vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat Essed: "Formeel nog steeds geen opsporingsbericht gezien voor voortvluchtige Bouterse en...

Advocaat Essed: “Formeel nog steeds geen opsporingsbericht gezien voor voortvluchtige Bouterse en Dijksteel”

-

Does Travel - naar Suriname

Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht heeft gemeld dat de opsporing is ingezet voor de voortvluchtige Desi Bouterse en Iwan Dijksteel, stelt advocaat Hugo Essed dat er formeel nog geen opsporingsbericht is geplaatst zoals in de wet is aangegeven.

“Ik heb nog steeds geen formeel opsporingsbericht gezien. Ik heb een persbericht gelezen, maar bij een opsporing krijg je een foto in de krant, de signalement van de persoon, de beschrijving waarvoor hij gezocht wordt en waar je inlichtingen kan geven als je denkt dat je weet waar hij is”, zei Essed zondag in het programma Welingelichte Kringen.

De advocaat van de nabestaanden van de 8 decembermoorden vindt het bijzonder teleurstellend dat de twee veroordeelden de ruimte hebben gehad om te kunnen vluchten. Bij hem is er hierdoor een deuk ontstaan in het vertrouwen in de Surinaamse veiligheidsautoriteiten. Hij hoopt dat de autoriteiten hierover wat uitleg zullen geven.

Wanneer zo een opsporing formeel wordt gepubliceerd, zal er volgens Essed ook de vraag komen of degenen die Bouterse en Dijksteel behulpzaam zijn geweest bij het zich onttrekken aan de sterke arm, of dat voor hen ook een strafbaar feit oplevert.

“Ik denk dat daarvoor wel nodig is dat die openbare opsporing gelast wordt. Waardoor iedere burger geacht mag worden daarvan kennis te dragen. En als je dan meewerkt om de persoon behulpzaam te zijn om buiten de sterke arm te blijven, dan ben je strafbaar. Ik denk dat dat ook een goede zaak is, zodat de kans voor de persoon om zich schuil te houden, kleiner wordt”, aldus Essed.

Over het algemeen is de advocaat niet verbaasd dat Bouterse gevlucht is, aangezien dit internationaal gezien een kenmerkend gedrag van dit soort figuren is die kennelijk al lang van tevoren hun vlucht hebben voorbereid. Nu Bouterse gevlucht is en de status van ‘wanted’ heeft, is het volgens Essed ook aannemelijk dat de NDP weinig kans heeft op een succesvolle politieke toekomst.

“Dus zolang Bouterse voorzitter van de NDP blijft, lijkt het mij dat hij de partij mee zijn graf inneemt. De heer Bouterse en zijn NDP hebben steeds de habituele gewoonte om je steeds naar links te laten kijken en te beweren dat ze daar iets positiefs doen, terwijl ze rechts met iets anders bezig zijn.

We hebben gehoord dat de heer Bouterse zich zou opstellen als een rechtschapen burger en zijn hoofd zou buigen. Maar nu is hij gevlucht. We hebben ook gezien dat de NDP oproept tot kalmte, maar aan de andere kant zie je prominente NDP’ers in de media met stemverheffing voorspellen dat er oorlog komt in het land” zegt de advocaat.

Essed vervolgt:”Volgens Ramon Abrahams is Bouterse niet gevlucht, want hij is gewoon in Suriname. Ik weet niet waar hij is, maar als ik dat hoor dan kijk ik juist de andere kant op”, aldus de jurist.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Gezocht: beste vriend van Chan. Dronken ’s avonds in het geniep whisky. Deden samen aan gang bang.
    Informatie over verblijfplaats en andere inlichtingen kan worden doorgegeven op tel nr 06 – 08 12 1982.
    🐱 🐈


    gemodereerd
  2. Bounty hunters inhuren met de opdracht om die laffe honden op te sporen en aan de Ned overheid over te dragen want dat deze fascist zijn straf hier uit zal zitten acht ik gering. In Nederland moet hij ook nog zitten laat hem daar die straf uitzitten. Zelden zo een laffe ‘militair’ gezien. Dan had zijn kleinzoon Walter meer ballen dan opa.


    gemodereerd
  3. Vroeg of laat zal hij bovendrijven. Holland heeft een appeltje te schillen met hem. Hoe lang zal hij dokken
    Verder is er een gemis aan leiderschapskwaliteiten binnen zijn partij. Niemand heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt om het roer over te nemen. Dit geldt bijna voor alle politieke partijen in Sranang


    Maak melding
  4. Wat mij vertelt is, is dat de voortvluchtige een paar keren per week een verpleegster aan de deur kreeg.
    Dus vraag ik me nu af waar de verpleegster hem nu moet op zoeken en zijn medicijnen voor hem brengen.


    Maak melding
  5. Debbie

    Ik weet dat je jouw leven graag zou willen geven voor deze laffe moordenaar. Zelfs wanneer deze gewetenloze SERIE-MOORDENAAR jouw moeder of kind vermoordt zou je nog staan juichen.

    Het leven van die December-Killer is jou heel erg dierbaar. Je gaat DOOD voor deze STAATSKAS-ROVER.

    Debbie, RobG en Konsensie: Jullie gaan DOOD voor deze Lafhartige Moordenaar.

    Jullie aanbidden een koelbloedige Moordenaar die ook nog een LAFAARD is.


    Maak melding
  6. Debieus, in jouw huis in de bijlmer? Wahahaha, dronken paarse heks. Vlieg op je bezemsteel.
    DiDiBri is en blijft de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname en daar kunnen jij en welke paarse djamoe ede geen positieve draai aan geven. Veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar.


    Maak melding
  7. 10.000 beloning voor de degene die hem verraadt onder zijn eigen gelederen. Dan zal je zien hoe snel hij gevonden wordt.

    Elke dictator voelt zich verheven boven de wet. Bij deze zal er geen uitzondering zijn.


    Maak melding
  8. De verzameling toen bij de Leonsberg van Bouta al deze mannen zijn bij betrokken en medeplichtig geweest van zijn ontsnapping want je zag ze gewoon dat ze aan het vieren waren van zijn laffe daad.


    Maak melding
  9. Opsporingsbevel? Die zal nooit komen. Immers, voor boefdraad is er ook nooit een geweest. Het is duidelijk dat er vertragingstactiek is toegepast om hem de gelegenheid te geven om te vluchten. Ook is er geen huiszoekingsbevel uitgevaardigd om z’n huis te doorzoeken. Ondertussen maakt de geruchtenmachine overuren….


    Maak melding
  10. Dat de overheid liegt staat al bekend, gebeurt over de hele wereld.
    Bouta is nog in Su, ik zou maar onder de rok van @ Debby kijken!
    Of misschien zijn ze samen met zijn 3 naar broko Baka gegaan.
    DDB RobGay en Hitsige Debby. Als de Su overheid DDB echt wil
    arresteren, sturen ze de Commando of de speciale eenheid om
    hem op te halen thuis. Maar ze zijn bang voor bloedvergieting
    daar in het verloren land. De president en het OM zijn bij deze
    tori heel laks, ze schijten lood om DDB op te halen!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  11. RBTT politie eenheid kan bouta niet ophalen want bouta zit allang in venezuela. Had dat allang gezegd. Als ze meeting hadden was het dan via zoom, zo doen we dat tegenwoordig. Als iemand zo gul wilt zijn en de tipgever usd 100.000,= of meer wil belonen/doneren kan misschien bouta en boefdraad opgepakt worden.


    Maak melding
  12. De VHP en de ABOP en de justitie weten waar hij is. Bouterse moet gedialyseerd worden en dat kan met de benodigde apparatuur assistentie (Ingrid is te dom om daarvoor in aanmerking te komen) en elektriciteit.
    Lichtmotor in het binnenland waar hij een ‘kasteel” heeft gebouwd (had hij ruim de tijd voor) en bewaakt door getrouwe “militairen”.
    Nergens een opsporing verzocht noch in nieuwsbladen noch gemeld bij Interpol nog boij iedere politiepost een opsporingsbiljet.
    Essed je hebt gelijk eenieder fronst zijn wenkbrauwen behalve Santokhi en de regering. Zelfs in het DNA b\vallen er geen vragen of opmerkingen zelfs niet bi Joghi


    Maak melding
  13. Als ik dit artikel lees dan merk ik op dat de uitspraak werkelijk een politieke uitspraak is alleen uit de NDP
    ten val te brengen , toch meneer essed.
    Let wel hierdoor wordt NDP sterker.


    Maak melding
  14. Serena ESSED hft hele uitleg gegeven maar geen eindresultaat. Ze krijgt award van Macca (VHP), nu komt ze met uitleg zonder uitslag. Wat voor band is er tussen haar en die andere Essed?????? Zie je hoe men zichzelf laat omkopen??


    Maak melding
  15. Bouterse heeft het gewoon op zijn surinaams opgelost. dwz hij heeft chan gegeven wat hij wilde.
    Iedereen is omkoopbaar, behalve channiehh toch.🤪🤪🤪
    Mn reactie van vamorge is niet geplaatst.
    word dit wel geplaatst? Moderator sliep misschien nog😁😁😁
    kwee niet wat ik precies geschreven had baja maar ik had wel twee vragen aan jullie
    OOK aan de minkukels van trias politica. Googelen kunnen zij goed, knippen en plakken ook, maar begrijpen? hoho da’s weer iets anders

    Wie of wat is erger
    de steler of de heler?
    Waarschijnlijk zeggen jullie in koor, de heler

    Wie of wat is erger
    de moordenaar of degene die de moordenaar helpt te vluchten
    Sommigen zeggen de moordenaar, want hij heeft het gedaan (ma de steler toch ook, ja ma das anders)
    Het grootse deel van de groep zegt de persoon die de moordenaar helpt te vluchten. Want hij is veroordeeld. Meer kan de rechter nie doen. De PG moet hem nu opsluiten, behalve als de PG dit niet wilt og mag en dus niet kan.
    De president heeft
    de vhp hiermee vernietigt > door hem zijn ze kansloos bij de verkiezingen ALS dit stuk stront de lijsttrekker wordt
    de investeerders weggejaagd. Wie wil nou investeren in een land waar de rechterlijke macht in de zak van de president zit
    de totale Surinaamse bevolking teleurgesteld. teleurgesteld dat hij willens en wetens de veroordeelde moordenaar vrij spel geeft en vrij laat. Deze president voegde er aan toe, ja maar hij was president. dat hij het land heeft vernietigt en berooid heeft achter gelaten met een berg schulden maakt niet uit.
    Klassejustitie maakt niet uit, volgens deze saka saka

    Ik stel voor chan pak je biezen en loop richting ‘brug” of als dat te ver is steek over op de Indira Ghandiweg
    Sommigen zullen zeggen
    Rust zacht, anderen Rest in peace,
    Dat kan natuurlijk niet want hij gaat niet rusten, hij wordt verbrand (als een ketter en niet meer als Hindoe toch Janchand)
    Als dat allemaal niet kan zeg ik
    rip rust in pis


    Maak melding
  16. Woehahahahaha, sang psa, wie heeft wkn gebeld voor debby.

    Miss bara, je zoekt ruzie en smeekt om meppen v die huisgenoot.
    Wat vind meneer barra van je ziekelijke adoratie voor een vieze ouwe serial killer. Yuk!


    Maak melding
  17. Hahaha het moet niet gekker worden, trauma verwerking in de ruimste zin van het woord hier op WTK. Die vieze vuile paarse rioolratten noemen de voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer een slimme man. Door indoctrinatie zijn ze helemaal blind geworden en kunnen geen onderscheid meer maken tussen het goede en het kwade.
    In hun psychotische depressie slaan ze als een dolle hond om zich heen en geven ze de huidige President de schuld van hun problemen waarmee hun fascistische leider ze heeft achtergelaten. Met al hun gescheld zien ze niet dat het President Chandrikapersad Santokhi totaal niet boeit en hij samen met de rest van het volk verder aan de ontwikkeling van het land werkt.
    Intussen blijft die moordenaar links om of rechtsom wel gesignaleerd staan als voortvluchtig massamoordenaar en drugsdealer.
    Het kan verkeren!


    Maak melding
  18. Daarom moet deze zeer vreemde laksheid bij t opsporen nú meteen onderzocht worden.

    Wie is die PG?! die als eerst ter verantwoording moet komen.
    Kon de Min. v Justitie de zaak nie nauwlettend volgen?
    Kon de President de zaak niet met grote bezorgdheid monitoren?

    Hoe kan men na 40 jaren lang procederen zo laks zijn, zodat het einddoel niet is bereikt.

    Wat voor eikelgedoe is dit mang!
    Ik ben ech pissig hierover, booi.

    Ik wil van de PG deze week nog ee verklaring hebben van het falen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES