Kunstenaar Robles de Medina overleden

8

In zijn woonplaats Eindhoven is zaterdag de Surinaamse kunstenaar Stuart Robles de Medina overleden. Hij was 75 jaar. Bekend als beeldhouwer, onder meer van het beeld van de populaire premier Pengel op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo, stond hij ook te boek als schilder en ontwerper, onder meer van postzegels.

Robles de Medina studeerde in Tilburg en Den Haag en was oprichter van de opleiding MO Tekenen en Handenarbeid in Suriname. In 1981 verhuisde hij naar Eindhoven. Op 24 april jongstleden is Robles de Medina door de regering Venetiaan benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster; een hoge onderscheiding die hem vorige week op zijn ziekbed door de Surinaamse ambassadeur werd overhandigd. De kunstenaar wordt vrijdag gecremeerd.


8 REACTIES

 1. Ik had het voorrecht om van deze grote geest les te mogenkrijgen tijdens mijn opleiding aan de Surinaamse Kweek School in de periode 1966-1968.
  Een zeer innemende persoonlijkheid, altijd vrolijk met veel humor en een inspiratie voor een ieder.
  Aan de familie veel sterkt toegwenst de hoop uitsprekend dat de goede en aangename herinneringen aan hem mogen bijdragen om het leed en verdriet in de komende dagen te verzachten


  Maak melding

 2. Den Haag, 28 mei 2006.
  Onze condoleances gaan uit naar de diepbedroefde familie.
  Wat jong nog.
  Heel veel sterkte toegewenst de komende tijd.
  We hebben teken- en handenarbeidles van Dhr.Stuart Robles de Medina gehad in de periode 1959- 1962 op de Sur.Kweekschool.
  Een heel erg aardige en sympathieke man.
  Van zijn vader ook les gehad op de St.Paulusschool in de periode 1955-1959.
  Zijn ziel ruste in vrede.
  bert uit Den Haag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.