Suriname verhoogt uitvoeringscapaciteit projecten

3

PARAMARIBO, 12 dec – Suriname heeft de eigen capaciteit verbeterd voor uitvoering van projecten. De resultaten zijn nu al blijkbaar volgens de Europese Commissie. waar vroeger veel beschikbaar geld uit het Europees Ontwikkelingsfonds, EOF, onbenut bleef, is daar nu geen sprake meer van. Het is gelukt elf miljoen euro te behouden uit het negende EOF.

De Europese Commissie heeft positief beslist, omdat Suriname het afgelopen jaar veel door de EU gefinancierde projecten heeft uitgevoerd. “Het is duidelijk bewezen dat we het wel kunnen”, zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking tegenover de Ware Tijd. De verbetering is vooral te danken aan een speciale EU-taskforce voor beleidshervorming. Binnenkort worden enkele projecten getekend die zijn vlot getrokken door de taskforce.

De gezamenlijke waarde van de projecten bedraagt ongeveer honderd miljoen euro. “Dit zijn projecten die reeds lang in de pijplijn zaten”, aldus Van Ravenswaay. Suriname is qua performance onder meer Trinidad & Tobago voorbijgestreefd. “De Surinaamse overheid is de laatste tijd veel actiever met de besteding van de middelen”, zegt EC-vertegenwoordiger Helena Laakso.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.