zaterdag, mei 18, 2024
HomeNieuws uit SurinamePriscilla 'Pukusjani' Dawsa stapt uit de ABOP

Priscilla ‘Pukusjani’ Dawsa stapt uit de ABOP

-

Does Travel - naar Suriname

Priscilla ‘Pukusjani’ Dawsa is niet meer bij de ABOP. Dat liet zij donderdagavond in een live-video weten op haar Facebookpagina. Volgens de Surinaamse politica is zij onheus door de partij behandeld. Zo zou zij in naam van de VHP drie jaren thuis zijn gezet, terwijl ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk niets daartegen heeft gedaan.

“Ik ben met zwangerschapsverlof uit de politiek. Alleen is het permanent”, stelt de politica, die eerder ook activist is geweest.

Dawsa heeft haar lidmaatschap eerst via een e-mail opgezegd. Toen er daarop geen antwoord kwam, heeft zij persoonlijk een bedankbrief overhandigd aan voorzitter Brunswijk. Maar de partijleider weigerde het vertrek van Dawsa te accepteren, waardoor hij deze brief per direct heeft verscheurd. Desondanks stelt zij bij haar standpunt te zullen blijven.

Dawsa, die nog steeds op de website van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in Suriname (TCT) staat aangeduid als onderdirecteur, is vanaf 30 november 2019 lid van de ABOP. Daarvoor was zij vanuit de NDP overgestapt naar STREI!

Zij stelt door parlementariër Edward Belfort naar de geelzwarte partij te zijn gehaald en dat zowel hij als Edgar Sampie dankzij haar 1.817 stemmen in Paramaribo een zetel hebben behaald. Het stoort haar daarom dat terwijl zij zo wordt behandeld, PL-voorzitter Paul Somohardjo met slechts enkele honderd stemmen in Paramaribo met ministersposten, directie- en adviseursposten is beloond.

“Un gi mi sjen dus mi hari mi srefi terug kba. Un hori un srefi na unu partij”, aldus de politica, die de huidige ABOP-bestuursleden waarschuwde om op te passen voor hun positie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Zeker niet genoeg roti gehad van Chan. Zij zei toch: dem koelie o gi unu roti fu nyang” En ze is de vernederingen van Ronnie spuugzat!


    gemodereerd
  2. 😂😂ok succes moeje, go luku kande wan fu deng djote combinatie kan pot joe foe poesoe a party( foe baka se)😂
    Ndp no o tek joe moro, wanti deng abi nofo djotesoema keba. Hey maar ga je je ex-baas uitzwaaien?( mie hoopoe ju mang froestang sa mi e bedoele)


    Maak melding
  3. NDP, Strei, Abop? Meisje , Je bent een politieke hoer, die zichzelf de politiek uitgerangeerd heeft. Niemand wil een politica hebben met zoveel wisselende contacten met politieke partijen. Welke partijen willen zo iemand nog binnen hun gelederen.

    Het stoort haar daarom dat terwijl zij zo wordt behandeld, PL-voorzitter Paul Somohardjo met slechts enkele honderd stemmen in Paramaribo met ministersposten, directie- en adviseursposten is beloond.

    Dit maakt duidelijk dat je jaloers, gierig of hebzuchtig bent naar een hoge politieke positie. Begrijp een ding goed: Een politieke hoer wordt eerst lekker gebruikt en daarna aan de kant gezet.


    Maak melding
  4. MADE in the REVO…..31 december 2023. Guillermo Samson “Allerlei zieke psychopaten die achter kippen aanrennen lopen domme dingen en rotzooi nu te gillen. Vroeger hielden gezonde, weldenkende mensen zich bezig met de politiek. Vandaag houdt iedere crimineel van zondag zich namelijk met de politiek bezig. Iedere psychopaat en iedere gek”, zegt de econoom Guillermo Samson…..WHO THE CAP FITS.’


    Maak melding
  5. Ja is klaar voor sur.ik kan geen enkele politiek partij zien.die sur.zal lijden.dat land is een grote ongedissiplineerde orde .geen goede regelgeving.hierdoor zal de VHP nooit meer aftreden van jongs af zie je de leefstijl.jammer .sur moest net als curacao zijn gebleven onder nederland.wat hadden wij om onafhankelijk teworden niks was geregeld aaron heeft deze rotzooi veroorzaakt .dat 1man voor een heel volk beslist. Terwijl op de Antillen een referendum werd gehouden .het volk telt mee..we zouden eerst 25 jaar de regen en kijken hoe het gaat.NEDERLAND was lang blij van sur af tezijn.een beetje geld aan die stomme jongens geeft ze vrijheid zei den Uil en die aaron trots want hij WordPresident ,ja vijandig naar nederland terwijl hij hier in Nederland had gestuurd heeft hij de weg afgesloten.wat een E…l maar ja de tijd terugdraaien kan niet


    Maak melding
  6. Wie zich in de recente geschiedenis van Suriname verdiept zal beseffen dat de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 een roekeloze daad was. De abrupte aankondiging leidde tot het vertrek van meer dan 50.000 hard werkende personen uit Suriname. Hieronder zaten talrijke top deskundigen en bestuurders. De nakomelingen van deze personen doen het wel uitstekend in Nederland maar Suriname is deze groep voor altijd kwijt. Omdat het geld dat Nederland gaf niet waardevast was is dit binnen no time verdampt en is het land verder afgegleden. In 1980 kwam de genade klap, die Bouterse als loopjongen van de kolonisator aan Suriname gaf. Over 60 jaar zullen de mensen die dan leven er achter komen dat Bouterse met zijn linkse retoriek de belangen behartiger was van de kolonisator.


