woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandUitlating Kenneth Perez maakt Surinamers transfervrij

Uitlating Kenneth Perez maakt Surinamers transfervrij

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens Ajax Online heeft Ajax een risico genomen door Kenneth Perez niet te straffen voor het uitschelden van Nicky Siebert voor ‘kankerneger’. “Dat Ajax geen maatregelen heeft genomen, kan de club op basis van het arbeidsrecht letterlijk duur komen te staan”, zegt advocaat Jan Kabalt in De Telegraaf. “De Surinaamse jongens zijn volgens mij transfervrij.”

De jurist schermt volgens de fansite met het wetsartikel 679 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Kabalt: “In bepaalde gevallen heeft de werknemer het recht om ontslag op staande voet te nemen. Dat is als zich een dringende reden voordoet. Bijvoorbeeld als de werkgever hem mishandelt, beledigt, zijn loon niet voldoet of hem aan gevaren blootstelt. Hij hoeft zelfs geen opzegtermijn in acht te nemen. In het geval van het roepen van ‘kankerneger’ door een speler naar een grensrechter, wordt in ieder geval de grensrechter beledigd.”

Ook de Surinaamse Ajacieden zijn echter gekrenkt door de woorden van Perez, zo stelt de advocaat. “Als de club van de speler niet optreedt tegen dit soort zaken, zou gezegd kunnen worden dat de club dit gedrag van een ondergeschikte gedoogt en dus indirect de donkere jongens beledigt. Verdedigbaar is ook dat de club zich niet als een goed werkgever gedraagt door niet op te treden tegen de speler in kwestie, waarmee de club tegenover andere spelers ernstig tekort schiet.”

Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Ryan Babel en Kenneth Vermeer, is op de hoogte van de wetgeving. “Er zijn zeker mogelijkheden om de contracten te laten ontbinden. Ajax zal ons in de toekomst, als ze die spelers verkopen, denk ik wel dankbaar zijn dat we daar nu waarschijnlijk geen gebruik van maken. Babel en Vermeer hebben de excuses van Perez kennelijk geaccepteerd, want ze zijn niet naar me toegekomen dat ze weg wilden bij Ajax. Al is Perez natuurlijk veel te ver gegaan.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Schandalig wat Kenneth Perez heeft gezegd. Nóg schandaliger dat Ajax zo lauw op het wangedrag van deze onopgevoede speler heeft gereageerd. Hier passen slechts harde sancties!


  Maak melding
 2. Hou nu toch op!
  In het heetst van de strijd – bijvoorbeeld sportwedstrijden – worden wel meer dingen gezegd, zonder dat de persoon dat werkelijk meent.
  ( En ik ben een Suri ).
  Als je alles op een weegschaal gaat zetten van een ander, dan vraag ik je, om eerst te beginnen bij je zelf.

  Dat ik dit geschreven heb, wil niet zeggen dat ik achter Perez sta, maar weet dat dit gezegd kan worden.


  Maak melding
 3. Dit is een belediging aan alle donkere Su voetballers, meteen vertrekken uit het team van Ajax, bestuur van Ajax houd het hand boven discriminerende blanke spelers.


  Maak melding
 4. Ik weet niet of het jullie opgevallen is dat Ajax een ander beleid voert en de cultuur is ook veranderd en dat doen ze op een geraffineerde manier. Als je naar PSV kijkt dan zie je duidelijk cultuur verschillen. Bij PSV gaat men menswaardig met je om vandaar het elftal ook zo kleurrijk is en respectvol in Europa. Bij Ajax gaat men over lijken men heeft daar een imago van niet lullen anders oprotten. kijk maar hoeveel trainers ze in korte tijd versleten hebben.
  Daarom hoop ik dat PSV wederom kampioen wordt met Kluivert. Tang Boeng.

  Blakamaribo


  Maak melding
 5. Juist van een speler als Kenneth Perez had niemand zo een uitspraak verwacht, omdat hij niet te boek staat als een onopgevoede speler. Ik ga hem hier dus zeker niet verdedigen na zo’n stomme en onwetende aktie. Maar ik ben er wel blij om dat hij zich vooral niet heeft ingehouden en dat hij getoond heeft dat een ieder van ons het in zich heeft. Hoevelen zijn er wel niet die het denken, maar zich niet uitspreken. En laten we eerlijk zijn, iedereen weet dat discriminatie onder de Surinamers( met name in Nederland) hoogtij viert. Dus net als wat Djaidjai zegt: “Als je alles van een ander op een weegschaal wilt zetten, moet je eerst bij jezelf beginnen”.


