Opgerolde Braziliaanse ‘Air Cocaïne’ vloog ook drugs naar Suriname

18
Opgerolde Braziliaanse 'Air Cocaïne' vloog ook drugs naar Suriname
Foto (c) Federale politie Brazilië - Een aantal van de 47 vliegtuigen die in beslag werden genomen.

PARAMARIBO, 23 feb – De federale Braziliaanse politie heeft 47 vliegtuigen in beslag genomen van een bende die cocaïne en andere drugs onder andere naar Suriname, vloog. De bende heeft in 2017 en 2018 zeker 23 vliegreizen uitgevoerd, met aan boord telkens zeker 400 kilo drugs, naar schatting goed voor een straatwaarde van zo’n 20 miljoen euro. 

De drugs werden uit de producerende landen Bolivia en Colombia naar onder meer Brazilië, Venezuela, Suriname, Guatemala en Honduras gebracht. Daarna gingen de drugs naar markten in Europa, de VS en Brazilië zelf.

Bekijk ook deze foto van de drugspolitie bij een vangst van meer dan 700 kilo cocaïne, in een eerdere zaak die nu gelinkt wordt aan ‘Air Cocaïne’.


18 REACTIES

 1. Als je de kranten berichten mag geloven ging de stamwerking niet van zelf.
  Öf klinkt het beter als ik zeg dat er mensen in de top waarschijnlijk bij betrokken waren??

  zie citaten Starnieuws:

  “Waarnemend korpschef Roberto Prade deelde op 25 juni vorig jaar mee dat de CTIU was ontbonden. Vijf dagen later corrigeerde hij door te stellen dat de unit niet was ontbonden, maar dat de politieagenten die daaraan waren verbonden waren teruggeroepen. Een pasklaar antwoord had Prade niet op de plotselinge mutatie van de politieagenten die waren verbonden aan de CTIU. De terugtrekking van de politieagenten vond plaats, terwijl ze nog bezig waren met onderzoekingen en andere operaties.

  Procureur-generaal (pg) Roy Bajnath Panday stelde tegenover Starnieuws dat de CTIU met buitenlandse rechtshandhavingsdiensten heeft bijgedragen aan het opschalen van informatie die effectief is toegepast bij de opsporing van enkele ernstige strafbare feiten. ” Het terugtrekken van politieagenten uit de Counter Terrorism Intelligence Unit heeft het inlichtingenwerk geen goed gedaan,” zei hij nog in oktober vorig jaar bij de start van het zittingsjaar van het Hof van Justitie. De pg zei dat Suriname de grote verliezer is. “Door de aanwezigheid van de politie in de unit, kon effectief worden ingespeeld op informatie uit het buitenland.”

  Trek zelf maar je conclusie.


  Maak melding

 2. Witwassen in euro’s zo ook de 19,5 miljoen. Dit geld komt zeker zomaar uit de lucht vallen, geen concrete bewijzen waar dit geld vandaan komt. Gersie en overige medewerkers wilden hun handen niet hieraan branden, dus moesten ze het veld ruimen. De zoon van Ferrier zwicht voor het grote geld en goed bevonden om hun witwas praktijken voort te zetten. Europa is watching them. De KPS doet zijn uiterste best, Nu de douane die aan het slapen is wakker schudden om alerter te zijn. Want bij de douane staan zij erom bekend als slapende honden bijten niet. Maar al slapende vullen zij hun zakken en spelen een grote rol om hierdoor Suriname nog meer te helpen een Failed state te worden. Stelletje lam zakken. Oeng no sriebie tap oeng wroko. Aan die vette koe van een Hoefdraad hebben ze geen fluit.Die is te dom om te poepen.Vandaar zijn dikke koeien achterwerk.
  Hij heeft een klysma nodig om zich te ontladen van zijn eigen. Misschien een taak voor zijn huisarts.Hou de toilet dichtbij.


  Maak melding

 3. Sinds de vloek van land en volk, ddb en zijn trawanten aan de macht zijn, dankzij oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s, zijn moorden, drugs en roof schering en inslag geworden. veel ndper’ s zijn direct en indirect betrokken bij drugstransacties. Ook Boeroe, Janny, Dinoa, Meribwa, olv ddb zijn de grote hoofdrolspelers. Ondertussen zijn veel na dagoe poepe aanhangers ook drugsverslaafd. Natioale Drugd partij olv de grugslord Bawta na soso vloek.


  Maak melding

 4. Slap gelul ook bij de vorige regeringen was Suriname al als Coke land bekend. En de coke worden door Surinaamse handelaren bedreven met hun zogenaamde import en export bedrijven. De mensen die ze op de luchthavens oppakken voor Coke transport zijn kruimeltjes. Wie er ook in de toekomst aan de macht komt in Suriname van welke partij ook, het zijn allemaal criminele boeven die alleen aan hun eigen hebzucht denken en niet aan de bevolking en het land. De oude garde in de regeringen/partijen moeten op donderen en plaats maken voor de jongere generatie van deze tijd. De uitverkoop van Surinaamse grondstoffen en slechte goud deals enz. moet ophouden. Oprotten die oude graaiende hebzuchtige lullen.


