Dure tijden; zoveel spaargeld is noodzakelijk

4
sparen

Het zijn dure tijden, daar vertellen we je ongetwijfeld niets nieuws mee. Alle rekeningen lopen op en het wordt steeds lastiger om het einde van de maand te halen. We leveren massaal in op luxes zoals vakanties en kleding, maar ook op zaken als boodschappen wordt massaal bezuinigd. Het is verleidelijk om alles op te maken en toch nog een beetje te genieten. Dit is niks vreemds maar juist iets heel mens eigen, wanneer we weinig hebben zijn we geneigd dat laatste beetje ook nog maar op te maken. Al hoe verleidelijk het is, het is aan te raden dit toch niet te doen. Het is belangrijk een balans te vinden in sparen en genieten. Hoeveel spaargeld je in lastige tijden achter de hand moet hebben? Hier vind je tips op een rij.

Maatwerk
Wanneer men online gaat rondkijken naar de benodigde hoeveelheid spaargeld, tref je zeer uiteenlopende bedragen aan. Van drie keer je maandsalaris tot maandelijks 10% van je salaris op zij zetten. Dit kunnen tactieken zijn, maar meer aanbeveling verdient het om te kijken naar je vaste kosten. Want wat er in gaat is natuurlijk leuk, maar wanneer er meer uit gaat sta je aan het einde van de maand alsnog in de min. Kijk naar je maandelijkse kosten en zorg ervoor dat je tenminste twee maanden vooruit kunt qua huur of hypotheek wanneer je inkomen plots wegvalt. Gok hierbij niet op zaken als een uitkering of dergelijke, het aanvragen daarvan kan namelijk enige tijd duren en in de tussentijd bouw je dan wel een schuld op.

Pech kapot
Naast dat je een spaarpotje hebt om je noodzakelijke vaste lasten te betalen bij het wegvallen van je inkomsten is het ook slim om een spaarpotje te hebben wanneer je wel inkomen hebt, maar wanneer er zaken stuk gaan. Denk aan de auto of de wasmachine, zaken waar je niet zonder kunt en wilt. Ook is het niet fijn wanneer je wasmachine stukgaat, je voor een tweedehands moet gaan of een goedkope optie. Dit zijn namelijk vaak de welbekende ‘goedkoop is duurkoop kwesties’. Het is fijn om dan voor de beste wasmachine te kunnen gaan.

Kortom, een spaarpotje qua geld is zeker in deze tijden hard nodig. Er zijn standaard berekeningen maar wat vooral belangrijk is, is kijken naar je eigen situatie. Hoe hoog zijn je vaste lasten en kun je deze nog betalen als je inkomen weggaat of wanneer je een tegenvaller hebt? Als dat antwoord ja is, dan zit je voor de komende tijd nog wel goed!


4 REACTIES

 1. ‘We tak soso lawlaw sani’. Het heeft in deze tijd van HYPERINFLATIE geen zin om te sparen. Zelfs in Euros of USDs niet en vooral niet in SRDs. In okt. kostte een liter benzine SRD 24, nu in jan. kost het SRD 27 (en nu zijn er geruchten dat het duurder wordt).en de prijzen in de winkels gaan precies even hard omhoog. Terwijl je dus spaart, verdampt het geld uit je spaarvarken, die lusbere/diarree heeft.
  gemodereerd

 2. Henkel helemaal eens. Sparen lukt absolutely not.they are cheating us with the tip.
  Even if you want to save some money in this hard time it’s not possible because salaries don’t increase paying all the debs nothing left.
  gemodereerd

 3. Om te kunnen sparen moet je geld over houden.
  Wie niks over heeft kan simpelweg niks sparen, je gaat dan moeten kijken waar je gaat moeten besparen op je kosten en uitgaven.

  You will own nothing and will be happy…
  Agenda 2040, het blijft een complot totdat het werkelijkheid is geworden.
  gemodereerd

 4. wat een domme beredenering , hoe kun je sparen als je inkomen te weinig is om alle kosten die per maand komen niet kunt betalen , je zou geld kunnen sparen als je voor paars kiest , en crimineel wordt , zij weten hoe je geld kun stelen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.