donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit NederlandSurinaamse president ontvangt Van Ardenne niet

Surinaamse president ontvangt Van Ardenne niet

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse president Ronald Venetiaan en vice-president Ramdien Sardjoe hebben gisteren minister Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking niet ontvangen. De afspraken werden afgezegd. Sardjoe bevestigde dat het besluit te maken had met het ongenoegen over de ‘incorrecte behandeling’ van minister Joyce Amarello-Williams, ruim twee weken geleden op Schiphol. De minister werd in het openbaar gefouilleerd.

Van Ardenne zegt te hebben begrepen dat Venetiaan en Sardjoe haar wegens tijdgebrek niet konden ontvangen voor beleefdheidsbezoeken. Ze zei zich niet te kunnen voorstellen dat het incident op Schiphol een rol heeft gespeeld.

De Nederlandse minister noemde het spijtig dat de controles op Schiphol in Suriname zo emotioneel liggen. ,,Het is echter een standaardformule die voor iedereen geldt.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. Sang, Ronald wordt flink! Goed zo, pluimpje! Nu nog ook 100% op Zanderij dan ben ik helemaal blij.

  Typisch weer holland om te praten over een ‘incident’.


  Maak melding

 2. De staat Suriname zou ook kwestie van de Nederlanse Openbaar Ministerie – Surinamer D.D. Bouetrse aan de kaak moeten stelle, nu duidelijk is aangetoond dat middels leugen en bedrog de man veroordeeld is.


  Maak melding

 3. Zielig doenerij en inefficient gedrag van Vene. Straks mag die ook fluiten naar de toegezegde 50 milj euro, terwijl zijn actie totaal geen effect heeft op wat er op Schiphol gebeurt. Wat is er mis mee met Ardenne visiteren en daarna lekker je excuses aanbieden ( zoals nl dat doet) en nogeens de 50 milj, opstrijken.
  Nogmaals ik ben niet tegen de controles, zie eerdere reakties, maar ik bedoel vanuit de bril van Vene bekeken was dit effectiever.


  Maak melding

 4. balkenende ontving alice amafo en williams ook niet. Gek balkenende en de koniging ontvangen d e surinaamse ministers nooit. Dus men is laat met het niet ontvangen van nederlandse ministers. nu ze fouilleren ons op schiphol.wie gaat ardenne flink aanpakken op zanderij?Der niet ontvangen doet haar niks. Bukken moet ze. Dan heb je wat gedaan.Geen ballen, ze durven niet.


  Maak melding

 5. het is gebleken dat diplomaten uit su hun positie misbruiken . deze regering van suriname kon alleen tot stand komen met behulp van die ex-veroordeelde. is a shame, naar mijn mening hebben ze hun recht op gelijke behandeling verkwanseld.
  of dachten ze dat die nederlanders toch hun handen boven het hoofd zouden blijven houden ? nou mooi niet! voor mij persoonlijk is rechtgevoel vaak belangerijker dan wet.want er zijn mensen die in staat zijn om de wet te omzeilen of hun eigen wetten te maken of te veranderen
  tang boeng

  Psycho


  Maak melding

 6. De kleuterklas van vene en sardjoe.
  Weten nogniet eens wat de internationale regels zijn.
  De kinderen(vene ,sardjoe ) zijn boos krijgen geen gelijk.
  Ja controleer die buitenlanders, chinezen pikken jullie werk, maar jullie willen niet werken, laat geen hollanders komen , want zijn volgens jullie toch alleen maar rascisten.
  Hoe laat is de school uit
  kom niet meer bij van het lachen


  Maak melding

 7. Gelukkig worden de mensen politici in Suriname eindelijk wakker en komen ze op voor gerechtigheid. Zoals ik al eerder heb aangegeven heeft het niks met kinderachtigheid te maken. Als overleg niet helpt dan moet men zich noodgedwongen verlagen tot het niveau van de andere partij: dezelfde taal spreken en spelregels hanteren.
  Nu maar hopen dat ze niet met de staart tussen de benen terug zullen kruipen voor het geld waarmee Nederland ze omkoopt, maar meer hun verstand zullen gebruiken en de gigantische potentie van Suriname zullen ontwikkelen ten gunste van het land.

  Wishing them all the best.

  Mvgr,

  Johnny Pritipalsingh


  Maak melding

 8. Wat een kleinzieligheid.
  Als dit de reactie is van onze leiders dan schieten ze in hun denken ernstig tekort. Dit riekt naar rancune en etalleert dat jij slechts een kleine jongen bent. Een ernstige reactie naar de Nederlandse regering zou beter op z’n plaats zijn en in de toekomst voor een andere route kiezen voor Surinaamse ministers.
  Vinden dat onze President gescoord heeft door dit gedrag, getuigt alleen van kortzichtigheid. Om de persoon die ontwikkelingsprojekten in jouw land komt bespreken zo te behandelen is m.i. niet correct. Misschien kan de President ons wel vertellen waarom de ontwikkelingsprojekten niet meer via de Surinaamse regering lopen maar wel via allerlei niet-gouvernementele organisaties. De opeenvolgende regeringen hebben de ontwikkelingsgelden steeds verkwanseld en hebben geen ontwikkeling voor dit volk kunnen brengen. Dus het gedrag van Venetiaan en Sardjoe als reactie op de 100%-controle is kinderlijk en achterlijk.


  Maak melding

 9. El Vene,
  Sinds uw samenwerking met dat stelletje ongeregeld zooi zijn uw kwaliteiten ook achteruit gegaan. Bent u nou boos om het feit dat de 100% controle ook voor uw ministers geldt, of bent u boos vanwege het feit dat mevrouw Van Ardenne blootstelt het tekort aan daadkracht binnen uw regering? U en uw vice-president weigeren mevrouw Van Ardenne te ontvangen omdat jullie je huiswerk niet hebben gedaan. Uw ministers en parlementsleden maken zich schuldig aan activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Waarom zou de 100% controle niet voor hen moeten gelden? Het zal u sieren mevrouw Van Ardenne alsnog te ontvangen en uw excuses aanbieden.


  Maak melding

 10. Venetiaan en Co. denk typisch op een Surinaamse manier. Bigie (groot) spelen. Maar als puntje bij paaltje komt zullen ze toch met hun handen op, gaan bedelen voor geld bij wie???? Ja de Nederlandse regering. Het is gewoon een kwestie van tijd. Let maar op.


  Maak melding

 11. Ik begrijp uit de reactie, dat de meeste negatieve reactie van niet Suri’ s komen. Jullie volkomen gelijk. Want als ik naar de corruptie in Nederland en de drugsbarrons, daar zakt je broek van af he. Nette mensen he. Achteraf horen we met welke misdadige praktijken zij zich bezig houden maw. dubbelleven leven. Dan hebben we het niet over oom politie, haha wat een giller. Die 50 miljoen, dreig niet, want ze krijgen het wel hoor, of wil je mij zeggen dat ze het in een koffertje had en weer mee terug heeft genomen. Dat is pas kinderachtig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES