donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEssed: "Al geeft Bouterse moorden toe, zijn verdedigers zullen vinden dat hij...

Essed: “Al geeft Bouterse moorden toe, zijn verdedigers zullen vinden dat hij zich vergist”

-

Does Travel - naar Suriname

“Het is niets anders dan een politieke aanval op de rechterlijke macht om te proberen de geloofwaardigheid van het vonnis eronderuit te halen”. Zo reageert Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden rondom de 8 decembermoorden in Suriname, op de nieuwjaarsboodschap van de Nationale Democratische Partij (NDP) waarin de veroordeling van Desi Bouterse en zijn 4 kameraden wordt bestempeld als een politieke veroordeling zonder concreet bewijs.

Indien de Surinaamse oud-legerleider op enig moment wel om welke reden dan ook zou toegeven dat hij de moorden van de 15 mannen gepland en gepleegd heeft, dan zal het Essed niet verbazen dat de verdedigers van Bouterse zullen vinden dat hij zich vergist.

“Dat ze gaan vinden dat Bouterse zich vergist of dat hij niet meer compos mentis is, want het kan niet; hij heeft ze niet gepleegd. Ook al zou Bouterse het zelf toegeven. En dat heeft nogmaals te maken met het feit dat ze iets moeten verdedigen wat tot nu toe onzichtbaar is gebleven”, aldus de advocaat in het programma ABC-Actueel.

De advocaat vindt het jammer dat in het strafproces een bepaald punt niet aan de orde is gekomen. Namelijk dat er intellectuele daders zijn die nog steeds rondlopen. Deze intellectuele daders zijn degenen die de militairen hebben geadviseerd om deze moorden te plegen.

Volgens Essed gaat de NDP ervan uit dat de gewone burger het vonnis toch niet zal lezen, waardoor zij misbruik hiervan maakt en een onsmakelijke suggestie doet dat de Surinaamse rechterlijke macht aan politiek zou doen.

“Het is een volledig onjuiste analyse. Het gaat niet om de feiten die niet bekend zijn, maar om de feiten die wel bekend zijn. En dat zijn er alles bij elkaar tientallen getuigenverklaringen op basis waarvan de rechter een oordeel heeft gegeven”, aldus de advocaat.

Volgens de advocaat was hele betoog van de verdediging in hoger beroep overigens niet erop gericht om te bewijzen dat Bouterse niet in het Fort was. De verdediging zou zich juist hebben gericht op het bewijzen dat de 15 slachtoffers coupplegers zouden zijn.

“En die leugen wordt continu herhaald. En dat heeft slechts één bedoeling. Namelijk om uiteindelijk ook de intellectuele moordenaars vrij te pleiten en te verdedigen. Dus het is niet alleen de nu veroordeelde vijf personen die verdedigd zijn geworden. Op de achtergrond worden de intellectuele daders verdedigd”, aldus Essed.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
  1. Deze zware, moordenaar grootste crimineel van de republiek Suriname is een blok aam het been voor de ontwikkeling, welvaart, welzijn, vooruitgang, orde, rust, veiligheid van Suriname en de Surinamers.

    Een nog grotere probleem zijn de gatlikkers die er alles aan doen om deze man aanbidden en willen dat hij niet opgesloten wordt. Dit voor een paar zilver ringen. Ze maken zich niets druk met het totale Surinaamse volk, de republiek Suriname, ook niet internationaal, faillissement van Suriname, grote criminaliteit, moorden, berovingen, enz. Als ddb en de groep rondom hem het maar heel goed hebben.

    Zie wat er met de republiek Suriname en de Surinamers, ook internationaal is gebeurd van af 25 Februari 1980. Grote armoede, grote ellende, grote schulden, drugshandel, devaluatie van de Surinaamse gulden en de SRD, stijging vd koers van valuta, geen medicijnen, verloedering, 40 % vd volwassen Surinamers die het denkniveau heeft ve kind van de vierde klas lagere school, grote criminaliteit, enz.

    Als deze man niet wordt opgesloten zal de republiek Suriname en de Surinamers geen enkele vooruit gang mee maken. Deze man en groep om hem heen zijn alleen voor hun enige eigen belang en de Surinamers interesseren hen niet.

    Zie wat ze vanaf 25 Februari 1980 Suriname hebben gebracht.

