Vermiste Surinaamse Amsterdammer (23) dood in water gevonden

17
Vermiste Surinaamse Amsterdammer (23) overleden

AMSTERDAM, 23 feb – De 23-jarige Surinaamse Amsterdammer Jesaja Dollart, die al meer dan 6 weken vermist werd, is overleden. Dat heeft de moeder van de jongeman vanmorgen vroeg bekend gemaakt. Zijn lichaam werd vrijdag in het water van de Mauritskade in Amsterdam aangetroffen.

Jesaja, in zijn omgeving ook wel bekend als de opkomende rapper ChoMoney, werd vanaf 17 januari vermist. Hij werd voor het laatst gespot in de Derde Oosterparkstraat omstreeks 13.00 uur. 

“Wij willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen met het flyeren, delen bidden en vooral het niet op te geven. Dit komt als een klap in ons gezicht. We zullen aan je blijven denken en van je blijven houden. Rust zacht JesajašŸ™ā¤” schreef zijn moeder vanmorgen vroeg op Facebook.

Hoe Jesaja in het water terecht is gekomen en wat de precieze toedracht is van zijn dood is nog niet bekend. De politie doet daar de komende dagen onderzoek naar.


17 REACTIES

 1. @Schipper: Dus dati!
  Verder vind ik het frappant dat iemand 6 weken lang vermist kan zijn in Amsterdam!!! En nota bene wordt teruggevonden in het water van de Mauritskade….

  Ik vraag me af wat hier zo aan stinkt.
  Vertrouw ’t voor geen meter.

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Hoe hij is overleden tja dat moet men gewoon afwachten of hij vermoord is of niet! Dat is een zaak voor de rechercheurs Het is al erg genoeg dat zoā€™n jonge man van pas 23 jaar overleden is en een vrouw met drie kinderen achter laatšŸ˜”
  En voor zijn moeder is ook heel erg, ik voel met zijn familie mee want mijn stiefdochter heeft zoā€™n soortgelijke situaties mee gemaakt vorig jaar met haar zoon die ook pas 20 jaar was en we hebben nog steeds heel veel verdriet hier van! En hij was geen rapper! Maar het is nooit leuk om als moeder/ouders te horen dat jouw zoon of dochter niet meer leeft! En zeker niet voor de mensen die dat trieste nieuws moeten komen vertellen dat jouw kind nooit meer thuis komtšŸ˜¢šŸ˜Ŗ … ik wens de nabestaanden en zijn vrouw en kinderen heel veel kracht toešŸ„ŗ


  Maak melding

 3. @Onze correspondent vanuit het buitenland;

  Als iemand verdrinkt zal het lichaam voor een bepaalde tijd naar de bodem zinken.
  Onder anderen door water in de longen, pas wanneer het lichaam gaat ontbinden komen
  er gassen vrij waardoor het lichaam weer aan de oppervlakte komt. Hoe en wanneer
  is bij ieder persoon verschillend. Dus dat men iemand naar verloop van tijd pas vindt is op
  zichzelf niet vreemd. Of hier sprake is van een misdrijf of een ongeluk zal onderzoek moeten
  uitwijzen.

  Aan de nabestaanden veel sterkte.


  Maak melding

 4. @ Boeboe bit Sjorie

  Hij is in het water gevonden: het is voorlopig nog niet bekend, hoe en waaraan hij kwam te overlijden. En jij hoop dat de moordenaar gepakt wordt, hij zal waarschijnlijk bij de NFI onderzocht worden, wat de dood oorzaakt is ! ( lijkschouwing obductie )
  aan de familie heel veel sterkte .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Wat is de oorzaak/zijn de oorzaken van dit gevolg

  De 23-jarige Surinaamse Amsterdammer Jesaja Dollart, die al meer dan 6 weken vermist werd, is overleden.

  Wat voor persoon was hij? Met wie ging hij om, de laatste periode voor zijn dood.

  Sterkte aan de moeder, gezin, broer/s en zus/sen, familie en vrienden toegewenst.

  Moge Zijn Ziel In Vrede Rusten

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. dit stinkt als de pest. 6 weken in water gelegen en nu gevonden. onzin. laat de onderzoekers komen met hun vindingen. ouders gaat niet in rouw ze bedanken iedereen voor hun inzet. Hoop dat dit niet met drugs te maken heeft. Heel frappant noemen ze hem Surinaamse Nederlander. Volgens mij ben je `Surinaamse of Nederlandse niet alle twee.


  Maak melding

 7. @VH: bedankt voor technische ondersteuning, maar ik vrees het ergste…

  Ik hoop dat ik ongelijk heb en dat deze Amsterdammer een natuurlijke dood is gestorven en ongelukkig te water is geraakt of dat het een ongeluk was…


  Maak melding

 8. @Perdiep
  Lees eerst de eerdere reactie, ga dan eens nadenken en besluit dan of je iets post. Had je die volgorde gevolgd dan had je niet gepost.
  Door de kou iis het heel aannemelijk dat een lichaam pas na weken aan de oppervlakte komt. We kennen zelfs het verhaal van die man in de Alpen die pas na meer dan 2000 jaar gevonden is. De zgn ijsmummie.


  Maak melding

 9. Ik ben benieuwd of men in de geboortehoroscoop van deze jonge man – wiens leven nog moest beginnen – of op z’n handpalm kunnen zien dat hij maar 17 jaar zou leven. Wat erg om iemand van zo’n jonge leeftijd te verliezen.
  Abhimanyu was ook op 17-jarige leeftijd gestorven.
  Hij had gevochten tegen de beste krijgers van zijn tijd en was op laffe wijze door 7 van hen vermoord. Omdat hij de uitweg uit de chakravyooh niet kende en de krijger van de tegenpartij Jaydrath, hem niet liet ontsnappen toen hij dat wel kon. Jaydrath had eerder de stiefmoeder van Abhimanyu gepoogd te verkrachten, maar z’n leven was gespaard door de vader van Abhimanyu, Arjun. De chakravyooh breken (een militaire formatie waarin een krijger opgesloten wordt) kenden alleen Arjun, Bhishma en Dronacharya.
  Arjun, de vader van Abhimanyu, had toen gezworen dat indien hij voor zonsondergang Jaydrath niet doodde (vanwege diens ondankbaarheid), hij op de brandstapel z’n lichaam zou verbranden.
  Hoe later het werd, hoe meer Arjun de zweet uitbrak omdat hij Jaydrath niet kon doden.
  Heer Krishna, als wagenmenner van Arjun werkend, moest toen iets bedenken om Arjun te redden.
  Een kwartier voor de zon zou ondergaan – de strijd werd gestaakt als de zon onderging, een onderlinge afspraak – trok Heer Krishna de wolken samen boven het slagveld. Het werd donker. Iedereen dacht dat de avond was aangebroken. De strijd werd gestaakt. Arjun ging op de brandstapel zitten. Maar op het moment dat het vuur zou worden aangestoken onder de brandstapel, trok heer Krishna de wolken uit elkaar. De zon kwam door en Heer Krishna gaf Arjun het bevel deze verkrachter Jaydrath te doden, wat ook gebeurde.
  Mahatma Tulsidaas zegt: djaako raakhe saaiyan, maar sake naa kooi [hij die door God beschermd wordt, kan door niemand een haar gekrenkt worden].
  Heer Krishna beschermde Arjun en niet Abhimanyu. Hij wist dat Abhimanyu op jonge leeftijd moest sterven vanwege karma uit z’n vorige levens en dat dit de laatste keer was dat de ziel van Abhimanyu een lichaam moest hebben.
  Toen Abhimanyu gecremeerd was en zijn vader Arjun huilde om diens heengaan, verscheen de geest van Abhimanyu en sprak tot z’n vader: je noemt mij zoon en huilt om mij, maar ik was nooit jouw zoon en jij nooit mijn vader! Ik ben een ziel, heb vele geboorten gekend, in de ene geboorte was de een mijn vader en in de andere was de ander mijn vader, maar mijn Wezen, mijn Ziel is onsterfelijk en door de Genade van Heer Krishna ben ik nu eeuwig vrij van dood en geboorte. Dus hou op met zinloos gehuil en weet dat ieder mens een ziel is die op de wereld komt dmv 2 ouders, z’n ding doet en weer van het wereldtoneel verdwijnt. Zie hem niet als lichaam, maar als onsterfelijke ziel en rouw niet om diens heengaan, want de Ziel sterft nooit. De ziel vindt altijd een nieuwe lichaam tot het verlost is van de rad van dood en geboorte.


  Maak melding

 10. @Jaimangal
  De man was 23 jaar oud, niet 17!
  Hij is sinds 17 januari vermist, heb je gesmoked ofzo?

  Deze man begint een verhaal over de geschiedenis van weet ik veel….. Lees het artikel eerst eens!

  And stay off the drugs!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.