dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSantokhi: "Geen andere keuze dan dat Bouterse binnenkort de gevangenis ingaat"

Santokhi: “Geen andere keuze dan dat Bouterse binnenkort de gevangenis ingaat”

-

Does Travel - naar Suriname

“Er is geen andere keuze dat Desi Bouterse binnenkort de gevangenis ingaat. De wetten van het land moeten gevolgd worden.” Dat zegt de Surinaamse president Chan Santokhi in gesprek met Nieuwsuur.

Santokhi benadrukt ook dat Bouterse nog gratie kan aanvragen. Zo’n gratieverzoek moet Bouterse doen binnen acht dagen na de uitspraak. Als dat inderdaad gebeurt is het aan Santokhi zelf om daar een oordeel over te vellen.

Hij wilde niet concreet ingaan op een eventueel gratieverzoek van Bouterse. “Laten we afwachten tot het gratieverzoek komt, áls het komt” zei de president.

Het staatshoofd gelooft niet dat Bouterse zal proberen het land te ontvluchten en benadrukt dat Suriname een sterke democratische rechtsstaat is. Hij beschouwt de definitieve veroordeling van Bouterse als een historische mijlpaal en een bevestiging van de veerkracht van de Surinaamse democratische rechtsstaat.

Ondertussen meldt het Openbaar Ministerie (OM) dat alle vonnissen inmiddels zijn betekend, waardoor alle veroordeelden en hun advocaat nu in het bezit zijn van het vonnis.

Het OM zegt dat ze nu zal overgaan tot de uitvoering van het vonnis en daartoe in overleg zal treden met de veroordeelden en/of hun advocaat om de dag en datum van de ten uitvoerlegging van de opgelegde straf vast te stellen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. Zorg ervoor dat jij in Sur bent en de ellende met het volk deelt.
    De tijdbom waarom Suriname nu zit daar ben jij debet aan. Je zal met 40 volgauto’s rijden en ht volk zoekt het uit


    gemodereerd
  2. Waar zijn de stoere mensen die voor hem
    “dood willen gaan” ?
    Ze hebben niet eens een uitvaartverzekering.


    gemodereerd
  3. Moord op 15 man hoogopgeleide mensen.

    Wat voor gratie wil je?????????/

    Heel suriname heeft 40 jaar gehuild!!!!!!!!!!!!!!

    Zowel de PG als Chan moeten zich houden aan de wet en vonnis.

    Dan maar rellen en geen verkiezing in 2025. MAAR GEEN GRATIE !!!!!!!!!!!!!

    CHAN GEBRUIK JOE VERSTANG.

    DI DEN BEN KIER DEN 15 MAN 8 DEC DE BEN PLEI MAFFIA NANGA ECHTE MANG. NOW DE BEFIE LEK ALATA DI 20 JARI OF LEVENSLANG BARI. ALS HIJ 98 IS ZAL HIJ WEER MEEDOEN ALS EEN SCHOON MAN AAN DE OPBOUW VAN SRANANG. IE DOE DAN NOW IEM SOR DAT JOE TRANGA. NO GO KREY KREY AKSI GRATIE NAGA PARDON……………..


    Maak melding
  4. Chanwa agar tu gratie dewe aan deze saitaan dan joe kang haar a dang jere mi boi. Dan gaat geen enkel eerlijke hardwerkende grondploeteraar meer op je stemmen laat ht gezegd zijn ja!!!! En ook geen strf thuis uitzitten mt drogredenen zoals van trikt zgnmd om gezondheids redenen.zulke daggoes moeten kreperwn in d gevangenis.

    Hum logan toke volg kare dus sab sa je du.


    Maak melding
  5. Gratie zal alleen in overleg kunnen.

    Gratie verlenen betekent alleen dat bullshit Bouta in 2025 weer president kan worden.

    Gratie ?
    In ruil voor zijn totale vermogen inclusief alles wat hij heeft weggegeven aan family and friends, volle medewerking in de kruistocht naar corruptie, Hoefdraad en verbanning uit Suriname, volledige toedracht en bekentenis, oprechte spijtbetuiging en excuses. Misschien kunnen we dan praten.

    Maar gratie is niet gratis !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. Beste Chan een verzoek aan u en geen gekke dingen doen, vraag de Amerikanen of de Fransen om assistentie.
    Je hebt alle recht als het uit de hand mocht uitlopen, dit kan niet de gevangenis is voor een ieder.
    Poer ka gie ding beesten, genoeg is genoeg!


    Maak melding
  7. @ Debby,
    De NDP BENDE is de oorzaak van alle ELLENDE in SURINAME, onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden….ZIJN DE PAARSE HYPOCRIETEN / IMBECIELEN DAT VERGETEN ?,,,,,,NDP regering van Bouterse heeft een schuld van 3 miljard US dollar achtergelaten’ De Surinaamse president Santokhi heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie aan het volk uitgelegd wat de startpositie is van de nieuwe regering in Suriname. De regering heeft middels een persconferentie met zoveel mogelijk facts and figures laten weten wat er door de vorige regering gevormd door de NDP is achtergelaten. “We wisten dat het niet mooi zou zijn, maar wat we zijn tegen gekomen is zeer ernstig. En niet alleen ernstig, maar ook erg dat men het volk dit heeft aangedaan en het volk heeft verarmt” zei de president. Direct na aantreden hebben alle ministers de zaken op hun departementen in kaart gebracht. De president trok een beerput open van wat hij noemt: de financiële catastrofe en onbehoorlijk bestuur van de vorige regering. De zwaarste wissel trekken de 123 leningen die in de afgelopen 10 jaar zijn aangegaan. Hierdoor heeft het volk van Suriname een totale schuld van 3 miljard US dollar hetgeen neerkomt op een schuld van 5.000 us dollar per Surinaamse burger.


    Maak melding
  8. @Debby, waar was jij toen kabinet Bouterse 1 & 2 het land om zeep hadden geholpen. Bouterse liet een schuld van 2,5 miljard dollar achter. Iets kapot maken is makkelijk dan bouwen. Venetiaan had 15 jaar nodig om het land op te bouwen.


    Maak melding
  9. Paps zal deze verraders hard straffen. Binnenkort komt broer vrij. Hij heeft kunnen studeren in de VS en gaat de partij leiden. Chan moet maar weten hoeveel files wij hebben over hem die hem zal besmeuren, dus hij doet er verstandig aan zich koest te houden. Paps gaat nooit gratie aanvragen bij een onderkruipsel als Chan. Hij is vergeten hoe hij stiekem in de nacht kwam bedelen om hem VP te maken.
    Niemand zal durven om zelfs het woord arrestatie in de mond te nemen. Zeker niet Paraghsing.
    Iedereen weet precies hoe de machtsverhoudingen liggen.


    Maak melding
  10. Pap zal deze verraders hard straffen. Binnenkort komt broer vrij. Hij heeft kunnen studeren in de VS en gaat de partij leiden. Chan moet maar weten hoeveel files wij hebben over hem die hem zal besmeuren, dus hij doet er verstandig aan zich koest te houden. Paps gaat nooit gratie aanvragen bij een onderkruipsel als Chan. Hij is vergeten hoe hij stiekem in de nacht kwam bedelen om hem VP te maken.
    Niemand zal durven om zelfs het woord arrestatie in de mond te nemen. Zeker niet Paraghsing.
    Iedereen weet precies hoe de machtsverhoudingen liggen.


    Maak melding
  11. Jouw paps gaat brommen.

    Jouw paps is een moordenaar.

    Waar was je paps op 7 en 8 December 1982?

    En als het moet ontploffen laat het dan ontploffen, maar ndp was eens, maar nooit weer.

    Opzouten.

    De kuiken gaat jullie een les leren.


    gemodereerd
  12. Zoals Kanhai als NPD is het volk aan het ophitsen, kan een recht zaak gemaakt worden tegen Kanhai?.
    Kanhai zei op DT V dat hij is een orthodontist Hindoe. Je ziet dat de Karma bij hem zijn werkt al doet, want hij loopt als een schildpad. Er komen meer dan deze. Ook de Karma bij Bouterse doet zijn werk, hij is zijn zoon half kwijt en zijn klein zoon helemaal en hij gaat ook als moordenaar de hel in.


    Maak melding
  13. Wie goed geluisterd heeft naar dat vraaggesprek met nieuwsuur hoort Chan zeggen hij gaat rechts of links omkeer moeten boeten.
    Als broer retour is uit Amerika, kan hij Pa zijn rol overnemen. De vraag is nu wie wil gelinkt worden met iemand met strafblad en ook deelnemen aan zijn partij.
    Marie Levens zei het al…het nivooo!,


    Maak melding
  14. Gesproken over JORAN VAN DE SLOOT Het geval van Nataly Halowee op Aruba daar zeg je wat geen einde aan het geval Op en Neer Aruba One Happy Island😭😭😭


    Maak melding
  15. Miss big piggy jullie zijn gewoon n grote roversbende.chan hft jullie gedwarsboomd in jullie duivelse plannen n jullie uitelkaar doen spatten jij volgt ook nog.jw broer opgeslotwn in u.s jw paps zo strakjes in santaboma .wat n schande over deze smerige bendw baja.
    LOW MINDED DOGGY HAGOE familie
    Hebzuchtige zweeftekie bende.


    Maak melding
  16. Begrijpelijk dat een groot deel van de reacties geen voorstander is van een gratie. Zeker als je weet hoe wreed Bouterse te werk is gegaan. Toch zullen wij uit liefde voor het land moeten zoeken naar een oplossing waarbij het volk in harmonie met elkaar verder kan leven. Veel zal afhangen van de opstelling van Bouterse zelf. Tot nu toe heeft hij zeer denigrerend gesproken over de mensen die hij heeft vermoord. Als hij bereid is zijn excuses te maken naar de nabestaanden en de Surinaamse samenleving kan een opening ontstaan voor een proces van verzoening. De regering zou alvast kunnen nadenken over een vorm van materiële compensatie van de nabestaanden.


    Maak melding
  17. Piggy wat is er zo geweldigs aan jullie, NIKS!!! Opgegroeid met de belastingsgelden van het volk, nog steeds levend met het geroofd geld van het volk. Ga liever Morello beginnen in te kopen.


    Maak melding
  18. Gratie verlenen aan deze moordenaar zou een klap in het gezicht zijn van alle nabestaanden van de 8 dec. moorden. Het vertrouwen in de democratische rechtstaat zal nationaal- en internationaal tot een nulpunt dalen. Immers, hij heeft zich schuldig gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid. Amin en Bokassa hebben destijds ook geen gratie gekregen.
    Hij moet boeten voor zijn misdaden, zeker omdat hij nooit spijt heeft betuigd.
    Pas dan kan Suriname beginnen aan nieuwe hoofdstukken in haar geschiedenis.


    Maak melding
  19. Echt @robg echt waar is dit het enige wat je kan fluister “time will tell”.
    Robg heeft zich gecapituleerd .
    Volgt de rest van de paarse ratten nog , zal niet meer lang duren.
    We zullen hun met al onze liefde voor Suriname rehabiliteren en resocialiseren.


    Maak melding
  20. Chanwa is niet gek Chanwa pakt zakken tactisch aan hij is ook een man met wet en recht ..
    Gratie komt niet voor in Chanwa zijn woordenboek Bouterse gaat gewoon de bak in …Bouterse is nu voor eens en voor altijd uitgelult…EIND VERHAAL VAN DEZE MOORDENAAR..


    Maak melding
  21. Opsluiten die moordenaar en neem gelijk zijn companen mee. Nu nog Brunswijk de bak in dan zijn wij ook verlost van deze ellendeling. Vernietigers van Suriname.


    Maak melding
  22. President: Bij gratieverzoek advies Hof doorslaggevend
    De president dekt zich nu al in en legt de bal dus bij het Hof.
    Indien gratie zal worden verleend dan aan alle moordenaars dus niet alleen aan Bouterse
    Kanhai is geen voorstander van het vragen om gratie omdat de aanvrager dan moet bekennen dat hij moord heeft gepleegd dus zo ook de ander 4 veroordeelden


    Maak melding
  23. @Peggy: je vader is een laffe moordenaar en zal boeten voor zijn misdaden. Hij heeft vooraanstaande kondremangs vermoord die heel veel voor land en volk hadden kunnen betekenen.
    Zijn misdaad maakt hem een kind van een duivel. Hij zal achter de tralies in Santa Boma sterven. Na zijn dood zal zijn ziel geen rust hebben, hij zal eeuwig branden in de hel.
    Laat wel duidelijk zijn, op moord rust geen zegen maar vloek. En dit gaat generaties door. Ook de posting die je geplaatst hebt uit wanhoop, zal niks aan de zaak veranderen. I feel sorry 4 u
    but, your daddy is a murderer.
    En nu eens zien of deze posting blijft staan.


    Maak melding
  24. Het zal niet moeilijk zijn de man in de cel te krijgen.
    Leg een pak Marello op een zichtbare plek in de cel. Plaats ook een met teer of lijm ingesmeerde bank in de cel.
    Voila!


    Maak melding
  25. De VALSE claim van Bouterse.
    Desi en zijn makkers claimden Su te hebben bevrijd van de kolonisator, zoals bekend is van een aantal postkoloniale Afrikaanse leiders.
    Er is bij de Surinaamse onafhankelijkheid van Nederland in 1975 niet een dode gevallen.
    In 1980 legden zij de valse claim op koloniale bevrijding en riepen: Bakra Basi a Kaba!
    In 1982 werden vooraanstaande burgers vermoord, met als voorwendsel nooit bewezen conspiratie met de kolonisator.


    Maak melding
  26. Voor een gratie verzoek moet hij wel eerst schuld bekennen voordat het Hof het verzoek bij de President van het land kan indienen. En President Chandrikapersad Santokhi no fergiti!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES