Opnieuw stil protest Surinaamse journalisten

16
Opnieuw stil protest Surinaamse journalisten

Journalisten in Suriname zijn vandaag opnieuw in protest gegaan. Voor het Surinaamse regeringsgebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat werd vanmorgen een stil protest gehouden (foto).

Het protest wordt gehouden vanwege de hardhandige confrontatie op 14 december tussen beveiligers van vicepresident Ronnie Brunswijk en journalist Jason Pinas, waarbij de journalist werd mishandeld.

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) zei enkele uren na het incident “geschokt, verontwaardigd, maar vooral diep teleurgesteld en vol afschuw” te zijn.

Journalisten gingen vorige week al in stil protest bij het parlementsgebouw en hebben opgeroepen tot een boycot van de vp.


16 REACTIES

 1. Natuurlijk moeten ze blijven protesteren, anders gaat dit in de doofpot. De president heeft geen ballen om de VP aan te spreken. De schuldigen moeten gestraft worden. Waarom duurt het zo lang en waarom zijn de beelden van de mishandeling niet vrij gegeven.
  gemodereerd

 2. Er moet niet alleen geprotesteerd worden. Optreden is veel effectiever allereerst moet de VP opdoeken. ER zijn genoeg democratische handvatten om dit te bewerkstelligen. De VP doet het in zijn broek las het volk hiervan gebruik maakt. Er is niemand die het volk zal tegenhouden. AUB doewet doewet doewet Suriname heeft hulp nodig en wil af van deze ellendeling.
  gemodereerd

 3. Dit moesten jullie doen tijdens de periode van ddb, dan zou ik zeggen dat jullie lef hadden.

  Gelukkig dat SME nu een democratische rechtsstaat is en jullie voor een puf al protesteren.

  Wees blij dat jullie nu vd grondrechten gebruik
  maken, maar let op, ook hiervoor zijn grenzen.

  A ka sani sa we meki, wan boen koekoe watra sa poer in gi oenoe. Me bar oenoe!

  Waar zijn die lijders😂 van jullie, wil die naar voren komen?
  gemodereerd

 4. Het volk kan willen tot ze een ton wegen. Chan en zijn club zijn niet van plan zijn presidentschap op het spel te zetten.
  Het is meet dan duidelijk wat er gaande is in dit land. Macht, hebzucht en geld is alles waarom het draait. Het vertrappen van rechten van de burger door wie dan ook,die voor Chan belangrijk is om in het zadel te zitten, kan en mag dit ongestraft doen.
  Ze blijven zitten en niemand kan ze geen ene biet schelen.
  Dus is het wachten tot de volgende ronde en hebben ze het stemvee weer in hun kraal met gras en voer bij elkaar gedreven.
  Het is hier een spel, van de jager en een konijn.
  Konijn produceert en de jager schiet ze af naar believen .
  gemodereerd

 5. Het volk laat zich keer op keer belazeren door de beste buffers en aan het eind van hun bluf, blijkt het volk altijd het gelag betalen.
  Hor kan je op een persoon, die niet zuiver op de graad is stemmen, terwijl wij allemaal weten wat de man doet en heeft gedaan n nu nog doet.
  Wat zijn wij toch een achterlijk.
  Onze tje potie mentaliteit is de grootste struikelblok. We komen op deze wijze nooit.
  Wij missen alles en zullen het moeten stellen met wat wij kiezen.
  gemodereerd

 6. Eigen+mening, het gaat niet in de doofpot, het is Al, samen met de doofpot, al lang en breed begraven of gecremeerd. De president had belootd de camerabeelden vrij te geven, maar intussen heeft hij een drogreden bedacht om die beelden niet vrij te geven.
  gemodereerd

 7. Tsja, de gemiddelde journalist in suri begint steevast een artikel met; “het gonst van de geruchten op soc media”.
  Dus, dan maar soc media lezen.

  Lastig yere als er alleen maar goed nieuws is, daar zijn ze niet van.
  De echte gaan gewoon door, dus….
  gemodereerd

 8. Het wordt elke dag pijnlijker en Asabina wordt zo steeds meer het gezonde alternatief voor het binnenland.
  Het ronduit absurd wat er rondom de VP en zijn deel van de regering en zijn fractie gebeurd.
  Denk alleen maar aan Juspol, KPS en politiebond maar ook Belfort en Pokie.

  Laten we hopen dat na de begrotingsbehandeling en het IMF Santohki zich echt kan uitspreken zoals hij maandag tegen de NDP deed met even een opsomming van wat feiten en de tegenwerking van de vorige regering met betrekking tot lopende fraude onderzoeken.

  Laat men dus nu de VP en zijn beveiligers eens goed onderzoeken.
  gemodereerd

 9. Waarom gaan ze niet protesteren aan de patrijsstraat 28 en bij de krijgsraad voor de 8 decembermoorden en dat het zolang duurt, dat de hoofdverdachte, opa D, zijn 20 jaar nog steeds niet gaat uitzitten? Waarom gaan ze niet op onderzoek uit, waar boefdraad schuilt? De journalistiek in Suriname is nog steeds in zijn kinderschoenen en hangt nog steeds af vandaag welke politieke kleur je bent . Pinas was zeker niet van de abop.
  Ga je werk doen ipv zo hoog in de boom te klimmen en brullen. Laat het OM zijn onafhankelijk werk en onderzoek doen. Twee tjefe plei, poppenkast.
  Ga bij de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D protesteren.
  gemodereerd

 10. ?Opa D de grootste drugsdealer!!!!.Hij is dat dan in zijn natte dromen. Vergeleken met de echte jongens in Suriname, is hij dan een peuter.
  gemodereerd

 11. Latour Posse , klopt ,deze journalisten zijn bang voor opa d en voor de hele ndp , wat een stel losers , en ze zijn ook allemaal bang voor de vp , zijn ze ook bang voor de president
  gemodereerd

 12. De matige kwaliteit van de Surinaamse journalisten heeft voor deze situatie gezorgd !
  Vele Surinaamse journalisten zijn politiek gekleurd en dus niet neutraal. Zij geven geen betrouwbare informatie en ook geen achtergrond informatie en gaan al helemaal niet op zelf onderzoek uit.

  De meeste Surinaamse journalisten zijn sensatiezoekers van het niveau Faya Pepre of D(agu) tv express.
  Journalisten van De West leveren een betere kwaliteit.

  Het wordt tijd dat de Surinaamse journalist kwaliteit gaat leveren en het liefst ook met bijbehorende beeldmateriaal !

  Wij willen betrouwbaar nieuws en betrouwbare informatie !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 13. Ik ben er voorstander van dat een een krant (elke medium) wordt opgedeeld in 2 secties: feiten en ficties. Wanneer fictie in de feitensectie komt, dan moet de krant en de schrijver des artikels zwaar beboet worden. Immers, men moet meningen niet als feiten verkopen. Dat is puur bedrog.
  gemodereerd

 14. Waarom de huidige President de schuld geven van jullie eigen falen? De volgende keer gewoon nog slimmer stemmen…
  gemodereerd

 15. Tsja een volk, dit geval de journalisten, die jarenlang zwichten voor een tiran(nen) zal geen vrede kennen.
  gemodereerd

 16. Is de VP bang te reageren ER IS TOCH EEN ONDERZOEK NAAR DE MISHANDELING VAN DE JOURNALIST GSSNDE ? De zaak moet niet in de doofpot geraken het zou zonde zijn om der VP de dans te laten ontspringen. Brunsie toon ballen en geef gewoon aan wat er precies gebeurt is zodat jij maatregelen kan koppelen aan deze gebeurtenis.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.