vrijdag, mei 31, 2024
HomeNieuws uit NederlandEerste repatriatievlucht van Nederland naar Suriname

Eerste repatriatievlucht van Nederland naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Dit zijn enkele passagiers die vanmorgen op Schiphol vanaf 07.45u konden inchecken voor de eerste repatriatievlucht van Amsterdam naar Paramaribo. De langverwachte terugreis wordt om 12.45u uitgevoerd door de SLM met een toestel van Air Belgium. Voordat de mensen instappen wordt er een extra COVID-19 screening uitgevoerd. 

Als de meer dan 200 ingezetenen uit Nederland in Suriname landen worden zij minimaal 14 dagen in overheidsquarantaine geplaatst. Vanuit de instanties is niets aan het toeval overgelaten als het gaat om de opvang en de zorg van deze groep. Gisteren werd de laatste hand gelegd aan de verschillende locaties en is alles gereed gemaakt voor de opvang zegt de Surinaamse overheid.

Gisteren ging er een gerucht rond dat twee overheidspersonen niet in quarantaine zouden gaan, maar dat wordt ontkent door een van hen.

TEKST LOOPT DOOR ONDER FOTO:

Zeventigplussers, mensen met een medische aandoening en gezinnen met een baby krijgen de extra aandacht die nodig is. Gelet op deze criteria en de grootte van de gezinnen zal de verdeling van de overige kamers plaatsvinden met behulp van een lotsysteem.

Royal Torarica, Eco resort en hotel Babylon zijn onder meer de locaties die gebruikt worden om deze repatrianten op te vangen.

Morgen, dinsdag 21 april, keert het toestel terug naar Nederland en neemt daarbij in Suriname gestrande passagiers mee.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Met het draadkrachtig optreden van Belgium air om het noodlijdende slm uit de brand te helpen, kunnen de passagiers nu naar huis.


  gemodereerd
 2. Mensen, welkom thuis.
  Jullie, worden ook hier met zorg en liefdevol ontvangen.
  Nog even volhouden en u wordt in de armen van uw dierbaren gesloten, vanaf 1,5
  meter.
  Oost west thuis best, wens ik jullie toe.


  Maak melding
 3. Fijn dat jullie allemaal gezond en wel terug zijn in sweet sranang! En natuurlijk ook coronavrij zijn! Nu nog even twee weken doorbijten en daarna jullie leven verder oppakken!


  Maak melding
 4. Klaagzang 20 april 2020 At 12:02
  Met het draadkrachtig optreden van Belgium air om het noodlijdende slm uit de brand te helpen, kunnen de passagiers nu naar huis.@@

  Hoofdzaak ze gaan naar huis dat is wat ze willen hoe of door wie het kan ze niet schelen zolang ze maar naar huis gaan
  Dus wat klets je
  Je buik is vol je hebt niks te zeggen


  Maak melding
 5. Mag zeker gezegd worden dat zij door de Surineds heel goed zijn opgevangen en heel veel die er nogsteeds zijn, waar de sur ambassade het liet afweten. Als ze ook goed worden opgevangen door de sur overheid en verzorgd, eerst zien dan geloven.


  gemodereerd
 6. Eerst werd er gespot met Belgium air en nu hoor ik het tegenovergestelde. Belangrijk is dat de regering van Suriname hun landgenoten teruggehaald heeft. Maar daarvoor was het ook belangrijk om de opvangplaatsen, de overheidsquarantaine in orde te maken. Hoop dat deze nu oké is. Want we hebben geen klachten gehad van de mensen welke uit Miami zijn teruggekeerd en in overheidsquarantaine waren geplaatst! Dus aan de teruggekeerde kondremangs wil ik zeggen, het gaat niet alleen om jullie veiligheid, maar ook de andere burgers in het land. En als het een klein beetje minder is dan het thuis geweest zou zijn, zeg ik, hou het twee weken vol!!


  Maak melding
 7. Ramnandanlal: “Chaos en anarchie door gebrek aan beleid na Valutawet”Niet alleen Chaos door de valuta wet, maar over alles en nog wat faalt het regeer beleid. Vooral aan de vooravond van de verkiezingen, blijkt dat de regering lamgeslagen is en nergens meer is geïnteresseerd om in landsbelang vakkundig op te treden. het is te hopen dat het merendeel van het electoraat door heeft dat deze regering (de NDP) totaal weggestemd dient te worden op 25 mei a’s.


  gemodereerd
 8. De veiligheidsdienst van de kolonie, waakt over
  alle Niet-NDP-Politici, hun onveiligheid !

  Sranan-volk un Wiki !!!


  gemodereerd
 9. Sang, hotel Torarica!
  Jullie worden wel verwend hoor door de Surinaamse regering.


  gemodereerd
 10. Klaagzang ….je lukt weer uit je nek. Voor alles wordt betaald. Ook in Nederland komen Nederlanders met andere vliegtuig maatschappijen naar huis terug. Dit wordt onderling geregeld. Dus randdebiel hou je stronterij opmerkingen voor je.


  gemodereerd
 11. 2 weken in een lux hotel waarbij je geen gebruik mag maken van de faciliteiten. Je bent alleen gebonden aan je hotel kamer je krijgt 3 maaltijden per dag . Je mag niet in kontak komen met overige gasten alleen met het clubje waarmee je afgereisd bent naar SURINAME en dan moet je nog anderhalve meter afstand in acht nemen. Er klopt iets niet in het Artikel. Ze moetten in qaurantien verblijven in een overheids gebouw. Torarica is toch geen overheidsgebouw .


  Maak melding
 12. Heel triest, SLM vliegt wel, maar hoe zit het met gestrande reizigers van de KLM die terug willen naar Nederland?

  Gewoon onzin dit.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES