vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKanhai blijft erbij: "Bouterse buigt zijn hoofd voor wet en recht"

Kanhai blijft erbij: “Bouterse buigt zijn hoofd voor wet en recht”

-

Does Travel - naar Suriname

“Hij buigt zijn hoofd voor wet en recht”, zegt advocaat Irvin Kanhai, wanneer hem gevraagd wordt of Desi Bouterse zich vrijdag wel of niet zal aanmelden voor het uitzitten van zijn gevangenisstraf. In het programma Bakana Tori voerde Kanhai donderdag aan dat zijn cliënten Desi Bouterse, Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein ‘law obedient servants’ zijn.

Kanhai vermeed de vraag of hij ondertussen contact met de oud-president van Suriname heeft gehad. Wel gaf hij aan dat Bouterse zich omstreeks 9.00 uur moet aanmelden bij de Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. En hoewel hijzelf geen deel uitmaakt van de NDP, de partij waar Bouterse voorzitter van is, stelt hij wel te behoren tot een groep mensen die dit land voor zichzelf willen houden.

“Zonder inmenging van zeker niet Nederland. En ik heb nooit een moordenaar verdedigd. Ik heb een revolutionair verdedigd”, aldus de advocaat.

Kanhai zei dat alle zaken die door verschillende personen op tafel worden gegooid met betrekking tot de uitvoering van het vonnis, wel degelijk mosterd na de maaltijd kunnen zijn. Hij zal dit vonnis ook niet in het openbaar bespreken. Wat hij wel gaat doen, is feitelijke onjuistheden corrigeren.

Ondertussen heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) haar leden opgeroepen om zich op vrijdag 12 januari te verzamelen te Leonsberg. Dat is thuis bij partijvoorzitter Desi Bouterse. Ook de NDP-fractie in De Nationale Assemblee heeft vandaag onder aanvoering van fractieleider Rabin Parmessar een verklaring voorgelezen. Volgens Parmessar wordt ‘het politiek vonnis’ van D.D. Bouterse klaarblijkelijk met alle haast doorgedrukt.

Hij deed wederom een beroep op de achterban om te allen tijde de rust te bewaren en nu meer dan ooit hard te werken naar de verkiezingen in 2025 of eerder, ‘om het onrecht teniet te doen’. De partij kan nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor mogelijke acties van individuen.

Volgens de NDP-topper schromen het OM en de Rechterlijke Macht er niet voor om wet en recht opzij te zetten, omwille van een politieke veroordeling en uitvoering van het vonnis.

“De haast van het OM om het vonnis tot uitvoering te brengen, terwijl de faciliteiten nog niet in orde zijn en de haast waarmee het bezwaarschrift van een onafhankelijk team van advocaten wordt afgewezen, is bewijs voor de politieke partijdigheid van de vervolging. Het doet denken aan het proces tot vervolging van het geacht lid Adhin en ex-minister Hoefdraad, waarbij de politieke beïnvloeding duidelijk evident zijn gebleken”, aldus Parmessar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Ik geloof er niets van. De aanhangers van de de VEROORDEELDE Drugscrimineel tevens meervoudige Moordenaar zullen de straat waar hij woont morgenochtend barricaderen en zogenaamd was Santo Boma onbereikbaar geworden voor de veroordeelde Moordenaar om zich te melden.

    Hij zal zich niet aanmelden bij de poort van deze Penetentiaire Inrichting om daarna zijn Morello te gaan roken.


    Maak melding
  2. Ik heb maar een vraag aan al die geïnterviewden en deze is: geloof jij jouw eigen woorden? Volgens mij heet dit heel netjes gezegd: “Zeer creatief omgaan met de waarheid”.


    Maak melding
  3. Bullshit Bouta speelt voor de media schijnheilig maar achter de schermen heeft hij zijn heethoofden foute instructies gegeven.

    Wees alert !
    Blijf uit de buurt van dom-Suriname !

    Gado de wi fesiman.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  4. Ten eerste, Desiré Delano is door het OM gesommeerd zichzelf te Santo Boma aan te melden en mag zijn aanhang zich gerust op Leonsberg verzamelen voor een bordje bruine bonen en een warme parbo.

    Ten tweede, voor de onwetende onder degenen die moord en brand schreeuwen dat ze de rust moeten bewaren om zo hard mogelijk te werken naar de verkiezingen in 2025 of eerder, ‘om het onrecht “teniet te doen”, het volgende:
    De amnestiewet is in strijd met de Surinaamse grondwet en internationale verdragen waar Suriname partij bij is. In die verdragen zijn standpunten ingenomen door de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, alsook het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens dat de misdrijven die zijn gepleegd op 7,8 en 9 december 1982 niet in aanmerking komen voor amnestie.
    M.a.w. wel of geen verkiezingswinst, er wordt in 2025 of eerder geen enkele K@ Amnestie verleend. Dus a.u.b. mensen het volk niet verder in verwarring brengen en frustreren door dit soort nonsense hier neer te pennen.