    Maak melding
  7. Pukusjani kan zich aansluiten bij de avonturiers van de Nieuwe Beweging onder aanvoering van Ludwig van Mulier en Guillermo Samson.Is zeker niet slim als ze zich bij dit clubje gaat aansluiten. Deze politieke avonturiers mogen de naam ‘ Nieuwe Beweging ‘ niet gebruiken. Deze naam is bedacht door Samuel Kuik, alias Slimmie.Deze man is super slim. Hij is Slimmer dan Ludwig van Milier en Samson samen. Slimmie is hen echter te slim geweest. Hij liet de naam ‘ Nieuwe Beweging ‘ als eerste registreren waardoor niemand anders deze naam mag gebruiken.Dit steekt bij Samson en van Mulier. Slimmie heeft hun ego gekrenkt. Zij haten die Slimmie. Slimmie is van mening dat Guillermo Samson en Ludwig van Mulier in een hobbelstoel moeten gaan zitten. Ze hebben hun tijd gehad.


    Maak melding
  8. Waarom zeggen jullie dat ze een politieke hoer is. Ik denk van niet, want om zo een functie te bekleden moet men een stevige rug hebben. Want elke dag, meermalen op de rug liggen is geen makkie.


    Maak melding
  9. Naast KONING Voetbal-tops kennen Srananmangs nog een tweede topsport en dat is politiek. Men wil de politiek instappen. Men moet (ingewikkelde) beleidsnota’s kunnen schrijven, lezen en verdedigen. Verder moet men juridische (vraag) stukken
    schrijven,lezen, begrijpen en becommentariëren. Dit zijn de primaire basis vaardigheden om in de politieke arena in te stappen. De grote boys van weleer als Arnold kruisband, Ottar Rodgers en andere grootheden is verleden tijd geworden. Waar gaat het mis? Ja juist, bij de ingang van de politieke partijen. Het kader dient zwaar gescreend te worden met een strakke profiel-schema, anders is het een kansloze missie. De kunst als kamra wintjeh te springen in de politiek is geheel uitgesloten. Bezint eer gij begint.


    Maak melding
  10. @ Panli 12 januari 2024 Bij 10:13
    “Gaat ze terug naar Ghana?”

    Panli,
    Dit is de zoveelste giftige, zo niet racistische reactie!
    Ik zou haar in ieder geval niet kwalijk nemen, als ze naar Ghana zou vertrekken, die het aanzienlijk beter doet dan de racistische schreeuwers uit Suriname.

    Ik zou haar zeker niet aanraden naar India te gaan, waar laatst nog een hogere rechter de vrijlating heeft teruggedraaid van elf hindoestaanse mannen, die een zwangere moslimvrouw bruut hebben verkracht!


    Maak melding
  11. Dat de onafhankelijkheid funest is geweest, is nu pas opgemerkt door een bepaalde bevolkingsgroep die zich klem gevreten heeft met gratis bruine bonen met zoutvlees op 25 november 1975 !!!
    De blaka vrouwen hebben flink gedanst, ze hebben met hun kont lopen schudden alsof ze onder stroom stonden. keihard werken heeft deze groep niet in hun genen. Ze leven van dag tot dag, geen toekomst visie.
    Kinderen hangen op straat rond, ze weten niet wie hun vader is !!
    De moeder ligt te krikken met een ander man, is ze weer zwanger, lijdt ze weer honger dat ze niet uitkomt, maar blijft krikken !!! Je ziet dat er bij deze groep dat civilisatie ontbreekt en afgunst naar andere groepen die keihard werken en hun kinderen naar school sturen voor een goede toekomst !!

    Wat ik niet begrijp is dat deze groep voorstander was voor de onafhankelijkheid !!
    Maar waarom is deze groep ook naar Holland vertrokken????


    Maak melding
  12. @Toussaint
    Jullie mogen blij zijn dat jullie nu niet meer in Afrika leven.
    Waarom willen jullie niet vooruit komen. Er zijn talloze mogelijkheden. Kijk maar in Nederland.
    Of heeft het te maken met de slavernij etc?
    Want daar gooien jullie het steeds op.

    Het is gewoon: lui, niet willen, jaloers, DOM


    Maak melding
  13. @toussaint
    Nee, hoor ik ben 0% Hindoestaans.

    Mijn mening komt voort uit het gedrag die zij vertonen. Met enkele uitzonderingen.
    Ze maken zich gehaat door hun gedrag.
    Kijk maar in Nederland. Ze hebben talloze mogelijkheden. Maar laten alles links liggen.
    En nu worden ze door de nieuwkomers voorbij gestreefd.
    En maar klagen dat ze gediscrimineerd worden.
    Op De vmbo-scholen zijn grotendeels de kinderen van hen.


    Maak melding
  14. @ Panli 12 januari 2024 Bij 18:04
    “Nee, hoor ik ben 0% Hindoestaans…”

    U klinkt anders wel zo (of als een witte racist!) en richt uw giftige verbale pijlen op iemand die onjuist gejegend is en daarom haar heil elders zoekt! U generaliseerd voortdurend met ‘ze’ en scheert daarmee een hele bevolkingsgroep over één kam. Met azijnpissers als u in de buurt kan ik mij heel goed voorstellen dat sommigen zich gediscrimineerd voelen! Uw reactie is voornamelijk gebaseerd op (gevaarlijke) aannames en niet op waarheidsvinding! U bent één van de vele toxische individuen, die de vruchtbare Surinaamse bodem vergiftigd met uw haatzaaiende gebrabbel!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES