zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDiaspora Instituut Nederland opnieuw geïnstalleerd

Diaspora Instituut Nederland opnieuw geïnstalleerd

-

Does Travel - naar Suriname

Het Diaspora Instituut Nederland (DIN), dat de relaties stimuleert tussen in Nederland en Suriname gevestigde bedrijven, organisaties, instituten en personen, is opnieuw geïnstalleerd door president Santokhi. De herinstallatie van het instituut vond plaats op zaterdag 3 juni 2023 tijdens een zoom meeting met leden van Diaspora-organisaties uit Nederland, Amerika, Dubai en Zwitserland. Het achterliggende doel hiervan is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname.

Tijdens de bijeenkomst, welke plaats vond ter gelegenheid van de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname en Nederland, is John Brewster aangesteld als voorzitter van het DIN.

De president gaf aan dat het DIN voor de verbinding moet zorgen tussen Nederland en Suriname. Hij hield de Diaspora leden voor om vooral samen te werken met elkaar en niet tegenover elkaar. “Laten we de verbinding boven de verdeling zetten”, benadrukte het staatshoofd. “We zijn 150 jaren verder en hebben de vrijheid en ruimte om samen te werken”. Het staatshoofd riep op om boven elkaar uit te stijgen en te werken aan een betekenisvolle, gezamenlijke toekomst.

Het instituut is in september 2021 door president Santokhi geïnstalleerd met als doel de Surinaamse diaspora in Nederland op een structurele en georganiseerde wijze een bijdrage te laten leveren aan de ontwikkeling van Suriname, en wel op basis van de behoeften van het land.

Echter heeft het staatshoofd na evaluatie gemeend dit instituut naar het Kabinet van de President toe te trekken om verder richting te kunnen geven. Aan de leden werd gevraagd om altijd het pad van dialoog te kiezen. “Ik heb eenieder nodig, waar zij dan ook in de wereld moge zijn”, aldus president Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Het staatshoofd riep op om boven ELKAAR uit te stijgen en te werken aan een betekenisvolle, gezamenlijke toekomst.

    Bovenstaande opmerking van de president herbergt een behoorlijke contradictie.


    gemodereerd
  2. Kijk naar mevr Asawini wat ze met geschoolde Diaspora doen. De boeven diaspora zijn welkom. Kijk naar Prenobe. Kalaykhan die ze bij belasting hadden gezet, ramdhin als Bibis minister. Diaspora rovers.


    gemodereerd
  3. Het instituut is in september 2021 door president Santokhi geïnstalleerd met als doel de Surinaamse diaspora in Nederland op een structurele en georganiseerde wijze een bijdrage te laten leveren aan de ontwikkeling van Suriname, en wel op basis van de behoeften van het land
    =============
    In elk geval niet bedoeld om een bijdrage van de criminele bende van Suri-change vanuit Nederland. Want we weten allemaal wat er met de fresh capital van Chan is gebeurd.


    gemodereerd
  4. Samen werken, samen sterker is goed en kan Suriname en Surinamers tot meer welvaart en welzijn. Er komt meer kennis, ervaring, valuta,, productie, ITC, Nederlandse mentaliteit, niet lullen, maar poetsen, afzet, kennis uitwisselen en het beste uit te halen, waar kennis en ervaring ontbreekt, enz.

    Nederland is kapitalisch ingesteld, automatisering, productie, exporteren, koopman en dominee, dominant te zijn t.o.v. de derde wereld, cq Suriname, de natuurlijke rijkdommen, bepalend te zijn, lijnen uit te zetten, uitbuiting, veel valuta te verdienen.

    De Surinamers die hier goed boeren, wordt ook van verwacht dat ze die lijn volgen en zich als individu hun eigen zaken, eigen vermogen, hun eigen ondernemingen, goede baan hebben en genoeg verdienen met hun kennis en ervaring, enz hebben.

    Wat hiermee samen gaat of beter gezegd goed in het oog gehouden moet worden is, is dat elke Surineds, ook zijn eigen individuele belang heeft. Dus willen ze ook met hun kennis, ervaring, ondernemingen, adviezen, enz, mee verdienen. Zij zullen wel luisteren naar wat de hiaten in de Su MIJ zijn en deze willen invullen, maar wel valuta voor willen hebben.

    De tijd van voor niets schijnt de zon of wind waait is voorbij. Zelf voor zonne-energie, windenergie, duurzame energie wordt nu zelf moet nu valuta betaald worden en mee verdient.

    Niets is gratis en dat moeten de Surinamers in Suriname rekening mee houden. Er zal betaald moeten worden voor geleverde prestaties/werk of diensten. Een goede salaris/valuta, een goede huis, veiligheid, rust, vrije tickets om te komen naar Suriname en terug te gaan naar Nederland, enz.

    Gelet op de omstandigheden in Suriname op dit moment, moet men niet verwachten dat adviseurs,Surineds ondernemingen voor gratis of voor niks hun diensten, kennis, ervaring, valuta, hun netwerk, enz in Suriname gaan aanbieden.

    Wat rest is dat er Surineds die op eigen houtje hun eigen zaken in Suriname willen doen en daarvoor de DIN niet nodig hebben. Die volgen hun eigen plan en voeren die zelfstandig uit.

    Ik wens DIN veel succes toe. Ik verwacht er niet veel van. Surinamers lusten de Surineds niet en luisteren niet naar hen. Ze hebben meer waardering voor een kron baka ongeschoolde witte man.


    gemodereerd
  5. Mevrouw Asiwinti geschoold ? Als je echt geschoold bent zit je niet in de bijstand. Als je echt geschoold bent roep je niet op tot het plegen van terreuraanslagen op de stuwdam. Als je echt geschoold bent werk je MEE en niet TEGEN de regering om het land vooruit te brengen.
    Wellicht dat jouw scholing van een dusdanig niveau is dat je dit niet zal begrijpen.


    gemodereerd
  6. Wat moeten buitenlandse bedrijven in Suriname komen doen eigenlijk?
    Zowat alles wordt al zowat overal geproduceerd.
    Suriname heeft daarom misschien toekomst als land van toerisme. Het heeft nog natuur en het weer heeft het ook mee.


    gemodereerd
  7. De wereld heeft veel leiders half of helemaal incontinent ik denk dat vele, hun onderbroek niet kunnen aandoen best wel zielig. De mensen die echt relatie hadden met suriname in nl zijn nu dik in de 70 en half incontent en zitten in verzorgingshuis in nl half dement, en ik ken geen diaspora in dubai en of zwitserland. Ik vind diaspora een vreemd woord eerlijk gezegd.


    gemodereerd
  8. Diaspora holland is ook kakafowroe. Stemmen masaal op geertje. Wat kaan ze dan in sme doen.
    Als er een sranang mang uit olland komt hebben die kakafowroes in sranang altijd commentaar.
    Als er iemand uit olland als asapoepe geweldig doet zijn ze ineens surinamer. djiem wan brik yere sranang mang.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES