Voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad veroordeeld tot 12 jaar celstraf

29
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De voortvluchtige ex-minister van financiën Gillmore Hoefdraad, is vandaag 17 december 2021, veroordeeld tot 12 celstraf door het Hof van Justitie. De veroordeling komt op een opmerkelijk moment: Hoefdraad is vandaag jarig!

Zijn advocaten hadden vrijspraak verwacht maar het Hof van Justitie heeft hem vanmorgen conform de eis gevonnist tot bovengenoemde straf. Ook is er een boete van SRD 500.000 opgelegd.

Gillmore André Hoefdraad was vanaf 2010 president van de Centrale Bank van Suriname. Hij was van 2015 tot 2020 minister van Financiën. In 2021 werd hij op de internationale opsporingslijst van Interpol geplaatst vanwege de rechtszaak in Suriname waarin hij wordt verdacht van witwassen, corruptie en nog 9 andere strafbare feiten.

Hij is vandaag 59 jaar geworden en zal z’n straf voorlopig niet uitzitten, omdat hij voortvluchtig is.


29 REACTIES

 1. We hebben geen tijd voor dit soort poppenkast. Wat moeten wij met Hoefdraad zn verhaal. Waarvoor heeft hij 12 jaar gehad??
  Sensatie gedonder. Zorg dat we deze 18 mnd ellende uitkomen. Zakken vullen doet deze regering
  Nog geen 1 projekt gedaan.
  gemodereerd

 2. De lijst van corrupte, criminele paarse veroordeelde misdadigers groeit gestaag. Er volgen er nog meer. Santo Boma kleurt helemaal paars de komende decennia.
  gemodereerd

 3. en adhin dan? wordt er gekleurd vervolgd?
  ps deze reactie zal weer worden afgekeurd maat ik moet t kwijt.
  gemodereerd

 4. Nu de klopjacht op hem openen (inter)nationaal en in de gevangenis in SB zijn straf laten uitzitten.

  Pe A Moni De? A people de dede in a film.

  Het gaat om heel veel miljoenen US-$ en veel miljoenen EU – € die verdwenen zijn en terug gehaald moeten worden voor Suriname.

  Laat Interpol en andere professionele instanties/ deskundige personen die verstand hebben van valuta transacties het werk doen, onderzoek, waar de valuta terecht is gekomen en hoe die lijnen internationaal lopen en deze verdwenen miljoenen valuta van Suriname waarvoor hij verantwoordelijk is weer te voorschijn laten komen en weer bij de CBvS in Paramaribo Suriname terecht laten komen.

  Men moet het hele netwerk van boefdraad onder de loep nemen. Alle familienamen vd familieleden in Suriname en er buiten, idem van ddb en roversbende. Alle telefoons en mobielenummers, adressen, enz. Hoe hij gereisd heeft tussen 2010 – 2020 en daarna. Welke reisdocumenten hij daarvoor heeft gebruikt. Welke vliegmaatschappijen, in welke hotels hih verbleef en hoe hij betaalde, de bankrekeningen enz.

  De vele verdwenen miljoenen valuta moet terug naar Suriname komen er zijn genoeg instanties die dit kunnen doen/opsporen en verstand hebben van de hoed en de rand, ook als het in belastingparadijzen of brievenbusfirma’s is terecht gekomen.
  gemodereerd

 5. Hoefdraad veroordeeld voor 12 jaren en politie kan hem niet vinden, Bouterse 20 jaren maar kan niet beginnen in aanzicht van politie? Failed Banana republiek.
  gemodereerd

 6. Ginmardo Kromosoeto, Robert van Trikt, Ashween Angnoe en Faranaaz Alibaks-Hausil worden straks ook veroordeeld. Wat mij betreft gaan ze ook voor 12 jaar de bak in.
  gemodereerd

 7. Debby je mist zeker de gratis voedselpakket, blijft maar zitten op je schommel straks breng Boefdraad een pakketje voor je. Jullie luie Surinamers GO WROKO
  gemodereerd

 8. Nu de opsporing uit handen geven aan Interpol en of de CIA. Laat ze deze smeerlap opsporen en direct liquideren. Deze kolonist heeft in twee jaren meer gestolen dan de huidige regering in 5 jaren zal kunnen stelen. Achterlijke mensen hebben geen verstand daarom kwebbelen ze een eind weg.
  gemodereerd

 9. Debby, wat heeft de veroordeling van Boefdraad met de Regering te maken?
  En wat heeft het justitieel hof met projecten te maken?
  Je reageert als door een wesp gebeten!! Door de haat jegens de huidige regering/president zie je paars voor je ogen.
  gemodereerd

 10. Straks kunnen ze tjekretjekre spelen in de paarse unit in het gesloten Eco Resort Santo Boma.
  Wie verliest moet bukken.
  gemodereerd

 11. Debieus, zijn schoonvader opa D volgt nog met 20 jaar en die andere rotzakken van de paarse boevenbende. Ken je de Trias Politica? Ga lezen dombo.
  gemodereerd

 12. De rechter is iets vergeten namelijk verbeurd verklaring van alle tegoeden van deze boefkaak.
  gemodereerd

 13. De veroordeling van Hoefdraad lijkt mij terecht. Dat er onmiddellijke gevangenneming is gelast, lijkt mij ook terecht. Vreemd is wel dat Bouterse in veroordeeld voor meervoudige moord op onschuldige personen. Maar daar is geen onmiddellijke gevangenneming gelast. Is meervoudige moord minder zwaar dan financiële fraude? Waarom deze ongelijkheid? Angst voor Bouterse? Als dat het is, houdt de rechterlijke macht die angst in stand. Dat hoort niet in een democratisch land dat zegt beschaafd te zijn.
  gemodereerd

 14. @ Sammy the Queen

  Je hebt zeker daar jaren lang doorgebracht, en daarom ken je de procedure ???
  Goed eentje moet de eerste zijn, en daarom deel je, je ervaring met de domme mensen. @ Debby wist dit ook, voor haar is het geen nieuws meer ondr de zon.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Gewoon alles van hem onteigenen.
  Hij zal wel onroerend goed op namen van derden hebben gezet laat hen aantonen hoe zij daar aan komen.
  Volgens mij moet het niet moeilijk zijn
  gemodereerd

 16. Hoefdraad zit in de nieuwe drugs continent Afrika, waarom denken jullie dat paars veel contact had met Afrika. Idee geval niet voor hun roots.
  gemodereerd

 17. Zo die zit , de straf dan , waarom is hoefdraad nog niet gevonden , wordt hij beschermd door de vp brunswijk en door bouterse en de president zegt niets , hierdoor zal hoefdraad nooit gevonden worden en zijn straf van 12 jaar gaat hij nooit uitzitten , ook dank aan amoksie , die doet ook geen reet om hoefdraad op te pakken.
  gemodereerd

 18. Ik vrees dat in geval van Gillmore Hoefdraad helemaal niets valt op te sporen, maar dat naar de goede man gedregd zal moeten worden.
  gemodereerd

 19. Wanneer worden de SURFIN bandieten in staat van beschuldiging gesteld? Zo kan ik er nog wel meer noemen. Het is een en al corruptie wat deze regering staande houdt!
  gemodereerd

 20. @Jacko:
  Als je mijn reacties altijd volgt , dan zou je moeten begrijpen dat je mij niet in 1 adem met die paarse awarie kan noemen.
  Ik ben geen moraal ridder.
  Door de wandaden van de toekomstige bewoners van de speciale unit in Santo( vergelijkbaar met die van de EBU in Vugt) zit het volk van Suriname (op de mensen met goud consessies na) met de prijsverhogingen die er al geweest zijn en nog zullen komen.
  Tis hard maar ik leef in Nederland en heb medelijden met de mensen daar maar zij hebben met dichte ogen en oren na die 5 nog 5 gegeven en in de 2e 5 hebben ze het geboefte vrij spel gegeven. Niemand kan mij nawijzen
  gemodereerd

 21. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad veroordeeld tot 12 jaar celstraf.
  Maar deze BOEFDRAAD kunnen ze nog steeds niet vinden.

  Helaas horen wij niets meer van een voormalige minister van Buitenlandse Zaken in Suriname, tijdens de periode van de veroordeelde criminele moordenaar BAAS BOUTA.
  En dan heb ik het over mevrouw Yldiz Pollack-Beighle 2017 – 2020.
  Deze dame reisde regelmatig naar verschillende landen tijdens haar ministerschap.
  En het waren landen met dubieuze regeringsleiders.

  Zal ze misschien ook iets meer weten over de de Buitenlandse Bankrekeningen van de veroordeelde BOEFDRAAD en Co.?

  Stof tot nadenken.

  Voorgaande forumleden hebben het ook in hun reacties steeds vermeld, om alle roerende- en onroerende zaken verbeurd te verklaren.
  gemodereerd

 22. Zo gaat dit in Suriname, er lopen wel meerdere veroordeelden vrij rond, die toch wel vrij zware politieke functies hebben vervuld of nog vervullen, en er is niemand die ook maar een poging onderneemt om die personen, daadwerkelijk achter slot en grendel te krijgen. Dus Boefdraad is veroordeeld, daar is tot nu toe nog alles mee gezegd.
  gemodereerd

 23. Hoe kun je een dode nu veroordelen? Hoefdraad is al lang opgepeuzeld door de haaien in de Atlantische Oceaan.
  gemodereerd

 24. Weer is bewezen dat de NDP geleid wordt door topcriminelen !
  Al die bedrijven, stichtingen e.d. waar NDP zaken mee heeft gedaan moeten onder de loep genomen worden. Ook het machtige Rudisa van Dagubert Dilip.

  Bouterse is ook veroordeeld maar hij en zijn hele familie genieten nog uitbundig van de buit. Het is te hopen dat internationale organisaties topcrimineel Gillmore H. nu echt gaan opsporen.

  Yldiz Pollack Beighle zou zeker meer kunnen vertellen over de handel en de wandel. Al haar administratie en communicatie materiaal zou onderzocht moeten worden.

  Een paar handlangers van top crimineel Gillmore H. zitten gelukkig al achter tralies.

  Komend jaar kan het nog behoorlijk spannend worden met veroordelingen en arrestaties en hopelijk ook uitleveringen !

  Wanneer is het hoger beroep van topcrimineel Bouterse ?

  Wij willen gerechtigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 25. Lucien Karwafodi 17 december 2021 At 22:38
  Wanneer worden de SURFIN bandieten in staat van beschuldiging gesteld? Zo kan ik er nog wel meer noemen. Het is een en al corruptie wat deze regering staande houdt!

  Lucien kar a doti, ze hebben fouten gemaakt bij de oprichting van Surfin. Is er aangifte gedaan, hebben deze mensen gestolen en heb je bewijs.
  Je zit weer zomaar nonsens te roepen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.