    Ten derde, de meerderheid van het volk is inmiddels wijzer geworden en zal niet op de NDP stemmen omdat men weet dat deze partij niet voor voor het volk is maar de belangen van 1 man zal behartigen.
    Het is goed om afscheid van de NDP te nemen, je komt anders zo geen stap verder in het leven.


    Maak melding
  5. Aan de rascistische hindoestanen, die op dit forum, creoolse namen gebruiken, het volgende:
    tidè na tidè – tamara na tamara. M.a.w. prisiri now, what about tamara.

    Over 17 maanden zijn er verkiezingen, Santokhie is nu al verleden tijd als president, maar daarmee is de kous niet af.

    Na 25 Mei krijgt Bouterse Amnestie en deze hele regering met adviseurs, Rechterlijke macht en OM gaan voor de bijl. Wie naar het buitenland vlucht zal om uitlevering gevraagd worden. Deze bende zal met ons alle tendienste middelen aangepakt worden. Er zullen daarbij nieuwe {Santo Boma}cellen gebouwd worden.

    Jullie zullen dan anders piepen.

    EDIT Admin: Maar Konsensi (D.R.) waarom gebruik je de naam Boyke en niet je eigen naam?


    gemodereerd
  6. Dit maken ze ze die ongeschoolden wijs.
    Maar wacht effe, is dat niet hetzelfde wat de veroordeelde zei: hij zou de hele oppositie laten opsluiten. 😅😂

    Stemmen op ndp is suïcide!
    Nobody works with murderers, dus niemand gaat wie dan ook uitleveren.
    De ndp liegt alweer voor jullie.


    Maak melding
  7. (Red.) ““Hij buigt zijn hoofd voor wet en recht”, zegt advocaat Irvin Kanhai,…”

    Kanhai is zich ervan bewust, dat als men de nodige ‘stress’ op ‘onbuigzaam materiaal’ uitoefend, het uiteindelijk zal ‘breken.’ Het is dus, ‘buigen of barsten!’

    Als iemand die een eed heeft afgelegd om de wet te eerbiedigen, dan lijkt het mij niet meer dan vanzelfsprekend om cliënten en ‘achterban’ aan te sporen om ‘law abiding citizens’ te zijn!


    Maak melding
  8. Aanhangers van de NDP als je je vrijdag op Leonsberg bij de partijvoorzitter thuis aanmeld, zorg ervoor dat de kopstukken van de partij ook aanwezig zijn en met name de oproepers om je daar aan te melden. En alles wat jullie moeten ondernemen zorg dat de kopstukken van de partij ook meedoen en in alles in de voorhoede zijn. Zij zijn toch de leiders van de partij??


    Maak melding
  9. Kanhai geeft aan dat hij geen moordenaar heeft verdedigd, nu baas wettelijk een moordenaar is, verdedigt hij hem niet meer. Hij zegt ook dat alles wat men nu doet ( ik denk doelende op de uitspraak van de kopstukken van de partij ) mosterd na de maaltijd is. Want wettelijk praten we nu over een moordenaar.


    Maak melding
  10. @ Boyke 11 januari 2024 Bij 23:59
    “Aan de rascistische hindoestanen, die op dit forum, creoolse namen gebruiken, het volgende:
    tidè na tidè – tamara na tamara…”

    “…Over 17 maanden zijn er verkiezingen, Santokhie is nu al verleden tijd als president, maar daarmee is de kous niet af. Na 25 Mei krijgt Bouterse Amnestie en deze hele regering met adviseurs, Rechterlijke macht en OM gaan voor de bijl. Wie naar het buitenland vlucht zal om uitlevering gevraagd worden…”

    Jullie zullen dan anders piepen.

    Een flinke dosis grootspraak, afgezien van een hele lading bedreigingen die neigen naar fascistische handelingen, zoals geuit tegen de ‘vijand’ tijdens de 2e Wereldoorlog! Die ‘baas’ van jou is de amnestie voorbij en gaat met zijn moordadige reet de cel in. Ondertussen kunnen jij en andere ‘wakaman’s’ – die weinig goeds voor hebben met Suriname – blijven dansen op het graf van jullie medemensen en landgenoten!


    Maak melding
  11. Ai, @Boyke alias Konsensi, je bent (als rotte appel)door de mand gevallen!
    Lek konsensi ie poor ing, dus dacht je het anders te proberen, marrr.. deng mang kies joe (moi) 😂🤣


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES