vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurVertel estafette over Anansi de spin

Vertel estafette over Anansi de spin

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 19 november 2006 vindt er een vertel estafette plaats, die gaat over verhalen van de spin Anansi. Het evenement heeft tot doel de verteltraditie nieuw leven in te blazen. Tevens worden de verhalen op video opgenomen en publiekelijk toegankelijk gemaakt via de filmdatabase www.anansimasters.net zodat iedereen wereldwijd naar de rijkdom van Anansi verhalen kan kijken en deze niet verloren gaan.

Anansi verhalen maken deel uit van het immateriële erfgoed dat vanuit Ghana door de slavenhandel o.a. naar Suriname en de Antillen is geëxporteerd en door migratie weer in Nederland is terecht gekomen. Anansi is een fictief karakter met het gedrag van een mens maar het uiterlijk van een spin. Anansi verhalen hebben vaak een moraal en bevatten veel wijsheid.

Deze vertelbijeenkomst om 16.00u. in Odeon (Gouvernestraat 56/D in Rotterdam) richt zich met name op Antillianen en Surinamers die bekend zijn met Anansi, maar iedereen is welkom. De vertelbijeenkomst wordt gepresenteerd door Paul Middellijn en de middag heeft een muzikaal tintje.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES