dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVan der San: 'Moro blakaman de in a kondre moro koelie jere!'

Van der San: ‘Moro blakaman de in a kondre moro koelie jere!’

-

Does Travel - naar Suriname

Eugène van der San gewezen directeur van het kabinet van de president in Suriname, heeft tijdens een uitzending van Bakana Tori de aanhouding van Bouterse in een racistische sfeer getrokken.

In de uitzending vandaag die hierover ging haalde hij uit naar de president, de juridische autoriteiten en de rechtstaat. Volgens hem krijgen we een groot probleem in Suriname als wet en recht niet gevolgd worden.

Daarbij haalde hij ineens uit met de woorden “Laat me één ding zeggen: moro blakaman de in a kondre moro koelie jere!” Bakana Tori presentator Limburg probeerde hem direct tot orde te roepen, maar Van der san bleef schreeuwen ‘Ja mi e tak ing! mi tak ing!’

Limbo probeerde de zaak nog te sussen door te zeggen ‘mi fen tak nanga uitspraak dies je poor a san” en maakte duidelijk dat die uitspraak niet gepast is. Maar Van der San bleef bij zijn racistische uitspraak, die verder niets met het juridisch traject te maken heeft.

Beluister het fragment hieronder:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

76 REACTIES
  1. Voor het geval het nog niet duidelijk was hoe de vorige regering geregeerd heeft is het nu meer dan duidelijk.


    gemodereerd
  2. Zie wetboek Surinaamse strafrecht

    Art. 175. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk in beledigende of minachtende vorm uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of hun levensovertuiging, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste één jaar of geldboete van ten hoogste duizend gulden.

    Welke Surinamer gaat aangifte doen tegen deze man ? Tijd om het OM aan het werk te zetten.


    Maak melding
  3. Het aantal rationele Surinamers is vele malen groter dan evs en weten daarom ook via wet en recht wat goed is voor Suriname en Internationaal en wat niet goed is, veroordeeld is en moet worden afgezonderd.

    ddb en de 4 veroordeelden doen er op hun leeftijd verstandig aan om zich bij dr politie te melden voor een hele zachte landing.

    Houdt op met schuiltje en boeboelaas te spelen, maak/ maken je/ jullie niet belachelijk op jullie leeftijd.

    Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

    De kleuterspeeltijd is afgelopen.


    Maak melding
  4. A mang diesie ih siekie.

    Ik hoor nog niks va je , Henry. Nog 2 dagen maar.
    Want straks is er groot feest , maa jij kan dan niet in ee feeststemming raken vanwege confrontatie met die lage Snijder-torie va je.

    Wees nou verstandig, jonge. Want die arrestatie gebeurt maar één keer.
    Jonge ja, want je gedraagt je net ee kwajongen.


    Maak melding
  5. Van der San ik zei u ooit LERI NE POEROE DONG. En u bent hèt levend voordeel daarvan. 15 mannen vermoord je was niet daar dan je rigeri e tak wan lo law. punt 1 Bouta ano wan nengre. Punt 2. Je moet je diep schamen. Je geeft mensen meer dan ooit de gelegenheid om op Creolen neer te kijken omdat men gaat denken dat je namens de Creolen praat. Ik word kotsmisselijk van deze man die zichzelf van der San noemt. Sam psa if moro BLAKAMANG de moro Hindoestani in a kondre sam psa van de San sam psa yu mpp dong BLAKAMANG. 15 mang dede 82 als nog 15 dood moeten zodat we eindelijk vrij zijn then so be it. Maar weet dat jij zeker tot 1van de volgende 15 zal behoren. Wieswas mang sang e gie nengre sjing. Zodra jullie je f……….g zin kunnen krijgen dan grontapoe moest kva. MPP


    gemodereerd
  6. Mi a no Hindustani, ma den man na mi kondreman mi gro nanga den. Mi ab’ Blakaman na mi famiri. Vuile racist,
    Ga jezelf verdrinken jo koe. Want hierna heb je geen leven meer.

    A den sani disi mek mi hati kuku toch.


    Maak melding
  7. Echt niet chique om Hindoestanen voor koelie uit te maken. Beschaafde mensen gebruiken dat woord niet.


    gemodereerd
  8. Kijk nou, hij slaat door als een dwaas, had nooit gedacht dat hij een racist is. Want hij weet als geen enkele dat recht en wet altijd zal zegevieren. Ik heb nu geen respect meer voor deze man.


    Maak melding
  9. Minister Van der San: Chinese ondernemers moeten rovers (BLAKAMAN) kunnen neerschieten
    19 april 2017

    Minister Van der San condoleert de weduwe van Lin Zhi Di. Foto: Suriname Herald
    Minister Eugene van der San van Justitie en Politie zal een voorstel doen voor aanvulling van de wet om Chinese ondernemers het recht te geven om rovers neer te schieten. Het voorstel houdt in dat een winkelier iemand, die verdacht in de winkel rondloopt, mag vragen wat hij wil kopen. Blijft die echter rondlopen, dan mag de persoon gevraagd worden de winkel te verlaten. “Op een of andere manier wan mogelijkheid mus fu de, dat yu kan sut’ en trowe”, zei de justitieminister tijdens de rouwdienst van supermarkthouder Lin Zhi Di en zijn zoon Lin Yan in de gymzaal van de Chinese school.


    Maak melding
  10. Een feit is dat Suriname voor IEDEREEN is. Creool, Hindoestaan, Chinees, en ga zo mar door. We kunnen de racisme kaart trekken maar daar schieten we niks mee op. We zullen ons niet gek laten maken door Van der San.


    Maak melding
  11. Zeker mee eens Suriname is voor IEDEREEN wij hebben mekaar allemaal nodig Als een creool valt zal die hindustani of chinees hem een hand geven om op te staan Ik Ben van de partij🤝🤝👏👏👏❤❤


    Maak melding
  12. Waarom mensen screenen voor een bepaalde functie.
    Testen op geestelijk en lichamelijk geschiktheid.
    Antecedente onderzoek.
    Goed testen als men onder druk kan functioneren, leiding kan geven, in groepen kan werken, opdrachten van meerdere kan uitvoeren, kan luisteren naar anderen, wil leren, situatie van elkaar kan onderscheiden en zo zijn er nog een aantal dingen die ik kan op noemen.
    Ik denk aan een schiet oefening van de politie waar een agent in training een boef moet opsporen en dan gaat men in huizen en plotseling duikt een kartonnenbord die een mens moet voorstellen op. Het kan een gewapende boef zijn of een onschuldige en de bedoeling is dat de agent snel moet handelen. Is het die boef en de agent is te laat kan de agent dood gaan. Is degene een onschuldige en de agent schiet te snel dan dood hij een onschuldige.
    Ik probeer alleen aan te geven. Dat niet iedereen geschikt is voor iedere functie.
    Ik heb het idee dat de meneer waarop ik reageer niet getest is op onderdruk handelen.
    ( Ik had deze reactie per ongeluk onder een andere kop geplaatst. )


    Maak melding
  13. Dat deze man een idioot is was toch allang bekend.
    Gewoon oppakken en een week in de cel gooien voor opruiende uitspraken, dan zien of die nog grootpraats geeft…


    Maak melding
  14. Van der san,hoeveel zo als jij dat noemt “blakama’s”heeft deze didibri’s laten afslachten.vooral in MOIWANA.
    Denk jij dat de nabestaanden achter deze didibri staan??

    Eugene mi boi volgens mij stam je af van de red musu’s.
    Je doet alles voor je baas.
    Tegenwoordig is Redi musu , meer bekent als flying monkey.
    Zo te zien ben jij de grootste flying monkey van bouta alias didibri.

    @debby lees jouw tekst nog een keer heel goed en vraag je zelf af wat jij zelf doet.
    Jij doet het zelfde,Wat je anderen van beschuldigd.

    Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en nu is de tijd van gaan aan gekomen Eugene en de rest van de paarse 🐀.

    Ook moiwana zal verlost worden van deze didibri’s.


    Maak melding
  15. Eugene van der San is een kwaadaardig kankergezwel dat uitgeroeid dient te worden. Al wakker gezegd dat racisten niet alleen blank met blauwe ogen zijn. Misschien kunnen al die fatsoenrakkers die zich in Nederland om de haverklap racistisch bejegend voelen nu ook eens hier tegen in opstand komen.


    Maak melding
  16. Vraag??? Waar zijn dan nu al die “ koelie’s” van de ndp gebleven.Eugene heeft een respect voor deze ndp-ers
    Deze groep zwijgen in alle talen.


    gemodereerd
  17. Van der San was minister in Suriname en kijk welk gedrag deze man vertoond. Dit is absoluut een dieptepunt voor de Surinaamse gemeenschap. Voor zover ik weet heeft nooit een minister zich zo racistisch uitgelaten in Suriname. Ik ga ervan uit dat de NDP afstand hiervan gaat nemen, omdat de NDP bestaat vanwege de enorme steun vanuit de Hindostaanse gemeenschap. Niet alleen financieel, maar ook op alle andere terreinen. Het is ook een klap in het gezicht van de beschaafde en weldenkende Creolen, die talrijke personen hebben verloren tijdens de periode Bouterse.


    Maak melding
  18. Suriname mooi kondre voor alle surinamers, ik krijg tranen in mijn ogen, als ik dit allemaal zo lees. God heeft ons allemaal samen gebracht in dit land uit alle windstreken. Waarom afgeven op een ander. Denk dat deze man zo gefrusteerd is om welke reden dan ook, waardoor hij zo uithaalt. Onder de slachtoffers van 8 december waren oud leerlingen van mijn zwager. Hij was Suriname in het klein, Creool, hindoestaan, chinees. Mijn zwager was een dogla uit al deze groepen, een man van eer, hij moest vluchten naar nederland en verdriet was uiteindelijk zijn deel, nooit meer terug kunnen gaan en hier overleden. Dit waren mensen, die Suriname groot hadden kunnen maken. Hij en anderen waren leraren, met grote plannen voor het onderwijs. Maar dat mocht niet, want Bouterse besliste anders en joeg alle kennis weg. Ben eigenlijk blij dat hij er niet meer is, zodat hij dit niet meer hoeft mee te maken. Zoveel ouderen hier in nederland willen graag terug, maar zijn huiverig van hoe het daar gaat. Suriname heeft nu een groep mensen, die ondanks alles hun nek uitstrekken om er iets van te maken, maar ook die worden nu bedreigd. Mensen ik ben blij met de reakties hier, jullie weten wat Su nodig heeft, ga ervoor, wij zijn al oud en kunnen niet veel meer dan herrineringen hebben van ons mooi land. God zij met jullie allemaal.

    s


    Maak melding
  19. Let op we hebben over een ex-minister,werkt nu op het kabinet van president.

    Chan zou vandaag met hem in gesprek moeten gaan en misschien vertellen dat hij heel wat hersencellen mist. Enge man ……….


    Maak melding
  20. Zijn inborst is nu ook duidelijk, iedereen die hem verdedigde heeft een klap in het gezicht gekregen van hun eigen idool !

    Verdeeldheid zaaien was en is de strategie van de Nationale Dagoes.
    Terecht kan geconcludeerd worden dat de NDP geen bromtjie dyari is maar een onkruid dyari waarin schijnheiligen, hypocrieten, criminelen en misbaksel groeien.

    Een ieder die ooit NDP heeft gestemd mag zich nu diep gaan schamen.

    Wij willen een beter Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  21. Openbaar Ministerie moet haar werk doen. Dit is gewoon onversneden racisme hetgeen strafbaar is. Naar mijn weten zijn er in Suriname nauwelijks rechtszaken geweest mbt racisme. Deze man moet zsm voor het hekje staan. Stel hem al voorbeeld.


    Maak melding
  22. DEZE VANDERSAN EN NOG ANDEREN HEBBEN HET ALLEEN OVER AMNESTIE ALS BOUTERSE ONSCHULDIG IS WAAROM HEEFTHIJ AMNESTIE NODIG
    DEZE VANDERSAN DOET ALSOF HIJ BETER WEET DAN ALLE ADVOCATEN UIT SU EN UIT NEDERLAND ZO ZIE JE HET WEER VANDERSAN IS NDP EN NDP KAN NIET TEGEN VERLIES DAAROM MENSEN NOOIT MEER STEMMEN OP NDP


    gemodereerd
  23. Waterkant is ook debet aan racistische uitingen op dit forum. Er zijn vaak zinnige reacties van mij niet geplaatst, terwijl een hoop racistische bagger gewoon op dit forum geuit mag worden, vanuit diverse richtingen!


    Maak melding
  24. Binnenland: 1 djoeka man heeft 6 vrouwen—met elke vrouw heeft hij 6 kinderen ( die hij niet kan opvoeden=meestal worden ze rovers)
    6×6 =36 djoekas + 2 ouders = 38 marrons/djoekas

    In het binnenland vermenigvuldigen ze zich als ratten inderdaad.
    Die DOGLA BOI moksie koelie/blakaman van der san liegt niet.

    Die dogla boi van der san is weggejaagd van het kabinet en thuis gezet. dus a man e wraak a man e poer eng garie. hij is jaloers. San lagie moro wan dagoe.

    San was 1 dag minister. Deng jageng poeroe direct. Lek wan dagoe.

    die dogla boi van der san weet niet dat die koelie die neger elke dag te eten geeft. Anders de bo njang soso kwak nanga podosirie.

    Plus er mag aangifte van openlijke discriminatie gedaan worden tegen dogla boi santje.

    A mang e law ien eng ede. Hij zaait rassenhaat in Suriname. Santokhi moet van der san laten oppakken vandaag.

    Mijn verontschuldiging voor het verkeerde lelijke taalgebruik aub. Maar de boodschap moet goed overkomen.


    gemodereerd
  25. Het moge duidelijk zijn
    deze jongen is ongeneeslijk ziek.
    Hij is zo in paniek dat hij nu aan de beurt is om te worden gescreend dat hij bereid is tot alles maar dan ook tot alles.


    gemodereerd
  26. Laten we het erop houden dat hij
    1
    of een acute aanval van verstandsverbijstering heeft gehad en dat hij als dit door gaat, onderzocht en opgenomen moet worden in kolera want hij vormt met dergelijke uitspraken een gevaar voor de omgeving vanwege opruiing
    2
    Dementerende is en dat dat zich nu in het openbaar manifesteert. Dan is hij niet toerekeningsvatbaar. Hij mag dan niet meer gevraagd worden om zijn mening te geven.

    Ik hoop dat tante Jenny hem aanspreekt.


    Maak melding
  27. Heb deze man altijd een Idioot gevonden. Praat over Wet en Recht, maar je wilde je kind op een dus danige manier laten overgaan. Hoed dat ze hem gelijk op zijn plek gezet hadden. Als hij t zo erg voor Bouta vind en elk ander persoon die het opneemt voor bouta, ga dan samen meg hem de bak in of verruil je plek. Neem zijn plaats in dan is hij een vrij man🫡


    Maak melding
  28. @@@Koos
    Heel krachtig verwoord over het artikel van het Wetboek.
    Ik vind en ben van mening dat de president in dit geval op grond van de wet, ter rechtsbescherming zich persoonlijk moet aanrekenen omtrent de uitspraken van van der San. De president hoort nu direct hard in te grijpen gelet op de functie als Kabinetschef v.d. San. Op grond van de Wet moet hij op staande voet worden ontslagen door de president!! Dit kan en mag echt niet door de beugel. Anders is Santokhi gewoon zwak. En Santokkhi is nu verplicht om in de hoedanigheid van alle burgers hij de president is van alle burgers, staatsrechtelijk persoonlijk aangifte tegen van der San te doen. Hij zal t.z.t. door de rechter worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar!!


    Maak melding
  29. Wat een denigrerende uitspraak van deze mongool over hindoestanen. Hij moet terug naar Afrika waar hij thuis hoort. Hij moet zich eens voor de spiegel staan en vaststellen, dat waar hij staat als een paria de hindoestaan ver boven hem uitsteekt. Foei toch!!!
    Gaan zulke mensen Su vooruit brengen en die in de functie van Kabinetschef. Waardeloos acteer talent!!
    Hij moet naar de goot…………………………


    Maak melding
  30. @@@Moeder
    Tante Jennie mag geen podium krijgen.
    Lees GFC live stile wat ze allemaal schrijft over Surineds in haar collums. Alleen maar afgunst, respectloos en Leugens. Ze denkt zo dat haar blad voor meer financiële inkomsten gaat zorgen.
    Dan maak je jezelf tot heel laag in de modder!!


    Maak melding
  31. @Faya Mang 11 januari 2024 Bij 11:35
    “Wat een denigrerende uitspraak van deze mongool over hindoestanen. Hij moet terug naar Afrika waar hij thuis hoort…”

    Faya Mang,
    We moeten ervoor waken, dat we niet grotere beesten worden, dan de beesten die we proberen te bestrijden! En wat Afrika betreft, zijn er landen in Afrika, waaronder Ghana die het aanzienlijk beter doen dan Suriname.

    Tan bun


    Maak melding
  32. @@@Konsensi
    Jou verstand is niet toereikend voor dit forum. Let op de uitspraken van je broeder. Opruiende taal, rassenhaat en denigrerend. Splijtzwam van tweedracht.
    Wil je jouw kinderen en klein kinderen in deze maatschappij zo laten opgroeien!!!
    Dienka tori!


    Maak melding
  33. @@@Neal
    Chan moet hem op staande voet ontslaan conform de omschrijving op grond van Artikel 175 wetboek van Strafrecht.
    Tezijnertijd zal hij door de rechter worden veroordeeld tot een gevangenis straf van één jaar!!!!


    Maak melding
  34. Deze achterlijke gladiool wil een confrontatie tussen de (koelie,s)(Hindoestaan)
    blakamang. Voor iemand dat een beetje geschoold is, vind ik dit een heel
    domme en denigrerende opmerking! ”Meer zeg ik niet.” Ik hoop niet dat je eens
    afhankelijk moet zijn, van een ( koelie)( Hindoestaan) Bv als je op staat ligt te bloeden,
    moet ze jou juist verder knuppelen, dat je komt te overlijden.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  35. @@@Kat
    V.d. Son is zo gefrustreerd omdat hij niet uit de Staatdskas heeft kunnen graaien. Door anargie te stichten denkt hij als nog te kunnen toehappen!!!!


    Maak melding
  36. @@@Denise
    V.d. San, typisch dierenrijk gedrag. Zo ga je terug naar de stenen tijdperk.
    Deze man moet worden opgenomen in een psychiatrische stichting.
    Hoe kan deze man worden gehandhaafd in de functie van Kabinetchef.
    Dienka Tori president Santokhi!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  37. Van der San:
    Bedankt, bedankt en nogmaals bedankt. Wat ik al die tijd reeds vermoedde heb je nu openlijk verkondigd en dat is dat je een vieze vuile racist bent.
    Jij bent toch adviseur van de president?
    Als ik hem was zou ik jou de volgende opdracht geven:
    Van der San, open de deur, ga in de opening staan en keer jouw rug naar me toe en dan zou ik jou een trap onder je kont geven onder het roepen van: Van der San, hierbij ontsla ik jou oneervol en op staande voet en zonder 1 cent werkloosheidsuitkering. Ga dat maar halen bij je echte baas Bouterse. Dit zou ik doen ter voorkoming dat je mij op een onbewaakt moment een mes in mijn rug steekt.
    Reden: uit jouw woorden trek ik ook de conclusie dat je onbetrouwbaar bent. Om jouw woorden niet te gebruiken: Je werkt voor een Hindoestaan, Hoe durf je hindoestanen zo te beledigen. Je hoort toch de taal te spreken van hem wiens brood jij eet, onbetrouwbare hond. En nog meer : ik ben een blakamans, maar ik weiger om tegen een Hindoestaan te gaan vechten. En met deze gedachte lopen veel meer blakamangs rond. Dus mijn verzoek aan jou is dat je bij de optelsom over blakamans versus Hindoestanen jij mij en ook al die blakamans, die net als ik denken, moet aftrekken. Zeker weten dat de uitkomst van jouw optelsom zal zijn dat er minder blakamans zijn dan Hindoestanen. Met andere woorden: Ik ben dat racistisch en etnisch gedoe in Suriname zat. Donder op uit Suriname.


    Maak melding
  38. Deze beest heeft ook een 1×1 cel nodig, stront racist. Hindoestanen misbruiken kunnen zij wel. Hoop dat alle hindoestanen bij de n.d.p wakker worden.


    Maak melding
  39. @@@Hongkongfree
    Moet toch eerst beoordeeld worden door de president of deze blakkamang te handhaven is in de functie van Kabinetchef???????????????
    Leest: Artikel 175 Wetboek van Strafrecht!!!


    Maak melding
  40. @@@Henkes
    Een raar product is het gevaarlijkst. Het grote verschil is dat door foute omstandigheden hij uit het ,,gat,, is geboren, net als onkruid!!


    Maak melding
  41. @@@Taurus
    Hoogste tijd om Su te verdelen in tweeën.
    De helft voor Kapries en de andere helft voor de echte surinamers hindoestanen.
    De chinezen en indianen en rest mag kiezen aan welke kant ze willen gaan!!
    Probleem opgelost!


    Maak melding
  42. Die man heeft met spoed hulp nodig.

    Combinatie borderline en narcist.
    Kenmerk borderline; bang om door mensen die je belangrijk vind, in de steek gelaten te worden. Instabiel en onvoorspelbaar emotioneel reageren.

    Narcist; heeft bewondering en aandacht nodig, gebrek aan empathie, agressief en een groot ego.

    De Internet psycholoog.


    Maak melding
  43. @@@Kwakoe van Helena Christina
    Hoe kan deze man nu worden gehandhaafd in de functie van Kabinetchef??? Dienka Tori!!
    Lees: artikel 175 wetboek van strafrecht.
    Santokhi moet hard ingrijpen en hem op staande voet ontslaan. Aangifte doen en de rechter zal hem een straf opleggen van één jaar.
    Einde oefening voor deze misbaksel.

    President Santokhi laat geen knikkende knieën tonen!!


    Maak melding
  44. Aldus de racist eugene puur Sang !!!!
    Daar er meer blakamangs dat klopt omdat de blakamangs overal onwettige kinderen maken die vroeg of laat in de gevangenissen belanden.
    Als je over de hele wereld kijkt hoe blakamangs leven dan zie je dat nog steeds leven volgens oerwoudregels !!!. Zie ontwikkeling bij blakamangs ??????
    Zelf de blakamang vrouwen modificeren met whiteners en pruiken om als mens uit te zien !!!
    eugen van der san mag blij zijn dat de Hollanders zijn voorouders naar Suriname heeft gehaald want anders liepen ze nog steeds in hun blote reet in Afrika rond !!!!


    Maak melding
  45. Die blakaman Van der San heeft 100% gelijk, geen enkele Surinamer die dit kan weerspreken.
    En daarom a K@ kondre nooit sa go voorruit.
    De man heeft bij de gratie van Bouterse uit diezelfde honingpot zitten vreten en kan er nu niet meer bij. Hij weet niet dat hij straks ook aan de beurt is, alleen zal hij niet verwend worden met een eigen gebouw zoals de voormalige ingi president.
    Gods molen maalt langzaam….


    Maak melding
  46. Alleen in een land als Suriname is het mogelijk dat zoveel dommigheid een poidium krijgt van de nog dommere Journalisten die tegen betaling van hun reis en andere kosten interviews gaan afnemen.
    Hoe ga de persoon die je betaalt kritisch bevragen?
    does it make sense?
    vd San is emotioneel niet volwassen, anders zou hij niet voor zijn dochter een diploma eisen terwijl ze was gezakt.
    Hij heeft zijn emoties niet onder controle en begint daarom vaak uit overmacht histerish te schreeuwen.
    Als bestuurskundige wil hij de jurist – advocaat gaan spelen.


    Maak melding
  47. Daarom gaat het land naar de klote, we geven deze domme idioten niet alleen spreektijd, maar ook een goed betaalde baan. Ik zeg staande voet ontslag + 1 jaar gevangenisstraf. En hij moet gewoon naar Santo Boma.


    Maak melding
  48. We weten allemaal dat v.d S van nature een ongecontroleerd projectiel. Hoe serieus moet je hem nemen.iemand zei het treffend leri ne pur dong. Zeer toepasselijk. Anderzijds zegt het genoeg over zijn beeldvorming over Hindustanen. Ze zijn goed geschoold, zijn goedv9 georganiseerd en zijn heel stabiel volk. En daar wringt die schoen bij hem. Geen aandacht aanbesteden aan hem.


    Maak melding
  49. San weet dat hij bouterse heeft overtuigd dat de strijd nog niet gestreden was
    revisie dat was het toch? Revisie was het sleutelwoord
    Deze ongelooflijke dombo die alleen maar kan blèren als een speenvarken heeft de strijd die al helemaal gestreden was nieuw leven ingeblazen, terwijl praten, praten met de president tot een veel beter resultaat had kunnen leiden.
    Ma nee hoor, meneer wilde bewijzen dat hij verder kon plassen dan Kanhai
    Ik weet niet of hij zich nog kan vertonen in Ocer.


    Maak melding
  50. Maar als je de reacties hier leest, dan is dit een racistische site die het toelaat dat er zoveel racisme wordt geuit. Suriname zit vol racisten, ook deze website.


    Maak melding
  51. @Smatje 11 januari 2024 Bij 18:59
    Die racistische reacties lijken inmiddels al verwijderd te zijn. Maak je liever druk om de bagger die Limbo toelaat en zelf verspreidt. Racisme, staatsondermijnend, anti-democratisch, en andere walgelijke bagger zijn daar dagelijkse kost.


    Maak melding
  52. Landgenoten kijk goed naar hun sombere gezichten ,dan zul je merken dat deze drie mensen ongelukkig zijn, ze hebben prive problemen,ze zijn zwaar gefrustreerd,en zitten in de knoop met zichzelf.


    Maak melding
  53. Dat klopt dat er meer blakamangs zijn, omdat de blaka vrouwen allemaal onwettige kinderen hebben van verschillende mannen, als het kind geboren is weet hij/zij niet wie de vader is !!!!
    Dat is een Afride eigenschap wereldwijd. De mannen krikken daarna zijn ze verdwenen van het bed toneel !!!!
    Het is een feit. Kijk maar naar het binnenland.
    Om ontwikkeling te brengen moet er een wet gemaakt voor een verplichte sterilisatie bij deze groep.
    Want anders gaan we naar de klote, na 1975 zie dat het land verdoemd is !!!


    Maak melding
  54. Hij slaat de plank flink mis. Veel Hindoestanen zijn bekeerd en zijn verneeigerd. Zoals bijv. Iemand die ze Chan noemen. Dus het aantal is ‘koe lies’ is véél lager dan hij denkt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES