zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Raghoebarsing ziet VES als een volwaardige partner

Minister Raghoebarsing ziet VES als een volwaardige partner

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning ziet de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) als een van de belangrijkste samenwerkingspartners om de economie weer gezond te maken.

De staatspenningmeester is onderdeel geweest van de beraadslaging tussen president Chandrikapersad Santokhi en de economistenvereniging op donderdag 2 februari. De financiënminister heeft opgemerkt dat de VES altijd een betrokken partner is geweest bij de gemeenschap.

“De VES heeft zich de afgelopen jaren heel kritisch geuit, maar dat heeft de verenging niet tot vijand van de regering gemaakt,” aldus de bewindsman.

Raghoebarsing geet aan dat het gesprek welke gevoerd is tussen het staatshoofd en de economistenvereniging heel positief is geweest. “In het gesprek van vandaag is de maatschappelijke stelling van de VES heel duidelijk naar voren gekomen. De organisatie heeft vandaag op tafel gelegd bij de regeringsleider dat ze willen helpen met het sociaalprogramma.”

De minister merkt op dat de economie op orde gesteld moet worden, maar dat het uiteindelijk om het volk gaat. Volgens hem is de VES en de regering op een lijn dat het volk het niet te moeilijk krijgt door diverse maatregelen. “Wanneer het gaat om beleid is het niet moeilijk om met de vereniging op een lijn te komen.”

Het bestuur van de VES heeft laten doorschemeren voorstander te zijn van een gebalanceerd sociaal programma met een effectieve sociaal-en productieplan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Geleuter in de matge. Overlopende incompetentie.. was niks en wordt niks. Family and friends beleid….Zie EBS en Brunswijk. Huichelaars.


  gemodereerd
 2. Stop toch om steeds je kwebbel over family and friends beleid te praten. Was het onder de fascisten zoveel beter? Kan mij nog ene Patricia van Ommeren alias Bully herinneren die notabene tot adviseur benoemd werd. Nog zo een cultfiguur was Peggy Bouterse die in Nederland vakkenvuller was maar in Suriname door haar vader tot zakkenvuller gekroond werd. Stop met die gespeelde verontwaardiging!


  gemodereerd
 3. De koers is en zal een probleem blijven ze kunnen praten en overleggen en dreigen en wat ze ook doen ,het gaat niet helpen en dat is de pech voor deze regering. Zolang het probleem Bouterse niet opgelost is en het niet duidelijk is wat het effect zal zijn in Suriname zijn al deze gesprekken in Ndp en Bouterse taal, ten dode opgeschreven. De inkomsten in Usd zijn minimaal en de vraag maximaal. Een ieder die het kan van klein naar groot koopt als het maar even kan de valuta’s op want velen die het kunnen willen Suriname ontvluchten als het zover is net als toen ze de onafhankelijkheid in de strotten van velen hebben doorgedrukt .Velen roepen nog Swietie Sranan maar die zien het niet want dat is het allang niet meer, het is nu niets anders dan haat en nijd tussen de diverse bevolkingsgroepen .


  gemodereerd
 4. Dhr. Kalaykhan die zich presenteerde als directeur der belastingen kan die functie niet bekleden omdat bij wet je de Surinaamse nationaliteit moet bezitten. Dhr. Kalaykhan bezit de Nederlandsche nationaliteit en heeft dus nooit officiëel die functie gehad.

  Deze misleiding heeft met medeweten van de president en zijn diaspora entourage plaatsgevonden. Suriname is geen eiland, de wereld kijkt mee.
  Ze kijken mee hoe de staat belachelijk en ter schande wordt gezet.

  Al die mooie praatjes ter spijt. Aan de wetten en de procedures hebben deze volksbedriegers duidelijk schijt.


  gemodereerd
 5. De regering wilt VES gedn info geven van inkomsten en uitgaven
  Omdat ze stelen als de ratten van nickerie


  gemodereerd
 6. De VES heeft een lange adem en veel geduld gehad met de president, die de kritische opmerkingen van de VES steeds in de wind sloeg, want hij dacht het altijd beter te weten. VES, heel veel succes en kracht van de Almachtige bij het helpen om ons geliefd land snel van alle ellende te verlossen. President, laat je arrogantie varen, want het helpt je geen stap vooruit. Integendeel!


  gemodereerd
 7. deze minister van financiën geloofd zijn eigen dromen , u kunt er wel voor zorgen dat de president geen belasting geld meer in de slm kan potten , maar u zal dat ook wel niet durven om dat tegen de president te zeggen

  een leasebedrijf in Amerika gaat de zaak winnen die ze aangespannen hebben tegen de slm omdat de slm nog 6 miljoen US$ moet betalen , voor het leasen van eerdere vliegtuigen tijdens bouterse 2 , ze kunnen beslag leggen op de oude kist die nu geleased wordt in dubai , en dat zal beter zijn , durf jij als passagier in zo’n oude kist te reizen , nou jou ding , want de slm geeft geen garantie , ga je toch met die roest bak sluit een goede levensverzekering af en een goede uitvaartverzekering , want de slm en deze regering zal niets doen als er een ongeluk gebeurt met die roestbak


  gemodereerd
 8. Er lopen veel Surinamers rond met een diep geworteld minderwaardigheidscomplex.
  Je ziet hierboven 2 staan, je herkent ze meteen…
  Waarom ze niet teruggaan naar Ghana, blijft een vraag.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES