maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeer kandidaat voor presidentschap Surinaams Hof

Weer kandidaat voor presidentschap Surinaams Hof

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Er is weer een kandidaat-president voor het Hof van Justitie. Dit zegt vice- president Ramdien Sardjoe. President Ronald Venetiaan heeft een kandidaat voorgesteld, na advies van partijen die betrokken zijn bij de rechtspleging. Wie de nieuwe kandidaat is, is niet bekend. Ook is onduidelijk of alle leden van het hof akkoord gaan.

Het laatste is steevast een breekpunt geweest de afgelopen jaren. Door dan weer het hof, dan weer de regering voorgestelde kandidaten zijn over en weer afgewezen. De rechters zijn nu aan zet. “Er zijn gesprekken geweest met de Surinaamse Orde van Advocaten, de Vereniging van Notarissen en het Parket alvorens de voordracht is gedaan”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd.

De functie is vacant sinds de pensionering van de vorige hofpresident in 1998. Er wordt rekening gehouden met de ‘gevoeligheid’. “Eigenlijk ben ik mijn boekje al te buiten gegaan, want deze kwestie is des presidents”, aldus Sardjoe. Volgens de Ware Tijd zijn de meest waarschijnlijke kandidaten de rechters John von Niesewand, die nu de functie waarneemt, en Ewald Ombre.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES