Bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt dodelijk ongeval tijdens achtervolging

8
Dronken bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt dodelijk ongeval tijdens achtervolging
Het voertuig waarmee de man op de vlucht sloeg en zijn mede-inzittende om het leven kwam.

Een bestuurder zonder rijbewijs, die met hoge snelheid op de vlucht was voor de politie, heeft dinsdagavond een fataal verkeersongeval veroorzaakt. De man kwam met zijn wit gelakte Toyota Corolla (foto) in botsing met een terreinwagen, waarbij de vrouw die naast hem in de auto zat ter plaatse om het leven is gekomen.

Volgens een ooggetuige scheurde de wit gelakt Toyota Corolla over de Tourtonnelaan richting de Klipstenenstraat. Het voertuig werd achtervolgd door een prowagen van de politie. Bij de kruising van het Neumanpad en de Domineestraat zag de ooggetuige het voertuig met een snelheid van het Neumanpad komen. De bestuurder wilde de Domineestraat oversteken naar de andere kant van het Neumanpad om zijn vlucht te vervolgen.

Kort daarna zag de ooggetuige vanuit zijn achteruitkijkspiegel dat het voertuig in botsing kwam met een Harrier, die over de Domineestraat reed gaande richting Jodenbreestraat en bestuurd werd door de 38-jarige D.K. Vermoedelijk raakte de Harrier de Corolla aan de zijkant waar de mede-inzittende zat. (tekst loopt door onder foto)

De Harrier.

De manschappen van de prowagen die bezig waren met de achtervolging schakelden de brandweer en de ambulance in voor de slachtoffers. Toen het ambulancepersoneel ter plaatse arriveerde bleek dat de vrouw van Dominicaanse afkomst, de 30-jarige Yoeli B., het leven reeds had gelaten.

Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en zijn per sleepwagen weggesleept ter herkeuring. Het is vooralsnog niet bekend of het ontzielde lichaam ter obductie in beslag zal worden genomen.

De bestuurder van de Corolla werd ter voorgeleiding naar het bureau centrum afgevoerd. Naar verluidt beschikt de man die onder invloed van alcohol was, niet over een geldig rijbewijs. De politie van Centrum heeft de zaak in onderzoek.

UPDATE: Volgens KPS was de man niet dronken. Hij reed wel zonder bewijs.


8 REACTIES

 1. Neumanpad begint bij de Zwartenhovenbrugstraat en eindigt bij de Maagdenstraat.
  Kruist hierbij de Jodenbreestraat en de Domineestraat.
  gemodereerd

 2. Straf deze lowlife met een zware gevangenisstraf en zorg ervoor dat deze ellendeling nooit in het bezit komt van een rijbewijs.Deze man is gewoon een gevaar voor een ieder in het verkeer.
  gemodereerd

 3. Een gevaarlijke asociale idioot. Heel triest voor de dierbaren. Fam en vrienden gecondoleerd met dit onnodig verlies.
  gemodereerd

 4. nou die mede passagier is toch vrijwillig meegegaan , jammer dat die zatte klojo ook niet opgehaald is door de duivel
  gemodereerd

 5. @ J Zwartmans,

  Ik hoop voor u dat alle verwensingen die u hier uitspreekt, niet op uzelf van toepassing zijn indien u onverhoopt ooit in een netelige situatie terecht komt. Laat Justitie onderzoeken en oordelen welke straf gepast is bij mensen die de regels overtreden….
  gemodereerd

 6. Varkens zonder rijbewijs in het verkeer en dan nog hard rijden ook . Ga zelf voor een auto liggen en laat een ander veilig deelnemen in het verkeer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.