vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappij'Suriname nog niet klaar voor tweede repatriatievlucht uit Nederland'

‘Suriname nog niet klaar voor tweede repatriatievlucht uit Nederland’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Surinamers die in Nederland gestrand zijn vanwege de sluiting van het Surinaamse luchtruim vanwege de coronavirus pandemie, moeten nog heel veel geduld hebben. Dat blijkt uit woorden van Daniëlle Veira van het nationaal managementteam COVID-19. Volgens haar is de Surinaams regering nog niet klaar voor het uitvoeren van een tweede vlucht uit Nederland.

“Wij gaan pas na twee weken weer kunnen praten over een vlucht uit Europa” aldus Veira. Of het lukt om de mensen voor de verkiezingen op 25 mei in het land te krijgen kon zij niet zeggen, omdat dat weer afhangt van een aantal ontwikkelingen in de toekomst.

Ondertussen voelen gestrande Surinamers zich in de steek gelaten. Dat blijkt uit een uitgebreide brief die een groep gestuurd heeft naar president Bouterse, het managementteam COVID-19 en de pers. In het twintig pagina’s tellend document zijn tientallen verhalen opgetekend van mensen die buiten Suriname gestrand zijn en terug willen.

Suriname heeft 10 dagen geleden de eerste repatriatievlucht naar Zanderij uitgevoerd. Het ging om een groep van 248 mensen die in Nederland gestrand waren. Deze mensen zijn bij aankomst direct voor 14 dagen in quarantaine gegaan.

Vorige week vloog de SLM ook de eerste in Suriname gestrande passagiers terug naar Nederland:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. Ik veronderstel, dat het gebrek quarantainecapaciteit hier debet aan is. De mensen moet immers 14 dagen in quarantaine voordat zij naar huis mogen.
  Tot nu heeft Suriname het geluk dat er maar 1 dode te betreuren is; het laagste aantal in Zuid-Amerika, zo las ik vanmorgen in de krant.
  De maatregelen lijken dus zoden aan de dijk te zetten. Ga zo door, zou ik zeggen.


  Maak melding

 2. Tegen de tijd dat de 2e vlucht weer in Suriname is is het virus in Nederland al zo goed als uitgeroeid..
  Bovendien is er voor september een vaccin op de markt..


  Maak melding

 3. Suriname is nergens klaar voor. Niet voor een 2e Dubai, niet voor miljoenen opbrengsten uit olie, niet voor vooruitgang.
  Ik vrees dat de enorme rijkdommen die mij in het vooruitzicht gesteld zijn, mijn neus voorbij zullen gaan. Een zwakke regering met aan het hoofd een dementerende krachteloze leider is geen goede combinatie gebleken. Nu worden landgenoten in het buitenland die graag terugwillen maar niet terug mogen keren als speelbal gebruikt voor smerige politieke spelletjes. Want dat is het.


  Maak melding

 4. Suriname is nergens goed voor.
  Een moordenaar met een veroordeling van 20 jaar aan zijn mars is de lijder.Hij is bovendien een couppleger en loopt te pronken met amnestie.
  Wat voor goeds verwachten de surinamers van hem ?!


  Maak melding

 5. Wat een gezever over onze president iedere keer. Niemand die het ng wat kan schelen, wat jllie 10 ook opschrijven. Julie gaan er zelf in geloven


  Maak melding

 6. Het is te hopen dat alle stemgerechtigden die in het buitenland zijn gestrand vanwege het coronavirus voor de verkiezingen met inachtneming van de 2 weken quarantine weer terug zijn gekeerd, zodat ze kunnen gaan stemmen.

  Guyanezen die in Suriname waren, zijn het recht ontnomen om te gaan stemmen omdat ze niet mochten terugreizen naar Guyana. Granger had de terugreis verboden. De zittende Guyanese president Granger heeft gefraudeerd om de verkiezingen te kunnen winnen, zodat hij aan de macht kon blijven. Ik zal er niet van opkijken dat er ook gefraudeerd zal worden bij de verkiezingen van 25 mei a.s. zodat Bouterse aan de macht blijft.


  Maak melding

 7. Waar zijn deze mislukkelingen en geboefte wel klaar voor, stelen en corruptie, en staffeloosheid van paarse figuren die allerlei wetten hebben overtreden, en dit mooie land naar de verdoemenis hebben geholpen, en straks als eersten zijn vetrokken, met een failliete staat achterlatend.


  Maak melding

 8. Wanneer is Suriname er wel klaar voor om de passagiers op te halen? Volgend jaar het jaar daarop? Wat een flauwe kul om de passagiers in onzekerheid te laten. Hopelijk hebben ook deze passagiers hun.lesje geleerd om bewust te kiezen met welke maatschappij zij in de toekomst vliegen.
  Deze lakse houding is ten voeten uit.


  Maak melding

 9. Waar blijft Dilip Sardjoe met zijn geld.
  Hij heeft de Surinaamse bevolking opgelicht.
  Hij kan een vliegtuig charteren uit België.
  Hij heeft geld zat op rekening in Zwitserland.


  Maak melding

 10. Ze scheiten allemaal bagger nu,want het land is bankroet. Redden wat ze kunnen redden ,is nu ervoor zorgen dat ze a a n de macht blijven.


  Maak melding

 11. Misschien kan de Surinaamse regering een zeilboot charteren ⛵om die mensen te halen,hoeft hij geen brandstof te betalen, is dus goedkoper,🤣 en zijn de mensen dan gegarandeerd sneller in Suriname, dan te moeten wachten op een vliegtuig, die er niet is🙄.De regering beschikt niet over de financiën om eentje te kunnen huren.🛩✈ Mensen niet meer klagen, dit is een gekozen regering die onbegrijpelijk genoeg, nog steeds grote populariteit geniet, dus draag je kruis,🙏 en neem het zoals het is. Niet meer lopen zeiken.Ik ken genoeg mensen die minimaal twee keer per jaar in NL zitten en ook afgeven op NL maar intussen wel minstens tien dozen met goederen uit de verketterde NL posten om thuis verder te gaan genieten.Dat zijn dus jullie hypocriete landgenoten. Stem allemaal op de nieuwe jonge partijen, en laten die zich nu gaan bewijzen, weg met de oude bestaande partijen die zich al veertig jaar lopen te verrijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES