Surinaamse journalisten boycotten vicepresident Brunswijk

38
vicepresident Ronnie Brunswijk
De vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk

Journalisten van verschillende mediahuizen in Suriname, hebben gisteravond besloten dat vicepresident(vp) Ronnie Brunswijk, in al zijn hoedanigheden, zal worden geboycot voor een periode van twee maanden.

De journalisten kwamen woensdagavond in spoedberaad bijeen naar aanleiding van de mishandeling van DWT-journalist Jason Pinas door veiligheidsmannen van de vp.

Beveiligers van Brunswijk hebben dinsdag op hardhandige wijze de telefoon afgepakt van Pinas. Hij wilde foto’s maken van de vp, maar werd vervolgens door Brunswijks veiligheidsmensen in een wurggreep gehouden en tegen de grond gewerkt

De boycot houdt in dat er geen nieuwsberichten, foto’s, films of geluidsfragmenten van Brunswijk zullen worden uitgezonden. Daarnaast wordt er een brief gestuurd naar president Santokhi waarin de misnoegen worden geuit over de ontstane situatie.

De boycot is woensdag middernacht (00:00u) ingegaan.

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) had eerder aangegeven dat de democratie in Suriname met de voeten is betreden door de lafhartige mishandeling. Ook politieke partijen waaronder de BEP, de PRO, de NPS en de VHP hebben hun misnoegen geuit over het voorval. De PRO riep zelfs op tot aftreden van Brunswijk als vp.

Ook de Surinaamse regering heeft een reactie uitgebracht en zegt de confrontatie die is ontstaan te betreuren en de schending van de persvrijheid af te keuren De aangifte welke is gedaan door journalist Pinas zal met zorg en urgentie, grondig onderzocht worden. Hiertoe heeft de regering een beroep gedaan op de waarnemend procureur-generaal.


38 REACTIES

 1. 1000% gelijk. De beste straf die je kan geven aan iemand die persgeil is. Boycotten. SVJ de beste beslissing die u in deze kon nemen. Dit zal onze geweldige onverlichte despoot koning VP BOKITO dwingen om manieren te gaan leren.
  Deze beslissing hadden jullie eigenlijk veel eerder moeten nemen, maar liever te laat dan nooit. Proficiat. En dit moeten jullie doen met alle figuren die de persvrijheid negeren. Een gewaarschuwde Bokito telt voor twee.
  gemodereerd

 2. Wat een onzin, jullie kunnen die man die vp
  van Suriname is, in de regering is, aanhang heeft een politieke partij heeft, met het beleid bezig is niet boycotten.

  Suriname is een democratische rechtsstaat, heeft een grondwet, Internationale Verdragen, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht.

  RB is een vd personen vh gezag ik Suriname, bestuur, leiding vh land. aanhang. politiek, etc

  Ben benieuwd hoe dit gaat werken als er mensen met hun problemen bij hem komen bij het regeringsgebouw, Wordt daar dan geen informatie meer over gebracht, Idem bij de DNA of waar hij zich bevindt

  Laat de Media ophouden met flauwe kul.

  De journalisten ziin de ogen en oren vh volk en zullen nieuws van de overheid moeten brengen. RB is daar een onderdeel van.

  Als men dat doet zal het alleen bij zijn achterban positief uir werken, bovendien kan het niet in een rechtsstaat om een persoon vd regeringscoalitie te boycotten. A no woko.

  RB a so a de en a so a sa tan, We moeten het accepteren.
  gemodereerd

 3. Gaan ze dan ook de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D boycotten en oproepen om zijn straf van 20 jaar uit te zitten nav de wrede moord op hun collega’s op 8 december?
  gemodereerd

 4. Niet alleen voor een paar maanden maar doodzwijgen voor zolang deze regering regeert. Deze populist en racist heeft geen ballen verstand van regeren en dat het zo goed gaat in Suriname is de verdienste van ZE Santokhi. Brunswijk is een gevaar voor Suriname.
  gemodereerd

 5. Waarom zouden de journalisten een persconferentie van de VP überhaupt willen bijwonen. Er komt toch nooit iets zinnig naar voren van de VP dan law law sani. Hij is totaal ongeschikt als VP. Bijna 99% van wat de regering doet, met name buitenlandse politiek, financiën, zorg etc. etc. heeft hij totaal geen kennis van. Het grootste deel van zijn tijd besteed hij aan groepen ontvangen voor een financiële bijdrage.
  gemodereerd

 6. De man heeft BOQUITO attitude en hier moet een halt aan worden gebracht: Weg met deze Despoot in wording!! Of is hij dat al?

  Die man moet worden doodgezwegen!! Zijn naam zal ik niet meer in de mond nemen. Ik heb het gehad met deze man.
  gemodereerd

 7. de regerings trol passant ook weer aanwezig?
  het kan wel en de journalisten moeten niets.
  dat is juist democratie

  het noemen van de trias politica door iemand zoals jij is een lachertje
  waarom heet santokhi bouta dan nog niet opgepakt? wat zijn taak is?
  nog steeds aan het kontlikken bij de vhp regering?
  deze regering kan niets fout doen in jouw ogen… je bent net zo erg als de ndp aanhangers onder bouta, een schande en verrader van het land
  gemodereerd

 8. @@@ Passant ,Jouw commentaar zegt veel over jouw(niveau) opvoeding : Jouw VP is een veroordeelde bankrover / drugsdealer….en moordenaar tijdens de Binnenlandse Oorlog en talrijke andere geweldsdelicten tijdens voetbalwedstrijden ,en in DNA….Brunswijk is door de rechtbank van Haarlem, Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel. Ook is Brunswijk in Suriname veroordeeld voor een bankoverval die hij gepleegd zou hebben tijdens de Binnenlandse Oorlog. SCHAAM JE meeloper Passant !
  gemodereerd

 9. Prima besluit! Intussen heeft hij tijd om een cursus Algemeen beschaaft Nederlands te gaan volgen. Maar het zou hier niet bij moeten blijven. Het OM moet op last van de regering een onderzoek instellen die moet leiden tot strafvervolging van die beveiligers. Ook moet Ronny verantwoordelijk worden gesteld, immers hij had die beveiligers kunnen verbieden de journalist te mishandelen. Hij is met zijn gedrag vice-president onwaardig en blijft een schande voor Suriname! Laat hem aftreden en stuur hem terug waar hij thuishoort, in Moengotapoe!
  gemodereerd

 10. =Een waardeloze VP die nooit gaat veranderen. Deze persoon wil president van het land worden!!!!!!!! Zie Brunswijk zijn broer Leo hoe hij zich ook gedraagt

  Belfort aan de ander kant wil graag hebben dat er nieuwe verkiezingen komen en maakt deze president gewoon kapot.

  Wat een toestand in Suriname. Ik blijf het zeggen::: Suriname is een prachtig land met alle verschillende culturen, maar het is echt ook een vloek.
  gemodereerd

 11. Deze gast moet gewoon opdonderen! Het is die stommerd van een Chan die deze figuur Brunswijk die lijdt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis, heeft gefaciliteerd. Stem nooit meer op deze despoot! De Marrons verdienen veel beter dan een gestoorde leider in hun midden. Brunswijk verstaat alleen maar de taal van geweld en tirannie. Hij moet gewoon op een democratische manier onderuit geschoffeld worden. Gewoon niet meer op hem stemmen!
  gemodereerd

 12. Surinamers moeten leren het heft in eigen handen te nemen en met gebruikmaking van democratische hulpmiddelen schoonschip te maken met onhandige beleidsmakers. Brunswijk in omhoog gevallen hij zal nooit een goede vieze president kunnen zijn. met boter op je hoofd is er niets meer goed te bewerkstelligen.
  gemodereerd

 13. En denken deze vragenstellers dat Brunsie wakker ligt??
  Waarom zien we nergens filmpje of foto van de mishandeling???
  Waar waren de zg journalisten??.
  Toen vonden ze het normaal. Hypocrieten zijn het. Als ik Brunsie was zou ik vragen, je bent journalist?? Wijs me je diploma.
  gemodereerd

 14. Niemand heeft het over dat asiocaal gedrag van journalist pinas!!! Hoe gek ben je om je kop in de VP zijn auto te steken en zonder te vragen zomaar fotos maakt. Een auto is een prive bezit dus je pleegt ook nog privacyschending ..Wat zou journalist pinas doen als een vreemde burger plotseling zijn hoofd in zijn auto stopte en fotos maakte. Je schrikt toch of niet ?? Wat pinas zijn pech is dat de beveiligers uitstekend hun werk hebben uitgevoerd !!!
  Na aktie komt reaktie klaar punt uit.
  Gewoon even vragen dan was er geen moer gebeurt.
  Google het woord beveiligers dan zul je de betekenis ervan weten!!!
  gemodereerd

 15. Beste Passant
  U wilt een vrijbrief geven aan een ongeleid explosief projectiel die het land te schande maakt op elke mogelijke wijze.

  Overal ter wereld gaat de pers zich beschermen tegen dit soort wangedrag van beveiligers waar de VP ook nog eens elke verantwoordelijkheid afwijst.
  Ik ben benieuwd hoe de pers dat gaat volhouden maar van mij mogen ze goudondernemer en binnenland verminker Brunswijk voor altijd boycotten. Denk even aan het wangedrag van Broer Leo in Albina die zelfs gerechtelijke vonnissen terzijde legt.

  Santhoki begint hier ook aardig te falen. Dat zijn echtgenoot werkt binnen het kabinet van de president kan ik nog begrijpen echter dat een infantiele zoon van Santohki op het kabinet van de president zijn tijd verdoet en rare video boodschappen de wereld in stuurt.

  Het wordt duidelijk waarom het IMF zolang nodig had om tot iets te komen.

  Het filmpje van Santhoki Junior is schokkende voor mij en voor Suriname in de rest van de hele wereld.
  gemodereerd

 16. Wat een onzin allemaal. Zelfde journalisten die maar al te graag een intervieuw met Bouterse wilden hebben. De man die verantwoordelijk is voor honderden doden, censuur en onderdruking van persvrijheid in Suriname.
  gemodereerd

 17. RB is gewoon deviant gedrag, leider vd JC, Het verzet, waarvan mr. Andre Haakman hem naar voren schoof om de strijd met ddb en het Leger die hij tot zijn eigen leger had gemaakt tijdens de dictatuur aan te gaan. Een strijd die hij is aangegaan en er voor gezorgd heeft dat de demoratische rechtsstaat weer mogelijk werd in Suriname.

  Hij heeft een marron cultuur achtergrond en een macho gedrag alla Rambo, op voordrag van Paul Somohardjo in de politiek is terecht gekomen, leider vd aller grootste marron politieke partij ABOP en een groot gedeelte hiervan tot zijn achterban kan rekenen.

  Zijn gedrag is niet om over naar huis te schrijven, maar hier kan weinig of niets aan veranderen. Het is zo en niet anders.
  gemodereerd

 18. mr Andre Haakmat was de superminister tijdens de dictatuur van ddb in Suriname aan het einde van de vorige eeuw in Suriname die door drs Henk Chin A Sen naar Suriname was gehaald om in het kabinet waar hij president was deel te nemen. ddb was de dictator.

  Beiden ontvluchten Suriname tijdens de vorige eeuw, Chin A Sen leeft niet meer en Haakmat woont in Nederland.
  gemodereerd

 19. Beiden ontvluchten Suriname tijdens de dictatuur van ddb de vorige eeuw, Chin A Sen leeft niet meer en Haakmat woont in Nederland.
  gemodereerd

 20. Chan gaat hem heus wel verdedigen want anders is het dag kabinet.
  Hij is regering geil dus de 2 blijven op hun plaats zitten.
  Jammer dat het zover heeft moeten komen ze vergeten dat de wereld meekijkt en dat dit niet ten goede van Suriname komt
  gemodereerd

 21. Veel scribenten, die door willen gaan voor Democraten laten zich ontiegelijk in hun kaarten kijken.
  gemodereerd

 22. Kom nou mensen, ieder weet wat een journalist doet, gewoon proberen de waarheid te openbaren en dat vindt die “geschoolde” voetballer die soms op t veld een pistool trekt niet leuk. Dus joe no moes doe lawlaw sanie of aksie a mang lawlaw sanie want dat is boven meneer zn verstand. Kijk maar naar de voorbeeld figuren als de heren Bee of Belfort, waarom ze zich zo beschaafd gedragen, denk dat die meneer precies bekrompen is als die nis direkteur want een andere manier kan ik het niet vertalen, sorry sat ik dat moet zeggen…..
  gemodereerd

 23. Helaas heeft Suriname weer een laffe staatshoofd die absoluut geen actie durft te ondernemen. En niet te spreken over de rest vd lafaards die zich parlementariër noemt. Belangen van familie and Friends wegen natuurlijk zwaarder dan het Surinaams belang. Keer op keer wordt Suriname nationaal en internationaal door de crimineel te kijk gezet en de president die kijkt gewoon de andere kant op. Zand eroverheen mentaliteit. Hij is geen haar beter dan Bouterse. Wat een malloot
  gemodereerd

 24. In principe is dit echt een mop!

  Die ‘soet faya’ berichten van dwt werken nu als een boemerang.
  Eeuwig is het de vp opent dittum of dattum, inclusief foto met de vp prominent op de voorgrond. Dit terwijl president Santokhi is uitgenodigd en de hoofdrolspeler is.

  Rancune valt niet onder objectieve journalistiek. Dit werkt averechts.
  Laatste voorbeeld is de nog te benoemen SWM directeur. Prompt plaats dwt een artikel over een abop drico, wat absoluut niet klopt omdat er niks is besloten.

  Nu zijn ze weer bezig, de pres moet op zijn knieën begi begi zijn verontschuldigingen aanbieden, alsof hij verantwoordelijk is voor de acties v kleuter brunsi.
  Boycot of niet, “het gonst alweer van de geruchten op social media” ….

  Een vp hoort op de achtergrond te blijven.
  gemodereerd

 25. Slecht plan. De journalisten zouden hem juist beter moeten volgen en zijn(wan) daden meer en intensiever onderzoeken en publiceren. Nu kan Brunswijk 2 maanden ongestoord zijn gang gaan, bijvoorbeeld de wet overtreden zonder dat daar iets van bekend wordt
  gemodereerd

 26. dom journalisten , jullie moeten nu juist deze vp buitenom hem te boycotten in het openbaar dwars zitten en hem vergelijken met zijn vriend bouterse , nou dan wordt het duidelijk dat deze twee vrienden ons Suriname hebben vernietigd , en de wereld het ziet en pas gaat helpen dat deze twee met hun aanhangers verdwenen zijn
  gemodereerd

 27. Directoire zonder bedrijf wat moet ik met zo een onbenul als jouw. Ik ga mijn tijd en energie niet aan jouw besteden.

  Ik kijk naar de perspectieven van SME en waar het land SME en de toekomst voor de Surinamers,

  ddb heeft het land 41 stil laten staan en heeft het vertrouwen bij Surinamers vernietigd. Dit is bij jouw duidelijk te merken.

  Wilco

  Maak je niet druk over mijn opvoeding of herkomst. Een kleine inzage erin. Het is internationaal geweest.

  RB is vp van alle Surinamers die in SME wonen, dus als jij daar woont geldt dat ook voor jouw. Dat hij een omstreden persoon is, niet van onbesproken gedrag enz, is een feit en in een democratusche rechtsstaat zou hij nooit een overheidsfunctie mogen bekleden of DNA – lid zijn. Maar door omstandigheden, zijn achterban et cetera in hie Suriname er voor staat, is het wel mogelijk. Dat is de realiteit dat jij en velen onder ogen moeten zien.

  Ook het kiesstelsel maakt het voor hem
  mogelijk.

  Zie zaken vanuit dat oogpunt even als directoire zonder bedrijf en de journalisten.

  Suriname zit Neks No Fout in een crisis en is met de huidige regering aan het worstelen om weer boven te komen. Op grond daarvan heeft deze regering mijn zegen.

  Wat heeft ddb met ( gezin) zijn linkse intellectuelen vd palu, met andre haakmat als superminister, caldeira, jozefzoon, jules wijdennosch, alibuks, aloebaba, herrenberg, militairen, enz gebracht, Telkens skeer, Cocaine, armoede, enz.

  Ik hou van mensen van het kapitaal en goederen, mensen die meer dan 1 goed boek gelezen hebben of geschreven hebben, ondernemen, hard werken offers brengen, enz. Tussen dat soort mensen voel ik mij op mijn gemak en thuis.

  Surinamers kunnen als ze hard werken ook dromen verwezenlijken, maar dan moet het land een democratische rechtsstaat zijn, grondwet internationale verdragen, trias politica, goede opgeleide burgers hebben ondernemenc productieondernemingen. en exporteren, orde, veiligheid, normen, waarden, principes, kennis en enz

  Veel van deze zaken zijn niet in orde, maar er is hoop nu deze regering deze zaken hoog in het vaandel draagt.

  De Marrons zijn nog wilde mensen, maar er is hoop. Als de inheemsen ook hun plaats krijgen zou dat ook heel goed voor Suriname zijn. De criminaliteit moet hard worden aangepakt op allerlei niveau. Werk genoeg aan de winkel, met deze regering is er een nieuwe tijdperk ingezet en daar ben ik blij mee, er is hoop!

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen

  Samen Werken, Samen Sterker
  gemodereerd

 28. @Passant: je spoort niet.
  een journalist is een bekende. je weet wat hij gaat doen. hij gaat geen bommen gooien. iedereen weet wat hij gaat doen. iedereen weet hem te vinden. waar ben je bang voor? ik zie dat sommige mensen nog wat wet en rechtskennis nodig hebben. daar schort het aan. blijf vooral niet op bullebakken stemmen omdat die zo hard kunnen brullen. holle vaten klinken het hardst.
  gemodereerd

 29. Daarom is het tussen hem en RB uit de hand gelopen.

  Niets is van zelfsprekend. Veiligheid is zeer belangrijk. Journalisten hebben al heel veel problemen veroorzaakt in de politiek. Zie maar Watergate, zie dit voorbeeld met Brunswijk, enz.

  Met journalisten moet men goed uitkijken, voor die op sensatie uit zijn en het wereldnieuws te willen halen.

  De Ware Tijd gaat met de snelheid van lichtstralen achter uit.
  gemodereerd

 30. Deze journalist had moeten weten dat boslandcreolen sterk erin geloven dat wanneer je hem fotografeert, zijn ziel in de camera verdwijnt. Menige boslandcreool heeft er daarom een probleem mee als je een foto van hem maakt.
  Uiteraard is Brunswijk een boslandcreool wanneer hem dat uitkomt. Zoals in dit geval.
  gemodereerd

 31. Twee maanden in de ban is toch te kort voor dit vergrijp journalisten. Het signaal moet nog krachtiger worden aangegeven daar het voor de zoveelste keer betreft.
  gemodereerd

 32. Het gaat hier om de vp. Zo zie je hoe ver de Su maatschappij is afgegleden. Het begint altijd bij de top naar de lagere niveau’s toe.

  Je hebt een belangrijk gedeelte van de bevolking die voor deze partij kiest. Moeten zij zich niet gaan afvragen of wel de juiste persoon op de juiste plaats bevind.
  Rest is koffiedik kijken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.