dinsdag, december 5, 2023
HomeNieuws uit SurinamePertjahah blijft gronden slinks inpikken

Pertjahah blijft gronden slinks inpikken

-

Does Travel & Cadushi Tours

NIEUW NICKERIE, 10 sep – Pertjajah Luhur, PL, zou weer op slinkse wijze grond te hebben toegeëigend. Dit keer gaat het om een sportveld in de Van Pettenpolder in het district Nickerie. Enkele maanden geleden ontstond er heel wat commotie toen bleek dat voorzitter Paul Somohardjo, tevens parlementsvoorzitter, een eenmansstichting als stroman had gebruikt om gronden in Paramaribo te verkrijgen.

Nu PL het ministerie voor grondbeheer en uitgifte onder zijn hoede heeft, lijkt Somohardjo bezig aan een ‘inhaalrace’ – zogenoemd ten behoeve van zijn ‘achterban’. Dit is het derde openlijke geval in enkele maanden. Opmerkelijk is dat minister Michael Jong Tjien Fa – die uiteindelijk moet tekenen voor de beschikking – tot nu toe buiten schot blijft.

Voor de jeugd uit de Van Pettenpolder is geen alternatief sportveld. Volgens bewoners zouden er reeds bouwactiviteiten zijn begonnen. Vermoed wordt dat districtscommissaris Shankar heeft meegewerkt aan de overdracht van het sportveld. Shankar werd enkele weken ook al genoemd bij malversaties met verblijfsvergunningen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

39 REACTIES
 1. Wanneer wordt dit geboefte nou eens eindelijk echt aangepakt?Surinaams grond is toch niet van enkele gladjakkers die maar inpikken wat en wanneer ze willen? Die man MOET gestopt worden , one way or the other.
  Sranang mang oen opoe oen ai, somo e fofoeroe oen gron, san ala sma habi recht tapoe.Dit kan en mag niet meer zo door gaan. Jog tjien fa zit daar als stroman in vooruitgeschoven positie ministertje te spelen en te wezen, en dus moet hij ook de laan uit. Komt er een kabinetscrisis , so be it,uiteindelijk zal t volk ermee gediend zijn dat deze stelers , leugenaars en fraudeurs opstappen.


  Maak melding

 2. Vtje !!! Vtje !!! Vtje!!!!!!!!
  ik heb je vaak horen roepen!! meneer de voorzitter!!!voorzitter.!! meneer de >>voorzitter.( dus u kunt hem niet stoppen)
  met zijn gruwelijke streken.

  Waarmee ben je bezig, om je zelfve op zulke wijze te laten vernederen.

  Stop nu het kabinet: dan geef jij de Suri’s rust,jij, hoogst persoonlijk bent de Suri’s aan het kapot maken, door steeds te horen en te laten weten dat er op sluwe wijze land wordt verdeeld.

  Laat die man alles wat hij reeds genomen heeft terug geven, en een fikse boete betalen, en voor zijn leven uit de politiek verbannen.
  De “politiek” moet begrijpen dat de maat nu echt vol is “”” creeer geen voor ’80″””

  Er zitten duizenden te wachten op een stukje domein grond er gebeurd niks.

  En dit gedrag van meneer de voorzitter is met niks te compenseren.

  Een ieder heeft recht in het land, Dus niet alleen de voorziter.

  “IS DIT DE GROOTSTE SCHRUKKEN KABINET”

  Stop ze nu.


  Maak melding

 3. Die Jong-Tjien-Fa heeft met zijn hele familie auto’s en audio/video apparatuur verkocht aan de Suri’s dus genoeg verdiend(“op een eerlijke wijze ????”)

  Maar hij moet niet denken dat wij in de jaren ’60 zitten, wij slapen niet dus “geef terug “geef terug” en blijf voortaan netjes van het land af.

  Het is voor de eerlijk hardwerkende en weinig verdienende Suri.

  Creeer geen “”””VOLKS OPSTAND””” Met omkopen bereik je niks geef “LAND terug..!!!ALLES !!!!!!!!!

  STOP NU.


  Maak melding

 4. De hebzucht van Salam Paul Somohardjo kent geen grenzen.
  Schaamteloos gedrag!!!
  En dat die Michael Jong Tjien Fa zich herhaaldelijk hiervoor laat misbruiken.
  Is er dan niemand die dit soort praktijken een halt kan toeroepen?


  Maak melding

 5. Dat men dit toelaat, dat zo iemand blijft zitten in de regering.Typisch su. De regering moet het vertrouwen opzeggen in deze meneer, of is men bang dat dit lijdt tot de val van dit cabinet? Zolang deze oude zakkenvullers er zitten zal er geen verandering in komen.Bij hen is het eerst eigenbelang, dan volgt misschien het volks/ landsbelang. Weg met Somohardjo, als hij echt de helpende hand wil bieden, een enkeltje Indonesie, daar zal hij wel misschien goed bijpassen.
  Plemo


  Maak melding

 6. …Pertjaja olv Somohardjo is al geruime tijd bezig met het voeren van een walgelijke raciale en nationaal vijandige politiek , zg tbv haar achterban(lees de Javanen)….Steeds meer gaat men hierdoor de Javaan zien als een onvriendelijke, a-nationale en raciale Suri..(zoiets als de VHP indertijd)…Somo is voorts hard op weg om Errol Alibux in te halen o/h gebied van dictatoriale landtoeeigening en andere duistere zaken…En hoe reageert masra Sardjoe c.s. als hoofd van de Regering daarop?????…wel..zoals gebruikelijk…als de lafhartige zelfzuchtige angsthaas…zolang mogelijk op de VP stoel blijven plakken ,… andere partners helemaal niet boos te maken…de andere kant opkijken…en vervolgens grijnzend een misselijk lullig verhaal aan de samenleving ophangen…


  Maak melding

 7. Sardjoe hoofd van de regering?
  Dat is nog steeds Vene, Sardjoe mag alleen opdraven en likken waar het nodig is.
  Maar het is één en al ellende wat er in Su gebeurd!
  Wanneer wordt deze regering naar huis gestuurd!


  Maak melding

 8. Weten jullie wat ik niet begrijp. Er word corruptie gesignaleerd, het wordt vervolgens openbaar gemaakt. Maar er worden geen stappen ondernomen om dit misbruik aan te pakken. Wat nog erger is , is dat iemand die al herhaaldelijk is betrapt op corrupte praktijken, een ministerie onder zijn hoede krijgt. een vos verliest wel zijn haren ,maar niet zijn streken. Zeker als die vos Paul Somohardjo heet. Ik weet niet wat hij ervoor doet, om dit alles ongestraft te kunnen uitvoeren, maar in ieder geval kan hij ongestoord zijn gang gaan. En ik weet niet over welke achterban hij het heeft, maar er zijn genoeg javanen die zich net als iedere andere surinamer kapot moeten struggelen om te kunnen leven. Wanneer gaan Surinamers eens beseffen, dat het er niet om gaat dat je stemt op iemand die tot dezelfde etnische groep als jij behoort, maar op iemand die het goed voorheeft met het land en de mensen, en niet zijn eigen zakken vult. Of bestaan zulke politici in Suriname gewoonweg niet?


  Maak melding

 9. In een failed state (bananenrepubliek ) zijn dergelijke praktijken de norm.democratiefunctioneert niet, rechtsysteeem niet,….

  somo, de analfabeet, heeft al een strfblad voor overtredingen als politicus, dus….

  Bouterse en bankovervaller Brunswijk worden gezocht door interpol,dus….


  Maak melding

 10. Nieuwe leiders, Nieuwe leiders.

  Sta op en red de armen. Sta op!!! Sta op !!!

  NPS & VHP zijn vast gelopen. no Sometje di poeroe kaka gi ding.

  Ze zijn vast geplakt: Ding fassie ..

  >>>>Don’t wait to long >>>>.

  Uw ziet het deze man (S.je) zoekt echt problemen voor Su.

  Nieuwe leiders Nieuwe leiders.

  Houd de dief.


  Maak melding

 11. Kan het nog steeds niet begrijpen dat deze poef somo nog steeds niet is gearresteerd. dat deze man een voorzitter is van het parlement is schandalig, deze man heefd in ned een straf blad van adam tot paramaribo bank kroet verklaart maar ja alles kan en is mogelijk in suriname als je een boef ben. bouta had in 1982 met deze man moeten af rekenen jammer dat hij wist te vluchten en bescherming krijgt van vene en gezanten nu.


  Maak melding

 12. Oen no hor oen blo want: ER GAAT NIETS GEBEUREN.
  Als men iets gaat willen ondernemen gaat Somo dreigen om vorige grond uitgiften aan het licht te brengen. Aangezien heel wat politieke vrienden in het verleden aan grond geholpen zijn zal men deze zaak NOOIT onderzoeken want iedereen in de regering heeft zich hieraan schuldig gemaakt. Zo heeft iemand in commewijne grote lappen grond gehad voor landbouw doeleinden en nu blijkt dat de nieuwe weg naar voorburg, marienburg enz (die de weggespoelde verbindig moet vervangen) gepland is om over deze ‘landbouw’ gronden te gaan. De staat moet deze gronden nu terug kopen van deze persoon.
  Ook zijn ‘strategische’ mensen aan grond geholpen zoals bv de voorzitter van de bond van politie. Dus als de bondsvoorzitter grond krijgt denk je niet dat anderen in de politie top grond hebben gekregen? Wie gaat dan volgens jullie een politie onderzoek doen?


  Maak melding

 13. somo is al jaren een van de grootste dief
  in SU,en vene blijft door slapen + de rest
  van het assamblee,zo geeft men de dieven alle
  kans,zij zijn in aantallen als; volksvertegen
  woordigers;
  osewa


  Maak melding

 14. zo zie je maar dat je de corruptie toch nooit kunt uitroeien. De regeringsleden waren altijd corrupt en hebben altijd goed voor zichzelf gezorgd en hun familie en vrienden. Deze mensen moeten het voorbeeld geven in Suriname.


  Maak melding

 15. Dames Heren:
  Ik moet eerlijk bekennen, ik heb het zwaar,ik heb het zwaar.
  Na de roep Democratie!!Democratie !!.
  Dachten wij met zijn allen, het moet beter gaan. Kijk nu, wat wij hebben, een stel schurken, gemene slechte mensen bij elkaar. Dit kan nooit lang duren, het lijkt of er een vloek in deze mensen zit en dat dit zich over het land verspreid. Nu begrijp ik waarom anderen gaan roven,enz.

  Droevig.


  Maak melding

 16. Eens een dief altijd een dief.
  En zolang de Surinaamse jeugd op deze manier leert dat dit normaal is, zal er nooit een eind aan komen.
  Ik denk dat ik tzt mijn pensioen maar ergens anders ga uitgeven.


  Maak melding

 17. Hallo broerders en zusters,

  Wat maken we ons druk, wij krijgen 70.000. km2 d’r bij, leest de nieuws van 8 sept.

  Dus dat beetje wat somo doet,stelt niks voor.

  Is maar een stipje vergeleken met wat we straks krijgen, 200-mijlszone.

  Dus 200-mijlszone met veel visgronden,
  en veel aard-olie onder de zeebodem,krijgen
  we voor terug.

  Dus wat zeuren we nou..!!

  Dus als de hangjongeren die een voetbal veldtje verwaarloosd, en somo een mega complex bouw, voor z’n verkiezing strijd,
  dan hebben die hangjongeren straks wat aan,
  als de strijd voorbij is.

  Dus er is niks aan de hand,geen paniek voetbal, gewoon loos alarm.

  Groetjes,pakromo.


  Maak melding

 18. Als ik dit lees, mijn hemel toch,dan smeek ik,dat er weer een revolutie uitbreekt.
  Maar tja, Vene,die kan geen stap terug doen,hij wilde kostte wat kost regeren,en ik weet het haast zeker onder druk van de VS en Ned.moest hij met het geboefte (Somo en Brunswijk)in zee gaan,want Bouta of Bosje mochten absoluut niet regeren.
  De DOMME MASSA staat erbij en kijkt er naar.

  De derde keer binnen korte tijd ziet de PL,om zich grond toe te eigenen,liefs nog van de kinderen,wat zijn het voor “mensen”eigenlijk,van de jeugd stelen is het ergste,en niemand die er wat aan doet?????


  Maak melding

 19. Hoeveel heeft Jong-Tjien-Fa verdiend van Soemo in de afgelopen 2 jaar voor het geven van zijn handtekening voor overdracht van stukken grond. Hij zal er goed aan verdienen. Als het zo gedurende de regeerperiode van Venne (Zwarte Moa Tse Toeng gezien zijn “uniform”), dan zullen er heeeeel wat ongeschoolde multimiljoenairs zijn. Is dit waarop Suriname moet steunen?
  Bouta, doe het dit keer beter……!!!!!!!Please !!!!!


  Maak melding

 20. En dan maar klagen over DESI BOUTERSE, ik ben geen fan van hem, maar geen wonder dat hij zoveel achterban heeft, hij ruimt tenminste de SCHURKEN op die Suri. verkopen.


  Maak melding

 21. Omdat ze allen boter op hun hoofd hebben is er van stoppen geen sprake. Het wordt een kinderachtig gedoe van waarom jij en ik niet? Of jullie wel toen, mogen wij nu ook?
  Vene en Sardjoe zullen wel hebben gefluisterd: pluk de kip, maar laat haar niet kakelen. Helaas, dit soort zaken komen altijd aan het licht door andere afgunstigen. Een ieder wil een graantje meepikken. Ik blijf in Ned. wonen, Su ik wens jullie betere tijden.


  Maak melding

 22. weer het zoveelste geval ter illustratie van wat ‘politiek bedrijven ‘betekent in suriname.

  WANNEER BREEKT DE HEL LOS IN SURINAME???

  helaas, zijn er nauwelijks gerustellende ontwikkenlingen in sur.

  chinezen kopen zich in, de politici blijven corrupt, het binnenland wordt leeggeplunderd, en ga zo maar door.

  wie kan mij helpen mijn vertrouwen in suriname te blijven voeden.


  Maak melding

 23. Of het ooit uitbreekt is ook de vraag.Ik heb het gevoel als of niks een schandaal word in Suriname.even mopperen en dan is men er klaar mee.Het lijkt alsf men de moed op heeft gegeven en besloten heeft zich uiteindelijk toch te scharrelen achter een van de partijen die toevallig meer uit hun “eigen soort” bestaat.En nu is het wachten op de dag waar op ook zij geregeld zullen worden.
  Ik heb een javaanse dienst, alles wat uit der mond komt is:Salam is de beste forsitteRRR van Sieriname, hij doet echt veel voor jaffavanen.ze negeert wat er gezegd word gewoon.
  En dat is waar we in dit land mee leven.Het kan de mensen niet schelen.Men volgt blind.


  Maak melding

 24. Ik snap echt niet waar het heen gaat met dit land Suriname, het lijkt net een wilde westen waar de sterkste overwint en de zwakkeren het slachtoffer zijn. Als de kleine man op straat steelt dan wordt hij gestraft. Als politici stelen dan wordt dat getolereerd.

  Deze regerings fuctionarissen kunnen onderling regelen dan ze continu, openlijk, ongestraft kunnen en mogen stelen van de staat, turken die zwijggeld geven tbv mishandelen van surinaams personeel, een ware invasie van chinezen en brazilianen, sommige bosland creolen die het land onveilig maken dmv gewapende overvallen, moorden en verkrachtings praktijken. Alles is mogelijk als je geld op de tafel zet bij deze heren.

  Volgens mij is er een vloek uitgesproken over dit mooi land.
  O God laat het aub weer goed gaan met ons Suriname. Ik smeek U. In naam van Jezus Christus, neem uw vloek terug.


  Maak melding

 25. Een van de problemen waar Suriname mee kampt is dat, Somohardjo voor de javanen steelt(zegt ie tenminste), Sardjoe steelt t.b.v. de hindoestaanse gemeenschap, die chinese minister steelt voor zijn chinese gemeenschap, de creoolse ministers stelen voor de creoolse gemeenschap. Dat is tenminste wat ze beweren. Maar uiteindelijk vullen ze allemaal hun eigen zakken. Ik ken persoonlijk geen javanen die dankzij Somohardjo, zo een goed leven hebben dat ze niet hard moeten werken om te kunnen leven. Helaas kan ik over die andere bevolkingsgroepen niet zo veel zeggen, omdat ik er niet genoeg over weet. Maar wat ik zie en wat volgens mij voor iedereen zichtbaar is, is dat politici in Suriname hun zogenaamde achterban gebruiken als stemvee. Hebben ze echter eenmaal een ministerspost verkregen dankzij dat stemvee, dan verrijken ze zichzelf en hun familie en vrienden. De rest bekijkt het dan maar. zij zijn dan al binnen. Gewoon associaal.


  Maak melding

 26. Ook weer zoiets,dat het in suriname nog steeds mogelijk is dat iemand steelt voor zijn achterban!? zijn we niet allemaal Surinamers?? Het land is zo groot dat iedere surinamer recht heeft op een stuk grond om zijn of haar stekkie de kunnen bouwen of verbouwen .Een stuk grond is onbetaalbaar voor een normaal werkende surinamer. Geef iedereen een stuk grond ben je nou zwart,geel,oranje,groen,neger,javaan.hindoestaan,indiaan wat maakt het uit er blijft nog heel veel over .STOP DE ZELFVERRIJKING VAN DE ZOGENAAMDE LEIDERS DIE RATTEN!!!


  Maak melding

 27. Vreemd dat men zo reageert op de grond uitgiften Somohardjo. In Suriname zijn er drie partijen die bepalen wat in het land gebeurt, nl de VHP van Sardjoe, De NPS van Venetiaan en PL van Somohardjo. Van deze drie heren is Somo de enige die duidelijk heeft gezegd wat zijn bedoelingen zijn: “HELPEN VAN MENSEN DIE OP MIJ LIJKEN”, de Javanen dus.
  Diudelijker kan de man het niet stellen.
  Sardjoe is intelligenter, hij zegt het niet maar doet het zelfde als Somo. Niet zo lang geleden was hij in Nickerie om zijn achterban te trakteren met wat hectaren.

  Venetiaan zegt niets en doet ook niets, alleen voor de elite van de NPS maakt hij een uitzondering. Venetiaan wil roomser zijn dan de paus, de zgn Tien Schone Vingers.
  Ja, negers zijn zeer bekwaam in het vinden van argumenten om MENSEN DIE OP HUN LIJKEN niet hoeven te helpen.
  Hierdoor komen de Boslandcreolen en de stadscreolen, en niet te vergeten de Indianen, met lege handen te staan.

  Voor de Boslandcreolen is te hopen dat de AC-combinatie ook een deel van de koek opeist voor haar achterban.

  De Stadscreolen moeten nu eindelijk inzien dat ze door de NPS meer dan 50 jaar zijn misbruikt, vernederd en verraden.

  Hoe is het anders te verklaren dat de andere bevolkingsgroepen binnen de surinaamse samenleving door hun leiders geholpen worden aan grond, zelfs mensen die al tientallen hectaren bezitten, terwijl de arme achterban van de NPS jaren lang, soms meer dan 25 jaar, moeten smeken om een stukje grond van nog geen 500 vierkante meter, zonder succes.

  Jullie moeten maar een andere bontgenood zoeken, welke dat is kan mij niet schelen.
  Jullie hebben nu gezien wat voor prijs Vene moet betalen aan VHP en LP om aan de macht te blijven. En die prijs moeten jullie ophoesten.

  Word wakker sranangman,

  Kwasi


  Maak melding

 28. Dit is het gevolg omdat, jullie hier en in Su allemaal jullie etnische diversiteit koesteren.
  Neerbuigend doen over een ander zijn voorouderlijke cultuur. Jampa, koelie, nengre en djoeka. Wij hebben in onze cultuur geen saamhorigheid aangeleerd. Alleen maar diversiteit en hokjes denken. Voor wie dit mischien niet weet, maar onze kruimeldiefje Somo, heeft veel steun ook onder de hindostanen en chinezen. Waarom pakt niemand Somo aan, omdat hij een kruimeldief is. De slimmerikken blijven buiten schot, de echte schurken. Bij hen vergeleken is heer Somo een padvinder.


  Maak melding

 29. hebben jullie gehoord over de coup van thailand, dat is nou een coup die suriname nodig heeft.een schatige coup.zonder geweld.
  alleen als het nodig.niet wat bouta had gedaan. die coup van bouta was een analfabetische coup.dom. dit was een slim coup. als zo een coup in alle zuid amerikaanse landen en afrikaanse landen zou gebeuren. dan zou de aarmoe van deze landen voor goed, voorbij zijn, niet alleen armoe maar ook de criminaliteit zou afnemen.


  Maak melding

 30. beste megawatie,
  als men naar jou mening leest, dan merk men dat jij rasistische idee hebt. dat betekent.
  dat met jou samen.word het nooit wat goeds.
  men merkt dat je geen gevoel en respect heb voor anders zijnde en denkende. je had kritiek op premtime omdat hij liet zien dat er slachtoffers in sur waren.men vraag zich af. wat zou je zeggen als de slachtoffers alleen javanen zou zijn.zou je ook kritiek hebben op premtime.als je niet over een probleem praat.hoe ga je het oplossen.als je iets niet weet,als een blanke je discrimineerd. dan word je zeker erg boos. men merkt dat somo hardjo op weg is naar rasisme en diefstal.zo als men hier naar jou mening leest.dan steun je hem.is dit niet bewust. op naar de apartheid.de gemiddelde sur hebben honger.daar heb jij geen oog voor. dat is niet zo verstandig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES