Suriname kijkt uit naar Jamaicaanse boterkeuring

0

PARAMARIBO, 7 nov – Suriname wacht vol zelfvertrouwen de keuring door Jamaica af van de lokale boterproductie. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Er bestaat totaal geen vrees, omdat de kwaliteit buiten kijf is. Het gaat er nu vooral om het recht te zegevieren.

Het weren van Surinaamse boter op de Jamaicaanse markt is onterecht. Jamaica zal hoe dan ook het eigen ongelijk moeten inzien en de Caricom-regels moeten naleven. Er wordt reikhalzend uitgezien naar de keuring door de Jamaicaanse gezondheidsinspectie. “We vrezen geen enkele oriëntatie, want we produceren boter van een kwalitatief hoog niveau”, zegt Marica tegenover Dagblad Suriname.

Paramaribo is ervan overtuigd dat de drogredenen geen lang leven meer beschoren zijn. “Daarom zeggen wij: laat die oriëntatie komen. Daaruit zal blijken of het werkelijk gewoon een reden is die men zoekt om onze boter te weren of dat ze werkelijk kennis wilden maken met onze boter”, aldus Marica. Jamaica vindt dat Suriname niet bekend staat als zuivelproducent en dat de eigen consumenten beschermd moeten worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.