SP wil spoeddebat over 100%-controles

13

Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel moet er een onmiddellijke wijziging komen van de zogeheten 100%-controle van passagiers uit Suriname en de Antillen. Aanleiding is een vernietigend rapport van de Nationale Ombudsman over de huidige gang van zaken. Van Bommel wil nog deze week een debat met verantwoordelijk minister Donner (CDA) van Justitie.

Volgens de Nationale Ombudsman is één op de drie aangehouden verdachten onschuldig. De Ombudsman oordeelt ook dat lijfsvisitatie met ontkleding in een controlefase onevenredig zwaar is en beveelt aan deze stop te zetten. Ook meent hij dat onschuldige passagiers beter moeten worden behandeld en ondubbelzinnig excuses horen te krijgen. Verder hekelt hij het feit dat onschuldige reizigers onterecht in de cel moeten blijven. Hij spreekt in dit verband van ‘onrechtmatige vrijheidsbeneming’.

Van Bommel: “De conclusies van de Ombudsman is ronduit schokkend. Ik wil nog voordat het reces aanstaande donderdagnacht begint een debat met minister Donner over de kwestie. Anders krijgen deze zomer opnieuw meer dan 10.000 reizigers te maken maar met een mensonterende en dus onacceptabele behandeling.”


13 REACTIES

 1. De Surinaamse gemeenschap toont in deze kwestie te weinig gevoel van eigen waarde.Te lang behandelen justitie en politie Surinaamse Nederlanders als zijn ze ongewenste vreemdelingen.De strafbare feiten stapelen zich op. Onschuldigen worden zonder enige wettelijke grond ingesloten.De praktijken van de Gestapo tijdens het Hitlerregime lijken weer van stal gehaald. De volkshygiene onder het mom van drugsbestrijding doemt wederom op. Extreemrechts krijgt haar gelijk.Zwarten zijn criminelen.Weg ermee.De Joden kunnen het u vertellen.We moeten binnen de EU juridische aktie ondernemen tegen deze onterende praktijken.Basta!


  Maak melding

 2. Ik vind persoonlijk die 100% controle best wel goed zo voorkom ook veel gedonder.
  Bij minister amafo had men ook gele zachte bolletjes gevonden in haar darmen.
  Dus mensen zeur onze politici zijn mede schuldig aan dit fenomeen.

  bloedworst


  Maak melding

 3. Zolang er lieden zijn die denken snel rijk te worden en maar slikken en proberen de controles te ontwijken, zullen onschuldigen hieronder moeten lijden! Er moet controle zijn! Ook in SU! Het opleiden van honden en inzetten bij vertrek uit SU moet toch mogelijk zijn? Één van de redenen dat SU mij trekt, en de tweede is de visumplicht. Ik ga in EU op vakantie of Brasil, Cuba en de Antillen.
  Su is weerèdè! Niet geschikt voor een rustige vakantie. Het begint al bij de consulaat en reisbureau.


  Maak melding

 4. Dit soort taferelen van mensenrechtenschennis kunnen inderdaad alleen via de officiele weg worden aangepakt. Nederland is lid van de EU en lid van de VN-mensenrechten organisaties? In het kader van deze lidmaatschappen hebben zij zich te houden aan de gemaakte afspraken. Helaas blijkt soms dat politiek Nederland iets anders wilt dan dat ze zeggen. Om twee gevallen te noemen die mijns inziens niet door de beugel kunnen bij de EU en de VN-mensenrechten is de brand in het asielzoekerscentrum bij Schiphol en natuurlijk de 100% controle. De enige manier om dit soort zaken aan te pakken is via de officiele weg en dat is Justitie en/of andere belangenorganisaties. Helaas is er onder de migranten/kleurlingen/belanghebbenden nog weinig animo om via belangenorganisaties dit soort zaken aan te pakken. Een mooi voorbeeld van hoe het zou moeten is de ‘Anton van Kom’ geval. Gewoon procederen als je gelijk hebt en je niet met een kluitje het riet in laten sturen, wat volgens mij een typisch Nederlandse eigenschap is. Dus mensen denk je dat je benadeelt bent, probeer dan alles (bewijslasten) op papier te krijgen (vraag overal een bevestiging/naam/referentie/enz. van, dat is het enige wat telt in Nederland) en analyseer alle informatie en kijk of je het de moeite waard vindt/is om te gaan procederen. That’s the only way people..


  Maak melding

 5. berichtgeving ontleend aan Spits 28-06-2006
  tussen januari 2004 en april 2006 zijn 6550 reizigers vanuit Ned.Antillen,Aruba,Suriname of Venuzuela als verdachten aangehouden,ruim 2000 bleken onschuldig te zijn .
  Dit betekent echter dat ruim 4000 reizigers dat WEL waren.,Dit geeft te denken.


  Maak melding

 6. wie zegt dat wat de nederlandse media vertelt/opschrijft de waarheid is? Zij vertellen dat wat ze zelf willen horen/geloven.

  Het is al vaker gebleken dat ze liegen als de beste om een bepaald doel te bereiken. Dat het cijfer hoog is, daar twijfel ik niet, maar waarom zou het niet andersom zijn? De nederlandse media heeft er een handje in om alles te verdraaien in eigen voordeel, zoals zovelen die invloed uitoefenen in nederland.


  Maak melding

 7. We kunnen het gedoe ook boycotten door massaal geen antwoord te geven bij eerste controle na het verlaten van de slurf , die aan het vliegtuig word gekoppeld.

  Juridisch ben je niet verplicht antwoord te geven en ze zullen echt niet iedereen meenemen voor naderonderzoek , daar hebben zij niet genoeg mankracht voor.

  M.v.g.


  Maak melding

 8. Een optie voor het drugsprobleem is wereldwijd legaliseren , dan word het minder intersant om te doen .De pharmasuitische wereld zal het gaan produceren .Het spul zal in de supermarkt te verkrijgen zijn voor weinig , maar zeker een derde van de wereldeconomie zal wegvallen vooral de marge’s van ‘eter’ en ‘acceton’.

  Degene die er nu het meest onderlijden zijn de arme gebruikers die vercriminaliseren.


  Maak melding

 9. Nederland ging altijd prat op het feit dat er in Duitsland een befehl ist befehl mentaliteit heerst. Ik durf te stellen dat het nu wel in Nederland zo is. Het systeem heeft erg onmenselijke trekken gekregen.

  Kijk maar om je heen. Extra regels, sancties,
  onverdraagzaamheid etc etc. Wie is daar schulding aan? Wij allemaal.

  Dat surinamers slecht behandeld worden komt om de wij geen leiders hebben maar alcoholisten en rokkenjagers.


  Maak melding

 10. Ik kan mij niet voorstellen dat er gatlikkers durven te reageren om dit mensonterend beleid van de Nederlanders goed te keuren!!Weten ze dan niet dat deze zelfde Nederlanders in het verleden en in het heden puur uit het oogpunt van winstbejag nog veeel ergere handelingen plegen of laten plegen??
  come on wake up!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.