Verslaggever dWT krijgt klappen en trappen van beveiligers vp Brunswijk

37
Verslaggever dWT krijgt klappen en trappen van beveiligers vp Brunswijk

Jason Pinas, verslaggever van de Ware Tijd (dWT) heeft vandaag klappen en trappen van beveiligers van vicepresident (vp) Brunswijk gekregen. Dit gebeurde rond 14.00u voor het Surinaamse parlement meldt de krant zelf.

Pinas was daar om een verslag te maken. dWT schijft daarover:

Nadat hij twee foto’s had gemaakt, gilde Brunswijk vanuit zijn auto: “No mek’ foto fu insei a wagi!” – maak geen foto’s van in de auto. Toen Pinas hem vroeg wat hij verkeerd deed, zei Brunswijk grofgebekt: “No du en nooit moro, no do a ka sani dis’ moro.” (tekst loopt door onder video)

Terwijl Pinas in discussie ging met Brunswijk, greep een van diens beveiligers hem bij zijn kraag en een andere nam hem van achteren in een wurggreep. Pinas werd op de grond gesmeten, daarna ontving hij nog klappen en schoppen. Twee uren na het incident had hij nog pijn in zijn nekstreek, arm en aan zijn hoofd.

Terwijl de journalist met zijn rug op de grond lag en zijn telefoon stevig in zijn hand hield, trapte een beveiliger hard tegen zijn arm. Daarna liet Pinas zijn telefoon los. Die namen de beveiligers mee. De mannen sprongen vervolgens in de auto en trokken met stevige vaart op.

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) komt spoedig met een verklaring. Het incident heeft voor een schokgolf gezorgd binnen de media. Pinas ontvangt veel aandacht en steunbetuigingen van collega’s van verscheidene mediahuizen aldus de Ware Tijd.

UPDATE: Vp Brunswijk heeft zojuist laten weten dat dat hij niet verantwoordelijk is voor het handelen van zijn beveiliging. Volgens Brunswijk was Pinas helemaal in zijn auto en is hij daarom door de beveiliging afgevoerd. De beveiliging wist daarbij niet dat het om een journalist ging.


37 REACTIES

 1. Aangifte doen!!
  Ronny a no so je tja kondre.
  Chan, man van law and order. Optreden tegen deze geweldenaren En ze moeten ontslagen worden. Tek lanti moni e rij wagi, e misdraag oenoe. E plei bodyguard.

  Sai psa ien Sranan?
  Te erg voor woorden.
  Geen wonder dat er geen einde komt aan alle misdaad.
  gemodereerd

 2. Is een rommeltje in dat land. Zowel de president als de vice-president doen maar wat. De ene gaat op snoepreisjes met vrouw en de andere gedraagt zich als een godheid. Iedereen moet maar kijken en geen commentaar leveren, anders wordt je hard aangepast. Je mag absoluut geen commentaar leveren op deze regering. Anders worden ze echt boos en vijandig.
  gemodereerd

 3. Was hij de enige verslaggever, fotograaf of wat dan ook daar?? Niemand hft beelden van het incident??
  Goed zo. Dit wilden jullie in Su. Monddood gemaakt worden. Vereniging van journalisten?? Die gasten die pootjes ophouden voor regering.
  gemodereerd

 4. Verslaggever dWT krijgt klappen en trappen van beveiligers vp Brunswijk.

  Er heerst ook een VLOEK op Ronny Bravo BRUNSWIJK en zijn bende.
  Aan dit incident doet mij denken aan bepaalde leiders van (enkele) Afrikaanse landen.

  En dit is het volledig verhaal uit Bron: (dwt.com)

  Lees meer: BREAKING: journalist Jason Pinas afgetuigd door beveiligers Brunswijk.
  PARAMARIBO – Jason Pinas, verslaggever van de Ware Tijd, is voor het parlement op brute wijze mishandeld door beveiligers van vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij incasseerde daarbij klappen en trappen, terwijl hij op zijn rug op de grond lag.
  Pinas verkeert enkele uren na het incident, dat omstreeks twee uur ’s middags plaatsvond, nog in een shocktoestand, hij is beduusd en zeer aangeslagen.

  “Als we niet meer met elkaar kunnen praten dan houdt het op.”

  Pinas was bij het parlement naar aanleiding van forse kritiek die Edward Belfort, de dissidente partijgenoot van Brunswijk, had op het functioneren van de regering.
  Er waren ook aanhangers van Brunswijk aanwezig om hem hun steun te betuigen.
  Op het moment nadat Brunswijk uit het parlementsgebouw kwam en in zijn auto wilde stappen, liepen zijn aanhangers op hem af.

  “Ik wilde dat moment vastleggen, Brunswijk zat al in de auto”, vertelt Pinas.
  Nadat hij twee foto’s had gemaakt, gilde Brunswijk vanuit zijn auto: “No mek’ foto fu insei a wagi!” – maak geen foto’s van in de auto.
  Toen Pinas hem vroeg wat hij verkeerd deed, zei Brunswijk grofgebekt: “No du en nooit moro, no do a ka sani dis’ moro.”

  Terwijl Pinas in discussie ging met Brunswijk, greep een van diens beveiligers hem bij zijn kraag en een andere nam hem van achteren in een wurggreep.
  Pinas werd op de grond gesmeten, daarna ontving hij nog klappen en schoppen.
  Twee uren na het incident heeft nog pijn in zijn nekstreek, arm en aan zijn hoofd.

  Het ging de beveiligers duidelijk om de telefoon van Pinas afhandig te maken.
  Terwijl de journalist met zijn rug op de grond lag en zijn telefoon stevig in zijn hand hield, trapte een beveiliger hard tegen zijn arm. Daarna liet Pinas zijn telefoon los.
  Die namen de beveiligers mee. De mannen sprongen vervolgens in de auto en trokken met stevige vaart op.

  Een aangeslagen Pinas: “Ook al zou ik geen foto hebben mogen maken, dan nog zou het van goed fatsoen getuigen dat de vicepresident zich netjes houdt.”

  Toen Pinas samen met Terence Oosterwolde, adjunct-hoofdredacteur van de Ware Tijd, aangifte ging doen, zei een agent van bureau Keizerstraat in het Surinaams: “Dan heb je het zelf gezocht.”
  Diens argumentatie was dat de beveiligers van de vicepresident “niet zonder reden” zullen optreden.
  De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) komt spoedig met een verklaring.
  Het incident heeft voor een schokgolf gezorgd binnen de media. Pinas ontvangt veel aandacht en steunbetuigingen van collega’s van verscheidene mediahuizen.

  Je gaat als burger aangifte doen bij het KPS en daar wordt je ook te woord gestaan door een domme agent van politie.
  Het zijn niet echt de geletterde (dienders) die het KPS heeft aangenomen.
  gemodereerd

 5. Heftig! Mishandeling is 1 maar die telefoon die is meegenomen is 2,3 en 4. De uitspraken van de vp zijn de rest met verzwaring.
  Zaten er soms zakken met blokken in de wagi? Zou niet vreemd zijn mi als die beveiligd worden vervoerd.
  gemodereerd

 6. Schande , foei VP Brunswijk , weer laat U zien dat U geen leider bent , maar een persoon die het in zijn bol geslagen is , heeft belfort toch gelijk wat U betreft.
  gemodereerd

 7. De reputatie van Brunswijk is bekend. De man waant zich onaantastbaar en vindt zichzelf een grote meneer omdat hij veel geld heeft. Het is alom bekend dat dit geld niet altijd eerlijk verdiend is. Brunswijk is gewoon een laag ontwikkelde man, die niet is opgegroeid met de gangbare normen en waarden. De Surinaamse voetballerij kent dit gedrag van Brunswijk al langer. Brunswijk, en in zijn kielzog Bordo, denken dat ze door het hebben van veel geld alles kunnen doen. En helaas is er een groep Surinamers die dit gedrag verheerlijken. Ik heb te doen met Santokhi, die met dit gespuis dit land probeert te redden. Ik heb er een hard hoofd in, hoewel ik wel geloof in de goede bedoelingen van Santokhi.
  gemodereerd

 8. Hij krijgt zijn telefoon terug van de barbaar en zijn apen, maar dan zonder belangrijk beeld en geluidsmateriaal. Ook zal het me niet verwonderen dat ze zaken zullen plaatsen op de telefoon om hem in diskrediet te brengen, zoals pornografische beelden!! Deze gasten kennen geen moraal!!!
  gemodereerd

 9. Sari tori !!!!!
  De VP schold zelfs uit met kracht termen!!!
  Onprofessioneel die gasten van de VP.De VP leert niet uit z’n fouten.dan gaat hij straks zijn verontschuldigingen aanbieden aan de samenleving.
  VP i lasing jere
  gemodereerd

 10. De president zal nu moeten ingrijpen. Het is toch ongehoord wat deze man uitvreet. Hij is degelijk verantwoordelijk indeze. Een vp die zich zo uitlaat tegenover een journalist.
  De journalist is naïef om te denken, dat dit geen rancune is van de SCHOFT.
  EEN JOURNALIST VOLGENS ZIJN LEZING, ZELF BEDREIGEN MET DE DOOD EN MISHANDELEN ZIJN TELEFOON DAARBIJ MET GEWELD WEGNEMEN , IS GEWOON EEN BEROVING .
  WIJ MOETEN DIT NIET MEER ACCEPTEREN VAN DEZE FIGUREN.
  ER HEERST GEEN RECHT EN WET IN DIT LAND.
  GEEN WONDER DAT BELFORT ZE UITDAAGT EN ZE VALSE PROFETEN NOEMT EN BIJ NAAM EN ROENAAM.
  HET KAN NIET GEKJER IN DIT LAND MET DEZE FIGUREN.
  RESPECTLOZE BENDE IS HET EN NIET ANDERS.
  MA GOED, HET VOLK SLIKT OOK ALLES EN IK BEDOEL LETTERLIJK OOK ALLES.
  SURINAME IS GEWOON EEN LAND VAN CRIMINELEN.
  gemodereerd

 11. Sing Sing
  Brunswijk en Marius Bee moeten aftreden, zelfstandig of gedwongen, als vice-president {Brunswijk}en voorz. van het Parlement {M.Bee}. Ze hebben bewezen niet thuis te horen in het Huis van het Volk, maar eerder in het Oerwoud. Doen ze dat niet, dan moet de President de VP ontslaan. President … na so yu, na so unu o go set’ ing !!!! Het volk gaat wreed met jullie afrekenen.
  gemodereerd

 12. Als niet komt tot iet, kent iet zich zelven niet.
  Of zoals Bravo het zou zeggen; Te ka dréy a séy planga, a denki a tron skedréy.
  gemodereerd

 13. De VP zei geen fotos te maken van de interior van zijn auto. De journalist klikte twee keer. Wat er dan gebeurt is voor risico van de journalist.

  De binnenkant van de auto kan veiligheids instrumenten hebben die niet exposed moet worden.
  gemodereerd

 14. Het nieuws heeft ook de Nederlande media bereikt die er uitgebreid over hebben gerapporteerd.De vp staat weer slecht op de kaart jammer dat hij Su meeneemt.
  gemodereerd

 15. Chan zit in een lastige situatie. De ABOP eruit gooien zou een goede optie zijn, omdat deze partij geen meerwaarde heeft voor Suriname. Onderling maken ze bij de ABOP er een puinhoop van. Iedereen weet waarom Diana Pokie moest aftreden. De andere ongeleide projectiel ( Bellie) maakt het nog erger. Deze heeft veel criminelen in het politie apparaat laten binnenstromen en regelmatig worden politie toppers aangehouden met drugs of zijn met andere strafbare feiten bezig. Ik hoop dat bij de volgende verkiezing de VHP en NPS veel sterker uit de bus komen zodat ze samen een regering kunnen vormen zonder NDP en ABOP.
  gemodereerd

 16. Keer op keer laat deze vice, vieze smerige *** zien dat hij geen haar is verandert.
  Het bedreigen, mishandelen en met geweld beroven van een telefoon van een journalist is absoluut weer een stap te ver gegaan….
  Dit kan en mag niet gebeuren!! Dit zou nooit mogen gebeuren in Su.
  Dit is absoluut schandalig, gewelddadig gedrag van deze man en zijn kornuiten en DIT gaat nu de wereld rond!
  Deze **** moet op staande voet worden verbannen naar waar hij vandaan komt.
  Het wordt eens tijd dat PRESIDENT SANTHOKI nu aktie gaat ondernemen, deze man hoort niet waar hij is.
  Weg met deze moordlustige crimineel, SVP, u wordt gesmeekt!
  Burgers hebben rechten, zonder journalisten zijn wij verloren!

  Beste JONAS:
  Zet ém op, wees sterk en moedig want dat ben je!
  Aangifte doen, en laat je goed representeren door een goede advokaat, en een gesprek met de president is wel ook op zijn plek en gewenst.
  Veel sterkte…..je kunt het!
  Ik leef met je mee!
  gemodereerd

 17. Er is in deze kwestie een taak weggelegd voor de president ook al heeft het verstrekkende gevolgen voor de regering. In een democratie moet het mogelijk zijn om maatregelen te trekken om de VP op zijn plaats te zetten, met alle gevolgen van dien. Het volk heeft hier ook een taak in de VP heeft niet de bevoegdheid om zo te keer te gaan, hij beseft niet dat zijn gedrag als voorbeeld wordt gezien door zijn bewakers. Dit is typisch het gedrag van een omhoog gevallen bankrover en nog veel meer dat ongehoord is bij deze man.
  gemodereerd

 18. Helaas heeft Suriname een president die geen ruggengraat heeft. Te laf om corrigerend op te treden tegen de VP. De belangen van familie en Friends zijn natuurlijk veels te groot. Liegen en bedriegen is een kenmerk geworden van de huidige regering. Geen haar beter dan de vorige regering. Belang van Suriname staat nu op de twee plaats. De VP brengt Suriname continu negatief in het nieuws maar Santhoki durft geen actie te ondernemen. Zoals altijd ga je van Santhoki nu weer niets horen. Ze kijken allemaal de andere kant op inclusief de 20 parlementariërs vd VHP. Als ze Brunswijk zien dan schijten ze allemaal in hun broek. Wat een lafaards. Jammer dat de NPS niet de 20 zetels heeft gekregen.
  gemodereerd

 19. Grote auto’s, groot huis, goud en een hoog ambt. En toch is hij een ongeletterde simpele zonder omgangsvormen en stijl bigie bassie! 🙈🙈🙈🙉🙉🙉🙊🙊🙊
  gemodereerd

 20. En die waardeloze Amoksie Alesie, doet geen ene flikker!!!!!!
  Hij is net zo,n Lul, als die waardeloze Ambtsgenoot van hem in
  Nederland.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 21. Wat ik mij herinner is dat de vp en deze journalist al eerder ruzie hadden nl rondom de terugkeer en het prinsessen onthaal. De vp was niet gediend van Pinas zijn Journalistieke vragen en reeds toen uitte hij een lichte bedreiging richting Pinas.
  Ik blijf bij mijn vermoeden in mijn vorige reactie.
  Ik moest meteen denken aan de vondst in noord niet zo lang geleden.
  Verder denk ik dat Belfor en vp een man2man ding gaan uitvechten met Poese als eindstation voor 1 van beiden.
  Belfor is sinds het heengaan van zijn moeder een losgeslagen projectiel geworden.
  VP schenkt teveel kracht en macht aan die boei
  gemodereerd

 22. Een voormalige grote propagandist van de vroegere oppositie, thans de huidige regering, krijgt flinke klappen van zijn vroegere strijdmakkers te incasseren. Het was deze journalist die tijdens de vorige regering zij-aan-zij stond met Brunswijk om de regering Bouterse door het slijk te halen. Hij adviseerde de mensen om slim te stemmen. Dat heeft hij ook gedaan. Nu krijgt hij van zijn strijdmakkers klappen te incasseren. Oder de NDP regeringen kwamen dit soort excessen niet voor. De pers wordt thans aan banden gelegd. Boontje heeft om zijn loontje gevraagd.😂😂😂
  gemodereerd

 23. Ik ben zeer kritisch op ‘de’ suri journalist, maar dit keur ik absoluut af.
  Een ieder moet kunnen schrijven wat hij/zij wil en de lezer bepaalt voor zichzelf in hoeverre een artikel aannemelijk is.

  Fysiek belagen van een journalist door de beveiliging van politici is not done.
  Dit is het zoveelste publieke drama van deze politicus. Hij geeft suri schande!

  Soms moet je achterover leunen en toezien hoe iemand een kuil voor zichzelf graaft.
  Bepaalde onderzoeken moeten versneld worden, mbv het buitenland aub.

  Trouwens, zijn er geen foto’s gemaakt v die auto toen hij potsierlijk midden op de weg uitstapte. Een beetje cybermens kan het filmpje ook uitvergroten om de inhoud van die auto te bekijken: guns, alchohol, vrouwen? Kul argument!
  gemodereerd

 24. Van FAILED STATE afgegleden naar primitieve apentuin. Dat Surinaamse volk moet eens in de spiegel kijken en nooit meer structureel voor veroordeelde randdebielen en gestoorde dorpsidioten kiezen als politieke kopstukken. Dit criminele mannetje en zijn “beveiligers” zijn de luis in de pels van de politieke in dat vervallen landje.
  gemodereerd

 25. schande schande schande
  hoe wilt men een land besturen met een randdebiel.
  er rust een vloek in suriname met dit soort mensen.
  gemodereerd

 26. Kan een land met zulke figuren tot ontwikkeling komen??? Never, nooit!!!
  De vraag is wat er met de aangifte gedaan wordt. Deze idioot denkt dat ie boven de wet staat.
  De man is een ongeleid projectiel en is totaal ongeschikt als vice-president.
  Met zijn domme, ondoordachte acties brengt hij niet alleen de President, maar heel het land in diskrediet. Dat een bankrover- en drugscrimineel vice-president kan worden kan alleen in Surbabwe.
  gemodereerd

 27. Je hebt verschillende soorten Pinassen, tw:
  – Pinas van de Paramaribo,
  – Pinas van Para,
  – Marron Pinas,
  – Een pinas of pinasschip/ zie Google,
  Maar er was eentje die niet bekend was, ook in het nieuw wilde komen.

  Wel, nu kent men die ook,
  – Pinas vd Ware Tijd
  gemodereerd

 28. Hoe zouden al deze posters het vinden als journalisten de inboedel van hun huis, op hun terrein zouden komen fotograferen. Zouden ze het leuk vinden? Zouden ze vinden dat privacy geschonden wordt?

  Dat is hier ook aan de hand.

  Die fotojournalist is te ver gegaan en heeft de privacy regels overschreden. Bovendien zoude de lijfwachten van RB best kunnen hebben aangevoeld dat RB bedreigd werd en hebben toen in gegrepen, ook niets mis mee. Op belangrijke personen van landen maken allerlei figuren jacht en zien ze als prooien.

  De Bodyguards hebben puike werk geleverd. ook de fototoestel mag in zo’n geval worden meegenomen.

  Dat moeten jullie inzien.
  gemodereerd

 29. Schande dat de president nog niet gereageerd heeft. Brunswijk moet op het matje geroepen worden en de beveiligers vervolgd. Dit kan niet en mag niet in een democratie. Brunswijk moet aftreden, ongeschikt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.