donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname bekijkt financiering extra loon

Regering Suriname bekijkt financiering extra loon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 nov – Het is nog niet duidelijk hoe de loonsverhoging van ambtenaren gefinancierd zal worden. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. De tien procent verhoging die is overeengekomen met ambtenarenvakcentrale CLO levert een prijskaartje op van ettelijke miljoenen Surinaamse dollars. De gevolgen moeten op een of andere manier opgevangen worden.

Bekeken wordt welke bronnen beschikbaar zijn, inclusief de belastingpot. Veel opties schijnen er niet te zijn. “We bekijken het nog”, zegt Sardjoe. Eerder hebben deskundigen gewaarschuwd voor de economische gevolgen als onbezonnen geëist en toegegeven wordt op het lonenfront. De stabiliteit van de afgelopen jaren zal best wel eens ondermijnd kunnen worden.

Onder meer de CLO is geen voorstander van al te drastische loonaanpassingen. De ambtenaren zouden er niet veel aan hebben als structureel alles in het honderd zou lopen. Ook de samenleving zou onnodig veel schade worden toegebracht. Tegenhanger Col vindt dat minimaal vijftien procent loonsverhoging moet worden verleend om de kosten van levensonderhoud bij te kunnen benen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES