Vasten voor zendtijd op radio en televisie

2

Een groep Surinamers en Antillianen zal zaterdag de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij in 1863 (keti-koti) vastend doorbrengen bij het slavernijmonument in het Amsterdamse Oosterpark. Ze wil daarmee haar eis kracht bijzetten om zendtijd op radio en televisie te krijgen voor de Afro-Surinaamse spiritualiteit. Dat heeft Peter Richelieu van de Stichting Afro-Surinaamse levensbeschouwing en spiritualiteit gisteren aangekondigd.

De groep maakt aanspraak op zendtijd die het Commissariaat voor de Media kan toekennen aan genootschappen op geestelijke grondslag. Het Commissariaat vindt de Afro-Surinaamse spiritualiteit echter geen geestelijke hoofdstroming. De rechter was het hiermee eens en gaf aan dat de Stichting de omvang van haar achterban onvoldoende heeft kunnen onderbouwen. Volgens de Stichting Afro-Surinaamse levensbeschouwing en spiritualiteit hangen een miljoen mensen in Nederland de Afro-Surinaamse levensbeschouwing aan.


2 REACTIES

  1. Surinamers die gaan vasten? Het moet niet gekker worden.

    Overigens vind ik het vreemd dat iedere religie een omroep kan hebben en de afro-surinamers niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.