58-jarige Surinaamse ex-minister Hoefdraad op Interpol opsporingslijst

59
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De ex-minister van financiën van Suriname, Gillmore Andre Hoefdraad, is deze week officieel toegevoegd aan het signaleringssysteem van Interpol. Voor de 58-jarige Hoefdraad is door Interpol een zogeheten ‘red notice’ uitgevaardigd.

Hoefdraad, die de Surinaamse nationaliteit bezit, wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Anti Corruptiewet; overtreding van de Bankwet; overtreding Wet Moneylaundring; ambtsverduistering en oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht.

In augustus vorig jaar had de Surinaamse politie ook al een opsporingsbericht van hem verspreid. Op 8 juni 2021 werd er een ‘red notice’ bij Interpol tegen hem uitgevaardigd. Een zogenaamde ‘red notice’ is een verzoek van een land om een gezocht persoon op te sporen en op te pakken.

Zo staat Hoefdraad in het signaleringssysteem van Interpol. Dit is (nog) niet online te zien via de site van Interpol:

59 REACTIES

 1. robg , vertel nu aan Interpol waar je holmaatje Hoefdraad (boefdraad) zich schuil houdt , doe je dat niet , dan ben je ook strafbaar , en kan jij ook opgepakt worden omdat je een crimineel beschermd , en jou vinden ze binnen een half uur


  Maak melding

 2. alstie nog niet dood is…. dan mag die nu wel bang en voorzichtig gaan worden
  zelfs je grootste vriend kan de rat zijn die je aangeeft


  Maak melding

 3. In geval hij wordt opgespoord en aangehouden wordt hij overgeleverd aan sur en dan???
  Het wordt dan weer een eeuwenlange proces net als die van bota.
  gemodereerd

 4. wat zijn de paarse ratten stil , he alle luci’s , alle glenn’s , alle franco’s , pony , rbrowny , konsensi , robg huilt , sandra droogt angela , en alle verdere paarse ratten , en ook de kliek van de ndp , let op jullie duivels , boefie schiet ook een kogel (of 6??) door zijn rattenkop , en weer wordt er een vuurtje gesticht in ocer , paarse gloed brengt zelden goed he robje g


  Maak melding

 5. En als ze hem vinden al dan niet met reisdocumenten van verschillende bevriende landen, kan hij de boel nog jaren redden door tegen zijn uitlevering te procederen. Hij heeft toch de beschikking over veel geld en een machtige achterban.
  Ik denk dat deze schurk de Staat nog meer zal kosten an proceskosten etc dan de honingpot die hij als Poohbeer in beheer heeft.
  Deze schurk leeft mi rustig in een grafkelder die omgebouwd is tot luxe oning tussen veel kakkerlakken ergens opde Phillippijnen of soortgelijk land.


  Maak melding

 6. Eindelijk….de ambtelijke molen in Su is traag maar komt langzaam op gang. De opsporing is 1, beslaglegging op zijn rekeningen, ook die in het buitenland, mag ook nu in afwachting van zijn aanhouding en veroordeling.


  Maak melding

 7. Wat als een land weigert of geen uitleveringsverdrag heeft. Dan schiet je nog
  niks op. Hoefdraad heeft waarschijnlijk genoeg geld op rekening staan. Men moet
  de Mossad inschakelen, die hebben ook veel nazi opgespoord


  Maak melding

 8. Boefdraad heeft nog andere paspoorten , van china,imf,usa.
  Ik hoop dat hij naar Suriname gebracht wordt en echt gaat vertellen wie allemaal gestolen heeft en waar het geld bewaard is.


  Maak melding

 9. Waar zijn de bodyguards die hem hebben vergezeld richting Guyana? Kunnen die dan niet worden opgeroepen om te komen vertellen waar ze samen met hem het laatst waren?
  Of wil de overheid dit niet doen wetende en bevreesd dat de grote deksel van de grote beerput opengaat want eenmaal open kun je de stank niet meer tegenhouden.
  Ik hoop echt dat Hoefdraad levend wordt gevonden en dus niet de verbleekte botten van deze man.
  Ik denk dat zijn schoonvader tot alles in staat is en wellicht ook onder druk staat van enkele bekende multimiljonairs in Suriname
  gemodereerd

 10. Waarom moest het elf maanden duren voordat Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, Gillmore Andre Hoefdraad, officieel heeft laten toe voegen aan het signaleringssysteem van Interpol?

  Verder zou ik er niet vreemd van opkijken als later zal blijken dat Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vertragingstechnieken heeft gebruikt om het toevoegen van Boefdraad op de lijst te vertragen.

  Er is namelijk gebleken dat deze minister warme banden onderhoudt met Bouta en zijn paarse boevenbende.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Hoefdraad meld jezelve zo spoedig mogelijk aan bij de Autoriteiten
  Vluchten wordt met de dag moeilijker en Schuilen ook.
  Ik hoop dat je nog in leven bent om openheid in zaken te geven hoe alles tot stand is gekomen van al die Verdwenen Miljoenen Usd en wie er allemaal bij betrokken is geweest.
  Alhoewel ik geen goed gevoel heb dat deze Persoon het er Levend vanaf zal brengen blijf ik toch hoop houden dat hij in Leven is en het Beerput Open zal gooien van hoe de Vorige Regering tewerk is gegaan om Suriname op het Randje van de afgrond heeft gebracht waardoor er Menige Inwoners van Suriname Onder gebukt gaan doordat alles zo duur en alsmaar duurder wordt omdat er Geld is gestolen van het Land en het Volk
  Komt tijd komt raad.
  Menigen krijgen Nu Slapeloze Nachten.
  Hopelijk zal het Recht geschieden uit naam van het Land Suriname en zijn Sommige Onschuldige(e) Volk.


  Maak melding

 12. voor wie wat wil bijverdienen, meer donaties gewenst

  PARAMARIBO – Surinamers in Suriname en in Nederland hebben de Nederlandse regering via een ambassade in Paramaribo schriftelijk aandacht gevraagd voor een oproep die is gedaan om jacht te maken op ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Tijdens een uitzending van radio Standvaste in Rotterdam werd aan een ondernemer met de naam Robby de gelegenheid gegeven een oproep te doen aan luisteraars om de jacht te openen op Hoefdraad. De ondernemer heeft een geldbedrag van 5.000 Euro uitgeloofd aan de persoon die de in ongenade gevallen ex-minister of zijn verblijfadres weet te achterhalen. In een ondersteunend pamflet is een foto van Hoefdraad afgebeeld en waarop staat ‘Wanted Dead or Alive’.


  Maak melding

 13. Zijn vluchtoorden lijken een relatie te hebben met het netwerk van Riduan Taghi.
  Moise is vermoord door een groep professionele criminelen.
  Zijn de overeenkomsten toevalligheden of is er wel degelijk een link ?

  Het werd in ieder geval wel tijd dat Hoefdraad nu internationaal gezocht wordt !
  De (internationale) journalistiek kan een handje helpen door de opsporing van de grootste bankrover aller tijden wereldnieuws te maken.
  Dit is geweldige voorpagina nieuws voor de media !

  Hoe zit het met de opsporing van die Belg en die Nederlander die medeplichtig en ook voortvluchtig zijn ? Waarom worden daar geen vragen over gesteld ?

  Er zijn nog een tal van zaken die langa bere tories zijn geworden.
  Laat ze niet verdwijnen in de doofpot !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 14. Sanggg, een heleboel internet crimefighters hier.
  Volgens de laatste berichten zit hij op Cuba, met 11 strafzaken aan zijn broek. Of zijn jullie dit vergeten.

  Denk je dat hij gelukkig is, njang dringie prisieri gaat een keer vervelen.


  Maak melding

 15. Hoe is het in Gods naam mogelijk dat in zo een klein land en met zeg tipgeld 100.000 US dollars dat die nog niet gevonden is. De sterke arm van de wet is niet zo sterk want anders was die al lang opgepakt. Zet een prijs op zijn hoofd 100k of 250k . Zet internationaal prijs op zijn hoofd . Crowdfund het des noods


  Maak melding

 16. ..GA..OP..www.interpol.int..EN..TYPE..OP..NAAM..
  GILLMORE..HOEFDRAAD..EN..KLIK..ENTER..
  DAN..ZIE..JE..ALLEEN..MAAR..kiekeboeeee..
  DE..LIEG..REGERING..HEEFT..JULLIE..MOOI..
  WEER..GEPAKT..MET..HAAR..LEUGENS..


  Maak melding

 17. Breaking news off topic
  CHINESE VACCINE BLIJKT NIET TE WERKEN

  Meer dan 600 Thaise zorgmedewerkers die al twee keer ingeënt zijn met het Chinese coronavaccin Sinovac zijn toch besmet geraakt. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid in Thailand bekendgemaakt.

  Van de ruim 1000 volledig gevaccineerde medewerkers zijn er 618 positief getest tussen april en juli. Eén verpleegkundige is overleden, een ander ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Deskundigen adviseren medewerkers om een derde dosis te nemen.


  Maak melding

 18. @wat…. je kan zien dat j geboeld werd door een paarse rat..daarom reageer je zo..want zo te zien heb je een trauma ervan overgehoudn
  gemodereerd

 19. Een hele waslijst aan beschuldigingen aan het adres van Hoefdraad. Deze man was reeds veroordeeld voor er een aanklacht tegen hem werd ingediend. Maar dat heb je nu eenmaal in landen met een bananenrepubliek PG.


  Maak melding

 20. @Forza, het verhaal over de Chinese in vaccins Thailand en ook in Indonesië vmoet je vanuit een bepaalde perspectief bekijken. De garantie dat de westerse vaccin effectief werken tegen covid-19 is ook niet gegeven. De effectiviteit van de vaccins kan fluctueren tussen de 60 en 95 procent. Dit houdt in dat de kans aanwezig is dat het vaccin op een bepaald percentage personen geen effect sorteert.

  Ook in de westerse landen raken mensen opnieuw besmet als zij zijn gevaccineerd met Janssen, Pfeizer, Astrazeneca en Moderna. In de VS overweegt men thans om mensen een derde vaccinatie te gaan toedienen om hun weerstand te vergroten. Het blijkt dat mensen ook in de VS en Europa opnieuw besmet kunnen raken. Mensen dienen alle voorzorgsmaatregelen te treffen om besmettingen te voorkomen. In heel Europa neemt het aantal besmettingen weer toe onder mensen die dachten dat ze voor de volle 100 procent reeds gevaccineerd waren. De symptomen onder de mensen die reeds gevaccineerd zijn, zijn minder heftig.


  Maak melding

 21. Beste brave Robg als ratten niets meer te eten hebben dan eten ze elkaar op.en jij paarse rat ben al begonnen op hoefdraad zijn toli op te eten .bananenrepubliek dat heeft die ndp van gemaakt.
  Voor dat je wat ze eerst je mond leeg eten paarse rat.


  Maak melding

 22. RobGay……hersenloos, laaggeschoold, infantiel vliegtuigspottertje.

  Hier nog een hele hele waslijst om die ene hersencel van je te doen ontwaken.

  Desi Bouterse, 20 JAAR BAJES voor massamoord.

  Desi Bouterse, 11 JAAR BAJES voor drugscriminaliteit.

  Dino Bouterse, 16 JAAR BAJES voor drugscriminaliteit.

  Walter Bouterse, opgeruimd door de drugsmaffia.

  Hoefdraad, 12 jaar bajes voor fraude, witwassen etc.

  v. Trikt, Kromosoeto, Hausil reeds 1,5 jaar achter de tralies voor fraude.

  Adhin in de verdachtenbank voor het verduisteren van dienstauto’s, vernielen en vernietigen van staatseigendommen.

  Zomaar een paar FEITEN over de corrupte, criminele paarse Bouta-maffia.

  Dat heb je nu eenmaal als je apen een scheermes geeft.


  Maak melding

 23. @WAT…Ik weet zeker dat Meneer Hoefdraad onschuldig is . Hij heeft zich nog niet kunnen verweren, maar is al door diverse rechters van WTK veroordeeld tot de strop. Stel verdachten in de gelegenheid zich te verdedigen, zoals jij straks de ruimte zal krijgen je te verdedigen voor de rechter daar boven. Ik wens jou de Hel niet toe, maar zo te zien zal dat jou lot worden.
  Veel sterkte alvast op de dag des oordeel……


  Maak melding

 24. realg is zeker die paarse rat robg alleen staat zijn kop anders om op zijn rattenlijf , door de rechtse van Poki, he realg en jij bent zeker uitgeworpen door hoefdraad, en daarom stinkt je zo realrobg


  Maak melding

 25. Goeiige middag robg

  Wat vind jij ervan dat enkele suri’s een brief hebben verstuurd naar demo minister Graphaus? (zie suri media).

  Zelfs ik als simpele huisvrouw besef dat Nederland niet mag bemoeien met interne aangelegenheden. Ze gaan zover, dat ze hun eigen suri DNA én de suri President besmeuren. (redi musoes).

  Het is dezelfde groep die faliekant tegen vaccineren is.
  Wie zijn deze “bezorgde” burgers cq wappies cq redie moesoes? Ken jij ze.

  Net echt, de brief gaat richting archief prullenbak, cold case, in tha cloud, openen na 60jr met je bitcoin naw.


  Maak melding

 26. WAT en alle andere juich posters hier: Hebben jullie wel zelf gekeken op de site van Interpol? nee..want daar is niks van te vinden. RAAAAR toch??
  Er is nog geen officiele bevestiging van het OM. Zijn advocaat mevr. Lalji is ook hierover nog niet geinformeerd. RAAAR toch?


  Maak melding

 27. Met deze officiële toevoeging, van oud-president C.B.S / Min- Financiën Hoefdraad tot het signaleringssysteem van Interpol, is er weer een smet op het Surinaamse volk.
  Blijkbaar is Suriname hiermee prominenter geworden in het Interpol signaleringssysteem. Jammer voor de eerbare burgers als slachtoffer van zulk crimineel en schaamteloos gedrag van deze macht beluste boeven. Is dit een hoera feit?????????????


  Maak melding

 28. Met deze officiële toevoeging, van oud-president C.B.S / Min- Financiën Boefdraad tot het signaleringssysteem van Interpol, is er weer een smet op het Surinaamse volk.
  Blijkbaar is Suriname hiermee prominenter geworden in het Interpol signaleringssysteem. Jammer voor de eerbare burgers als slachtoffer van zulk crimineel en schaamteloos gedrag van deze macht beluste boeven. Is dit een hoera feit?????????????


  Maak melding

 29. @RobG

  Een voorbeeld hoe u omgaat met feiten:
  “In de VS overweegt men thans om mensen een derde vaccinatie te gaan toedienen om hun weerstand te vergroten.”

  In de VS overweegt men niet een derde (booster) vaccinatie te doen. Pfizer heeft op basis van Israelische cijfers zich ingedekt en de CDC verzocht een 3de vaccinatie voor te schrijven.
  Indekken en heel goed voor de jaarcijfers RobG

  U verlegt de essenties etc.

  Met betrekking tot Boefdraad hij is nooit veroordeeld voor dat hij aangeklaagd is juist het tegenovergestelde hij werd vrijgesproken door de NDP voor dat er onderzoek gedaan kon worden.


  Maak melding

 30. De gladharigen Robg en alias Garagamel (parmessar), beiden weten waar Hoefdraad is. Robg die veilig in Nederland zit, heeft veel bronnen binnen de NDP. RobG is staatsgevaarlijk voor Suriname, creëert onrust onder de Surinaamse bevolking.


  Maak melding

 31. Laat dit bericht vooral ook onder de ogen komen van alle geldverstrekkers die zaken hebben gedaan met deze oplichter !

  Zij hebben bewust meegewerkt om Suriname met dure woekerleningen op te zadelen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 32. @FRANCO 11

  Net zoals jij klaarstond met je veroordeling over de man die zijn 2 kinderen en zichzelf wou vermoorden, omdat zijn ex partner hem niet meer wil toch?
  Je bent zelfs op de stoel van een psycholoog/psychiater gaan zitten en kwam tot het oordeel dat man opgenomen hoort te worden in PCS.
  Ben je nou zo kort van memorie?


  Maak melding

 33. Raar volk hier op WKT!!!!!!!!
  Leven jullie in een eigen virtuele wereld?, waar te pas en onpas wordt gereageerd op artikelen aangereikt door WKT.
  De WKT als grote aangever en jullie als degene die mogen reageren.
  Meestal wordt er alleen maar onzin geschreven, niks verheffends. Op enkele reageerders na, veel leuteraars.
  De overheid heeft nog geen bevestiging afgegeven dat de bekende vluchteling op de internationale opsporingslijsten is geplaatst, of hier op WKT gaat het helemaal los. Je leest van alles, pro en anti vluchteling, om je te bescheuren. Allemaal entertainment.
  Over belangrijkere zaken, zoals het bestellen van 33 dure auto’s door het Kabinet van de president, terwijl er geen geld is, lees je niks, idem de EBS tarieven.
  Kan men niet wachten met reageren voordat Hoefdraad gepakt is. Elke keer weer over dezelfde Hoefdraad ouwehoeren, is onzinnig, het brengt de verdwenen miljoenen nog niet terug.

  Btw, misschien zit hij in de kelder onder het paleis van Santokhi. Hahaha.

  Een regering heeft een kiezersmandaat voor 5 jaar. De mensen gaan er vanuit dat de regering een bepaald beleid voor ieders welzijn zal uit stippelen en laten uitvoeren met de haar ten dienste staande middelen. Die keuze vrijheid in beleid heeft zij bij mandaat verworven. Dus alles wat de regering Santokhi ook zal doen valt hier onder. Het is haar om te doen uitvoeren wat haar goeddunkt voor de samenleving. Je hoeft er niet mee eens te zijn.
  Achteraf kun je laten nagaan als zij juridisch ook correct heeft gehandeld de afgelopen 5 jaren. En als blijk dat zij (via ministers) ongrondwettelijk heeft gehandeld dan wordt dat onderzocht door het OM. Ook tijdens de regeerperiode kan er een lid van de regering worden aangeklaagd. Dus, als je een kiezersmandaat krijgt om volgens jouw inzichten te handelen, dan doe je in principe niks verkeert, pas achteraf kan er worden na gegaan als alles volgende de wet is gelopen.

  Zo sta ik tegenover de case ex-minister Hoefdraad, men verdenkt hem van ambtsmisdrijven, de PG heeft het onderzocht , een stevige (lijvige) bewijslast kunnen verzamelen, een rechtszaak aangespannen, hierin een strafeis uitgesproken van 12 jaar cel.
  Hoefdraad moet nu bewijzen dat hij niks ongrondwettelijk gedaan heeft, tenminste niet als doel had, bewust op te lichten voor eigen gewin. Het is aan de Rechter om een uitspraak te doen. Tot deze uitspraak, is Hoefdraad onschuldig, zoals is vastgelegd in onze wetten. Zolang je niet bent veroordeelt ben je ONSCHULDIG.
  Natuurlijk heeft Hoefdraad van alles gedaan wat het zonlicht niet kan velen, maar als hij strafbaar heeft gehandeld, dat moet de rechtszaak maar uitwijzen. En als hij 15 jaar moet brommen, dan bromt hij 15 jaar zonder aftrek, dan a kiesie ing moi !!! Jip en Janneke.

  Persoonlijke meningen interesseren mij niet zozeer, het is allemaal voor de bühne. Wat anderen ervan vinden moeten zij zelf weten.


  Maak melding

 34. Wat een grote onzin.
  Die man is bij verstek veroordeeld door de rechter, net als bouta bij verstek is veroordeeld door Nederland.
  En jij hierboven noemt hem onschuldig.
  Hij heeft 2 advocaten die namens hem het (weer)woord voeren, notabene betaald met het gestolen geld vh volk.

  Jou persoonlijke mening interesseert echt niemand. Ik poneer alleen de feiten.
  De rest vj betoog is kul!
  Als WK je niet bevalt daar is de deur 👉.


  Maak melding

 35. @Pony
  “Hoefdraad moet nu bewijzen dat hij niks ongrondwettelijk gedaan heeft, tenminste niet als doel had, bewust op te lichten voor eigen gewin. Het is aan de Rechter om een uitspraak te doen. Tot deze uitspraak, is Hoefdraad onschuldig, zoals is vastgelegd in onze wetten.”

  beste Pony op de hoofdzaak ben ik het met u eens Boefdraad is schuldig tot dat schuld bewezen geacht wordt door een onafhankelijke rechter.
  Waarom spreek de mensen met wat meer sympathie voor de NDP benadering steeds over “BEWUST OP TE LICHTEN VOOR EIGEN GEWIN” je kunt ook ambtsmisdrijven plegen zonder enig eigen gewin. Hij heeft enorm veel wetten met voeten getreden om falend beleid te faciliteren of hij er gewin van had geen idee en ook niet relevant zijn falende handelen heeft er toe geleid dat er leningen afgesloten zijn die niet terug betaald kunnen worden en dat het schuldenplafond aan diggelen is.


  Maak melding

 36. Esmeralda, je zoekt het zelf, heb je een tijdje met rust gelaten, je krompraat interesseert mij niet zo, kan mij weinig boeien. Maar nu wordt je een beetje brutaal, je heb een schop nodig of je moet gauw aan je manieren gaan werken.
  Hoefdraad is niet bij verstek veroordeelt, er ligt een eis van 12 jaar. Noem mij de naam van de Rechter. Het enige feit is jouw krompraat. Je moet geen appels met peren vergelijken of ben je nog steeds op zoek naar de klepel!!!
  Heb je het artikel wel gelezen, ik citeer: “Hoefdraad, die de Surinaamse nationaliteit bezit, wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Anti Corruptiewet; overtreding van de Bankwet; overtreding Wet Moneylaundring; ambtsverduistering en oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht’.
  Het is geen veroordeling. Ja door de oelewappers hier op WKT is hij al veroordeelt niet door een “echte” Rechter (rechtbank). 🙋🏿‍♂️🙋🏿‍♂️


  Maak melding

 37. Esmeralda, dom ding, noem mij de rechter die de uitspraak heeft gedaan. De PG is landelijk hooft van het OM. Hij heeft rechters onder zich die strafzaken leiden. Dus mi gudu, noem mij de naam. Vertel mij wat een verdachte is, vertel mij wat een strafeis inhoudt, vertel gudu, wat is de taak de PG in functie. Als je dit allemaal gedaan hebt, dan mag jij mij een dom ding noemen zo niet hou voortaan je muil en ga je eerst inlezen voordat je over het Recht begin.


  Maak melding

 38. Duidelijk het artikel niet gelezen!

  Oké dan, in imro en alma taal;

  Die man is veroordeeld door de rechter,
  Voortvluchtig en internationaal gezocht.

  Indien het je niet bevalt, schrijf dan een brief aan interpol, met de mededeling dat er een onschuldig persoon in hun database zit. Notabene met een “extra” aantekening als zijnde vluchtgevaarlijk.
  Het is inderdaad een bakba winkrie bij interpol. Werkt het niet, stuur vervolgens een brief naar het Internationaal strafhof en als extra aanbeveling, de VN, mensenrechtenorganisatie.
  Die arme boefdraad is onschuldig tjee potie, Eikel!


  Maak melding

 39. Wat denken jullie ervan dat Waterkant de tekst heeft aangepast? Dat hadden jullie toch ook zelf kunnen hebben bedacht. So simple
  YW


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.