste NPSjongere was de bejaarde Ro Waarde.
  Zoeken naar oplossingen voor een vastgelopen beleid getuigd van inzicht en een jonge geest en dat kunnen we zeker niet vinden bij Coblijn,Venetiaan,Rodgers,Kruisland en consorten. Dus reageren op datgene wat Bouterse zegt en niets positiefs daartegenover kunnen stellen getuigd alleen maar van vastgeroestheid en fossielen-gedrag.


  Maak melding
 5. Het is goed dat de NDP (lees Bouterse)er nog is anders kan de situatie van vóór 1980 herleven.Waar is het merendeel van de 3,5miljard aan ontwikkelingsgeld gebleven????
  De best bestede ontwikkleningsgelden van 500miljoen Nf,staat te boek tijdens de militaireperiode tussen 1980 en 1982.M.n. de NPS is gewoon een traditiepartij maar regeren kunnen ze niet.Bij het vertrek van de toenmalige Amerikaanse ambassadeur Stuart(midden jaren ’90)zei die letterlijk:Surinam needs a man with courage,a man like Bouterse.
  En dat werd hem niet in dank afgenomen door de regering venetiaan.


  Maak melding
 6. Geachte redactie,

  Hoeveel doden zijn er trouwens intussen reeds gevallen door dit armoedigbeleid van deze frontregeerders ?

  En ik heb het niet eens over die radelozen die van de brug zijn afgesprongen.

  Nog over die jonge crimineeltjes die in die overvolle gevangenissen opgesloten zitten en daardoor reeds op jonge leeftijd geestelijk vermoord worden.

  Ook bedoel ik niet die vele zwervers die dagelijks bijkomen omdat zij geen onderdak kunnen vinden.

  Wanneer gaan wij in Godsnaam deze doden een stem geven of tellen deze doden niet mee in het spel der ‘manipulatie’, omdat hier weinig politiek uit te halen valt ?

  Afgrijzelijk nogmaals, ma no bada:

  Na fa gogo tan, naso kamisa e weri.


  Maak melding
 7. Nationaal belang Mi-boi.mi wannie mikie joe loekoe dang joe sa si.

  De anderen zetten Instituten neer Informatie centra, met wiens geld.(ik neem aan staats geld)of niet.

  Wat doet NPS als blakamang partij,ik vind het erg dat ik het zo moet stellen.

  Jullie NPS hebben zelf voor gekozen, rassen partij politiek.(moest zijn nationaal een ieder in een partij)

  De anderen denken vooruit,de NPS blijft hangen en denkt nog het liefst verachteruit.

  Jullie zijn meer dan 40 jaar gehuisvest in een barak.

  Andere politieke partijen zitten in paleizen, zijn jullie blind/dom/achterlijk/schaamteloos.

  Mijn vraag is, wat heeft de blakamang aan een stel nodelozen, heeft de blakamang iets hieraan …en welk voorbeeld.
  Jawel… geen hoop geen toekomst ze worden zwaar gefrustreerd en zoeken een makkelijke weg en gaan drugs gebruiken,alcohol,daarnaast het liefst zwerven.
  Zien jullie dat niet dan …als julie het niet zien, dan zal de blakamang binnen de kortste keren het laat uitgedreven worden.

  TIKIE JOE AI LOEKOE MAAR DAN A LATIE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES