Bromfietser overleden na aanrijding; ambulance weggestuurd

25
Bromfietser overleden na aanrijding; ambulance weggestuurd

PARAMARIBO, 23 feb – Bij een zware aanrijding aan de Bonistraat in Suriname, is zaterdagochtend rond 03.30u een bromfietser om het leven gekomen. De bromfietser, een 52-jarige man, werd van achter aangereden door een auto. Beide voertuigen reden dezelfde richting op en wel richting de Anton Dragtenweg. Opmerkelijk bij dit ongeval is dat een ambulance van Sur-cad, die assistentie wilde verlenen, werd weggestuurd door de politie.

Sur-cad die ongeveer 400 meter verder was van de aanrijding werd door de familieleden van het slachtoffer ingeschakeld omdat de SpoedEisende Hulp (SEH) waarschijnlijk te lang op zich liet wachten. Ondanks dat Sur-cad als eerst arriveerde en de nodige assistentie begon te verlenen werden ze bij komst van de SEH gevraagd om de plaats te verlaten, aldus een getuige.

De ambulance van de SEH kwam ongeveer 50 minuten na de aanrijding. De politie kwam 10 minuten na de melding omdat ze bij een ander geval waren en zij maar 1 voertuig beschikbaar hadden.


25 REACTIES

 1. Veiligheid en zorg zijn volledig ingestort. Als je ernstig letsel ondervindt bij een botsing of ongeluk heb je dubbel pech want de politie en zorgverleners laten je het eerste uur zowat aan je lot over.

  In dit geval komt de politie te laat omdat er maar 1 voertuig beschikbaar is en de zogenaamde “spoedeisende hulp” zelfs 50 minuten na de melding. De kans op overleven van een zwaargewonde is navenant kleiner als een ambulance er 50 minuten over doet om de persoon te bereiken.
  Het is dan ook erg vreemd dat de particuliere ambulancedienst die er eerder was en eerste hulp heeft verleend, wordt weggestuurd.
  Suriname is Diep gezonken


  Maak melding

 2. In Nederland is de norm om binnen 15 min ter plekke te zijn, op het
  platteland wordt dit niet altijd gehaald, 50 min is wel bizar lang.
  Waren de spoorbomen van de trein soms dicht.


  Maak melding

 3. Hoe kan de politie een hulpdienst wegsturen van de plaats van het ongeluk. Het is toch goed bedoeld om hulp te verlenen. De SEH was 50 miniuten later aanwezig. Schande schande schande.
  Hulp is nooit teveel eerder te weinig


  Maak melding

 4. @ Forza

  In Nederland zijn er meer ambulances beschikbaar, en er zijn meer posten waar ambulances staan.
  Ik vraag me zelfs af waarom de politie de ambulance van Sur-cad hebben weggestuurd, zijn deze mensen dan niet capabel genoeg dan ???
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. DE OPLEIDING VAN JUSTITIE IS GEDAALD TOT HET NIVEAU VAN EEN KRABDAGOE.

  HOE KUN JE IN GODSNAAM TIJDENS DE HULPVERLENING HET LATEN ONDERBREKEN.

  MI MARS PAPA


  Maak melding

 6. Sinds de ndp aan de macht is lijkt het of grote delen van het volk zich niet meer zo bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheden. Vooral het jong paars oerdom debiel dwaas idioot volk. Ook de paarse indoctrinerende idiote slogan” neks no fout”. Opa taki, lokoe, efoe deng didibri lijdsman ddb en rovers, die vervloekte meedogenloze en gewetenloze criminelen die oerdomme dwaze idiote ndp paria’ s als hun leider vereren, habi letterlijk en figuurlijk ka te maken met land en volk en eigen ndp dagoes, soortoe verantwoordelijkheid demonstreren hun baas en zijn roverheid. Alleen maar liegen, bedriegen, misleiden, roven en leningen, naast drugshandel is wat baas, roverheid en het gros der paars verworden criminelen doen. Oma taki, na lijkenwagen nomi kan go eti. Skowtoe ooktoe habing toemsi druk met a die steeds groter wordende criminaliteit onder vnl ndper’ s. A bestuurder moes foe de wang ndper. ma Kuut, weer een onschuldige ziel dood, dankzij de paarse moordvloek.


  Maak melding

 7. Denk dat de bestuurder van de auto de hoofdschuldige is, hij werd van achter aangereden, wat ik gemerkt heb tijdens de vakantie in Suriname, is dat de verlichting van 2 wielers en autos slecht gesteld is, tijdens regen val houden mensen geen rekening mee houdt dat het zicht niet zo goed is en langere rem weg voor nodig is om op tijd te stoppen.
  groeten en wens de familie veel sterkte


  Maak melding

 8. Dit gebeurt er, als agenten niet getraind zijn, op dit soort situaties. Een hulp die gebonden wordt, door iemand die kennis van heeft mag nooit en nimmer onderbroken worden door wie dan ook.

  Tenzij er artsen terplekke aanwezig zijn of arriveren dan is het een ander verhaal.

  Lijkt dat het eerder een stoerdoenerij is van agenten die denken dat ze alles mogen en “kunnen”

  Wens de nabestaanden strekte toe met het verlies.


  Maak melding

 9. Wat ik steeds zie bij aanriidingen en andere calamiteiten waarbij hulpverleners, politie of ehbo personeel aan te pas komen , is een volgens mij enkel in Suriname voorkomend verschijnsel. De grote publieke belangstelling op de plaats delict , de zgn ramptoeristen . Ze zijn niet in staat eerste hulp te verlenen, maar komen zo dicht bij slachtoffers , daarmee sporen wissend. Dat kan omdat er geen afzetlint aan te pas komt, en ze gedragen zich als live reporters, verslaggever met mobieltjes en al in de aanslag. Gepaste afstand , ook al kunnen ze niks doen , is niet aan de orde, en ook dat kan omdat de politie hun de lieve gang laat gaan .


  Maak melding

 10. De politie had maar 1 voertuig beschikbaar. Waar zijn of waren derest van de voertuigen??? (Gebruik privé aangelegenheid soms???)

  Ambulance kwam na 50 minuten. Moest de bestuurder van de ambulance nog aankleden of moest de ambulance aangeduwd worden?

  Ik vraag me af of dit ook zo zou gaan alles een waardeloze minister of de waardeloze president daar had gelegen.

  De bevolking betaalt wel ieder rekening van de overheid. Ook met de dood.


  Maak melding

 11. triest dat dit weer moet gebeuren, het lijkt schering en inslag dagelijks in su, ik weet uit ervaring dat je ogen en oren tekort komt in su in het verkeer RIP aan het slachtoffer en sterkte aan de familie, wat ik niet kan begrijpen is dat het verplegend personeel wat snel aanwezig was zich weg liet sturen, hun eerste taak is dat ze een slachtoffer helpen wat er ook gebeurd, en het blijft vaag dat de politie eerst bij ongevallen etc aanwezig moet zijn voor er een ambulance ingeschakeld wordt


  Maak melding

 12. Deze agenten moeten ze langzaam in het zwavelzuur zakken…
  EHBO…Eerste Hulp Bij Ongelukken..
  Hoe kan de politie hulpverlening wegsturen…
  Het hele land ligt in rep en roer….
  Het is één grote puinhoop in het land geworden sinds de paarse moordenaar aan de macht is….
  Niks klopt in su…
  De hele gezondheidszorg ligt op zn kop…
  Geen medicijnen in het land….
  Roof, moord, diefstal etc neemt alleen maar toe….
  Het wordt erger in dit land…
  Een paradijs op aarde is een vervloekte land geworden sinds de paarse moordenaar in de picoûte is gekomen….
  Ook die vervloekte moordenaar moet in het zwavelzuur zakken….
  Ik kotst van de ndp…
  Alleen maar ellende….
  Was hij maar degene die aangereden is….


  Maak melding

 13. Triest dat een vader, echtgenoot misschien opa, oom, zwager, neef , peetvader en al wat dies ook mag zijn zo aan zijn einde moet komen, omdat er geen protocol aanwezig is bij dit soort calamiteiten. Dat SEH ambulance na 50 min arriveerd en de politie andere hulpverleners belet om hulp te verlenen zijn de aanwezige agenten en vooral degene die de SurCad wegstuurde schuldig aan doodslag en plichtsverzuim. Het zijn gewoon onnozele embicielen in uniform, die keer op keer erin slagen te laten zien hoe incompetent ze zijn. R.I. P meneer.


  Maak melding

 14. Wanneer iemand zijn laatste adem heeft uitgeblazen, neemt de ambu je niet mee, wordt het lijk opgehaald door de lijkenwagen. Het is niet duidelijk of de dood al vooraf was vastgesteld door een arts.Is dit goed afgehandeld dan mag de politie de ambu wegsturen of de ambu moeten bellen dat zij niet nodig zijn/waren. Er is een protocol die nageleefd hoort te worden. Trouwens het is zo wie zo afgrijselijk dat er mensen om het lijk heen staan. De politie had dit heel gebied moeten afzetten met linten en een scherm om het lijk heen. Het is dus weer een panorama vertoning geweest. Sporen worden onnodig hierdoor gewist door jan en alleman. Wanneer leren zij dit soort zaken op de juiste manier af te handelen???? Bij ongevallen verliezen slachtoffers ook spullen door diefstal, portemonnee, sieraden van de slachtoffers worden meegenomen. Het beroven van lijken is een bekend fenomeen, maar wordt in de doofpot gestopt.Het publiek hoort veraf weg te blijven van lijken en andere verkeersslachtoffers.


  Maak melding

 15. Krin taki krin libi ik ben het met eens. De ramptoeristen zouden heel veel levens kunnen redden met wat hulp te bieden. Ipv het bezig zijn met filmen. Dit is echt het doorn in het oog.🤬


  Maak melding

 16. KLOPT wanneer elke minuut belangrijk is om een leven te redden zal je in Su DOOD GAAN ik spreek uit persoonlijke ervaring, ik heb in Su 1 leven gered, als het aan het alarmnummer en de politie lag was er een extra dode bij…. Deze man is van achter aangereden en had m.i. GERED kunnen worden als de ambulance NIET was weggestuurd, dood door SCHULD is OOK hier wel het geval. Ik heb al te vaak opgemerkt dat mensen na een ongeluk gewoon dood gaan door dat er te laat spoedeisende hulp geboden werd.

  God hebben zijn ziel RIP …..


  Maak melding

 17. @Boeboe LEES goed toen Sur-cad er was LEEFDE de man nog, ze waren al bezig hulp te bieden, zijn weggestuurd, 50 min later de andere ambulance en was de man overleden , dood door schuld is het nu geworden 🙁

  [Mokro idd prcs wat je zegt]


  Maak melding

 18. Sari torie !!!
  En was de bestuurder onder invloed van alcohol ?? daar praat de politie niet over !!
  Of was hij op rooftocht ???
  Waarom kan de Regering de auto’s van ontheven ambtenaren,gepensioneerden die nog de beschikking hebben over een dienst-auto, ontheven Direktoirs en naar huis gestuurde Ministers (Welzijn heeft 2-auto,s t.l.v. de belastingbetalers) niet ingetrokken worden tb.v de diensten bij de Overheid of politie ??
  Hopelijk horen we meer hierover “morgen ,25 februari” van Bouta !!
  Ook wanneer de “gepesioneerden” voor wie “Lieve Hugo” Blanker opkomt, wanneer zij hun bijgestelde pensioen zullen ontvangen !! Mieskien doet alsof zijn neus bloed en van Bhagwandas en”Lieve Hugo” Blanker horen zij ook niets !!!


  Maak melding

 19. Pas als je op een grote tractor rijdt, ben je een beetje veilig op de wegen in Suriname.
  Waarschijnlijk een automobilist die aan het racen was en de bromfiets te laat heeft gezien.
  Als toerist zou ik in Suriname een dikke vette auto huren, want dan ben je een klein beetje veiliger, mocht je worden aangereden.


  Maak melding

 20. 1 auto beschikbaar om 03:30u… Dan hebben ze waarschijnlijk min 3 autos overdag beschikbaar.

  Weinig personeel midden in de nacht? OK.
  Maar weinig materiaal…. noooo, dat is gewoon ”vreemd”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.