‘Als info klopt zal Suriname aan Cuba vragen Hoefdraad uit te leveren’

84
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

Minister Albert Ramdin heeft vrijdagavond gereageerd op een mediabericht, dat ex-minister Gillmore Hoefdraad zich op Cuba zou bevinden. Volgens Dagblad de West zou de voortvluchtige minister daar ondergedoken zijn.

Op 12 augustus 2020, vaardigde de politie een opsporingsbevel tegen Hoefdraad uit, die op de vlucht sloeg. De krant schrijft vrijdag dat hij eerst vanuit Suriname naar Guyana vluchtte en vervolgens via Curaçao naar de Dominicaanse Republiek reisde, om uiteindelijk zijn toevlucht op Cuba te zoeken.

Minister Ramdin zei dat hij niet kan bevestigen of ontkennen of Hoefdraad zich daadwerkelijk op Cuba bevindt. Hij heeft nog geen actie ondernomen richting Cuba om de informatie van De West te verifiëren, maar is dat wel van plan te doen

De Surinaamse autoriteiten gaan de informatie nu uitwerken en komende week al via diplomatieke weg contact opnemen met Cuba. Mocht het mediabericht kloppen dan zal er een verzoek aan Cuba gedaan worden, om hem richting Suriname sturen.

In eigen land staat hem een behoorlijke straf te wachten: in februari 2021 eiste het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar in de rechtszaak tegen Hoefdraad.

84 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Ergens In 2015 Had Hoefdraad Een Enorme Villa Van Ongeveer 800.000 $$ Gekocht .. Die Woning Staat Nog Steeds Op Deze Beste Heer Zijn Naam. It Zal Mijn Niet Verwonderen Dat Deze Heer Zijn Maandelijkse Salaris Nog Steeds Ontvangt. Ongeveer 10.000 Euro Per Maand.


  Maak melding

 2. Ik snap niet waarom Hoefdraad is gevlucht?
  Ik heb altijd begrepen dat deze Hoefdraad helemaal uit het buitenland is gehaald als de beste man voor de job.
  Alles wat hij heeft gedaan was gedekt door een parlementaire meerderheid.
  hij heeft alles wat nutteloos – ongebruikt in het land ligt netjes verpand voor de welvaart van het land.
  ok, hij heeft hier en daar de administratie niet goed bijgehouden.
  ok, hij heeft de grotere bedragen uit voorzorg veilig opgeborgen bij enkele banken in Zwitserland, Hong Kong, Argentinie, St Grenadien, enkele hoog ontwikkelde Afrikaanse landen.
  Het is in het belang van Surinamers dat alleen bepaalde mensen weten waar en hoeveel in het buitenland is opgeslagen.
  indien men dit allemaal niet vertrouwd moet men het laten onderzoeken en daarna de tegoeden laten bevriezen.


  Maak melding

 3. De regering is al lang op de hoogte van deze informatie.
  Men loopt de samenleving te beliegen en daar hoort ook het bedriegen erbij.
  Begrijpelijk gezien de belangen die spelen.
  Het is zitten, kijken en afwachten


  Maak melding

 4. Alweer uitstekend werk verricht door de onderzoeksjournalisten van de WEST.

  Uitgebreide route beschreven in het artikel. Het is duidelijk voor mij althans, wie het ex-dna van de ndp is die boefdraad heeft geholpen. En natuurlijk de obstructie van de politie.

  Tuurlijk is er niets te lezen in de revokranten en soc media. Dit is geen gejat, gekopieerd en gepubliceerd intern stuk van een ministerie. Dit valt onder de categorie degelijk onderzoek.

  NPS, genoeg vragen om te stellen.
  Justitie moet antwoord geven op
  – obstructie politie
  – positie leo b
  – status hoefdraad.
  Etc etc

  Cubaanse piloten?


  Maak melding

 5. Die harde schijf die hij gejat heeft zal hij in de Atlantische Oceaan gooien als hij wordt opgehaald.
  Misschien dat een haai het kan inslikken, de haai gepakt wordt door de Expedition Suriname en in zijn buik die schijf gevonden wordt.
  P.S: hij zal toch gehoord hebben van plastische chirurgie?
  A new face, a new man. A new finger, no matching fingerprints.


  Maak melding

 6. Alweer zo’n ka stront verhaal om ht volk zoet te houden en af te leiden om nog heftigere straatacties te voeren.
  Het volk wil immers hun gestolen gelden terugkrijgen n deze kawlo dikkop is een sleutelfiguur daarin.
  Bouta moordenaar kn maar niet berecht worden.
  Boefie kn maar niet opgespoord worden .
  Brunwk n bende hebben hun masker laten vallen. Hij verdeelt her n der wat snoepgeld aan mensen om de samenleving te paaien.
  Chan laat zich chanteren door deze criminelen en gedraagt zich als n kutwijf.f*ck them motherf*ckers strontzaken bijelkaar.
  gemodereerd

 7. Waar ook ter Wereld onrecht – misdaad ect. wordt gepleegd.
  DE DAGEN ZIJN GETELD voor de Berechting, Hoelang zal je het Schuil houden.
  Dus, die Man leeft nog! wat is voor de Mens Moeilijk om te verantwoorden.
  Ieder is een ZONDAAR. Wat van Jou NIET is, Blijf je af.
  NEE IK denk een beetje anders: TIDE TAMARA AI LASSIE MORO FARA.
  WELKOM THUIS.
  gemodereerd

 8. Het komt ervan als mensen geen mensen met hart en verstand meer zijn
  maar tot automaten/robots gevormd zijn. De wereld is in de ban van
  opwindbare tinnen soldaatjes, harlekijnen aan het lijntje en buiksprekers
  poppen.
  gemodereerd

 9. Heb het gevoel dat Chan en de anderen al lang wisten dat het vogeltje hoog en droog zat en zit op Cuba. Mij bekruipt het gevoel dat we continu belazerd worden.
  Ongelooflijk hoe het land belazerd wordt door de regering en al zijn instituten.


  Maak melding

 10. Beste mensen… Amerikanen hebben hoefdraad heel veel geld geleend…. Let op, meestal blanke en ook joodse Amerikanen, want daar zit het grote geld … Als de geldlener, in dit geval ex-minister hoefdraad weigert om de lening terug te betalen zullen de Amerikanen een procedure moeten starten om hun geld terug te krijgen… Mogelijk hebben de Amerikanen dat ook ergens op een agenda staan…. . Pas wanneer er een vonnis is waarin de rechter heeft bepaald dat de geldlener de onderhandse geldlening terug moet betalen kunt u de geldlener dwingen om de lening ook daadwerkelijk terug te betalen…. Dat regel geldt voor een gewone burger uit Paramaribo … Niet voor de Oppenheimer groep waar ook Donald Trump en gepensioneerde Amerikaanse legerofficieren onderdeel van is…. En nu zou hij, hoefdraad mogelijk in Cuba zitten…. Let op Cubanen, bedoeld, de nieuwe machthebbers in Cuba dus, zullen hem niet uitleveren, maar mogelijk verkopen aan Amerika.. Mensen voor nu kracht en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 11. Geld terug halen en per direct liquideren kost de samenleving het minst.
  gemodereerd

 12. Men heeft geen geld uitgeleend aan de hond boefdraad, maar aan het land Suriname
  De teringhond heeft het geld weliswaar voor eigen gewin gebruikt, maar hij heeft het niet geleend. Hij trad slechts op als vertegenwoordiger. Dus rambo je zit fout.
  gemodereerd

 13. Op de most water lijst van Interpol zetten met foto’s en al. Het duurt nu veel te lang om deze bandiet achter slot en grendel te plaatsen. Internationaal alle bankrekeningen laten opsporen. Het volk lijdt al jaren onder armoede ook zij die nog steeds NDP paars schijten. Waarom protesteerden zij niet toen paars aan de macht was. Tuurlijk niet want zij kregen pakken. Een kinderhand is gauw gevuld. Nu doet deze regering ook hetzelfde. Vooral Brunswijk met zijn hele familie en vriendenkring zijn het land en volk verder de afgrond in te helpen. Vriendjespolitiek. Weg ermee.Anders komt het nooit goed. 1 persoon met duizenden directie banen. Opzouten met die gasten. Ongeschoolde krachten.
  gemodereerd

 14. Het kabinet Chan, Brunswijk, Rusland, Somohardjo gaat niet vallen.

  Waarom niet?
  – omdat het kabinet ddb geen optie is, omdat die Suriname failliet/skeer hebben gemaakt en is geen oplossing voor de uitdagingen waar Suriname voor staat op korte, middellange en lange termijn. ddb, sergeanten en kliek hebben sinds 25 februari 1980 bewezen dat ze Suriname niet kunnen besturen, geen beleid kunnen maken, het algemeen belang niet kunnen dienen, maar hun enige eigen belang dienen, zelf verrijking, uitverkoop van goud, rondhout verkocht voor een appel en een ei aan de Chinezen, natuurlijke rijkdommen in de uitverkoop. Zie IAMGOLD, NEWMONT, vernietiging van de natuur, milieu ( grond, lucht, water, flora en fauna door goudwinning met kwik,) enz,
  – Tegen ddb loopt de 8 december 1982 strafzaak/rechtzaak op 15 andersdenkenden,
  – Het hof in Den Haag legde Bouterse bij verstek 11 jaar cel op voor betrokkenheid bij een transport van bijna 500 kilo cocaïne. De drugs werd in 1997 ontdekt in een zeiljacht in Stellendam. De zaak-Stellendam werd pas later in het proces tegen Bouterse gevoegd,

  Internationaal wil geen enkele westerse land met ddb iets te maken hebben, en dat is bewezen tijdens de perioden die hij aan de touwtjes trok. Wij hebben het verval van Suriname aan bouterse, ndp en kliek te wijten. ddb had veel contact met landen waar dictators aan de touwtjes trokken zoals Venezuela, Nicolas Maduru, Equatoriaal Guinee – Obiang, Cuba, Fidel/ Raul Castro, Putin van Rusland, enz. Deze mensen/dictators onderdrukken hun bevolkingen, maken hun bang/monddood, ontnemen hun alle rechten en laat hen in armoede leven.

  Waaraan en aan wie is de huidige armoede aan Suriname te danken/ te wijten?
  Zie wat er in Suriname gebeurd is vanaf 25 februari 1980, 8 december 1982, 25 mei 2020 -25 mei 2015. 25 mei 2015 – 25 mei 2020. Vergeet de vele moorden niet, oa in Mooiwana86, de coups die hij gepleegd heeft, de gewijzigde 4 april amnestiewet om zichzelf vrij te krijgen uit de gevangenis. strafbare feiten tussen 1 april 1980 en 31 december 1984 hieronder zouden vallen. Hierdoor dus ddb niet vervolgd moet worden voor de decembermoorden van 8 december 1982

  ddb hoort in de gevangenis te worden opgesloten voor de misdaden tegen de menselijkheid en voor de drugshandel naar Nederland en talrijke andere strafbare feiten. Hij is de grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname vanaf 25 november 1975.

  Voor misdaden tegen de menselijkheid geldt nergens in de wereld amnestie, dus ook niet in Suriname, wat wel geldt is gevangenisstraf.


  Maak melding

 15. Wat mij betreft een enkele reis naar onze lieve heer…in DDB stijl. Zgn op de vlucht
  gemodereerd

 16. Rambo
  het klopt niet wat je schrijft
  De heer Hoefdraad heeft geen geld geleend op persoonlijke titel. Dat zou ook niet kunnen gelet op zijn inkomen en bezittingen. Hij trad slechts op namens Suriname
  Dus de schuldeisers moeten hun geld zien te krijgen van het LAND Suriname
  Als ze hun geld niet kunnen krijgen worden Suriname uiteindelijk failliet verklaard.
  Importeren wordt dan haast onmogelijk. Veel verliezers weinig winnaars,
  de winnaars lachen zich een breuk en hopen op de diaspora. Hopen dat chandalig gaat bedelen en wat los kan krijgen. Ik denk echter dat dit niets wordt.
  Suriname is ten dode opgeschreven.
  gemodereerd

 17. De klopjacht op boefdraad moet internationaal worden geopend.

  Als boefdraad niet aan Suriname wordt uitgeleverd, moeten alle Cubanen die in Suriname zijn, direct naar Cuba worden terug gestuurd en de betrekkingen met Cuba direct worden verbroken.

  UN, USA, Caricom, ea landen vragen om Suriname hierin te ondersteunen.


  Maak melding

 18. Rambo
  het klopt niet wat je schrijft
  De heer Hoefdraad heeft geen geld geleend op persoonlijke titel. Dat zou ook niet kunnen gelet op zijn inkomen en bezittingen. Hij trad slechts op namens Suriname
  Dus de schuldeisers moeten hun geld zien te krijgen van het LAND Suriname
  Als ze hun geld niet kunnen krijgen worden Suriname uiteindelijk failliet verklaard.
  Importeren wordt dan haast onmogelijk. Veel verliezers weinig winnaars,
  de winnaars lachen zich een breuk en hopen op de diaspora. Hopen dat chandalig gaat bedelen en wat los kan krijgen. Ik denk echter dat dit niets wordt.
  Suriname is ten dode opgeschreven.


  Maak melding

 19. Verkoop zijn advocaat 2 gummi stokken om haar reet, en je weet gelijk waar Boefie zit.
  Geen gezeik om alles via een diplomatieke weg te doen.


  Maak melding

 20. Alsof albert ramdin . Chan. Lonnie en co niet Al lang wisten waar hij was en hoe hij daar gekomen is. Allemaal poppekasterij . Ze hebben allemaal boter op hun kop..wij suri’s gaan de prijs betalen.en.hoe….we’h kah no moer.


  Maak melding

 21. Mango
  22 mei 2021 At 17:28
  Alsof albert ramdin . Chan. Lonnie en co niet Al lang wisten waar hij was en hoe hij daar gekomen is. Allemaal poppekasterij . Ze hebben allemaal boter op hun kop..wij suri’s gaan de prijs betalen.en.hoe….we’h kah no moer.

  Daarom ook mag ddb nooit maar dan ook nooit meer dit land besturen.
  gemodereerd

 22. Chan gaat pas na maandagverzoek indienen bij cuba. WAT VOOR NONSENS IS DAT. POLITIE WERKT NIET OP ZATERDAG EN ZONDAG IN CUBA? EN DEZE STRONT MOET HET SU VOLK SLIKKEN??


  Maak melding

 23. Hoefdraad heeft zich laten ombouwen tot vrouw.
  Want mi mati LIMBO heeft laatst hier verklaren dat de vrouwen de macht gaan grijpen. Dus boeftdaad maakt een grote kans om machthebber te worden.


  Maak melding

 24. ok Cornelus, stel jij woont in Su, werkt kei en keihard zeven dagen in de week. 16 uur per dag
  dan ben je boos dat chan en z’n poepejantjes niets doen.
  Wat kan je er aan doen. NIETS HELEMAAL NIETS. dat is die ka.
  Chan doet niets
  Dan zag je ten minsten nog wat brunswijk, hoefdraad en bouterse deden en doen. Iedereen ziet en zag dat ze alleen maar aan stelen dachten en dit ook uitvoerden.
  Wat kan je doen? Niets
  De pers? ken ik niet wel perssinasappels


  Maak melding

 25. Waarom gaat men niet de straat op om te protesteren tegen deze boeven. Tegen DDB tegen deze mensen die t land hebben vernietig. Laat ze opsluiten en de gelden terug geven zodat Chan ermee kan werken voor ons Surinaamsvolk. Waarom gaat men niet de straat voor uitlevering van deze boefdraad. Waarom gaat men niet de straat op voor je recht om dat geld dat terug geplaats moet worden in de kas. Mensen gebruiken jullie je verstand als je protesteery. Ga voor een goed doel. Niet voor weg met Chan of Brunswijk. Ze doen hun best. God kijkt naar ons wat voor rommel we uithalen. Gebruik je verstand. Deze nieuwe regering heeft een leeg bord op tafel gekregen. En toch ze doen wat ze kunnen. Ondersteun hen en breek niet af. God is met ons land, dit mooi en heerlijk land met fantastische knappe en intelligente mensen. Denk aan je kinderen en kleinkinderen. Denk aan al dat moois in ons gelief Suriname. Geef de andere de kans de ruimte zn werk te doen. Niet het vele is goed, maar het goede is veel. Nogmaals gebruik uw verstand. We gaan het eens goed hebben als we geduld hebben. Er zijn donkere en lichte momenten in ons leven. Een ieder heeft het zwaar ja. Sommige zijn zo zwak en laten de duivel in hun leven. Bid dat het goed komt. En zorg goed voor je geestelijke wwerstand. Wees sterk. Love you all
  gemodereerd

 26. Het zou heel goed werk zijn van De West als dit klopt. Geweldig !
  Wellicht hebben ze nog meer info.
  En nog belangrijker zorg voor beeldmateriaal dit is goud waard en verlies die klojo niet meer uit het oog ! Hoefdraad is voorpagina nieuws !

  De kans dat Hoefdraad zich daar verscholen houdt is natuurlijk heel groot, dit was ook al eerder aangegeven Cuba is een communistisch land waar Bouta zijn tweede thuis heeft. Ik denk dat heel Suriname wel wilt weten wat de familie Bouterse daar allemaal bezit.

  Good job Dagblad de West !

  Tja go. Set kong !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 27. De arrestatie van Hoefdraad zal nu heel goed uitkomen.

  Suriname kan nu wel wat goed nieuws gebruiken.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 28. Mocht het juiste informatie zijn dan moet deze vetzak zo snel mogelijk naar Suriname overgebracht waar hij op het vliegveld door duizenden opgewacht zal worden. Dames brengen jullie je deegrollen mee om deze grootste oplichter uit de geschiedenis zijn handen en benen te breken. Deze ja ja ka O lo is een can de oorzaken van de ellende waar wij nu in leven.
  gemodereerd

 29. Opknopen aan de hoogste boom samen met de andere grote boeven, drugsdealers en moordenaars zoals Desi B, Ronny B, Leo B, Bordo etc. Of zullen we hier ook te maken krijgen met de mantel der liefde? Een volk die ervoor kiest om criminelen als DB en RB te verheerlijken en met ZE aan te spreken zal nooit vooruit komen. Failed state


  Maak melding

 30. De huidige regering is een belediging voor het volk. Gaat gewoon op de zelfde voet als de vorige criminele bende verder. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat de directeur van een bedrijf tevens president-commissaris is (constructie Boefdraad). Waar gaan deze huidige boeven naar vluchten?
  Volk van Suriname, geef een duidelijke boodschap af aan de huidige prutsers. Tot hier en niet verder.


  Maak melding

 31. In santa boma wachten ze al op boefie. Ze gaan zijn grote billen daar gebruiken en misbruiken mi boi.

  Hij gaat schreeuwen voor een deal met het OM.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 32. de gewijzigde 4 april 2012 amnestiewet om zichzelf vrij te krijgen uit de gevangenis.

  In geen enkele democratische rechtsstaat in de wereld, dus ook niet in Suriname is een amnestiewet op misdaden tegen de menselijkheid van toepassing.

  ddb hoort veroordeeld te worden door de rechtbank/krijgsraad en in de gevangenis voor 20 jaar opgesloten te worden.


  Maak melding

 33. De relatie tussen de regering Santokhi / Brunswijk met de bevolking zal alleen maar verslechteren. De recente protestacties zijn maar het begin. Zodra IMF duidelijk in beeld gaat komen zullen de acties heviger worden. Een afleidingsmanoeuvre kan de regering goed gebruiken. Hoefdaad is een zondebok voor hun falend beleid terwijl nu duidelijk aan het licht komt dat Hoefdraad een beter geschoolde econoom is dan de economen van de VHP (VES).


  Maak melding

 34. Oei Rob(Goebbels) is weer bezig.
  Wie heeft de staatskas wederom geplunderd?! Juist, RobG(oebbels) en zijn Nationale Dieven Personen.


  Maak melding

 35. Welke **** komt hier verklaren dat Boefdraad een betere econoom is? Juist door Boefdraad met zijn zieke geest om zoveel miljarden te lenen. Door hem en zijn mede hersenloze consorten pinaart het volk. Hij heeft een lege staatskas achter gelaten en is met de noorder zon vertrokken. Dit soort gasten als Boefdraad geven andersmans geld uit als water. Grote gaten in hun klauwen. Kosten van ongelijk. Voorgoed weg met deze strontzakken van de NDP.
  gemodereerd

 36. Ik pleeg bijna te denken dat de huidige coalitie bevreesd is om Hoefdraad voor het gerecht te krijgen, Hoefdraad wordt bij verstek veroordeeld, omdat Hoefdraad zal fluiten als een twatwa een blaka sigie fowroe nanga wang wit bek en petrsonen zichtbaar worden die ook medeplichtig zijn aan het graaien uit de staatskas en debet zijn aan de failliete boedel in Suriname.
  Bang als ze zijn dat de namen die zullen vallen in de zaken waarvan zij ook deel uitmaken zodat zij dus ook zichtbaar worden.
  De huidige coalitie heeft ook tonnen boter op hun hoofd.
  Dus is het vinden van hoefdraad geen optie.


  Maak melding

 37. GOD’S MOLLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER!!!.chan heeft 1 grote fout gemaakt dat hy de Surinaamse volk dingns zomaar is gaan beloven.bouta had ook zoveel beloofd maar wat heeft hy gedaan??dan was niemand op straat gekomen voor protest.want optyd kregen ze een paar droge boking sardientjes pakje bout en ze waren al tevreden.wat krygen ze nu???niks!!nu moeten ze gaan werken en dat kan niet want oe 75%sranang mang lesie no hell.we willen alles gratis en makelijk.iedereen is op de hoogte wat er in dit land is gebeurd tydens regeer periode ndp.alles is zwaar en duur geworden ik voel het ook.maar ik zoek optie.we zeggn dat we surinamers zyn we houden van suriname dan moeten wy ook meewerken aan de opbouw van ons land tog.chan had beloofd binnen 200 dagen om water beter te maken van suriname.maar het is hem niet gelukt om zyn beloftes natekomen ik denk niet als de mogelykheid er was dat hy dat niet zou doen voor t volk die hem vandaag heeft gezet waar hy is.hy vraagt geduld laten we wat geduld tonen aub.protesteren dit dat is zomaar geen nut.want je ziet ook op de beelden wie de mensen zyn die altyd problemen hebbn.ik zou zeggn kow no wachtie tap a regering dies laten ze hun werk doen.en een advies wat ik zou willen geven is als we nu iedereeen thuis paar dingns begine te planten weet j hoeveel voordeel j gaat hebbn??is al een jaar ben k ermee begone en om eerlyk te zyn t helpt heeeeel veel.ik heb geen groot perceel heb een kavel maar ik heb paar bomen boulangers paar bomen peper paar bomen antoerwa paar bomen kool tayerblad vandaag heb k paar pittjs sopropo gezet over 60dagen heb k al sopropo.ik heb ook een kleine hok gemaakt waarin ik zo 20stuks kippen kan kweken voor myn eige gebruik.sranang mang oe kang doeing het is niet moeilyk inplaats dat j gaat lopen protesteren op straat dan ben j bezig in j tuin.ik had ook dit advies van iemand gehad ik heb het gedaan en t lukt.ik hoef geen groeten te kopen.en k kryg ok brood en melk dagelijks gratis.want ik zet ook beetje van alles in de winkel.elke dag heb k byna 50 srd inkomen van myn tuin.mie brede nanga merkie ai dek.laten we proberen mang inplaats dat we mekaar zitten uitschelden doen we liever wat nuttigs.
  gemodereerd

 38. robg , jou lover boefdraad is toch echt wel een grote crimineel he robje , soort zoekt soort , jij en boefdraad zijn nep economen en zeker holmaatjes , als boefie in cuba vertoefd wist jij dat toch allang want je kunt toch niet zonder zijn dikke reet , als boefie een econoom zou zijn dan had dit varken geen geld geleend en de staatskas niet geplunderd , nu dit zwein gevlucht is , is het toch duidelijk robje , en daarom ook durf jij niet naar Suriname te gaan , je bent ook gevlucht niet naar cuba maar in de diepste riool in de bijlmer he robje.


  Maak melding

 39. Bigi Sma , als dat waar is wat je zegt zullen velen hun fluitje alleen maar op en neer doen in de jail , en boter als ze die vinden in de boterton gaat niet op de boterham maar als glijmiddel voor op en neer , robje g vindt dit een geschenk uit de hemel en zeker Hollandse boter, nu zijn holmaatje in cuba zit.
  Bigi Sma wat zit je dwars , heeft robje g je gehackt en je nu anders reargeerd
  wil jij het zelfde zijn wat robje g doet een massamoordenaar aanbidden , jou keuze.


  Maak melding

 40. ” …
  Op 12 augustus 2020, vaardigde de politie een opsporingsbevel tegen Hoefdraad uit, die op de vlucht sloeg. De krant schrijft vrijdag dat hij eerst vanuit Suriname naar Guyana vluchtte en vervolgens via Curaçao naar de Dominicaanse Republiek reisde, om uiteindelijk zijn toevlucht op Cuba te zoeken.
  … ”

  Opmerkelijk is wel de route die wordt aangegeven.
  Is het werkelijk zo dat de regering Santo. / B. niks doet of zit de geheime dienst Hoefdraad wel degelijk op de hielen ?
  Sinds haar aantreden heeft de regering Santo. / B. direct diverse internationale banden aangehaald vooral ook m.b.t. internationale criminaliteit.

  Een ander opmerkelijk punt is dat als deze route klopt waarom Hoefdraad Dominicaans republiek heeft verlaten. Dominicaans republiek is ook een paradijs voor criminelen. Hoefdraad zou daar veilig moeten zijn.

  Bepaalde groepen uit het volk Suriname zijn bewust bezig om wilde verhalen te verspreiden. Men weet eigenlijk van niks maar trekt allerlei conclusies.

  Overigens zijn veel Surinamers niet gewend zich aan regels, wetten en procedures te houden.
  Deze bureaucratie zorgt ervoor dat alles zo lang lijkt te duren.

  Dit, het houden aan (morele) wetten, regels en procedures, geldt trouwens ook voor de regering als het gaat om het benoemingsbeleid. Zij hebben een voorbeeld functie en het is terecht dat zij op de vingers worden getikt.

  Maar beste landgenoten,
  laten wij in eerste instantie de belangrijkste doelen niet uit het oog verliezen;
  de crises en de vernietigers aanpakken !
  Dit is onze prioriteit !
  Het probleem met family and friends begunstigen pakken we dan wel, maar eerst uit de crises !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 41. Wat de Justpol niet kon heeft een journalist van de West bewezen. Wat een amateurs daar…
  Volgens RobG was Boefdraad een goede econoom?? Hij had gewoon een kantoorbaantje bij het imf. Het was dezelfde RobG die destijds aangaf dat die dikkie bulo goed geschoold was.
  Nou, we hebben veel beleidsadviezen van haar gezien.
  Het spreekwoord zegt, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.


  Maak melding

 42. “Minister Albert Ramdin heeft vrijdagavond gereageerd op een mediabericht,”

  En dit krijg je in het Suriname anno 2021, minister van Buitenlandse zaken reageert op een mediabericht aangaande een Justitiële aangelegenheid. Wat heeft deze minister met opsporing van een verdachte te maken?

  Verder lezen wij in het artilen dat de ex-minister een zware straf staat te wachten, Om heeft 12 jaar geeist.
  Dit zegt meer dan genoeg over de journalistiek in Suriname.

  Hoe weet men nu al, dat Hoefdraad een zware straf staat te wachten, is de rechterlijke macht niet meer onafhankelijk.

  Ach laat maar, water naar zee dragen.


  Maak melding

 43. De Surinaamse en Cubaanse regering hebben bilaterarale betrekkingen en Suriname ondersteunt zelf Cuba op talrijke nationale belangen, oa opheffing vd Amerikaanse boycot vd USA aan Cuba, Cubaanse toeristen en artsen naar Suriname te halen, enz.

  Op grond hiervan mag boefie zijn borst flink nat maken.

  Bibis minister Albert Ramdin en Z.E. pres Chan mogen wel opschieten, want als ze niet snel optreden en het verzoek bij de dictator van Cuba is kan het vogeltje al gevlogen zijn naar Venezuela, Eqyatoriaal Gunee, Ruslsnd of andere dictatoriale land.

  Avondblad de West gaat u door met uw onderzoek journalistiek. Volgt u Venezuela.

  Deze boefie en db hebben hun dictatoriale netwerken. ddb had de sleutel vd stad Bata in Equatoriaal Guinee en het zal mij niet verwonderen als hij deze niet aan boefie heeft gegeven.

  ddb is ook bezig om met vluegtuigen die illegaal in Suriname landen op Tafelberg met zijn escape naar Venezeula.

  Chan houd Vliegveld Zorg en Hoop en Ramon Abraham goed in de gaten,

  Er gaat een great escape uit Surinsmd plaats vinden. De betrekkingen wat vliegtuigen uit en naar Guyana, helikopters in Suriname betreft en barelz petroleum moeten goed in de gaten worden gehouden.

  Er gaan vlucht pogingen plaats vinden naar Venezuela.

  Chan zet een politiepost op bij het huis vsn ddb op Leonsberg en alles wat in en uit dat terrei. komt moet streng worden gecontrolleerd. Ook miltaire ondersteuning moet daar aanwezig zijn. Laat een paar jongens vd Junglecommando ook ondersteunen.


  Maak melding

 44. Allen,

  Er is nog aktie ondernomen ?
  Hebben wij het geld niet nodig, die gestolen is door Hoefdraad ?
  Waarom wordt er niet direct actie ondernomen ? hij is straks weer weg uit Cuba, of wordt er onder de tafel geld ontvangen in Suriname van Hoefdraad ?

  SUCCES


  Maak melding

 45. Boeffie heeft zich op advies van Tokkie laten ombouwen tot vrouw. Dan wordt hij niet herkend en gepakt. Dat is de MOU die tokkie getekend heeft met Killer Desi.
  gemodereerd

 46. Ik vind dat boeffie na aanhouding eerst een 24 uursreiniging moet ondergaan in de sceptic tank van Ronnie. Zijn jullie het daarmee eens?
  gemodereerd

 47. NPS werk aan de winkel!

  *Die Belgische wappie staat nu binnen 2 dgn op de lijst van Interpol. Waarom hoefdraad niet.
  *Abop moet teruggefloten worden. Dat ronnie, niet zo snugger is en geen kader heeft is duidelijk, maar zijn broer maakt misbruik van de situatie. Grondbeschikkingen terugdraaien en broer moet onmiddellijk afstand nemen.
  *De president moet nu effe pas op de plaats maken. Je kunt niet alles tegelijk aanpakken. Het is covid plus één ander probleem. IMF focus, zodat de kwetsbaren financiële ruimte krijgen, zoals vereist is door het IMF.


  Maak melding

 48. Het is opmerkelijk dat degene die als eerst verantwoordelijke is voor alle mismanagement en ellende in het land, nog steeds niet is opgepakt voor het wanbeleid dat er de afgelopen decennia keer op keer is gevoerd.
  Zolang deze man en zijn exponenten nog vrijelijk rondlopen zullen zij blijven proberen het land te destabiliseren en in ellende te storten.
  Ook de straffen moeten aangepast worden. De eis van twaalfjaar voor Boefdraad mag wat mij betreft naar 20 en van DDB had minimaal 15 x 20 moeten zijn.
  Het getuigd van het hebben van ballen als je deze mensen massaal oppakt en ze voorgoed achter de tralies zet. Straks komt die ene kwal van een zoon ook weer thuis en ben ik benieuwd als Suriname hem ook zal vervolgen voor zijn contacten met terroristische groeperingen.


  Maak melding

 49. RobG 22 mei 2021 At 23:04
  Hoefdaad is een zondebok voor hun falend beleid terwijl nu duidelijk aan het licht komt dat Hoefdraad een beter geschoolde econoom is dan de economen van de VHP (VES).
  ==========================================

  Hoe dan? Als de man zo goed was als je zegt, waarom is hij gevlucht en is hij niet gebleven om zijn beleid te verdedigen? Hij is gewoon een notoire dief gebleken die het land samen met DDB en de rest van familie en kornuiten systematisch heeft leeggeroofd.
  Met alle gevolgen van dien voor land en volk.
  Laten wij eerlijk zijn, het is omdat Santokhi, die inmiddels is opgescheept met de andere helft van de boevenbende, voor de liefde vrede voor het land en volk probeert te redden wat er te redden valt, dat DDB en vrienden nog vrij rondlopen. Maar er komt een moment dat er eentje zal opstaan en genoeg heeft van deze shit en ze allemaal oppakt en in de vlucht een einde maakt aan deze gotspe.


  Maak melding

 50. Er gaat een great escape uit Suriname plaats vinden. De vluchten van vliegtuigen uit en naar Guyana, helikopters van ramon abrahams in Suriname en barels petroleum moeten goed in de gaten worden gehouden in Suriname, vooral die naar Tafelberg worden gebracht met helikopters.

  ddb is bezig met zijn great espace


  Maak melding

 51. Passant 23 mei 2021 At 15:33
  ddb is bezig met zijn great espace
  =============

  Wat is een great espace? Of bedoel je een great escape? In je dromen vriend. Die gaan helemaal nergens.


  Maak melding

 52. Sabaku 23 mei 2021 At 13:51
  @Hij is gewoon een notoire dief gebleken die het land samen met DDB en de rest van familie en kornuiten systematisch heeft leeggeroofd.
  ==================================

  Waarom zijn DBB en de rest van zijn familie en kornuiten dan niet allang opgepakt? Alleen een paar loopjongens zitten vast. Als het zo overduidelijk leegroven was geweest dan had de rest toch ook vast moeten zitten? Of heeft Hoefdraad alleen gehandeld met van Trikt, Alibaks-Hausil en nog wat mensen. Dat moet je me dan toch even uitleggen. En niet gelijk schelden. Gewoon uitleggen waarom de eindverantwoordelijke president en aanhang niet vastzitten voor dit zogenaamde leegroven. Ze zijn niet eens ondervraagt.


  Maak melding

 53. De enige die belastende verklaringen jegens Ddb kan afgeven is boefdraad. Boefdraad is destijds door Ddb op pad gestuurd om zoveel mogelijk leningen waar ook ter wereld los te krijgen. Als president kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar.
  Waarom dat tot heden niet is gebeurd, heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het gesprek tussen Chan en ddb. Als boefdraad wordt aangehouden en belastende verklaringen aflegt, moet het OM handelen en kan Chan zeggen, a no mie….


  Maak melding

 54. Ik heb al vaker over de zaak Hoefdraad vermeldt. In deze heeft bijna iedereen een kort geheugen. Even opfrissen, in het kort; Deze zaak is door hem zelf aangespannen, meneer Hoefdraad, toen nog minister, heeft de PG zelf gevraagd een onderzoek te starten naar de praktijken van de hr van Trikt, toen Governor. Hij wilde van Trikt een loer draaien, toen de PG tijdens het onderzoek ook hem wilde verhoren gaf hij niet thuis. Met hulp van DNA bleef hij buiten schot. Dit is publieksgeheim.
  Dat er een onderzoek in deze zaak is gestart en bijna is afgerond is niet de verdienste van deze regering, niet deze regering heeft in eerste instantie de zaak aanhangig gemaakt bij de PG. Dit komt op het conto van de hr Hoefdraad.
  Het verwijt dat President Santokhi nog niemand van de ‘rovers’ uit de vorige regering heeft aangeklaagd staat nog overeind. Alleen de hr Adhin hebben zij eventjes verhoort en daarna weer vrijgelaten. Deze regering heeft dus tot zover geen ballen getoond om de ‘rovers’ aan te geven bij de PG, te laten ophalen en berechten.
  Wat dit betreft geeft ik Bigi sma en Robles groot gelijk als zij stellen dat ook de toppers van deze coalitie boter op hun hooft hebben. Er is geen andere verklaring mogelijk anders was dat al bekend.

  Nu de actualiteit, Hoefdraad gespot op Cuba, door een relatie van een journalist van dagblad De West.
  Waarom zo’n heisa om Hoefdraad. Het OM heeft in deze corruptie zaak 12 jaar onvoorwaardelijk geëist met een boete van SRD 500.000,00. Deze zaak is bij verstek van de hr Hoefdraad gehouden. Er ligt geen uitspraak van een Rechter ten grondslag, dus ook geen uitvoering, de hr Hoefdraad kan de beschuldiging nog weerleggen en vrijspraak eisen. Hij kan hoogstens worden aangehouden en voorgeleid.
  Deze zaak kan nog jaren voortsudderen en heel veel geld gaan kosten, misschien zelfs veel meer dan wat wij terug zullen zien van wat hij zgn verduistert heeft.
  Het berechten van de hr Hoefdraad zal waarschijnlijk alleen voor het rechtsgevoel van belang zijn. Het zgn verduisterde geld zullen wij niet terug zien, zelfs de PG heeft aangegeven dat de hr Hoefdraad het verduisterd geld niet ten eigen bate heeft aangewend. (sorry Latour Posse)
  Hoefdraad wordt aangehouden, voorgeleid, eventueel berecht, en dan….hiermee hebben wij het gestolen geld nog niet terug.

  Iemand opperde dat het een goede zaak is, het laat het “buitenland” zien dat deze regering goedbestuur nastreeft. Schrijver is volgens mij zeer naïef, het “buitenland is niet doof en blind, ze weten precies wat er in Suriname gebeurt. Als ze alleen maar kijken naar de start van deze regering met het accommoderen van familie en vrienden op belangrijke hoge posten, volgens schrijver hier op WKT kan het later terug gedraaid worden, hoe naïef kun je zijn. Zijn wij de trapasten van onze VP vergeten, het gedrag van zijn broer Leo, de grondroof enz. Het “buitenland” weet dit ook, de investeerders slapen niet, het zijn geen padvinders.

  Wat ik wil zeggen is dit: wij zullen het alleen moeten doen, hier en daar met een beetje hulp, maar wij zullen moeten roeien met onze eigen riemen. Het kan, wij bezitten zoveel mogelijkheden, alleen de mentaliteit opgedaan de laatste decennia, staat ons in de weg. Daaraan moet deze regering gaan werken, het volk op een eerlijke en fatsoenlijke manier duidelijk maken waar wij staan, niet voorliegen en niet alleen maar blabla over dit en dat. Niet bléren dat wi o set ing, gewoon als volwassenen met elkaar omgaan. Niet bléren dat moni no dé en ondertussen zelf in dure auto’s rondrijden en meerdere salarissen innen, niet bléren dat er teveel ambtenaren zijn en ondertussen familie en vrienden aan aantrekkelijk ambtelijke baantjes helpen met topsalaris. Dit is het beeld wat het “buitenland” ziet meneer Para expres, Passant en anderen.
  De regering kan alleen goodwill kweken als zij laat zien dat zij bereid is dit alles terug te draaien. Geen “blaat”partijen.

  Btw, schermen met het IMF dat zij het wel zien zitten in deze regering heeft niks te maken met de politieke situatie in ons land, het IMF is geen politieke organisatie, dus zij zal zich ook niet laten leiden door de politiek, dus het ligt niet aan onze POTROS.

  Passant, je beweert dat deze regering niet zal worden weggestuurd omdat het alternatief DDB niet “prettig” is. Ben ik niet met je eens, (ik ben niet bang voor nieuwe verkiezingen) ten eerste het kiezersvolk is vaak onvoorstelbaar, vooral in ons land. Denk maar aan de periode Venetiaan, succesvol beleid, weinig schulden, goedgevulde kas, goede contacten het kon niet stuk en toch werden zij weggestemd. Het was onvoorstelbaar!!!! De reden zal ik je meegeven: Vene paste te goed op de inkomsten en uitgaven van de staat, als een gelouterde Boekhouder, maar een medaille kent twee kanten, de andere kant was dat onze Vene zo gierig was als bij de neten, hij was zo zuinig, wat hij niet had kon hij niet uitgeven, klopt allemaal, maar het volk verarmde zonder ogen ( onder-en na Bouterse nog erger), een voorbeeld: onder andere kinderbijslag van 3 Srdeetjes, man/vrouw dat is toch niks, en toen kwam Bouterse met zijn belofte , ik maak er 30 Srdeetjes van, hetzelfde met de AOV.
  En zo is het gekomen dat door de gierigheid en voorzichtig beleid van onze Vene wij nu met de gebakken peren zitten. Dus Passant, wil je het kiezersvolk voor je winnen dan zul je niet als Vene moeten zijn, onze Santokhi begint op hem te lijken, dan zul je wat moeten geven, geen holle woorden maar brood en spelen, wij hebben nieuwe leiders nodig, VHP heeft ze, de NPS heeft ze, PL heeft ze zelfs ABOP heeft ze. Lees het interview van de hr Elias maandag as in DWT, dan krijg je een beeld van toen onder 10 jaar Vene. Jip en Janneke.


  Maak melding

 55. De naïevelingen hebben nog steeds niet door dat het passé is met de regering van VHP en Abop. Het is maar een kwestie van tijd. Die dag kan eerder komen dan je zou denken vooral met het IMF verhaal. Dit kan niemand en dan ook niemand ontgaan. Immers donkere wolken hebben zich verzameld boven de hoofden van Santokhi en Brunswijk. Als zij de politie een loonsverhoging geven moeten zij dat ook doen met verpleegkundigen, de brandweer, de loodsen en alle andere ambtenaren.


  Maak melding

 56. Robles 23 mei 2021 At 15:44
  Sabaku 23 mei 2021 At 13:51
  ==========================================

  Sorry Robles, ik ga niet in die discussie met je, zonde van mijn tijd. Je mag van mij in de stront zakken met je mening (en geloof me dat is geen schelden maar als compliment bedoeld).
  Het hele land zit in de ellende die door je afgod is achtergelaten en jij weigert dat te snappen. Een gevalletje “fo soso” naar school te zijn gegaan wellicht?


  Maak melding

 57. Sabaku 23 mei 2021 At 22:19
  ============================

  Maakt me weinig uit. Ga dan in op wat Pony zegt. Die weet het uitstekend te verwoorden. Verder spreken we elkaar nog wel over een tijdje als je ziet wat de huidige regering voor je achter gaat laten.


  Maak melding

 58. RobG 23 mei 2021 At 22:12
  De naïevelingen hebben nog steeds niet door dat het passé is met de regering van VHP en Abop. Het is maar een kwestie van tijd.
  =================================

  Klopt en de enige die dat nog niet doorhebben zijn de mensen aan de Noordzee. Hier op straat is men het allang zat. Zelfs de meest diehard VHP-er die je spreekt is al het vertrouwen kwijt. Dat wil wat zeggen. Want het is nu al niet meer te doen en de echte maatregelen moeten nog komen. Maar ik laat die Surineds maar schreeuwen. Meer kunnen ze niet. Op een enkeling na die wel met argumenten komt zijn de rest domme schreeuwers. Waarschijnlijk ongelukkig omdat ze in Nederland als 2erangs burgers opgesloten zitten in een kleine woning maar de ballen niet hebben om de stap naar Suriname te maken. Dan blijft er weinig anders over dan schreeuwen. Ik lach er maar een beetje om.


  Maak melding

 59. Je hebt gelijk om niet in discussie te gaan @Sabaku.
  Die pony heeft geen ‘sardien’ gegeten van wat er speelt. Die struint de paarse fb af, maakt een ellenlange samenvatting en poneert het hier. Pfffff

  Hij heeft totaal geen idee dat er minimaal 6 strafzaken lopen tegen hoefdraad. De bekendste zijn het stelen van spaargeld en deposito’s van het volk. Verkoop van staatspanden. Criminele postspaarbank constructies. Oplichting imf, etc. etc.
  Kortom vermissing circa $ 4 miljard.

  Acquisitie niet gewenst!


  Maak melding

 60. Esmeralda, jij eet wel veel djaki, en je gedraagt je als een Srika. Je lust zeker ook nog Kraboe. Denk aan je gedrag!!!!
  Esmeralda er lopen geen zes zaken tegen Hoefdraad, het is maar één zaak, laat je beter informeren/ uitleggen als je wilt reageren op iets dat jouw niet bevalt.

  Esmeralda, je klets weer eens kinderlijk, struinen, dat wil zeggen het opzoeken van relevante gegevens betreffende een onderwerp, doen wij allemaal, zonder struinen geen bundeling van gegevens. Esmeralda, struinen en in ellenlange samenvattingen doen, zou jij ook eens moeten in plaats van anderen de les te willen lezen die het wel kunnen. Je raad aan Sabaku is ook misplaatst, want die weet bliksems goed dat het geen leugens zijn, het is alleen niet wat hij/jij wilt lezen bij de koffie of iets anders. ajuus.


  Maak melding

 61. Even een opmerking vooraf, omdat ik zo vaak zie dat het leesteken “?” op Waterkant wordt gebruikt terwijl het een opmerking/stelling is en zeker geen vraag
  Het vraagteken is een leesteken dat men aan het einde van een vraagzin plaatst, om duidelijk te maken dat het een VRAAG is. Dit wordt alleen gedaan bij directe vragen, bij indirecte vragen is geen vraagteken nodig. Bijvoorbeeld:
  Hoe laat is het?
  Jan vroeg hoe laat het was.
  wikipedia.org/wiki/Vraagteken

  De posting van Pony, zij schrijft het volgende:

  1. Ik heb al vaker over de zaak Hoefdraad vermeldt. (een rbrowntje?)
  2. Deze opmerking laat ik achteraf vervallen, omdat ik in de veronderstelling leefde dat het aantal grammaticale fouten weinig zou zijn, maar daar kom ik nu dus op terug.
  3. Deze zaak is door hem zelf aangespannen. Neen dombo, de zaak tegen hem hoefdraad is een VOLLEDIG andere zaak dan die tegen Trikt.
  Bovendien kan je onmogelijk, wat je vaker doet spreken over de heer. Immers hij is een ORDINAIRE VOORTVLUCHTIGE.
  4. Hij wilde Trikt een loer draaien. Dus een minister van Financien, die net een andere governor had ontslagen, bedient zich van kwajongens streken door de governor een LOER te willen draaien. Onbehoorlijk gedrag (zeker voor een “heer” nietwaar?)
  Hiermee zijn de eerste negen regels domweg fout!

  5. De opmerking over de huidige president en zijn regering aangaande het niet- aanklagen van regeringsleiders uit de vorige regering is tot nu toe daarentegen wel correct. Het doet me tevens denken aan opmerking van Bouterse bij de verkiezingen dat hij heel veel personen zou laten oppakken. Dit bleek gewoon gezwets te zijn.
  Ook zijn opmerking, toen hij ten strijde trok tegen Wijdenbosch, dat hij hem aan de haren door de straten van Suriname zou slepen, was niet anders dan dom gezwets. met als doel de meute op te hitsen. Een manier van politiek bedrijven die niet de mijne is. Persoonlijk vind ik het walgelijk, maar soit.

  De zaak tegen de op vlucht zijnde ex minister van financiën van Suriname, Hoefdraad
  6. “Het berechten van de hoefdraad zal waarschijnlijk alleen voor het rechtsgevoel van belang zijn. Hoe bont wil je dit maken”.
  Ben je helemaal besodemieterd. Zullen we voortaan maar alle criminelen vrij laten, de rechterlijke macht schrappen. Vrouwen en kinderen die verkracht worden moeten geen zaak aanspannen tegen de dader. Zo’n zaak gaat lang duren en is alleen voor het rechtsgevoel van belang. Dit is zo onbelangrijk toch.
  Iemand die zulke ideeën erop na houdt is voor mij een walgelijke hond. Iemand die geen gevoel heeft. Steelt, verkracht en moord niet wil bestraffen omdat dit slechts voor het rechtsgevoel van belang is. WALGELIJK.
  Het doet me een beetje denken aan robg (onder zijn pseudoniem rbrown. Deze dwaas was of is, de mening toegedaan dat je het verleden moet laten rusten.
  Wil niet iedere crimineel dit. NB geen vraagteken, zie opmerking bovenaan mijn posting)

  7. Het buitenland.
  Het buitenland zal het een worst wezen wat er intern in Suriname is gebeurd. Zo lang ze maar een torenhoge rente ontvangen, zo lang ze hun schuld maar NIET kunnen terugbetalen. Ja juist, NIET kunnen terug betalen.
  Denk er maar over na. Indien je er niet uitkomt kan je natuurlijk aan Triple R om hulp vragen (robg, rbro wn of rob less is hij de minste?). Twee hebben een behoorlijke achtergrond, de een is ecognoom die voor veel gemeentes in Nederland gewerkt (in welke functie?) andere is zakenman, maar was ook op tal van belangrijke plekken als medisch deskundige werkzaam in Nederland. Nu dot hij zaken in Suriname en betaalt hij zijn werknemers vorstelijk, dankzij goede zaken neem ik aan.

  8. Venetiaan, Wijdenbosch, Venetiaan, Bouterse, Santokhi
  Je kan hier veel over schrijven. Ik wil het daarom houden op de trend die waarneembaar is. De zogenaamde rode lijn.
  Het volgende valt op;Wijdenbosch kreeg een mooi gevulde kas en kon goede sier maken, erger hij begon met verspilling van vele miljarden die hij het land niet had.
  Venetiaan (lustte wel een borrel in Leiden;tijdens de feesten van de studentenvereniging. Haha leuke tijd). Mocht puin gaan ruimen. Hij moest impopulaire maatregelen nemen. Tja, dit zijn nou eenmaal maatregelen die niet prettig zijn. Jammer dat volk dit niet op waarde wist te schatten. Ze trapten in het populistisch geblaat van Bouterse. Hij beloofde van alles en nog wat (dat ging er in als zoete koek), zonder te zeggen waar hij dat allemaal van zou gaan betalen. Nu is het duidelijk waarvan.
  Bouterse werd verslagen bij de laatste verkiezingen. Echter de VHP en daarmee hun leider Santokhi heeft te maken met vele problemen, zoals
  – torenhoge schulden die zijn gemaakt door Hoefdraad en Bouterse
  – Covid 19
  – Een te kleine meerderheid, waardoor samengewerkt moet worden met partijen waarmee je liever niet wil samenwerken. Dit doet me denken aan wijlen, de heer (ja hier mag met recht gesproken en geschreven worden, de heer J. Lachman. Hij legde uit dat hij met tegenzin mee wilde werken aan een kabinet, het niet meewerken zou nog slechter uitpakken. Hij gebruikte een uitdrukking die ik even kwijt ben over een kankantriboom. De strekking moge duidelijk zijn)
  – Tegenwerking door politici van andere partijen, door ambtenaren die hun bevoorrechte positie in gevaar zien komen
  – Onervarenheid.

  Doet deze regering dan niets fout? En hiermee bedoel ik zichtbaar fout.
  Jazeker wel. We kennen allemaal de fouten die zijn gemaakt en nog steeds worden gemaakt op het gebied van het toekennen van posities aan vrienden en familie.
  Ach, dat zouden we allemaal wel doen wordt wel eens gedacht. Om het goed te praten. Het is en blijft fout. Ik kan me overigens wel voorstellen dat mevrouw Santokhi een hoge positie is gaan bekleden. Zij heeft immers een studie achter de rug. Hiermee heb je duidelijk aangegeven dat je over voldoende intellect beschikt. In welke sector is mijns inziens minder van belang. Bij veel grote bedrijven in het buitenland zit niet een econoom aan het hoofd, maar bijvoorbeeld een rechtsgeleerde. Zo zijn er tal van voorbeelden
  Is dit de enige fout.
  Nee, zeker niet denk eens aan (waterkant.net/suriname/2020/08/02/zunder-weg-als-directeur-bij-belastingdienst-blijft-adviseren)
  Nee, deze regering heeft in mijn ogen een paar maanden geleden een nog grotere fout gemaakt. Stupiditeit ten top.

  Waterkant.net/suriname/2020/12/30/centrale-bank-van-suriname-stelt-srd-kasreservepercentage-bij-naar-39

  HOE ONGELOOFLIJK STOM KAN JE WEL NIET ZIJN. In deze zelfde periode stond ergens op Waterkant een ingezonden brief van een mevrouw, die haar zorgen uitte
  over het gebrek aan financiële middelen. Mondiaal werd een politiek gevoerd om het bedrijfsleven te ondersteunen. Nu kon Suriname dit misschien niet wegens een
  gebrek aan middelen, maar hoe haal je het in je hoofd om een geldmarktverkrappende politiek te voeren. Toen ik dit een paar maanden geleden las, stopte ik met
  Waterkant regelmatig te bezoeken. Sporadisch kwam ik om te kijken of er nog iets interessants was te lezen (op economisch gebied). Governor go home. Bouterse
  had hem allang geresfuffeld (als dit woord bestaat. Wat een oen zouden we vroeger zeggen)
  Was dit het wat de kasreserves betreft? NEEN, ik kreeg van Waterkant het volgende te lezen;
  Waterkant.net/suriname/2021/02/26/cbvs-heeft-voldaan-aan-alle-valuta-betalingsverplichtingen
  HOU OP, In december 2020 pak je het geld van de banken en in februari 2021 klop je jezelf op de borst dat je de banken hun geld dat zij moesten stallen in mei
  2020 volledig hebt teruggeven. Bah.


  Maak melding

 62. @Pico, leuk geprobeerd. Je schrijft een warrig verhaal waar ik de eindjes niet aan elkaar kan vastknopen. Als Hoefdraad zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit zal hij de consequenties moeten dragen. Maar ik zie dat de tegenstanders hem beschuldigen omdat zij de regels anders zijn gaan interpreteren.

  Hoefdraad heeft van de mogelijkheden die de wet bood gebruik gemaakt. Maar jij was een van de personen die de regering Santokhi fervent de hemel inprezen. Het was een-en-al een hallelujah lofzang dat m.n. jij verkondigde. De Friends & Family politiek van deze regering probeer jij te rechtvaardigen met allerlei drogredenen door te verwijzen naar het verleden.


  Maak melding

 63. Ik lees
  Je schrijft een warrig verhaal waar ik de eindjes niet aan elkaar kan vastknopen.
  Aan wie ligt het dan.
  Let op er staat geen vraagteken aan het eind van de zin.

  Jongen, ik heb je zo vaak hier les gegeven dat ik het op een gegeven moment voor gezien hield. Je leerde niets bij.
  Je hebt in december 2020 een kans voor open goal gehad
  Waterkant.net/suriname/2020/12/30/centrale-bank-van-suriname-stelt-srd-kasreservepercentage-bij-naar-39
  maar zag geen eens dat het een doelrijpe kans was.
  Als je niet kan aanvallen (gemiste kans)
  Dan maar ergens in de achterhoede opgesteld staan en verdedigen.
  Helaas, je verdedigde zo zwak dat je vele malen links en rechts werd gepasseerd. Je werd er horendol van en moest dan ook het veld ruimen.

  De criticus Pico
  De criticus Pico heeft altijd geschreven dat hij de zienswijze van John Kenneth Galbraith aanhangt en zelf zo stemt bij de verkiezingen in Nederland, te weten
  Countervailing Power. Tegenwicht scheppende krachten.
  Hij zal dan ook steeds de minister van financiën en de president van de centrale bank (in Suriname governor) nauwlettend volgen en de daden van hen bekritiseren.


  Maak melding

 64. Pony 24 mei 2021 At 12:52
  Je raad aan Sabaku is ook misplaatst, want die weet bliksems goed dat het geen leugens zijn, het is alleen niet wat hij/jij wilt lezen bij de koffie of iets anders. ajuus.
  ===================================================

  Ik zal het voor de laatste keer proberen. Jullie afgod heeft vanaf 1980 het land de vernieling in gejaagd. Jullie paarse lummels kunnen lullen wat je wilt, maar er is geen enkele andere regering geweest die het land zo beroerd heeft achtergelaten. Ik heb liever kruimeldieven aan de macht dan die lui die voor eigen gewin zelfs in de spaargelden van hun eigen volk gaan graaien alsof het een grabbelton is. En dat is een kwalijke zaak opzicht. Jullie willen het maar niet snappen wat het werkelijke onkruid is in de Surinaamse samenleving. Begrijpelijk als jezelf onderdeel bent van dit kwaad. En als je zelf niet het kwaad van goed kan onderscheiden, is er helaas geen hulp meer voor je.

  @Robles, ik heb je eerder gezegd dat je te licht bevonden bent. Dat jij mij naar de posting van Pony verwijst, bewijst weer mijn eigen gelijk.
  Om verder te eindigen met je erop te wijzen dat ik die Pony al lang niet meer serieus neem. De persoon in Pony heeft geen eigen mening, draait met alle winden mee en vertoont mijn inziens te veel narcistische trekjes. Precies zoals jullie afgod dat ook al 40 jaar doet om zich te laten gelden binnen de samenleving….


  Maak melding

 65. Wauw of beter gezegd boehoe Pico, de prachtige zangvogel, eindelijk weer eens uit je afzondering en hoe…..
  Het lijkt alsof mijn posting zoveel indruk heeft gemaakt dat je linea recta tot leven bent gekomen om je “ijdelheid” aan anderen te tonen. Ijdeltuit!!!!
  Je heb je weer schuldig gemaakt aan een hebbelijkheid die je vaak bij types als U ziet.

  1. 2. Dat je mij op een tikfout pakt of valt over mijn “grammaticale” fouten en dan zo spontaan een “stijve” krijgt had ik niet anders verwacht, jouw kennende. Een lolly zou ook goed zijn geweest, maar soit, een “stijve” is ook goed, je bent immers geen kind meer tog.
  Btw, ik maak mij niet druk over schrijffouten, vind ik niet relevant.

  3. U bent zelf een Dombo, laat je beter informeren, alvorens je mij een Dombo noemt. De PG heeft een veroordeling geeist , bij verstek, tegen de heer Hoefdraad (ik ben opgevoed met normen waarden), in de zaak waarbij ook de heer van Trikt betrokken is. Dit is publieksgeheim.
  Mij Dombo noemen terwijl ik niks fout hebt gepost vindt ik uiterst abject.
  Bovendien is het de heer Hoefdraad zelf geweest die de PG heeft gevraagd een onderzoek te starten naar heer van Trikt, er waren vermoedens van ambtsmisdrijven. Later is de heer Hoefdraad zelf onderwerp van onderzoek geworden.
  Begrijpend lezen blijkt ook niet uw sterke punt te zijn, want een mans persoon aanspreken met de heer…. is niet hetzelfde als iemand aanzien als een Heer.

  4. Iemand een loer draaien zie ik niet als een ‘kwajongens streek’, meneer Pico, vooral niet in de politiek. De heer Hoefdraad probeerde zijn straatje schoon te vegen door de heer van Trikt te beschuldigen.
  Trouwens, dat U tot zo’n kwalificatie komt vind ik niet raar, het past bij iemand zoals U, die zo ingenomen is van zich zelf.

  6. Je bent zelf besodemieterd, maar ik neem U niks kwalijk, ook “oudjes” maken fouten. Het “goed” lezen laat U weer in de steek. Jouw reactie tegen een integere persoon vind ik walgelijk, zo’n kwalificatie kan alleen komen van een walgelijke hond zelf.
  De zaak Hoefdraad is geen moordzaak, ook geen verkrachtingszaak, jij maakt het tot een criminele zaak. Walgelijk.
  De heer Hoefdraad wordt beschuldigd van ambtsmisdrijven begaan als minister. De PG heeft zelf aangegeven dat hij geen bewijs heeft gevonden dat de heer Hoefdraad ten eigen bate heeft “gestolen”.
  Waarom gaat U zo tekeer tegen mijn persoontje, rancune!🤡🤡


  Maak melding

 66. Laat hoefdraad waar hij zit
  Laat bouterse waar hij zit. Deze saka saka verraad zelf zijn afkomst, wat een ordinair stuk stront
  Ze kunnen nergens naar toe. Je rijkdom met niemand kunnen delen is geen rijkdom maar armoe. Ik heb concessie. Ik heb goud ik heb plantage.
  ja dus? Je hebt feitelijk niets.
  Ik heb geen concessie, ik heb geen plantage, maar ik ben rijk


  Maak melding

 67. Waar blijf onze zangvogel pico met zijn valse zang, weggevlogen!, “weer” terug naar zijn vogelhuisje, om de trilogie van Eva García uit te lezen, hij is een thriller (fictie) fanaat.
  De zelf benoemde criticus is zo in zijn nopjes dat hij de wereld laat weten dat hij een aanhanger is van de econoom John Galbraith (wie kent hem niet), wat voor waarde heeft zo’n vermelding denk je dan, wat wil iemand hiermee bereiken, denk hij dat dit hem een betere econoom maakt dan andere economen. Ach denk je dan, zielig, is hij nou een “kneus” ?
  Hij volgt, met hulp van zijn computer vanuit het kleine kikkerlandje aan de Noordzee, de verrichtingen van onze Governor, grootheidswaan waanzin!!, denk het niet, zo zal hij het immers niet kwalificeren, het gaat over hem zelf.
  Vervolgens stelt onze “vermaarde” Criticus met Galbraithse trekjes, een vraag over ontvangsten en uitgaven van de regering vanuit een “spookrekening” bij de banken, dat hem niet bekend is en ook niet zal zijn, want zo’n rekening zal niet bestaan, omdat onze Criticus de bedragen niet kan traceren op de weekstaatjes, het antwoord wist hij wel, maar toch stelde hij de vraag en onze arme Esmeralda, niets vermoedend, speelde onbewust mee in zijn fictieve thriller.
  Hij probeert al jaren indruk te maken met zijn messcherpe analyses hier op WKT, waar één oog zich koning waant.
  Meneer pico, is zo met zich zelf ingenomen, dat hij bij tijd en wijle uit zijn knusse vogelhuisje uitvliegt om de nietsvermoedende criticasters hier op WKT te corrigeren of te bekritiseren ( iemand valselijk de les lezen wordt het ook genoemd).
  Ik vraag hem nog een keertje uit te vliegen, kijken wat hij te vertellen heeft.🤷🏽

  Welterusten meneer Pico en morgen gezond weer op.

  Btw, van vogels is bekend dat zij hun poepje/behoeften liefst onder het vliegen overal laten neerploffen, zal dit ook bij de “ heer” Pico zo zijn, verpakt als posting🤷‍♂️.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.