  Maak melding

 5. Afiba, ben met je eens met jou reactie, maar zullen de jonge garden aan de top zitten ook niet gaan graaien?
  In de gewone mensen zit ook de hebzucht, kijk maar hoe familie leden ruzie maken om erfenis.
  De drugs gaat meestal naar rijke landen. De wapens van rijke landen gaan naar arme landen.
  Welke is erger, de drugs of de wapens?
  groeten


  Maak melding

 6. Als een land bankroet is zullen aasgieren loeren om dat land nog verder afhankelijk te worden van duistere figuren drugsbaron enz. Suriname is sinds zujn onafhankelijkheid bankroet en mag Nederland dankbaar zijn dat het bereid was om het land met miljarden te steunen.


  Maak melding

 7. Op de vakantiebeurs in USA kan het wel zijn dat inwoners van de USA nog nooit van Suriname hebben gehoord en van uit gaan dat Suriname ergens in een onbekende donkere zeer gevaarlijke grotje met enge mensen in de Zimbawe ligt. De Su-Ambassadeur en DEA, State Department, het ministerie van Leger, ministerie van politie, , inlichtingendienst CIA, President DT en zijn vice-president weten wel waar Suriname ligt , wie de huidige pres is, met wie hij bevriend is en wat voor illigelate producten in Suriname als doorvoerland plaats vinden. Dat de grensen van landen, waaronder Suriname niet goed bewaakt worden, onbekende airstrips in veel Latijnsamerikaanse landen, drugslaboratoria, wapenhandel, zware militaire wapens in ruil voor drugs, mensenhandel, kinderarbeid, Brokopondo-overeenkomst bozs, IAMGOLD, NEWMONT, Staatsolie Suriname, mogelijk grote hoeveelheid aardolie voor de kust van Suriname, ongeveer 550.000 inwoners, Paramaribo, Luchthanven Zanderijen, Nieuwe haven, veel kwik in de rivieren, tropische bos dat vernietigd wordt, grote aantal Chinezen in Suriname, Bravo, 8 december 1982 moorden, Moiwana86, relatie ddb met maduro, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Geld, geweld en hebzucht. Drugshandel blijft lonen, ondanks alle risico’s. Hele gezinnen worden uitgemoord en toch blijven mensen het doen.


  Maak melding

 9. Zolang het zo is dat in de belangrijkste drugsmarkten USA en Europa men bereid is veel geld uit te geven aan cocaïne zal de drugshandel blijven floreren, helaas. Men zou de oorsprong van het probleem moeten aanpakken, namelijk het gebruik. Omdat de drugproducenten weten dat er veel vraag is en grof wordt betaald voor een grammetje (zie o.a. de website van Jellinek) doen ze alles om het spul naar de markt te brengen. Ook moord gaan ze niet uit de weg. Er gaat veel geld om in de drugswereld, ook in Nederland.. Een conservatieve schatting hier spreekt over rond de 20 miljard euro!!!!! Dat betekent dat betrokkenen een zekere macht hebben (omkopen etc)
  De rol van Suriname in het geheel is uiteraard niet fraai en bedenkelijk. Maar Nederland wordt objectief gezien als drugswalhalla. Vreemd genoeg, niet wegens gebruik want dat neemt af, maar wel als productielanden (xtc) en distributieland (cocaïne). Drugssmokkel moet overal hard worden aangepakt, maar het verhaal kent veel nuances.


  Maak melding

 10. Een groot deel van de Surinaamse bevolking bestaat uit jongeren. Hoezo, dat ze het beter zullen doen. Een groot deel van deze jongeren bewieroken dubieuze figuren en leiders. Kijk maar naar de jongeren verenigd in de NDP.

  Dat hun moeder, grootmoeder, zusters en vriendinnen eerst kontje moeten wiebelen of oerwoud bewegingen moeten maken alvorens een pakket te ontvangen kan hun bitterweinig schelen. Zie hun protest gedrag. Het is al een regenbui van ellende. Met de huidige jongeren, onkritisch, immoreel en materialistisch kan het alleen maar gaan stormen.

  Men zeg wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar met de vele jonge stuurlui aan wal in Suriname die maar schijnheiligen leveren vanuit een comfort zone, vrees ik dat deze toekomst een van ellende kan wezen.


  Maak melding

 11. Mij kunnen de vele berichten over cocaïnesmokkel en transport mede vanuit het grondgebied Suriname niet meer verbazen.

  Eigenlijk hebben deze berichten geen nieuwswaarde meer.

  Het zou mij zeer verbazen als er een bericht zou staan, dat Suriname, is begonnen een voedselschuur voor de eigen bevolking te leggen. Cocaïne ach. Doe mij maar echt iets nieuws.


  Maak melding

 12. Maar Amerika durft geen grote mond op te zetten tegen de Brazilianen, want die schieten met hun betere SAAB Gripen gevechtsvliegtuigen de Amerikaanse F-16’s zo uit de lucht. Ook hebben de Brazilianen onderzeeërs en een vliegkampschip. Amerika heeft alleen respect voor sterke landen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.