‘Hoefdraad sluisde SRD 272,9 miljoen met hulp van SPSB directeur weg’

54
Ginmardo Kromosoeto

Tijdens de persconferentie van de Raad van Ministeries (RvM) in Suriname, kwam naar voren dat ex-minister Gillmore Hoefdraad van financiën op 10 juli aan de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) de opdracht heeft gegeven om een groot bedrag van *SRD 272,9 miljoen over te maken naar de rekening van een woningbouwfonds.

Dit bedrag zou volgens president Santokhi dan niet ter beschikking zijn van de nieuwe regering. “Hierdoor dacht men dat de salarissen over juli niet zou worden betaald. De SPSB heeft de brief ontvangen, op de dag van de inauguratie van de nieuwe president. Toch heeft de directeur van SPSB het geld overgemaakt naar het woningbouwfonds” aldus Santokhi.

Santokhi zei dat er passende maatregelen tegen deze directeur worden voorbereid. De directeur van de SPSB is Ginmardo Kromosoeto wiens naam ook al werd genoemd bij vermeende malversaties bij de SPSB eind april 2019.

* Tijdens de live persconferentie had de president het over USD 272,9 miljoen, terwijl het SRD 272,9 miljoen moet zijn.

54 REACTIES

 1. Nog meer gedaan door boefdraad! Ze moeten al deze man zijn bank rekeningen vriezen en confisqueren, achterhalen naar waar hij het geld heeft over gemaakt en die ook proberen in beslag te leggen. Kan toch niet!


  Maak melding

 2. Het reikt gewoon verder dan ordinaire diefstal.
  Het hoofddoel was namelijk de nieuwe regering onmogelijk maken om haar uitgaven te betalen.
  Het volk zou staken, in opstand komen en wie zou dan als redder van de natie tevoorschijn komen?
  Dat was het hoofddoel, dit heb ik vaker aangegeven en nu wordt het wel heel erg duidelijk gemaakt.


  Maak melding

 3. Rechters zullen overuren moeten maken. Maar dat zel wel lukken. BAAS CHAN zal ze een voor een naar het gerecht slepen. De hele paarse rotzooi hoort in Santo Boma thuis. Er volgen nog meer stunts van de stuntelaar. Whahahah.


  Maak melding

 4. Opsluiten deze waardeloze vent en als medeplichtige hem persoonlijk verantwoordelijk stellen van de lening. Voorgoed failliet laten verklaren en aanklagen zodat de PG dit kan onderzoeken en eventueel vervolgen van medeplichtigheid van oplichting en diefstal alsook gelegenheid geven tot verduistering


  Maak melding

 5. Die Boefdraad mag nu wel een internationale opsporingsbevel verwachten. Met de nieuwe Guyanese regering zal hij snel een andere plek moeten zoeken als hij inmiddels Venezuela niet heeft bereikt…

  Boefdraad o ka! En nog velen na deze…


  Maak melding

 6. —–Koos 3 augustus 2020 At 21:37
  GRAAG ALLE TEGOEDEN VAN DEZE BEESTEN BEVRIEZEN.—-

  Is wat ik allang aangaf. Per direct moeten ze overgaan tot bevriezen van accounts.


  Maak melding

 7. Overal is er geld verduisterd, het leek als of het wild wild West was in Suriname, niemand en dan ook niemand was te vertrouwen. President moet echt stress bestendig zijn, want dit is om gek van te worden ongelooflijk wat er in Su heeft plaats gevonden wat betreft financiën


  Maak melding

 8. Op dit gebied moet de regering ook samenwerking vragen aan Nederland, USA e.a. want die gasten zullen vast ook buitenlandse rekeningen hebben daar. Die accounts mogen ze ook allemaal bevriezen. Maak ze economisch lam.


  Maak melding

 9. Vanaf het moment dat er melding werd gemaakt van de ‘verdwijning’ van de ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, werd daags daarna ook bekend, dat er vier leden van zijn interne staf en twee leden van de bewaking, ook niet meer vertoefden op Surinaamse bodem. Naar verluidt zijn twee lijfwachten die in dienst waren van de Centrale Bank van Suriname, met Hoefdraad richting Guyana vertrokken en personen die hoge functies bekleedden op het ministerie van Financiën, zijn zeer recent ook vertrokken naar het buitenland. Het ging hierbij om de secretaresse op het ministerie van Financiën, Joan Pahlad en een consultant van het ministerie van Financiën, Joy ten Berge, die zeer recent naar Nederland afreisden. Ook Donovan Bruyne, hoofd van het Bureau voor de Staatsschuld, die als rechterhand van Hoefdraad kon worden gezien, is sinds februari naar de Verenigde Staten van Amerika vertrokken en Bernard Fritz Krockow, de buitenlandse consultant van Financiën vertrok in februari naar Panama en is niet meer teruggekeerd. Naar wij vernemen, is Joan Pahlad- Abdul secretarresse van Hoefdraad door Nederland uitgezet op dinsdag 28 juli jongstleden op de SLM vlucht PY993.

  Ze was op vrijdag 24 juli vertrokken met een KLM toestel, maar is bij de immigratie op Schiphol vastgehouden vanwege niet correcte papieren en werd vervolgens daar vastgehouden tot de volgende retourvlucht. Naar verluidt is de secretaresse van Hoefdraad door de Koninklijke Marechaussee tot aan boord gebracht. Pahlad is volgens onze informatie momenteel in quarantaine geplaatst.

  Bron: dagblad de West

  ==================================

  En dit is allemaal onder leiding van Bouterse gebeurt. Deze flikker moet van zijn bed worden gelicht en ondervraagd worden. Hij moet hier weet van hebben gehad.


  Maak melding

 10. Interne overboekingen kunnen simpel worden teruggehaald. Zal ook wel gebeuren.
  Immers, het is van de rekening van de Staat overgeboekt naar de rekening van het fonds.
  Dit gaat via de bank waar het fonds zijn rekening heeft. Deze bank heeft op zijn beurt weer een rekening bij de Centrale Bank.
  Buitenlandse rekeningen is lastiger.
  Hun hoofddoel is dus mislukt: ontwrichting van de economie

  En dan durft iemand nog om inflatiecorrectie te vragen.
  waterkant.net/suriname/2020/08/03/ingezonden-de-solidariteitsheffing-daadwerkelijk-solidair/
  En dit wordt gesteund door een forumlid alhier
  Behoorlijke dosis lef moet je hebben


  Maak melding

 11. vroeger zeiden ze dat de hindoestanen niet te vertrouwen was, kijk en luister voor wie Chan in de bres springt, voor alle sranang mangs en oema’s


  Maak melding

 12. Ik heb het 10-tallen malen aangegeven dat er massaal lijken uit kast zouden rollen als de deksel van de paarse beerput eenmaal gelicht zo u worden.

  Wat een schaamteloze rattenkolonie die paarse Bouta-maffia.

  En samen met het moddervette, volgevreten nijlpaardlijf van Hoefdraad is er 300 miljoen VERDAMPT.


  Maak melding

 13. Dit soort crimineel gedrag moet men gewoon keihard afstraffen. Desnoods met de harde hand en als er een paar doden vallen, so be it.
  De NDP is crimineel tot op het bot en heeft nooit voor het volk gewerkt.


  Maak melding

 14. Foto …. Kromo …. een ras echte …. Paarse Abanie !!!!!!!!!

  Na een mogelijke veroordeling … al zijn bezittingen … verbeurd verklaren !!!!

  Deze man moet voor zeer lange tijd uit de samenleving verbannen worden.

  Voorts mag hij … NOOIT MEER … een openbare functie bekleden.

  Het gezin van Kromo … heeft de voorbije jaren …. FLINK GENOTEN … nu moeten ze gedwongen de tering naar de nerig zetten.

  Misschien kan het gezin van Kromo …. SHELTER …. krijgen bij Ocer …. zo niet …. kan Huize Asiana hun onderdak bieden !!!!!!!!


  Maak melding

 15. Is het bedrag van US$ 272,9 miljoen misschien doorgesluisd naar de Stichting of Woning Bouwfonds van Japjapie/Keskesie … Ronald Hooghart. Het zal me niet verbazen !!!!!!!!!


  Maak melding

 16. Wayambo je bent een paarse ezel. 😁 Hoe dan ook het is gestolen van het volk en nog meer dan dat. Denk je dat ze srd gaan stelen?daar kom je toch nergens mee. Srd die liggen in de bankkluizen want er is genoeg bijgedrukt door je baas.


  Maak melding

 17. 272,9 miljoen SRD is toch een bedrag van tussen de 18 en 19 miljoen USD.

  Als je werkt bij een bank moet je ELKE cent kunnen verantwoorden. Deze saka saka didibri lagi dagoes kunnen minimaal 4 miljard USD NIET verantwoorden!
  Enige optie om deze bende te pakken waar het pijn doet is ALLE tegoeden en bezittingen bevriezen en confisceren. Niks doet iemand die van geld houd meer pijn dan al zijn bezittingen afpakken.

  Toen de economische crisis in Amerika begon sprongen mensen regelrecht uit de hoge gebouwen zichzelf te pletter omdat van de ene op de andere dag hun vermogen verdampte. Pak daarom alles van ze af, zelfs hun designer kleren en schoenen…


  Maak melding

 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Hoefdraad sluisde SRD 272,9 miljoen met hulp van SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto weg’.

  Dus ook ook zo’n familielid van Rick Kromodihardjo van (SZF)

  Forumleden, jullie hebben groot gelijk hoor.
  De BEERPUT is opengebroken.
  Elke dag komt er steeds meer gepleegde FRAUDE zaken naar buiten.

  En wat is de naam van deze woningbouwfonds?
  Welke figuren hebben daar de leiding?

  Hebben jullie toevallig Dagblad De West gelezen over Secretaresse Hoefdraad aangehouden op Schiphol door de KMAR en op de eerst volgende vlucht teruggestuurd naar SU?
  En het gaat om Joan Pahlad.
  In het artikel komen ook verschillende namen voor van die gasten, die Suriname hals over kop hebben verlaten.

  Ik heb het vaker in mijn reactie gehad over Transparency-International.
  Een organisatie waarvan President Chandrika Santokhi gebruik kan maken.

  Er is ook een artikel 12-6-2020 verschenen over een Afrikaans land.
  Kop van artikel is:
  Nigeria traceert 9,1 miljard US-DOLLAR aan gestolen eigendommen.
  Raadplegen jullie het artikel.
  Ook via een andere krant is gebleken, dat Amerika, Groot-Brittannië en Zwitserland reeds een deel van het gestolen geld heeft overgemaakt naar de regering van Nigeria.

  Hiervan kan President Chandrika Santokhi ook gebruik maken.
  In samenspraak met de P.G. en het O.M., alle buitenlandse bankrekening van deze criminelen laten bevriezen.
  Ook hun bezittingen in Suriname in beslag laten nemen.


  Maak melding

 19. Excellentie Chan is echt op dreef! Hulde!
  Heel goed dat deze regering de misstanden waaronder corruptie en diefstal van de vorige regering aan de kaak stelt. Ze mogen er natuurlijk niet ongestraft mee weg komen. Je kunt er al vanuit gaan dat er meer onrechtmatigheden dan wel criminele activiteiten boven water komen drijven aangezien dit pas het topje van de ijsberg is. Deze regering verdient echt een dikke pluim voor al het werk dat al verzet is. Ik laat er dan ook geen twijfel over dat deze mensen beschikken over daadkracht, vastberadenheid en deskundigheid van hoog niveau.


  Maak melding

 20. Volk van Suriname,

  Beste Surinamers,

  Waarom zulke woorden? Wie zijn wij als mensen om te oordelen en beoordelen. Zaken zijn in het verleden niet goed afgelopen maar, er is nu HOOP. 🙏 Bidden jullie de Almachtige God om het land te zegenen en te behoeden en besparen van nog grotere ellende. Zie artikel Saramacca.

  Wees allen gezegend


  Maak melding

 21. Pico 3 augustus 2020 At 21:53

  En dan durft iemand nog om inflatiecorrectie te vragen.
  waterkant.net/suriname/2020/08/03/ingezonden-de-solidariteitsheffing-daadwerkelijk-solidair/
  En dit wordt gesteund door een forumlid alhier
  Behoorlijke dosis lef moet je hebben

  ============

  Wat is daar vreemd aan? Zonder inflatiecorrectie van de belastingschijven gaat de kleine man en de kleine ondernemer ook moeten bloeden. Terwijl het de bedoeling is dat alleen mensen met wat ruimer inkomen de ergste lasten dragen. Lees het artikel nog eens door voordat je stompzinnige opmerkingen maakt.


  Maak melding

 22. Ook die kaollo kromompp oppakken en flink aanpakken.
  Ze gaan hem in Boma laten voelen hoe soeto hij is…ik hoop dat hij in de juiste cel terecht komt.
  Deze figuren mogen nooit meer vrij rondlopen in Su.
  Ze verkopen hun moeder en dochter nog voor een paar centen.
  Dit soort shit noemen wij in Su tingi morserij.
  En dat zit in de directie …is toch erg.


  Maak melding

 23. WENDY???TOR NANIE KE CHUT SARE OETHAL BAKRIE.wat voor werk wil je nog meer zien??is dit geen werk dat gedaan word?ze moeten eerst alle rotsoi van jw ndp opruimen en dan pas begine met het egte werk.wat voor werk wil jy zien?of wil j horen wanneer er weer pakketten worden verdeeld??dja laar chat toe!!!


  Maak melding

 24. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Hoefdraad sluisde SRD 272,9 miljoen met hulp van SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto weg’.

  Nog een aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Er is weer een bekende FORUMLID die het steeds heeft over FAKE NEWS over haar PAARSE CRIMINELE SCHURKEN.

  En wij zullen blijven BIDDEN tot SINT-JUTTEMIS omdat de CRIMINELE SCHURKEN vergeven moeten worden.
  Wat voor een flauwekul zal dat zijn.
  Wel de ALMACHTIGE heeft ook gezegd om deze CRIMINELE PAARSE SCHURKEN te blijven vervolgen.
  Want de ALMACHTIGE heeft ook gezegd, dat het GESTOLEN geld van het LAND en VOLK terug moet.

  Ook tegen Dew Baboeram (Sandew Hira), zal er een nader onderzoek plaatsvinden.
  Want daarover is er via DIASPORA personen in Nederland reeds informatie verstrekt aan het Kabinet van President Chandrika SANTOKHI.

  Dew Baboeram heeft ongeveer €800.000 van BAAS BOUTA gekregen voor zijn bureau of kantoor in Suriname, om de GESCHIEDENIS van SURINAME te herschrijven.
  Hij woont in Nederland en werkt ook Suriname voor….!!!
  Vreemde gang van zaken in deze.

  En deze dame Joy ten Berge, thans in het bezit van de Belgische nationaliteit, moeten wij heel goed in de gaten houden.
  Google naar de naam Joy ten Berge, dan gaat er ook een lampje branden.
  Hoe zijn haar contacten met bepaalde landen, om eventueel personen te helpen met ….!!!
  Stof tot Nadenken in deze.


  Maak melding

 25. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Hoefdraad sluisde SRD 272,9 miljoen met hulp van SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto weg’.

  Nog een aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Er is weer een bekende FORUMLID die het steeds heeft over FAKE NEWS over haar geliefde PAARSE CRIMINELE SCHURKEN.

  En wij zullen blijven BIDDEN tot SINT-JUTTEMIS omdat de CRIMINELE SCHURKEN vergeven moeten worden.
  Wat voor een flauwekul zal dat zijn.
  Wel de ALMACHTIGE heeft ook gezegd om deze CRIMINELE PAARSE SCHURKEN te blijven vervolgen.
  Want de ALMACHTIGE heeft ook gezegd, dat het GESTOLEN geld van het LAND en VOLK terug moet in Suriname.

  Ook tegen Dew Baboeram (Sandew Hira), zal er een nader onderzoek plaatsvinden.
  Want daarover is er via DIASPORA personen in Nederland reeds informatie verstrekt aan het Kabinet van President Chandrika SANTOKHI.

  Dew Baboeram heeft ongeveer €800.000 van BAAS BOUTA gekregen voor zijn bureau of kantoor in Suriname, om de GESCHIEDENIS van SURINAME te herschrijven.
  Hij woont in Nederland en werkt ook in Suriname voor….!!!
  Vreemde gang van zaken in deze.

  En deze dame Joy ten Berge, thans in het bezit van de Belgische nationaliteit, moeten wij heel goed in de gaten houden.
  Google naar de naam Joy ten Berge, dan gaat er ook een lampje branden.
  Ook op You Tube is Joy ten Berge te zien.
  Hoe zijn haar contacten met bepaalde landen, om eventueel personen te helpen om GELD naar BUITENLANDSE BANKREKENINGEN over te maken?

  Stof tot Nadenken in deze.


  Maak melding

 26. Pico
  Dat was het hoofddoel, dit heb ik vaker aangegeven en nu wordt het wel heel erg duidelijk gemaakt.
  Pico
  Je hebt inderdaad aangegeven dat terwijl ik het noemde de verschroeiing van Suriname achterlatend door de NDP

  Zoals ik aangaf is het niet echt moeilijk om de fraude vast te stellen en alsook de schade (deel of geheel) hiervan aan te geven.
  Wat moeilijker wordt is de fraudeur / dief / rover aan te pakken want daar moet de wil en vastberadenheid aanwezig zijn.


  Maak melding

 27. Robles 4 augustus 2020 At 00:36
  Wat is daar vreemd aan? Zonder inflatiecorrectie van de belastingschijven gaat de kleine man en de kleine ondernemer ook moeten bloeden. Terwijl het de bedoeling is dat alleen mensen met wat ruimer inkomen de ergste lasten dragen. Lees het artikel nog eens door voordat je stompzinnige opmerkingen maakt.

  Robles
  het woord solidariteit spreekt voor zich en door een percentage aan te geven dragen de breedste schouders het meest bij.
  Als accountant predik is altijd t.o.v. collega’s dat door mijn vakbroeders altijd relatieve cijfers worden gebruikt, zoveel procent stijging van.., terwijl ik predik dat wij geen percentages kunnen eten maar harde euro’s SRD’s etc.
  10% van SRD 2.000 is SRD 200
  10% van SRD 20.000 is SRD 2.000
  Dus degene die 10 keer zoveel inkomen ontvangt draagt dus 10 keer zoveel bij aan deze solidariteitsheffing.
  Daarnaast vallen de hoge inkomens ook in een belastingschijf van 38%
  Daarnaast betalen rechtspersonen een vast tarief van 36%.
  De ondernemer betaald als rechtspersoon dus 36% na aftrek van de salariskosten van de eigenaar die reeds 38% belasting heeft betaald.

  En terecht dat Pico stelt dat de solidariteitsheffing wel iets anders is dan de aangegeven inflatiecorrectie.
  Inflatiecorrectie nu vragen is uit den boze want het tekort wegwerken is niet veroorzaakt door inflatie.

  Trouwens ik vraag mij af indien het weer goed gaat met Suriname of de werknemers ook bereid zullen zijn om salaris in te leveren.
  Bijvoorbeeld
  De koers van de US$ daalt naar SRD 2,50 dus van SRD 15 dat is 5/6 deel lager dus zou je moeten kunnen zeggen dat de koopkracht met 500% is gestegen dus kunnen de salarissen evenredig dalen.

  Robles
  vraag: “zie je dit gebeuren? Of vind je dit een aanslag op het inkomen van de kleine man?

  Deze vraag stelde ik aan een vakorganisatie in Suriname tijdens de CAO onderhandeling voor het jaar 1983/1984
  Het antwoord was “zeker niet want dat is een verworven recht daar gaan we zeker niet aan meewerken” toen was de koers gestegen voor 1 US$ tegen 4 Surinaamse gulden
  Over inflatiecorrectie gesproken dus


  Maak melding

 28. Ik had graag gezien dat de nieuwe regering een werkgroep met enige zelfstandigheid en vergaande bevoegdheid zou benoemen om een aanvang te maken met het in kaart brengen waar te beginnen met een onderzoek en een tijdslijn aan te geven waarbinnen een zekere resultaat moet worden behaald te beginnen met een minimaal fraudebedrag die voor een onderzoek zal gelden.
  Te rapporteren aan de minister van Financiën en de president / vice president (zogenaamde matrix rapportage).
  De PG vragen om hun medewerking om een rechter en een team rechtenspecialisten toe te voegen aan het OM die zich specifiek / speciaal richt / inricht op het onderzoek en vervolging van de fraudeurs.

  Nogmaals het zal niet zo moeilijk zijn om “Follow the money” te doen uitvoeren maar het wordt moeilijker om de vastberadenheid en vervolging in te stellen van allen die in kaart zijn gebracht en ook daadwerkelijk hen hun straf te laten ingaan zonder aanzien des persoon


  Maak melding

 29. Ik ben op mijn wenken bediend maar niet geheel
  – De Anticorruptiewet zal geactiveerd worden,
  – de procureur-generaal zal een speciale aanklager instellen om de georganiseerde corruptie te onderzoeken,
  – de ‘last minute’ benoemingen en contracten worden herzien

  Ik had graag gezien dat er een speciale werkgroep of zo je wilt speciaal recherche team in zou worden gesteld.


  Maak melding

 30. Hoe slecht en corrupt kan Boefdraad zijn om op de dag van de installatie van de nieuwe president geld weg te sluisen. Met de intentie dat de ambtenaren niet betaald kunnen worden.

  Nu begrijp ik waarom hij de hele tijd daar aan het appen was. Hij was bezig Chantokhi nog een trap na te geven.

  Maar het recht zal zegevieren.
  Ik vind dat deze man nooit meer uit de gevangenis mag komen.

  De secretaresse van Boefdraad, Joan Pahlad- Abdul is op schiphol aangehouden door de grens politie. Haar papieren waren niet in orde.
  Ze is in een cel gezet. Enkele dagen later is ze weer op een vliegtuig gezet naar Suriname. You can run but you can,t hide.

  Ik heb al twee mensen op mijn facebook geblokkeerd. Twee mensen uit suriname. Het bleken uiteindelijk NDP,ERS te zijn.
  Ze werden grof. Ze kunnen het verlies niet verkroppen.
  En schelden op alles van de nieuwe regering.
  Ik heb ze in de vuilbak gegooid.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 31. Santohki begint zijn touw te knopen.
  Boefdraad kan op de opsporingslijst. Zijn hulpje is al terug gestuurd door NL. Ze was een beetje naïef, Ze gaat alleen niet zitten voor Boefdraad en zijn vrienden.

  De verraders bij SZF en Postbank gaan ook praten over hun rollen. Het kan maar zo dat er veel geld opgespoord kan worden. Alle bedrijven die mee gewerkt hebben zullen aan grove verduistering zullen een bezoekje en verzoekje krijgen.
  Oppenheimer komt ook in de hoek te staan als misleider van de kopers van de bonds en zal een deal moeten maken met de obligatie houders en Suriname.

  Alle illegale deals en benoemingen gaan tegen het licht gehouden worden. De ambtenaren die loyaal zijn zullen extra productief worden om van de none valeurs af te komen. Ze gaan hun eigen loonsverhoging moeten verdienen.

  Santohki zal dubbele salarissen en pensioenen niet meer kunnen billijken.

  Het gaat snel.


  Maak melding

 32. Kondremangs
  DiDiBri had gebrald, dat als ze hem nodig hadden, ze hem wisten te vinden. ……..en zand erover…..wel. .ophalen die vieze vuile veroordeelde moordenaar en drugsdealer op Leonsberg en desnoods met geweld. …..en toch zijn er paarse ratten, die dood willen voor de verschrikkelijkste abangi na 1975, die 40 jaar lang de taktiek van de verschroeide aarde heeft toegepast in Su. ……..tap oeng go DiDiBri lovers. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 33. he he, eindelijk wordt er een tip van de sluier gelicht van de criminele wandel van de ndp regering.
  wat is mis is tekst van posters als @wayambo. ik mis die lange uithalen naar de duivelse vorige president. probeer een rechtgeaarde surinamer te zijn en probeer je te houden aan “recht en waarheid maken vrij” dan kom je er wel, Azijnpisser. laat je horen.


  Maak melding

 34. secretaresse en andere medewerker van hoefdraad zijn inmiddels teruggestuurd van hun (on)geplande vakantie naar Nederland. zanderij-schiphol-zanderij. do not pass go, do not collect 200dollar.


  Maak melding

 35. @ Bigi Sma,
  Mijn dank voor je reactie op robles.
  Ik heb even getwijfeld of ik welzou reageren op zijn woorden, aangezien zijn posting nou niet mijn manier van discussiëren is. Mijn zoon, met wie ik af en toe hierover babbel stelde echter het volgende;
  Papa, je zegt toch altijd dat woorden die mensen gebruiken aangeeft uit welk milieu ze komen? Welnu, misschien weet hij niet beter.
  Dus laat gaan en reageer op jouw manier.
  Ik was niet overtuigd, het was toch het woord -stompzinnig-.
  Ik maak me niet druk om woorden van een ander en reageer gewoon niet op zulke mensen. Ze verdienen mijn aandacht immers niet. Kom op zeg,
  Zijn tweede argument haalde mij over, namelijk dat ik misschien heb gefaald, ik heb het misschien niet goed genoeg uitgelegd. Hij en misschien ook enkele anderen hebben het niet begrepen.
  Misschien is het na de uitleg van Bigi Sma inmiddels wel duidelijk en misschien heeft robles zelf de moeite genomen het artikel nogmaals te lezen, nagedacht over het woord – solidariteitsheffing- en mijn uitgebreide reactie aldaar gelezen (waterkant.net/suriname/2020/08/03/ingezonden-de-solidariteitsheffing-daadwerkelijk-solidair/).
  Al stelt hij dat -ik- het artikel nogmaals moet lezen.
  Desalniettemin zal ik het duidelijker proberen uit te leggen

  Iedereen heeft te maken met prijstijgingen,
  consumenten, producenten (zij moeten ook inkopen doen) en de overheid.
  Wij willen allemaal gecompenseerd worden.
  Consumenten via prijscompensatie,
  producenten via verhoging van hun verkoopprijzen.
  Overheden verkopen normailter niets (behalve in Suriname , auto ‘s verkopen ), dus hebben zij een probleem.
  We moeten allemaal belasting betalen, zodat de overheid haar uitgaven kan financieren. Dat weten we en kunnen we ook begrijpen. Dat we meer moeten gaan betalen omdat de overheid ook met hogere kosten te maken krijgt, daar gaan we aan voorbij, daar willen we niet aan.

  Naast de prijscompensatie willen consumenten ook loonsverhoging voor het feit dat er meer winst wordt gemaakt. Dit is ook dankzij hen tot stand gekomen.
  Deze loonsverhoging noemen we initiële loonstijging, en ze willen een extra beloning , denk bijvoorbeeld aan kerstbonus, X jaar in dienst enz. Dit wordt incidentele loonstijging genoemd
  Een eenmalige loonstijging dus

  We kennen als werknemer dus drie vormen van loonstijging
  1. Prijscompensatie
  2. Initiele loonstijging
  3. Incidentele loonstijging

  Overheden vinden het vaak, als dit enigszins mogelijk is, eerlijk om de gestegen loon bij prijscompensatie niet te belasten, omdat je er hier in koopkracht niet op vooruit bent gegaan. Zij past dan inflatiecorrectie toe. Ze past de belastingtarieven zodanig aan dat over het meer verdiende loon dat GEEN koopkrachtstijging is geen belasting wordt betaald.
  Dit doet ze dus alleen als het financieel haalbaar is. Ik kan mij herinneren dat onder minster Onno Ruding (hehe eindelijk een naam onthouden), de inflatiecorrectie in Nederland maar voor 80% werd toegepast.
  Velen kennen hem niet, maar ook vandaag de dag speelt zoiets , denk maar eens aan box 3.
  Of hoe we geflest werden en worden. Kijk eens naar je loonstrook en de vergoeding ziektekosten.
  Ik ga hier nu niet op in, omdat dit te ver van dit onderwerp af ligt

  Echter,
  over het meer verdiende loon als gevolg van punt 2 en 3 moet wel meer belasting worden betaald. Dat snapt men, al vinden ze de tabel die gebruikt wordt bij nummer 3 overdreven:
  ” je houdt bijna niets over”. haha

  De schrijver van het ingezonden stuk, wil NU inflatiecorrectie. NU, dat is apart
  Gebeurt dit niet in Suriname?
  Zo ja, dan is de vraag niet van toepassing
  Zo nee, waarom kom je dan NU met deze vraag en heb je dit niet al vele jaren eerder gedaan

  Als laatste over dit onderwerp, om jullie niet te vermoeien (alhoewel je vrij bent om door te scrollen)
  De solidariteitsheffing dient twee doelen
  1. Meer inkomsten voor de Staat, gelet op de deplorabele toestand van de schatkist
  2. Nivellering; inkomensverhouding verkleinen, Solidair (verbonden voelen met anderen), zijn met elkaar

  Inflatiecorrectie niet toepassen
  raakt dus een ieder die belastingplichtig is , nu en altijd
  past hier totaal niet bij (solidariteit)
  en is zelf onmogelijk (geen geld)


  Maak melding

 36. Mijn zoon, met wie ik af en toe hierover babbel stelde echter het volgende;
  Papa, je zegt toch altijd dat woorden die mensen gebruiken aangeeft uit welk milieu ze komen? Welnu, misschien weet hij niet beter.

  Pico a boi na wang bigi mang keba natuurlijk niet voor zijn papa. Is hij nog zo rustig zoals ik mij hem kan voorstellen?

  Ik zou een aanvulling geven van ” het geeft nog meer nog het niveau van intellect”😎😎


  Maak melding

 37. 4 augustus 2020 At 12:30
  wat is mis is tekst van posters als @wayambo. ik mis die lange uithalen naar de duivelse vorige president.
  =====================================
  Speciaal op bovenstaand verzoek zal ik hierop reageren! Dat heb ik in feite op een ander artikel reeds gedaan!

  “Ad 7) Overboeking van SRD 272.9 miljoen naar een rekening van een woningbouwfonds.
  Dit was voor mij enige belangrijke informatie wat tot nu toe niet bekend was!
  Over dit soort zaken ben ik altijd consequent geweest. Als je wet en regelgeving overtreden hebt, dan volgen er sancties”

  AANVULLING
  De opmerking van de minister van Financiën hierover was meer een beetje voor de show! Ik keur het met 100% af wat de toenmalig minister van Financiën heeft uitgehaald! Alleen was dit probleem heel eenvoudig om op te lossen! De huidige minister van Financiën kan de SPSB de opdracht geven om het bedrag terug te boeken! Voor mij hoef je helemaal geen drama uit voeren op het podium! Dat moet je weer bij de volgende verkiezingen van 2025 doen!

  Trouwens, als we weten dat in Suriname zulke praktijken wel kunnen plaatsvinden, dan zou deze regering nu al bepaalde maatregelen moeten treffen.

  De PROCURATIE voor opdracht om zulke gigantische bedragen over te maken/ over te boeken moet NOOIT bij één persoon liggen! Hoe is het mogelijk dat een minister van Financiën zo’n gigantisch bedrag van circa SRD 0,3 miljard heeft laten overboeken!

  Ik heb geen flauw idee hoe dit in Suriname bij de overheid is geregeld, maar in het bedrijfsleven, althans de grote bedrijven in Suriname zou dat niet kunnen! Daar heb je meerdere handtekeningen nodig! Er zijn mooie procedures over procuratiehouders geregeld met ingebouwde controlesystemen! De afdeling AO/IC kon daardoor zelfs de hoofddirecteur op de vingers tikken bij het niet naleven van deze regels!

  Maar tja, Suriname is een heel bijzonder land op elk gebied en de overheid maakt van alles een potje!


  Maak melding

 38. Daar heb je meerdere handtekeningen nodig! Er zijn mooie procedures over procuratiehouders geregeld met ingebouwde controlesystemen!
  ===
  over m/z voor


  Maak melding

 39. Hoefdraad zal nu wel tassen vol met USD bij zich hebben om een volgend leven elders te kunnen bekostigen …

  Je moet je lijfwachten echt volledig kunnen vertrouwen want met zoveel geld bij je ben je een schietschijf voor iedereen die dit graag in bezit wilt hebben.

  Als hij slim is pakt hij nu een privé vliegtuig en vliegt naar vriend van landverrader DD Bouterse n.l. Obiang in Afrika, daar kan hij (sc)huilen …

  Had hier een paar jaar geleden eerder op Waterkant al aangegeven dat Hoefdraad de eerste zal zijn die wegvluchten zal om de mede door hem gemaakte ravage te ontvluchten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.