    Opsluiten en een uitleveringswet in de DNA maken met Nederland dat hij zo snel mogelijk wordt uitgeleverd.

    Hierdoor zijn we van het gedrag af, is er orde, veiligheid en rust in Suriname en kan de opbouw beginnen.


    Maak melding
  2. Bouterse heeft in ieder geval 13 lijfwachten (Dino’s kinderen).
    En hoeveel meer basstaart kinderen hij precies heeft weet zelfs hij niet.


    gemodereerd
  3. Mensen die de koelbloedige MOORDENAAR BOUTERSE aanhangen zijn allen stuk voor stuk VERVLOEKTEN,ZIEKE GEESTEN ,en er zal zeker een VLOEK over hun families komen.


    Maak melding
  4. @passant
    40 % vd volwassen Surinamers die het denkniveau heeft ve kind van de vierde klas lagere school,
    Dit voor een paar zilver ringen.

    ZILVERLINGEN een zilveren MUNT dus geen ring waar judas bijvoorbeeld mee werd omgekocht
    je laat gelijk de waarheid van je eigen post zien


    Maak melding
  5. Als je macht hebt dan is het heel moeilijk om het te verliezen. De NDP heeft het hebben van macht gekend. Ze konden maken en breken hebben zelfs over laten leven of dood beslist. Men heeft anderen een verkapte vorm van macht gegeven door ze bijvoorbeeld tot volksmilitie te maken. Zij hebben ook aan meegewerkt om de meer dan 15 personen op te halen waarvan 15 later vermoord zijn. Ze hebben heel veel gekke dingen gedaan. Nu hun baas de bak in moet zijn ze bereidt hem te verdedigen zelfs met hun leven. Dat alles in de hoop dat hun baas die macht terug krijgt en dat zij ook enige macht krijgen om weer loopjongen te spelen en mensen weer te kunnen intimideren. In de hele wereld zijn de mensen harder ( criminaliteit ) geworden maar ik geloof dat zonder de volksmilitie het veel minder in Suriname zou zijn.


    Maak melding
  6. Het is schrikbarend hoe idioten als Abdoel, e.a. gewoon in de media alle ruimte krijgen om de meest gestoorde onzin te verspreiden. SRHerald plaatst regelmati zijn bagger die totaal nergens op slaat. Die zelfs genoeg reden zou moeten zijn voor het OM om hem een proces aan te doen wegens minachting van het hof.
    Zelfs ongeschoolden als Oostburg krijgen alle ruimte om hun, ingefluisterde, onzin breed uit te meten zonder dat redacteuren hun verantwoordelijkheid nemen. Ook die zouden door het OM aangepakt moeten worden. Al was het maar een brief die hen er op wijst dat zij zich niet schaamteloos achter het “het in een ingezonden stuk”kunnen scharen. Zij publiceren en hebben dus weldegelijk een grote verantwoordelijkheid.
    .
    eigenlijk is er maar één goede oplossing om dit te stoppen: LOCK HIM UP!


    Maak melding
  7. John

    Ik zou haast denken dat je RobG bent die koste wat kost een MOORDENAAR blijft verdedigen. Ook al zou deze meervoudige moordenaar opdracht geven om je eigen moeder te vermoorden dan nog zou je hem blijven verdedigen.

    Het Hof heeft op ondubbelzinnige wijze aangegeven dat jouw moorddadige Afgod LEVENSLANG had moeten krijgen in plaats van slechts 20 jaar.

    Dat je een MOORDENAAR aanhangt zegt wat jouw inborst is.

    Jouw AFGOD de MOORDENAAR HAD EEN LEVENSLANGE GEVANGENISSTRAF MOETEN KRIJGEN VOLGENS HET HOF!!!


    Maak melding
  8. Als ik rustig zit dan komen bepaalde dingen in mij op zoals; Roy Horb. Volgens zeggen had hij zichzelf met de veter van zijn sportbroek opgehangen. Die periode vertrouwden ze elkaar niet waardoor een paar plotseling aan zonnesteek stierven. Laats las ik ook over een nieuwe beweging die volgens hun zeggen gaan samen werken met de Surinamers in het buitenland. Ik zit te wachten op het moment wanneer ik lees dat de Surinamers in het buitenland als echte Surinamers officieel erkend zijn en dat ze mogen komen en gaan wanneer ze willen. Ze mogen met een enkelreis komen en blijven hoelang ze willen. Ze kunnen de Surinamers in het buitenland niet alleen als stemvee en melkkoe erkennen. Als men het goede voor heeft met alle Surinamers moet men dat eerst laten blijken voor je gunste aan ze gaat vragen. We weten allemaal wat het grootste probleem in Suriname is. En dat is dat we niet een zijn. Ik ga ze nu al over de erkenning benaderen.


    Maak melding
  9. In het boek van Jan Pronk getiteld: van “natiestaat tot wingewest” staat beschreven ( pag 314) dat PALU toppers rond de decembermoorden grote invloed hadden op Bouterse en dat Alibux van de PALU de moorden niet alleen had toegejuicht, maar daar ook op aangedrongen. “De meeste nieuwe ministers behoorden net als Alibux zelf tot de PALU. Een van hen was Winston Caldeira, minister van Financiën. Maar de leider Iwan Krolis , gaf de voorkeur aan invloed te blijven uitoefenen achter de schermen, net als vlak voor en tijdens de Decembermoorden”.


    Maak melding
  10. Voor Bouta lovers is Bouterse verheerlijken voor hun gelijk aan zelfbevrediging.

    ” …
    de NDP ervan uit dat de gewone burger het vonnis toch niet zal lezen,
    …”
    Haha
    Surinamers en lezen.
    Dat is moeilijk moeilijk hor. Surinamers vinden lezen tijdverspilling.

    ” …
    Namelijk dat er intellectuele daders zijn die nog steeds rondlopen.
    …”
    En hier vind ik dat Nederland een laffe rol speelt.
    Nederland was op de hoogte van wat er bekokstoofd werd. En heeft zijn foute kolonel, die ook onderdeel was van de coup, terug geroepen en in bescherming genomen.
    Deze kolonel zat evenals Bouterse en zijn bende ook in de drugs en zouden samen de coup plegen. Hij had wel de intelligentie en de kennis maar niet de fysieke agressie, daar was Bouterse en zijn bende voor. Deze Nederlandse Kolonel heeft Bouterse aangewezen als leider van de sergeanten en onder het genot van een borrel is dat plan Suriname over te nemen verder ontwikkeld.
    Nederland heeft de foute kolonel en zijn kameraden terug geroepen, zij zijn dus uit de groep gehaald die de coup zouden plegen.
    Bouterse had op dat moment ook de keus om de coup te staken maar had ervoor gekozen om toch de coup te plegen zonder zijn Nederlandse vrienden !

    De namen die verbonden zijn aan die foute Nederlandse Kolonel en zijn bende en het feit dat Nederland wel degelijk op de hoogte was van een illegale en foute operatie in Suriname zit in de kluis voor 60 jaren.
    Bouterse verdraait dus dat de Nederlandse regering de coup wilde plegen terwijl het gaat om een groepje Nederlandse criminele militairen die samen met een groepje Surinaamse criminele militairen Suriname wilde bezetten !

    Dat Nederland hier een zeer laffe rol heeft gespeeld is duidelijk !
    Nederland had die coup kunnen voorkomen maar heeft het onderontwikkelde Suriname voor de haaien achtergelaten en heeft gekozen voor wel de lusten maar niet de lasten.

    Nederland moet voor zijn laffe rol verantwoording nemen.

    Wij willen rechtvaardigheid.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. Gaan jullie maar janken hier want ze gaan die bouta toch niet oppakken. Jullie worden allemaal bespeeld en meneer de advocaat doet goed mee. Emotionele dommies worden uitgelachen


    Maak melding
  12. DE MAN DDB EN KORNUITEN MOESTEN ALLANG ACHTER SLOT EN GRENDEL ZITTEN.
    ZIEK OF NIET ZIEK. TEVEEL GELUL OVER EN WEER. TAK TAKIE WAN LO KA. SROTING PANPANG GEWOON ZONDRO PARDON.
    DAT IS ZIJN LOT EN STRAF. GOD REKENT ALTIJD AF MET EEN MOORDENAAR. HIJ STRAFT ZE TOT DE DOOD.

    INDIEN STERVEN IN DE GEVANGENIS DAN IS DAT ZIJN LOT . DE ONZICHTBARE HAND WIL HET ZO.

    ZONIET HANG HEM EN DE 15 MAN 50 METER IN DE LUCHT AAN HUN POTEN OP BOVEN ONAFHANKELIJKSHEIDSPLEIN 1 WEEK LANG. TOT ZE ROTTEN EN STINKEN. ZO HEEFT HIJ DE 15 MAN OOK GEMARTELD EN GEDOOD. NIET OP EEN NETTE NORMALE MANIER


    Maak melding
  13. 40% VAN DE INWONERS VAN SURINAME IS INTELLECTUEEL. MEN BEGRIJPT EN VERSTAAT ALLES. GOED GESCHOOLD DUS.

    60% VAN DE INWONERS VAN SURINAME HUN OPLEIDING IS BELOW DEGREE 4E KLAS ZEI MARIE LEVENS.

    60% VAN DE SURINAAMSE BEVOLKING HEEFT GEEN OPLEIDING EN WIL ZICH OOK NIET LATEN SCHOLEN.
    DEZE 60% WILLEN OOK NOG DE DIENST UITMAKEN IN SURINAME.
    MET DEZE 60% BOUW JE GEEN LAND OP.
    AL DEZE ONGESCHOOLDE 4E KLASSERS HANGEN NDP AAN WANT ZE KRIJGEN LEKKERS EN GELD.
    ANDEREN GRONDEN ETC ETC.
    DUS DE DOMME MASSA SPREEKT IN HET LAND.
    DE GESCHOOLDEN KIJKEN TOE EN HEBBEN HET DRUK MET ANDERE DINGEN

    DE 60 % ONGESCHOOLDEN WILLEN KOMEN UITLEGGGEN HOE HET MOET ANNO 2023. BELOW DEGREE. ZE BEGRIJPEN NIET WAT ZE ZEGGEN EN BEDOELEN EIGENLIJK. LAATSTAAN EEN VONNIS BEGRIJPEN MET MOEILIJKE WOORDEN.

    PROBLEEM SURINAME = TEVEEL DOMMERIKKEN IN SURINAME EN WEL 60% VAN DE BEVOLKING. VOOR DE REST ZIJN ZE AARDIG EN LIEF. MAAR DAT IS NIET ALLES. SKORO JOE SREFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  14. Essed, sloof jij je nog meer uit want de nabestaanden kunnen je nu dumpen. Sohandingh zit ook bij jou. 1 kantoor. Dankzij deze mensen heb jij nu een mooi gebouw. Je kamertje is een gebouw geworden. Enige zask die je hebt verdedigd en omdat het om nederlanders gaat en ze Bouterse wilden uitschakelen, heb je veel geld van nederland gehad. Donder lekker op. Ik ga de Moiwana mensen sturen, kijken of je die ook gast verdedigen .


    Maak melding
  15. Ondertussen zijn we ruim 2 weken verder en Bouta maakt nog geen aanstalten om zich aan te melden, nog komt er vanuit justitie geen bevel om de veroordeelde op te halen. De man heeft rustig kerst, oud en nieuw thuis kunnen vieren met zijn geliefden. Degenen die zich hier aan ergeren zijn mijn inziens de werkelijke slachtoffers. Bouta heeft zijn leven er grotendeels op zitten en heeft ogenschijnlijk de gave om de rust te bewaren. Ook al zal deze man worden opgesloten, zal dat niet de hel zijn die de meeste auteurs hier voor hem wensen. Laten we dit verhaal nu achter ons laten en vooruit kijken. Of Bouta nu wel of niet achter slot en grendel komt te zitten. Suriname staat al te lang stil, er is geen licht in de tunnel! Indien wij de strijdbijl onderling niet kunnen begraven, zijn we gedoemd een failed state te blijven…


    Maak melding
  16. Konsensi 4 januari 2024 Bij 10:47
    Ondertussen zijn we ruim 2 weken verder en Bouta maakt nog geen aanstalten om zich aan te melden, nog komt er vanuit justitie geen bevel om de veroordeelde op te halen. De man heeft rustig kerst, oud en nieuw thuis kunnen vieren met zijn geliefden. Degenen die zich hier aan ergeren zijn mijn inziens de werkelijke slachtoffers. Bouta heeft zijn leven er grotendeels op zitten en heeft ogenschijnlijk de gave om de rust te bewaren. Ook al zal deze man worden opgesloten, zal dat niet de hel zijn die de meeste auteurs hier voor hem wensen. Laten we dit verhaal nu achter ons laten en vooruit kijken. Of Bouta nu wel of niet achter slot en grendel komt te zitten. Suriname staat al te lang stil, er is geen licht in de tunnel! Indien wij de strijdbijl onderling niet kunnen begraven, zijn we gedoemd een failed state te blijven…

    Makkelijk praten als de slachtoffers niet een van jouw broers, vader, ooms en of zoon was. Neen, het liefst zie ik deze fascist, ook als ziet hij zijn eind naderen, nog lijdend aan zijn eind komen. Niks gratie maar laat deze hond veel pijn lijden.


    Maak melding
  17. @Debby alstublieft ga nu de mensen van moiwana niet bij jouw smerige fakenews betrekken.
    Jouw lover Bouta heeft deze mensen laten afslachten.
    En zo als met alles gebruiken jullie paarse ratten, de slachtoffers als een soort verdediging voor jullie smerige zaakjes .
    Dus als jij de mensen van moiwana wil helpen. Hou dan je paarse Bigi bek dicht,yu Bouta liefje. Moordenaar liefje .

    Zoals je merkt ben ik nu best wel pissig ,dat jullie paarse ratten die mensen van moiwana nog een trap na geven.

    Wie de MOIWANA moordenaars weet te berechten zal deze verkiezing met overmacht winnen.
    Moiwana is te mooi , om niet mooi meer te zijn. Mik moiwana mooi baka.!!!!


    Maak melding
  18. @Debby 4 januari 2024 Bij 10:33
    “Essed, bla bla bla…”

    Debby,
    Heeft u wel eens gehoord van ‘spellingscontrole’ in combinatie met ‘gezond verstand!’


    Maak melding
  19. Die Valk zat samen met Demmink in de pedo business en daarom is de file voor 60 jaar in de kluis gestopt. En als het na 60 jaar toegankelijk wordt, dan zullen de namen erin zwart gestreept zijn.


    Maak melding
  20. @Dèjà vu na Dèjà vu 4 januari 2024 Bij 12:24
    “@Debby alstublieft…”

    Beste Dèjà vu na Dèjà vu,
    Ondanks dat Debby vaak ‘de plank volledig misslaat’, heeft zij net als u recht op haar vrijheid van meningsuiting. Ik begrijp dat u van zoveel onbenul ‘pissig’ wordt en ben het deels met u eens. Het is daarom jammer, dat u uw betoog ontkracht door ordinaire scheldkannonades, i.p.v. gegronde argumentaties.

    “Het is de toon, die de muziek, maakt!”

    Tan bun


    Maak melding
  21. “En die leugen wordt continu herhaald. En dat heeft slechts één bedoeling. Namelijk om uiteindelijk ook de intellectuele moordenaars vrij te pleiten en te verdedigen. Dus het is niet alleen de nu veroordeelde vijf personen die verdedigd zijn geworden. Op de achtergrond worden de intellectuele daders verdedigd”, aldus Essed.
    ===========================

    En de namen van de intellectuele moordenaars die vrij rondlopen kan je o.a. vinden in de nalatenschap van Horb in het boek “De December Moorden in Suriname, Verslag van een ooggetuige”.


    Maak melding
  22. @beste brave borst Toussaint,
    Overdrijven is ook een vak tegenwoordig noh.????
    Ik heb voor het eerst een keer “Bigi bek “ gezegd. Is dat wat je bedoelt met ordinaire scheldkannonades?????
    Of bedoel je ook mee “ paarse ratten “.
    Ben heel erg bij dat je een deel met mijn eens bent. Vraag: welke deel is dat ????
    Ik hoop dat je de deel bedoelt waar ik opkom voor de kwestie van moiwana..
    Ik heb geen rancune tegen niemand en ik respecteer ook iemand anders zijn of haar mening.
    Alleen als je met fakenews komt.dan ga ik reageren.
    Dat heet betrokkenheid.
    Vooral als het gaat over mooi switi sranan. En haar bevolking.
    Land van melk en honing.


    Maak melding
  23. @Dèjà vu na Dèjà vu 4 januari 2024 Bij 15:01
    “…Ik hoop dat je de deel bedoelt waar ik opkom voor de kwestie van moiwana…”

    Beste Dèjà vu na Dèjà vu,
    De kwestie van Moiwana is ook wat mij betreft een onderbelichte zaak en al die harde woorden zijn onnodig en aan ‘dovemansoren’ gericht. Houdt vooral de eer aan uzelf.

    Tan bun


    Maak melding
  24. Bouterse werd ook na de coup consequent bijgesproken door zijn Nederlandse vrienden, de zgn. “intellectuele daders”, heel waarschijnlijk tegen forse vergoedingen.

    De Nederlandse vrienden van Bouterse zijn nu buiten de picture veilig in vrijheid (net als de Nederlandse vrienden van Hoefdraad).
    Bouterse en zijn bende zijn nu veroordeeld en gevonnist maar Bouterse rept geen woord over hen.

    Misschien heb ik dat gemist maar volgens mij zijn er nooit huiszoekingen bij de daders geweest. Een gemiste kans.

    Bouterse en zijn bende zijn schuldig en zo ook zijn “borrel maatjes”.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  25. De-kolonisatie?

    Ooow, dus tijdens zijn bewind(biuta/adhin) was suri een kolonie. Nu snap ik het.
    Daarom is suri toen financieel geboycot (hij niet, nog steeds Hollandse pensioen en aow) en is hij vogel vrij verklaard.

    Dat zijn typische dingen die de kolonist met je doet als je niet luistert.
    Foei toch 🤭😅😂


    Maak melding
  26. “ houdt vooral de eer aan uzelf.”
    @Toussaint wat bedoel je hiermee.
    Wat voor voordeel heb jij hierbij???
    Wat voor eer heb jij wat ik niet heb???
    Ps: hou jij misschien te veel eer aan zelf.
    Krijg ik daarom geen antwoord van jouw. Maar wel een mening.


    Maak melding
  27. @Denise 4 januari 2024 Bij 06:35
    Klopt. PALU speelde op de achtergrond een grote rol en was ervoor verantwoordelijk dat het toenmalig Bewind totaal paranoia op alles en iedereen reageerde. Lees over Bishop. PALU was zo sluw om steeds op de achtergrond te opereren.

    @Debby 4 januari 2024 Bij 10:33
    Ik dacht dat je niet dieper kon zinken maar blijkbaar was het voor jou nog niet diep genoeg. Walgelijk!

    @Jesse 4 januari 2024 Bij 12:39
    Ga je pilletjes slikken.

    @Toussaint 4 januari 2024 Bij 12:48
    Vrijheid van Meningsuiting is iets anders dan onbeschofte leugens verspreiden. Een mening is altijd op feiten gebaseerd en kent enige logica. Twee dingen die bij Debby totaal afwezig zijn. Los van het feit dat ze ronduit zwaar onbeschoft en onmenselijk is.

    @Para Express 4 januari 2024 Bij 16:15
    CITAAT: Bouterse werd ook na de coup consequent bijgesproken door zijn Nederlandse vrienden, de zgn. “intellectuele daders”, heel waarschijnlijk tegen forse vergoedingen.
    REACTIE: dit slaat totaal nergens op. Nooit of te nimmer is er enig bewijs geleverd of gebleken van andere betrokkenen dus was er ook geen enkele reden tot huiszoeking. Waar wel een huiszoeking had moeten plaats vinden is bij de veroordeelden. Als er dan al sprake zou zijn van eventuele intellectuele daders die uit hun archieven zou blijken zullen het waarschijnlijk eerder PALU leden zijn geweest.

    @Esmerald 4 januari 2024 Bij 17:29
    Para Expres is vergeten zijn pilletjes te slikken. Ook is hij te dom om te begrijpen dat er iets niet klopt als je steeds beweert dat NL achter couppogingen zat maar gelijktijdig Bouterse influisterde om tegenstanders te vermoorden. Derde klas lagere school vermoed ik.


    Maak melding
  28. @ Klaas 4 januari 2024 Bij 19:28

    Lezen wordt in de derde klas lagere school gegeven, zover ben jij duidelijk niet gekomen.

    Snuif nog een lijntje.

    Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES