Surinaamse regering: nationaal kabinet uitgesloten

16

PARAMARIBO, 12 dec – Een nationaal kabinet is niet nodig. Dit stelt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Het voorstel van NDP-leider Desi Bouterse om de nationale problemen, zoals armoede en werkloosheid, aan te pakken via een dergelijke maatregel, is dan ook overbodig. Niet alleen kan de regering het allemaal aan, maar de NDP is niet bepaalde de beste partner.

Mocht een nationaal kabinet toch nog worden overwogen, dan zou deze partij de laatste zijn om op te vallen. “Ik ben bang dat de ervaring die de NDP ter beschikking wil stellen, bekend is”, zegt Marica tegenover de Times of Suriname. De jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw hebben voldoende bewijsmateriaal opgeleverd van waartoe exponenten van deze partij in staat zijn.

Tijdens het militair regime van 1980 tot en met 1987 had Bouterse alle gelegenheid om een beter land te maken van Suriname. “Hij had zeven jaar absolute regeermacht en was niet in staat om uien, brood, suiker en zelfs pindakaas op de plank te brengen. Door zijn toedoen zijn jongeren niet in staat om op eigen kracht schoolboeken te kopen”, zegt John van Coblijn, adviseur van coalitiepartner NPS.

Mensen kunnen nauwelijks meer voor zichzelf zorgen. “Dit alles komt door het geweldig denken van Bouterse, dat hij Suriname tot grotere hoogten kan brengen. Hij heeft een totale puinhoop gemaakt van het land. Wat hij nu doet is misbruik maken van de armoede, die hij heeft gecreëerd en mensen op te zetten tegen de regering”, aldus Van Coblijn.


16 REACTIES

 1. Ongelooflijk dat men op die stoel zit, gekozen heeft om daar te zitten omdat zij denken dat ze het beter kunnen dan nog durven Bouterse de schuld te geven van hun beleid welke maakt dat mensen nauwelijks meer voor zichzelf kunnen zorgen. Well if you cant fix it,please go home,mr marica.


  Maak melding

 2. Coblijn pi joe bril di, of neem die van Vtje en zet het op je neus..
  Het waren dezelfde klote duivels van NPS/VHP
  die Su. steeds in de wielen zat te rijden..vanaf (80)
  Met alles wat ze maar konden.Wat doen jullie nu..nu..nu..Dus mi boi wordt geen lieger/bedrieger.

  Let op, sa joe di doe want NPS no waard foe
  di wang “blakamang partij”..soso dong..Sma di foefoeroe ma joe no mang op joe “gogo” anders breken zij, jullie mars..dus ga weg met je vuil gehuil.
  Dus no lul men kan jullie maken en breken jullie zijn niks anders dan een stelletje in de regen achtergelaten nodelozen die op het ogenblik van de kou staan te rillen.


  Maak melding

 3. Meneer Marica ,

  Als jij Suriname uit deze beknelling kan halen ben jij meer dan een TOVENAAR want jij WEET zelf in welke SHIT je ons hebt gezet met je goverment take van 1 srd per liter brandstof naast al je accijnzen en belastingen die de staat al verdiend.
  Maar goed het woord goverment “take” wil al zeggen DIEFSTAL van het volk .


  Maak melding

 4. Ach Marica, straks is Venetiaan 15 jaar president en heeft in die tijd (met ontwikkelingshulp) toch veel minder kunnen presteren dan Bouterse (zonder ontwikkelingshulp) in 7 jaar.

  Het is dus kolder wat je uitkraamt.

  Maar dat je het niet eens bent is duidelijk, want dan kunnen jullie niet meer schaamteloos graaien in de staatskist.

  En de ervaring met het front is ook niet al te rooskleurig, ik heb toch liever een paar progressieven dan dieven en criminelen zoals Somohardjo, Jong Tjien Fa, Balesar, Gilds, Brunswijk……


  Maak melding

 5. heel goed gezeg ik hoop dat hun ogen nu open gaat mooi verwoord maar ik denk dat de aanhangers van deze man een kronkel in hun hoofd heeft of ze zijn vergeetachtig


  Maak melding

 6. Wanneer gaat deze huidige corrupte regering eindelijk het hef in eigen handen nemen ipv steeds maar terug te wijzen naar zaken die in het verleden hebben plaatsgevonden

  De militaire staatsgreep kwam ook echt niet voort uit het het niets Ook toen was de regering corrupt bezig

  Deze politieke partij heeft destijds militairen van Surinaamse afkomst uit Nederland laten halen met allerlei loze beloften
  Waaronder een eenvoudige woning Toen we er kwamen hebben we bij familie moeten wonen want er was gewoon niets anders als een kaal stuk land waar nog op gebouwd moest worden
  Om maar niet te spreken over achterstallige uitbetalingen van het inkomen er werd niet eens naar ons omgekeken Vind men het gek dat de militairen uit ontevredenheid zijn opgestaan om verandering in de chaos te brengen

  Zogenaamd ging het goed met de economie de Surinaamse gulden was zogenaamd meer waard dan de Nederlandse gulden Allemaal leugens die de toenmalige regering Surinamers voorhield

  Sta op doe iets met onze grondstoffen en geef ze niet gratis weg aan die stinkchinesen en verrotte Canadezen en hypociete Amerikanen!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Meneer van coblijn en marica un no habi sjin(g)al moest ik in de rij staan had ik te vreten, crimminaliteit kende ik niet tijdens Bouterse recime,jou kuru gilds waarmee is hij bezig met drugs,jullie hadden jullie mond,vol dat Bouta in drugs handelde,mocht het zo zijn had het volk nogmaals te eten,je gaat nooit accoord gaan voor een nationaal kabinet,a sturu switi ondro ju g…..,als je het met het Surinaams volk meent dan ga jij en van colbijn jullie gezond verstand gebruiken,Bouta had een puinhoop van Suriname gemaakt, dankzij jullie basja nederland.jou en jou president hebben Suriname de hel in gejaagt,Marica begin jou guru te vormen zeg hem minder te handelen in drugs met kleine jongens.. van cloblijn jou dementerende president hoort in huize Ashiana thuis,jullie hadden niet gedacht dat Bouta jullie wakkerzou schudden,Bouta zegt nooit iets zomaar zijn woorden komen altijd uit,Bika en(g) de oktu wan pikin fu GADO,Asa tan bescherm en(g)met de almachtige zal er een dag komen om het volk van Suriname te redden.uit die boevenbende en jullie zegeningen.NPS PARAAT>

  Akuba.


  Maak melding

 8. Het doet me goed om te zien dat alle reacties TEGEN Marica zijn!

  Trots maken jullie mij Kondreman!

  Jullie zijn fantastisch! Op naar een geweldige verkiezingswinst in 2010! One Love!


  Maak melding

 9. welke eerlijke oprechte suriname kan mij vertel nou ik maak het makelijk noem mij drie dingens wat bouterse heeft gedaan die goed voor suriname waren ben ik benieuwd naar ik heb gisteren naar waterkan net gekeken naar bouterse wat mij opvalt dat hij mager is geworden en nog steed de grote joker uithaald ik niets zinnig gehoort van hem maar ja ik kan mij herinneren vroeger toe die mensen naar pengel gingen kijken en alls je vroeg wat zij hij was het antwoord a mang takie maar je kreeg niet te horen wat hij zij en nog wat ik heb ook gekeken naar bouta en bischop toen was mij duidelijk dat die man vol coke zat en de domme massa opzweepen iedereen weet wat daarna is gebeurt let op mijn woorden hij gaat echt pinaren voor hij dood gaat vergeet niet wat ik nu zeg want hij is erg ziek


  Maak melding

 10. Bouterse ziek? Die man zal nog lang blijven leven!

  3 dingen vroeg je.

  Wat dacht je van de instelling van Arbeidsinspectie?

  Wat dacht je van lancering Staatsziekenfonds?

  Wat dacht je van lancering Staatsolie?

  Heeft u meer nodig? U roept, wij draaien!


  Maak melding

 11. hahahahaha ik lach mij kapot hier echt waar eddie jarap ik hoop dat ik het goed schrijf is de grondlegger van staatsolie geweest maar nu is mij een ding duidelijk pronken met ander mans veren dat kunnen de ndp mensen goed maar nog iets iemand die kies om jou tegen standers te doden die ongewapend zijn laat zien wat voor hoeveelheid verstand zo iemand heeft . en dan ga ik met jou mee in deze zet daar tegen over wat voor kwaad hij in suriname en elende heeft vericht dan staan we op nu . oprechtheid ik vraag mij af of iemand die voorstander van die slager van paramaribo is wel oprecht kan zijn ik hoor jou oke nu mag jij draien


  Maak melding

 12. Ik ben zeker geen aanhanger van deze regering, integendeel. Brunswijk en Somo zijn gewoon 2 ordinaire rovers die alleen aan hun eigen belang denken.Brunswijk is ook nog een ordinaire bankrover en moordenaar. Vene heeft bij mij alle krediet verspeeld door met deze criminele figuren in zee te gaan. Echter, een ieder die nu Bouta gaat ophemelen is niet goed wijs en is kort van memorie. Men is zeker de lange rijen in de winkels, de schaarste, de voedselpaketten, de willekeur, machtsmisbruik, de moorden, de gierende inflatie enz. enz vergeten. Bouta kon niet eens het volk te eten geven. Het volk moest bedelen bij familie in het o zo gehate Nederland. Dat vandaag aan de dag de criminaliteit zo verhard is, is deels te danken aan de binnenlandse oorlog die Bouta over zich heeft geroepen. (in deze gaat Nederland zeker niet vrijuit). Oprechte nationalisten en nu nog Bouta aanhangers kom tot inkeer en zorg dat Bouta en zijn meelopers van het toneel verdwijnen.


  Maak melding

 13. heren heren
  laten we even terug gaan naar de tijd.
  op de eerte plaats heeft hij er zelf een zooitje van gemaakt 7 jaren lang ,toen kwam vene en heeft zijn best toen gedaan om te redden wat er teredden was ,toen ja toen kwam de NDP weer toch met bouta!!!!als grote man op de achter grond,en oje waren jullie helemaal vergeten wat hebben ze er een zooi van gemaakt toch.
  ja oke een paar brugen werden er gebouwdt zeker wel hoor je ,mij niks van zeggen hoor.
  MAAR IK GELOOF TOCH ECHT DAT ZE HEM TOEN WEG GEJAAGT HEBBEN TOCH EVEN SNEL EEN SPINTER PARTIJ,TJE UIT DE GROND STAMPEN DIE DE SCHULD GEVEN TOCH EN KLAAR.
  maar ja jullie zijn zeker vergeten dat jullie het volk van suriname toen de NDP weg gestuurt hebben toch.
  en dat hij bij de laatste verkiezingen EVEN ZIJN LAATSTE TRUKJE LIET ZIEN TOCH, HIJ KWAM TOCH MET EEN PAAR VRIENDEN MILITEREN OP HET PODIUM MET WAPENS STAAN NIET DAN, WAS DAT NIET DE VOOR ZITTER VAN DE NDP.
  EN ZIT ZIJN ZOON EN BROER EN GA ZO MAAR DOOR NIET IN DE BAK VOOR VANALLES EN NOG WAT.
  IEMAND DIE ZIJN EIGEN HUISHOUDEN NIET KAN RUNNEN WAT DE FUCK MOET DIE DAN EEN HEEL LAND RUNNEN ,DE EER IS AAN JULLIE NATUURLIJK HELEMAAL MAAR BEZINT EER GE BEGINT


  Maak melding

 14. Willen jullie mij vertellen,dat deze waardeloze regering het o zo goed doen.
  Wel kopen jullie een ticket en kom maar naar Suriname,bekijk het met eigen ogen.
  Wat een puinhoop is het in de binnenstad smeriger kan niet.
  In de tijd van Bouterse waren de straten SUPER schoon,mannen ,vrouwen jong,oud zag je de straten schoonvegen,en het belangrijkste hiervan was,men had werk.
  Voor Bouterse waren er woningprojecten met half afgeboude woningen met dank aan Aron,Bouterse kwam aan de macht,binnen no time waren de huizen afgebouwd en kon een groot deel van de minder bedeelden een woning betrekken,met DANK aan Bouterse.
  Komt het zien,komt het zien hoe de woningzoekenden hier(Suriname) nu leven,in zelfgebouwde tenten,sloopauto` s enz. nu vraag ik je,verlang je niet naar een coup?Militaire of whatever.
  Zij die van plan zijn zou ik willen aanraden met de man in de straat te spreken,onder welke juk ze nu leven.Maar tja jullie wonen en leven in Nederland al dan niet van de socialedienst en hebben een grote mond hoe de Surinamers het beste af is,allemaal oeverloos gezwetst van de betweters,die niets en helemaal niets zijn in Nederland,hold your tongue forever en profiteer maar lekker van die domme Hollanders.


  Maak melding

 15. Oké Iwan,
  Ja hoor,nou kan ie wel weer. Bouterse schiep werk met banen als schoonmakers en ambtenaren.Dat brengt dus volgens jou een land vooruit. Het is bedroevend dat je zo reageert. Jij wordt kennelijk niet gehinderd door enige (economische) kennis van zaken. Ga studeren of vertrek naar de beschaafde westerse wereld en ga er desnoods een tijdje wonen. Probeer Nederland, ik wet met je dat als Bouterse aan de macht komt je niet terug gaat. Voor de goede orde ik ben een Surined,woon al 36 jaar in Nederland, heb een uitstekende baan en kom bijna elk jaar naar Suriname. Vene zijn beleid met zijn criminele handlangers (Somo en Brunswijk) kan ik ook niet goedkeuren.


  Maak melding

 16. Klodi, wie geeft je het recht om mij te sturen naar de westerse wereld?Gaat je geen ene klodi aan maar ik zal je toch vertellen dat ik afgestudeerd ben, en ben zonder morren terug op mijn geboorte grond.Ja ik heb nog nooit en dan nog nooit van de SOOS geleefd.Maar ik denk jij wel en vele anderen,anders zou je anderen hun mening wel respekteren.Ja Bouterse schiep werk,en de werkende massa is goed voor de economie van een land,maar tja waarom verdoe ik mijn tijd,Surinamers zoals jij,weten niet wat werken is,van daar dat je die koeterwals typt.Kom maar naar Suriname en zie hoeveel,gezonde mannen(zwarten)zomaar de straten bevolken,hanging begging zogezegd,triest voor dit prachtige land.Maar no spang de CHINEZEN zullen Suriname op de wereldkaart zetten.

  Go Bouta Go.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.