  Maak melding
 6. dat is niet nieuw , mijn zoon speelde in de jeugd van ajax ,weet je wat een blanke speler tegen die man zij tijdens de warmingup tering neger , na dat mijn zoon naar de trainer stapst deed hij lakoniek over , tegen mij zij hij ik heb die speler al gesproken dat was het. als een donkere speler wat had gezegt wat niet door de beugel kon dan was het meteen een week niet trainen plus niet spelen . maar voor de blanke jongens loopt het alijd met een sisser af.


  Maak melding
 7. Oke dan Sergio,

  Die donkere spelers moeten vertrekken als Ajax niets doet het is gewoon een belediging en er zijn genoeg donkere Ajaxcieden geweest die genoeg hebben verdiend voor Ajax dus een beetje respect zou wel opzn plaats zijn.

  Ik ben benieuwd hoe het andersom zou zijn,als een donkere tegen een witte had geroepen kanker bleke dan hadden was er een rassen rel uitgebroken,had de politiek zich er meer bemoeid en noem maar op.

  Bij Ado Den Haag zongen ze dat de vrouw van van der Vaart een hoer zou zijn,die wedstrijd werd bijna gestaakt,politiek bemoeiden zich ermee,en dat waren de supporters,nu is het een topsporter die een goede voorbeeld zou moeten geven.

  Erg hoor.


  Maak melding
 8. Perrez is ondanks zijn naam doet vermoeden een Deen, Denemarken is 1 van de meest discriminerende landen van europa.

  punt hier is dat de er door de media zoveel aandacht aan wordt besteed en opgeklopt wordt. gebeuren wel ergere dingen

  en je kan 2 dingen doen;

  1 negeren en diegene uitlachen
  2 klappen

  🙂 2 helpt meestal het beste maar is slechts van tijdelijke aard, waarmee het probleem waarschijnlijk alleen maar groter wordt


  Maak melding
 9. Je moet een dikke plaat op je hoofd hebben om in deze maatschappij staande te kunnen houden.Vooral op de voetbalvelden gelden alleen maar scheldpartijen.
  Ik heb daarom veel respect en bewondering voor de kleurrijk voetballers,die staande weten te houden en de hoogste niveau hebben bereikt.


  Maak melding
 10. Mijn mening hierover is deze:

  Ik word het een beetje zat dat gezeur van die voetballers.Ze verdienen zo vreselijk veel geld en als ze hun voetje bezeren rent iedereen voor ze.En als ze voor neger worden uitgescholden staat de hele wereld op zijn kop.Ik als donkere buschauffeur krijg regelmatig veel meer voor me kiezen,mijn sallaris is vele malen minder en als mijn pasagiers me uitschelden moet ik me inhouden want anders kan dat wel eens mijn baan kosten.Geloof me,met hun sallaris mogen ze alles tegen me zeggen en ga ik met een vette glimlach naar huis.Want een stelletje theekrans figuren.


  Maak melding
 11. ..en voor Cliff: je moet je laten omscholen een echte vak leren of anders voetballers worden,maar ja het is niet voor iedereen in de wieg/weg gelegd niet waar ?!


  Maak melding
 12. Hoi Habibi,aan jou reactie kan ik al opmaken dat jij niet echt slim bent want je profileerd jezelf als een i.q.loose kwiekwie.Jammer dat je niet met echte discussiepunten komt endat je waarschijnlijk niet verder kijkt dan jou platte neusje lang is.Heel jammer.


  Maak melding
 13. Wilde nog wel even vermelden dat ik tegen disriminatie ben en alles erom heen.Wil alleen wel vermelden dat als het om goedbetaalde mensen gaat iedereen zich druk maakt,maar als het om iemand uit de onderklasse gaat mag alles gezegd worden en word je weinig beschermd, enzo is het vandaag de dag wel.Endaarom steekt het me als we ons weer druk maken om de goedbetaalde jongens.Daarbij komt ook kijken dat in stadions alles gezegd word,ook door de spelers onderling.En dat weten ze ook en doen daar zelf ook aan mee.Dus denk niet dat ik hier meer woorden aan vuil ga maken.


  Maak melding
 14. waarom zo een drukte over die perez, als je naar hem kijkt, is hij niet eens een blanke vandaar die naam perez (smile), grappig zeg, ik ben benieuwd als hij dat ook tegen ten kate zegt. hahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES