dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKanhai gelooft dat OM uitvoering wenst te geven aan vonnis Bouterse; vonnissen...

Kanhai gelooft dat OM uitvoering wenst te geven aan vonnis Bouterse; vonnissen dezelfde dag betekend

-

Does Travel - naar Suriname

Het vonnis van het Hof van Justitie in Suriname, waarin Desi Bouterse woensdag voor 20 jaar celstraf is veroordeeld, is volgens zijn advocaat Irwin Kanhai dezelfde dag aan de ex-legerleider betekend. Nu dat vonnis betekend is, betekent het volgens hem dat het Openbaar Ministerie (OM) uitvoering moet geven aan dit rechterlijk vonnis, dat al in gezag van gewijsde is gegaan.

“Met de wijze van betekening, wijze van uitspraak, het moment van de uitspraak en de snelheid van betekening, geloof ik dat het OM uitvoering wenst te geven aan het vonnis. En ik denk dat het Surinaamse Openbaar Ministerie er belang bij heeft om te doen wat zij volgens de constitutie moet doen. Ze willen uitvoering geven aan het vonnis”, zei Kanhai donderdagochtend in een interview met D-TV.

Het vonnis is ook dezelfde dag betekend aan Ernst Geffery, Iwan Dijksteel, Benny Brondenstein en Stephanus Dendoe die elk tot 15 jaar celstraf zijn veroordeeld.

De advocaat fronst zijn wenkbrauwen over de snelheid waarmee de vonnissen aan de veroordeelden zijn betekend, omdat hij dit nog nooit eerder in zijn dertig jaar lange carrière heeft meegemaakt.

“Kennelijk is dit een bijzondere zaak en lag dat vonnis al enkele maanden eerder klaar. En dus was het een kwestie van datum invullen en wegsturen”, stelt de advocaat. Kanhai stelt dat Bouterse voor nu als enige optie heeft om gratie aan te vragen, maar daarover zal de ex-legerleider zelf moeten beslissen. Het verzoek tot gratie zal via het Hof van Justitie naar de president van de Republiek Suriname moeten gaan, maar daarvoor zal Bouterse eerst aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Eén daarvan is toegeven dat hij de 15 mannen heeft vermoord en dat hij daarvoor spijt betuigt. Dat is iets wat hij steeds ontkend heeft. “Een andere mogelijkheid is dat Bouterse gewoon naar de gevangenis gaat”, aldus de advocaat.

Een dag na de uitspraak heeft advocaat zijn cliënt nog niet gesproken en stelt dit te zullen doen na zich goed genoeg te hebben voorbereid. Kanhai zelf is geen voorstander van gratie, omdat daarmee schuld moet worden erkend.

“Daarmee ga je de schuld weghalen van waar het thuishoort, namelijk Nederland. Dat vind ik heel erg. Voor Suriname als land betekend het dat wij opnieuw voor honderd jaar teruggegooid worden in handen van Nederland. En dat voor de komende jaren Nederland met ons gaat doen wat ze met die Curaçaoënaars doen”, aldus de advocaat tegen D-TV:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Hij was nog aan het ontnuchteren van die Black label, die hij samen met opa D had gezopen. Zogenaamd had hij de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname nog niet gesproken. Wat een onsamenhangend sprookjesverhaal heeft barbamang gebrald tijdens dat interview. Volg het goed. Straks wordt hij op de vlucht ” neergeschoten “.
    Hang him high de veroordeelde moordenaar.


    Maak melding
  2. @DiDiBri
    of naar de Wijdenboschbrug.

    @DiDiBri
    Deze mogelijkheid is hem niet geboden. If mi na a mang dan kies ik voor gramazon want dit is een drankje en werkt binnen 2 x 24 uur
    of
    zoals een militair dit kiest namelijk de kogel
    of zichzelf ophangen maar dan zal hij lijden en plassen in zijn broek of opgesloten te worden of gratie verzoek maar dan wel schuld erkennen dat hij mensen heeft vermoord.
    A no grap wiens fa a mang skeer er zijn geen andere mogelijkheden meer

    Dus wat denk je dat Bouterse zal kiezen als hij niet kiest om


    Maak melding
  3. Het is zeer betreurenswaardig en bovendien beoordelingswaardig dat de Surinaamse media niet opnieuw de beelden van de verminkte lijken van sommige van deze slachtoffers van Bouterse op tv durven uit te zenden of in de kranten durven te publiceren zodat het gehele huidige Surinaamse volk en ook de wereld opnieuw een idee konden krijgen van hoe verschrikkelijk al deze hulpeloze in angst gezeten burgers geleden hebben voordat Bouterse en zijn criminele vrienden besloten hen te executeren.


    Maak melding
  4. Nederland kan ons niks doen want we zijn een onafhankelijke staat terwijl curacao niet en wordt nog verzogt door holland. Ga maar kijken hoe slecht het gaat in curacao, alleen zwervers in punda. Deze jonkie wil roet strooien in andermans ogen. De 5 veroordeelden moeten hun straf uitlopen. Geen gratie!!


    Maak melding
  5. Kanhai begin een schuilplaats te zoeken want voordat Bouterse naar de gevangenis gaat moet er eerst afgerekend worden met jouw. Jij Kanhai had die man vrijspraak beloofd, en heb je hem ook verraden door die paarse overhemd uit te doen en over te lopen naar die rode van de Palu.


    Maak melding
  6. Snelheid, snelheid, snelheid?! 41 jaren later vereist supersonische snelheid.

    En nu op naar een rechtszaak m.b.t. de Moiwana slachtingen (weerloze vrouwen en kinderen).


    Maak melding
  7. Dus Bouterse moet nu kiezen wat belangrijker is: zijn ego of zijn vrijheid.
    Overigens is de kans bijzonder groot dat gratie niet zal worden verleend aan Bouterse. Omdat -zoals Kanhai zei- hij dan schuld moet bekennen. En dat gaat zijn ego nooit toelaten, tenzij hij nu heel heel erg bang is.
    De kans dat hij binnenkort aan een te hoge bloeddruk overlijdt is aanzienlijk.


    Maak melding
  8. “De advocaat fronst zijn wenkbrauwen over de snelheid waarmee de vonnissen aan de veroordeelden zijn betekend, omdat hij dit nog nooit eerder in zijn dertig jaar lange carrière heeft meegemaakt.”
    ================================

    “de snelheid waarmee de vonnissen aan de veroordeelden zijn betekend”….je vraagt je toch onder welke steen deze man vandaan komt. Hij en zijn cliënt hebben de zaak 41 jaar lang zitten tiranniseren.

    “Daarmee ga je de schuld weghalen van waar het thuishoort, namelijk Nederland.”….om vervolgens weer heel makkelijk die “Nederland kaart” weer te gaan uitspelen. Denkt die man dat het volk echt nog zo dom is?


    Maak melding
  9. Kanhai zegt;
    ““Kennelijk is dit een bijzondere zaak en lag dat vonnis al enkele maanden eerder klaar. En dus was het een kwestie van datum invullen en wegsturen””
    dan snap ik niet dat er uitstel moet worden gevraagd in afwachting van het eventuele verzoek van gratie.
    dat had toch al enkele maanden geleden op papier moeten worden gezet. En dus was het een kwestie van datum invullen en wegsturen


    Maak melding
  10. Pico 22 december 2023 Bij 21:52
    Kanhai zegt;….
    =======================================

    Pico inderdaad, als Kanhai zijn werk goed had gedaan was het gewoon een kwestie van datum invullen en wegsturen…hahaha.
    De man heeft zijn cliënten toch nog 40 plus jaar weten te besodemieteren met zijn sabotage methodiek van het rechtssysteem. Uiteindelijk zijn ze toch veroordeelt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES