woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurinaamse verenigingen benoemen kamerlid tot erelid

Surinaamse verenigingen benoemen kamerlid tot erelid

-

Does Travel - naar Suriname

SP-Kamerlid Harry van Bommel is zaterdag benoemd tot erelid van de Sociaal Kulturele Vereniging SHIVA, die opkomt voor de sociaal-culturele belangen van Surinamers, en de Vereniging Van Reizigers (VVR) die de belangen behartigt van luchtreizigers.

Volgens de verenigingen uit respectievelijk Paramaribo en Nijmegen ‘komt Van Bommel op een zeer bijzondere wijze op voor de belangen van de Surinamers in het algemeen en in het bijzonder de Surinaamse Nederlanders’.

Voorbeelden zijn volgens de verenigingen Van Bommel’s rol bij het doorbreken van de KLM-monopolie op de route Amsterdam – Willemstad, de KLM/SLM-monopolie op de route Amsterdam – Paramaribo, bij de naleving van de Toescheidingsovereenkomst tussen Nederland en Suriname en bij de protesten tegen vernederende 100% controles op Schiphol.

‘Met een onvermoeibare energie heeft de heer Van Bommel verbeteringen voor Surinamers en Surinaamse Nederlanders afgedwongen, dan wel naleving van afspraken geëist,’ aldus voorzitter Jankie van beide verenigingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Hulde aan dhr.Janki en aan dhr.van Bommel!!!! ik gun dhr.v.Bommel deze prijs van harte. Het is alleen jammer dat het een bakra is die deze prijs krijgt een geen SuriNed. Heel graag had ik in dit verband de naam Leerdam, Griffit, Beliot, Sweet,Burke,Risty, Burleson,Rambocus, Biekman, Callender gelezen, maar deze bounty’s vullen alleen maar hun eigen zak! mijn stem advies: stem niet op een bounty!


  Maak melding
 2. Jammer dat wij een “cocos” district hadden, nu niet meer.
  Alles weg, zelf de zee komt nu hard opzetten anders, mi boi, hadden wij cocos kunnen leveren aan de bounty fabriek.

  Met cacao doen wij niks meer, jammer, jammer wij hebben nu alleen “”politiek””.

  Droevig


  Maak melding
 3. Mr.Zuidoost,dat doe ik sinds Tara Oedraisingvarma niet meer.
  Ik ben erg blij met de benoeming van de heer v Bommel,als we op die Surineds moeten wachten om voor ons in de bres te springen,zullen we wachten tot we een miligram wegen.


  Maak melding
 4. beoordeel de man op zijn daden en wat hij bereikt heeft voor suriname en surinamers en niet op zijn kleur.
  vergelijk dit resultaat met 31 jaar onafhankelijkheid en wat surinaamse politici hebben bereikt.

  volgens mij discrimineer je op ras.

  kompas van slag ,zuidoost!


  Maak melding
 5. Iemand die opkomt voor de belangen van Surinamers in Nederland verdient wat mij betreft altijd lof. Daar zijn er veel te weinig van.En dat het een bakra is vind ik helemaal goed, hij doet in ieder geval iets wat Nederlanders van Surinaamse origine niet vaak doen. Ik heb er ergens wel een beetje begrip voor hoor. Die bakras maken het ons hier ook niet echt gemakkelijk, en als je zo moet vechten voor je eigen hachje, dan houd je geen energie over om voor anderen op te komen. Ik hoop dat meer bakras gaan beseffen dat, nederlanders die oorspronkelijk uit een ander land komen, gewoon dezelfde rechten en plichten hebben als autochtone nederlanders. En het blijft een feit dat Suriname in het nog niet zo verre verleden Nederlands grondgebied was. Surinamers waren ooit Nederlandse onderdanen, daar moet men gewoon rekening mee houden.


  Maak melding
 6. Terecht,

  deze mijnheer heeft zich altijd ingezet voor “onze” zaak en verdient dit dan ook zeker. Zo ver zelfs dat ik op SP ga stemmen deze verkiezing!!


  Maak melding
 7. Beste Mensen,
  Met deze benoeming van het Tweede Kamerlid drs. Harry van Bommel tot erelid van Sociaal Kulturele Vereniging SHIVA en Vereniging Van Reizigers (VVR) zijn de Surinaamse parlementariërs flink in de verlegenheid gebracht. Deze oorkonde is niet van bovenaf (vriendjespolitiek) maar komt van de leden (basis) zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES