Gerenoveerde houten brug Mandarijnstraat ceremonieel in gebruik genomen

11
Gerenoveerde houten brug Mandarijnstraat ceremonieel in gebruik genomen

In Suriname is de gerenoveerde houten brug aan de Mandarijnstraat te Clevia op dinsdag 21 december 2021 ceremonieel in gebruik genomen. OW-minister Riad Nurmohamed werd bij de opening vergezeld door onder meer districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. 

Tijdens een uiteenzetting van een aantal projecten gaf Firazia Ataoellah, hoofd van de OW afdeling Bruggen te kennen dat bruggen vaker enorme schade oplopen vanwege aanrijdingen. Meestal is de veroorzaker onbekend en is het Surinaamse ministerie uiteindelijk gedwongen zelf voor de kosten op te draaien. Hij drukt weggebruikers op het hart extra oplettend te zijn in het verkeer en zich strikt te houden aan de verkeersregels.

Ook mag het maximale toegestane om over een brug te rijden niet worden overschreden. “Zolang wij ons houden aan de normen kunnen we langer genieten van onze staatseigendommen,” zei Ataoellah. Dc Bhola gaf aan dat de buurtbewoners lang hebben moeten wachten op deze dag. Hij feliciteerde eenieder die dagelijks gebruik zal maken van de constructie. Verder vroeg hij er nuttig mee om te gaan en terstond melding te maken van onvolkomenheden.

Minister Nurmohamed toonde zich ingenomen met het moment, vooral omdat de bewoners jaren aan de bel hebben moeten trekken. Naast voertuigen maken in het bijzonder ook schoolkinderen dagelijks gebruik van de brug. De bewindsman benadrukte dat deze kleine projecten altijd zijn speciale aandacht hebben, ook in de verre districten zal hier bijzondere aandacht aan worden gegeven. Hij vroeg de totale gemeenschap een handje mee te helpen. Er is volgens minister Nurmohamed veel wat de samenleving zelf kan doen met begeleiding van Openbare Werken. Burgerparticipatie is in deze van eminent belang voor een mooi en leefbaar Suriname.

De aannemingsbedrijven SUBIN Construction en AGWW zijn onlangs in aanmerking gekomen om in opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) drie bruggen te renoveren en hebben gewerkt aan drie bruggen. De constructie aan de Brokaatweg in het district Wanica is voor 90% vernieuwd, terwijl de bruggen aan de Bamboelaan te Houttuin en Mandarijnstraat te Paramaribo-Noord compleet nieuw zijn. De werken zijn binnen de afgesproken tijd opgeleverd.

“Wij als gemeenschap hebben ook de taak zuinig om te gaan met onze bruggen,” aldus Quintis Ristie, PR van SUBIN en AGWW. 


11 REACTIES

 1. Sranan man lobi poppenkast baja, het lijkt alsof het een gouden brug is.
  Valt mee dat de Pres, en de Vieze Pres niet aanwezig zijn!
  Na de heropening, is zeker een Staats banket gegeven ???

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Wat een show allemaal met zoveel genodigden voor de opening van een kleine houten brug.
  gemodereerd

 3. Hiervoor gaat de minister van OW uit huis????
  Dit is het toppunt van belachelijkheid.
  Kijk naar de bermen, gaten in asfalt wegen, zandwegen niet begaanbaar. Schaamt hij zich niet ??
  gemodereerd

 4. Toiletpot wordt na 80 jaar gebruik vervangen. De president, vice-president, voorzitter van DNA, 500 beveiligingspersoneel, aanhangers, en media zijn allemaal uitgenodigd voor de ceremoniële ingebruikneming.
  gemodereerd

 5. En het is nu slechts een kwestie van tijd dat een idioot met zijn vol beladen houttruck ook over deze brug gaat rijden.
  gemodereerd

 6. Nou dat is een dag hard werk verzet voor zo een groep ambtenaren. En ze konden weer netjes naar huis om uit te rusten voor de rest van het jaar.
  gemodereerd

 7. Dat groepje kan niet eens met zn allen tegelijk over de brug lopen.
  Is het voor auto’s?? Geen armleuning. 1 vitz per keer.
  gemodereerd

 8. Jacko , hoor je nu ook bij die paarse troela’s , ben jij omgekocht door die paarse drochten , al die paarse dommies zien nu dat er gewerkt wordt en dat deze brug uiteindelijk is opgeknapt , maar ze pissen in hun broek dat deze minister werkt en iedereen nu in ziet dat er 10 jaar paars echt niet gewerkt is , en ze alleen maar geld hebben gestolen van het volk , en Jacko jij eert toch niet die massamoordenaar ddb
  gemodereerd

 9. Hopelijk hebben de omwonenden goed gekeken hoe die brug gebouwd is. In het vervolg kunnen ze het dan zelf aanpakken.
  gemodereerd

 10. @Wat je hebt helemaal gelijk.
  Met de vorige regering kregen ze “brood en spelen” waardoor ze geen onderscheid meer kunnen maken en het werkelijke verschil nog niet zien.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.