zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNog een aanhouding in zaak 593 kg cocaïne in SLM-vliegtuig

Nog een aanhouding in zaak 593 kg cocaïne in SLM-vliegtuig

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak van de onderschepte 593 kilo cocaïne in een SLM-vliegtuig, hebben de autoriteiten in Suriname afgelopen weekend nog een man aangehouden. Het gaat om de 37-jarige S.D. die als loading supervisor fungeerde bij een contractbedrijf, dat diensten verricht voor de SLM.

De man werd zondag 24 maart op zijn werkplaats opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding, meldt de Surinaamse politie.

Op 6 maart werd 593 kilo cocaïne verpakt in 17 dozen, door het BID-team onderschept in het SLM-vliegtuig dat op vertrek naar Nederland stond. De onderschepte drugs zijn inmiddels door de politie vernietigd te Kraka.

In deze zaak werden eerder vijf mannen in verzekering gesteld. Hun inverzekeringstelling werd daarna met 30 dagen verlengd door het parket. Onder de vijf verdachten is een politieagent die bij het BID-team tewerkgesteld was.

S.D. is na te zijn voorgeleid bij een hulpofficier van justitie in afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere personen in de zaak aangehouden zullen worden. Het onderzoek duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Wat ik niet begrijp is dat mensen die in deze torie faya zijn gewoon beschikbaar zijn om alsnog opgepakt t worden. Is het zo dat het feest gewoon doorgaat? SD heeft toch geen boter op zn kop gehad?
    Ik krijg het gevoel dat er een zangvogelkampioenschap wordt voorbereidt want de twatwas en pico’s beginnen flink wat slagen te maken. nu ff wachten tot de trainer naar voren komt om gehuldigd te worden.


    Maak melding
  2. Nu gaan C-en en H-en ook nog bekvechten op WKN wie van hen de grootste @#$% zijn in Suriname. Julian With heeft gelijk; met zo’n bevolking komt het nooit goed in Suriname.


    Maak melding
  3. Het fascistisch- militaire regime van onze grote roerganger die 20 jaar moet opknappen heeft het hele drugsgebruik en handel in Suriname gefaciliteerd. De rode loper is voor Pablo uitgerold. Operation drugslabs en drugs vliegvelden hebben ze in het binnenland operationeel gemaakt. Het domein van de Militaire regime onder leiding van de NDP. Vervangend voorzitter is ook een expert hierin. Ze het helicopter vloot dat deze heerschap bezit. Hoe komt deze heerschap aan al het geld. Kinderen van deze elite hoeven nooit in hun leven meer te werken. Vruchten van het massaal geïmporteerde spul. Zelf een Bordoe had hierin een grote aandeel.
    Ik kan u verzekeren als de NDP nog aan de macht was dat deze transporten ongemoeid het land Suriname zou verlaten.ze worden nu onder deze VHP regering ontmanteld.
    Alle instituten in Suriname zijn zwaar gecorrumpeerd. De douane is de meest corrupte organisatie dat er is. Zelf een lid van het OM en een hoofdofficier en leden van de A- team zijn onderwerp van strafrechtelijk onderzoek. Hoe gekker moet het in dit land worden. We hadden een Antomp die geld aan het uitdelen was in discotheek in Nederland.
    Vertel mij nu effe wie niet corrupt is in dit land.
    Alles van waarde heeft de NDP weggedragen uit dit land. Normen en waarden zijn allemaal kapot gemaakt.
    Moderator hoop niet dat mijn bijdrage wordt gecensureerd.


    Maak melding
  4. Met zoveel r@€#! onder de bevolking, komt het idd nooit meer goed met dit land.
    Een volk zonder eenheid die niet leert van haar geschiedenis, heeft geen toekomst.
    Benieuwd of mijn reactie blijft staan.


    Maak melding
  5. Vroeger was ‘Mijn vader is veel sterker dan de jouwe’ een hit op de Surinaamse radio. Nu doen veel Surinamers hier op Waterkant hun best om een nieuwe hit te maken van ‘Mijn rasgenoten zijn minder misdadig dan de jouwe’ terwijl onder allemaal heel erg misdadig tuig voorkomt.


    Maak melding
  6. Hahaha, die paarse partij schijt nu bagger en probeert alles uit de kast te halen om de huidige regering in een kwaad daglicht te zetten. Zo hopen ze het volk weer voor zich te winnen om in 2025 weer op hun te stemmen.
    Volgens een paarse rioolrat op sterrennieuws is de paarse partij samen met haar veroordeelde voortvluchtige meervoudige leider en drugsdealer nog steeds populair onder het volk.
    Wel volk van Su, één ding kan ik jullie hard meegeven. Als jullie in 2025 weer op die criminelen van de vorige regering stemmen is het voorgoed einde verhaal voor Suriname.


    Maak melding
  7. Henkes
    Het is toch wel echt de waarheid als ik zeg dat mijn rasgenoten minder misdadig zijn.
    Ik ben Chinees en beweer met stelligheid dat de Chinezen in Suriname niet zo misdadig zijn dan de soort die in Santo Boma oververtegenwoordigd zijn.
    IK beweer ook met stelligheid dat de 1 ouder gezinnen onder de Chinezen vele malen minder is dan onder de Creolen.
    Ik beweer met stelligheid dat onder de Chinezen minder alcohol verslaafde zijn dan onder de Hindoestanen.
    Dus Henkes jouw opmerking klopt niet.
    Net zo stellig beweer is dat Chinees gemiddeld hardere werkers zijn dan menig anderen


    Maak melding
  8. Er zitten overal rotte appels, laten we dat vooral niet bagatelliseren.
    Wie zonder zonde zit, mag de eerste steen werpen.
    Spreek voor jezelf dan begeef je je niet op glad ijs.
    Als je je onthoud van bovenstaande, wees erop bedacht dat je stigmatiserend bezig bent.


    Maak melding
  9. Weer buitelen we niets ontziend over elkaar heen als een horde migrerende runderen..Als het over geld gaat, bestaat er geen kleur en spreken we allemaal dezelfde taal.

    Ik lees over hardwerkende Chinezen e.d., wat zeker waar is. De harde ‘werkers’ die momenteel ons oerwoud vergiftigen en roofbouw plegen, komen ook uit China. Het zijn wel geen ‘Surinaamse Chinezen’, maar toch…!

    En wat de coup betreft, doet men alsof de legerleiding alleen maar uit creolen en marrons bestond. Als men harde werkers wilt benoemen, dan heten ze ‘hindoestanen’ en zodra ze crimineel gedrag vertonen, dan zijn het plotseling ‘sranang man’…!


    Maak melding
  10. NPS van Aron was gewaarschuwd. Geen leger. maar Aron van de NPS wou met alle geweld een leger en een nationale vliegtuigmaatschappij. Zo moest de wereld om ons heen weten dat Suriname onder leiding van de NPS van Aron onafhankelijk is geworden. Zie hoe de kiemen van de destructie van Suriname door de NPS werd gelegd. Nu spelen deze landverraders mooi weer. Deze lafaards die
    destructie van Suriname hebben mogelijk gemaakt nemen nu afstand van alles wat zich heeft voltrokken in Suriname. Verval van waarden en normen, corruptie, het wegdragen van alle waarde van het land, de verrijking door de NDP elite, verval van he, , onderwijs,
    grondroof, Suriname cocaïne land, verval van het onderwijs.
    Hadden we deze negatieve ontwikkelingen die zich nu in het hedendaagse Suriname aan het voltrokken zijn nu niet kunnen voorkomen als de NPS deze historische fouten niet had gemaakt.


    Maak melding
  11. Volgens sommige simpele zielen zouden de hedendaagse ontwikkelingen zich niet voltrokken hebben, als de NPS (Arron) geen ‘historische fouten’ had gemaakt. Ze vergeten er echter bij te vertellen dat de VHP (Lachman) niet onwillig tegenover het idee van onafhankelijkheid stond. Het enige verschil, was de manier waarop.

    De onafhankelijkheid was er toch wel gekomen, omdat o.a., Den Uyl vond dat Nederland geen kolonies meer kon en/of mocht hebben. Het is te simpel om te zeggen dat alleen Arron de hedendaagse ‘ellende’ op zijn geweten heeft, terwijl er niet lang daarna een staatsgreep plaatsvond. En de mensen die het hardst over Arron en de NPS klagen, zaten als eersten in het vliegtuig richting Nederland.

    Hoe dan ook; momenteel is ons oerwoud in de uitverkoop gedaan en wordt vergiftigd en leeggeroofd en dat is volgens mij niet de schuld, van de al bijna 25 jaar overleden (creoolse) Henck Arron…

    “Als men vooruitgang wil boeken in het leven, dan moet men niet achterwaarts blijven bewegen…” E.S.


    Maak melding
  12. De grote bazen pakken ze niet. Ramcharan hft de loods.
    Hoe het de PG haar man?? Oeps zelfde naam.
    OvJ en dr man a d galg, maar ook andere in rechtelijke macht volgen.


    Maak melding
  13. ernesto , jij zegt “Als men vooruitgang wil boeken in het leven, dan moet men niet achterwaarts blijven bewegen…” , okee , maar zolang die bouterse niet is opgepakt , en de ndp is opgerot omdat we deze ellende aan hun te danken hebben , zullen vele Surinamers blijven terug kijken , wat dacht je van de nabestaanden van de decembermoorden 1982 en de nabestaanden van Moiwana 1986 waar 39 mensen waarvan vele vrouwen en kinderen zijn afgeslacht, en de nabestaanden van de eerste gedode politieagenten op 25 febr. 1980 en alle andere nabestaanden die hun geliefden zijn ontnomen door het militaire regiem van bouterse , nogmaals zij zullen het kunnen loslaten als die bouterse in het gevang zit of nog beter dat hij onder de zoden ligt


    Maak melding
  14. Wat me is opgevallen als ik op vakantie ga ergens in de Wereld zo klein of groot het land is Zie je meestal een Chineze of een Hindoestaanse Winkel🤔


    Maak melding
  15. Deze simpele ziel had begrepen dat bij de komende onafhankelijkheid aan Aron meer dan indringend werd voorgehouden geen eigen leger te moeten hebben. Maar de NPS van Aron was te eigenwijs en heeft het toch doorgedrukt. De historie had inmiddels uitgewezen dat eigen legers in net gedekoloniseerde landen het recept was op weg naar destructie. En nog steeds kampen deze landen met de naweeën van deze historische fouten.
    En als een volk niet wil leren van de geschiedenis dan zal zo’n volk gedoemd zijn. Hoop niet dat dit volk de NDP weer aan de macht brengt
    En laten we ons gelukkig prijzen dat een hoop van ons het land toentertijd hebben verlaten. Want het zijn deze mensen die het verarmd deel van de bevolking nog op de been houdt. U moet weten hoeveel miljoen per dag aan familie wordt overgemaakt. Zo kan dit getergde en verwarmde volk zich nog op de been houden. God zij dank dat een deel van ons daar zit.


    Maak melding
  16. Deze mensen vormen de lifeline van veel verpauperde mensen in Suriname. Dank aan de historische ontwikkelingen die mede hebben bijgedragen dat dit 1 van de meest corrupte land is op deze halfrond.


    Maak melding
  17. Het is niet per definitie de ‘historische ontwikkelingen’ die Suriname een van de meest corrupte landen heeft gemaakt, maar ook de ‘hedendaagse’, in combinatie met de ‘aard van het beestje’…en als men de illusie koestert (of wil koesteren) dat dit voornamelijk een ‘creools probleem’ is, dan is men nog niet volledig wakker geworden…

    Zo…en nu aan ’t werk…!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES