donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit NederlandOok vanavond is oma Francina (88) bij haar kleinzoon Georginio Wijnaldum

Ook vanavond is oma Francina (88) bij haar kleinzoon Georginio Wijnaldum

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaams-Nederlandse voetballer Georginio Wijnaldum, die vanavond voor miljoenen kijkers de Champions League-finale in Madrid met zijn club Liverpool speelt, is wie hij is dankzij zijn 88-jaar oude Surinaamse oma Francina. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag in een speciaal artikel over de band die ‘Gini’ heeft met zijn grootmoeder.

Zij nam hem op zijn vijfde in huis en werd zijn officiële voogd. Volgens de krant bereidde zij hem voor op een grootse carrière. En dat deed de in Suriname geboren oma Francina op de Surinaamse manier waarbij onder andere goed eten, goede hygiëne en beleefdheid de boventoon voerde.

Een tijdje terug had oma Francina al aangegeven dat ze vanavond niet in het stadion in Madrid kon zijn, omdat zulke reisjes haar op haar leeftijd best zwaar vallen. Maar omdat ze alle hoogtepunten in de carrière van haar kleinzoon heeft meegemaakt, drukte Georginio haar op het hart om toch mee te gaan naar Madrid.

Uiteindelijk is ze gezwicht voor Gini’s smeekbede en is ze er vanavond bij op de vip-tribune van het nieuwe Atlético-stadion! Lees het volledig artikel hier bij het Algemeen Dagblad. (Foto (c) PSV Media)

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Heel mooi hoor grootmoeder Francina. Ga kijken en juigen NAAR GEORGINIO hahahshsha mooi torie . Is uw gegund dus dink a torieeeee.


  Maak melding

 2. you’ll never walk alone
  when you walk through a storm
  Keep your chin up high
  And don’t be afraid of the dark
  And the end of a storm is a golden sky
  And the sweet silver so…

  Viva Liverpool!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Heel mooi. Oma u mag heel troost zijn op uw kleinzoon en andersom ook.

  Wie een oude waardeert, die een kleine deert. Uw liefde, zorg en opvoeding daar mag u heel troost op zijn.


  Maak melding

 4. Djamoe,

  Ze zullen nooit trots op hem zijn want hij is geen rover, maar een hardwerkende voetballer, dus hebben ze weinig te zeiken over hem.
  En wat ik ook zo een achterlijke manier van dalit-denken vind: dankzij Nederland is hij zo succesvol geworden. Wat een bekrompenheid weer zeg. De Ligt is toch ook succesvol? Als Wijnaldum niet hard had gewerkt voor zijn succes, zou hij niet zo succesvol zijn. Hier krijgt hij uiteraard meer kansen omdat de mogelijkheden tot succes hier in NL veel groter zijn dan in Suriname. Maar als hij er niet hard voor had gewerkt, zou hij dat succes ook niet krijgen. Wat wij bereikt hebben in de diaspora, komt alleen maar door hard werken en de kansen grijpen die je krijgt.


  Maak melding

 5. Ik vind het geweldig dat Suriname nu weer op de wereldkaart gebracht is. Dankjewel voor je harde werk Georginio. Till next year again in the ECL…❤


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES