Donatie van VHP-Nederland voor bejaardentehuis Siembah in Suriname

30
Donatie van VHP-Nederland voor bejaardentehuis Siembah in Suriname
Annelies Sheotahul overhandigd het geld aan de voorzitter van het bejaardentehuis Siembah, de heer Revelino, Amattarmidi (r). Links VHP voorzitter Chan Santokhi, en VHP- Nederland voorzitter Soedamah.

PARAMARIBO, 1 feb – Door tussenkomst van de jongerencommissie VHP-Commewijne, heeft VHP-Nederland, een bedrag van 750 euro gedoneerd aan bejaardentehuis Siembah in Suriname. Mevrouw Annelies Sheotahul, heeft in bijzijn van VHP voorzitter Chan Santokhi, VHP- Nederland voorzitter Soedamah Lachman en de overige bestuursleden van VHP-Nederland namens VHP-Nederland, het geld overhandigd aan de voorzitter van het bejaardentehuis Siembah, de heer Revelino, Amattarmidi.     

Naast de donatie aan Siembah, heeft de Jongerencommissie VHP-Commewijne, onder leiding van de heer Preshand Baldew, zelf twee computers en andere benodigdheden mogen ontvangen. VHP voorzitter Chan Santokhi, had in Nederland gesprekken gevoerd met het bestuur van VHP onder leiding van de heer Soedamah Lachman, om noodlijdende burgers of organisaties in Suriname te helpen. 

Door de diepe sociaaleconomische crisis waarin ons land verkeert, zijn burgers of organisaties niet meer in staat het hoofd boven water te houden. Niet alleen financieel maar ook diverse vormen van hulp, samenwerking en steunverlening zijn welkom. VHP- Nederland en onze diaspora mensen in Nederland zijn zeer begaan met onze burgers die in financieel-economische crisis verkeren. 

De VHP als politieke organisatie is zich bewust van haar verantwoordelijkheid om de samenleving te dienen in deze roerige economische tijd waarbij eensgezindheid en samenwerking essentieel moeten zijn. Daarom zult u de VHP en de VHP Jongerencommissie Commewijne als partner of ondersteuner vinden waar mensen zich inzetten om goede algemeen maatschappelijke doelen te realiseren. 

Met de donatie geeft de VHP, invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid en helpt daardoor mee om de financiële lasten van burgers of organisaties enigszins te verlichten. Namens Siembah bedankte de heer Revelino, Amattarmidi, VHP-Nederland, de VHP en de VHP Jongerencommissie voor de geste en liet doorschemeren dat ze heel goed gebruik zullen maken het geld.                                                                


30 REACTIES

 1. Na foe bai toiletpapier, zeep, rijst, suiker, olie,zout. Binnen no time op. Maar toch een kleine geste, want ndp datie, na soso dagoe njang en pakketten vol EHBO produkten die dezelfde dag van levering moeten worden opgegeten want a vervaldatum pesa zomelanga.


  Maak melding

 2. Weer zo een loos gebaar van de goed verborgen sanctified racism een van werelds most horrible story waar de meeste volgelingen niet eens weet van hebben maar door horen zeggen als lamme schapen gehoorzamen aan de regels en wetten ten faveure aan een kleine groep het wordt tijd dat men zelf gt onderzoeken wat de werkelijke redenen zijn dat mensen die zichzelf tot goden hebben verklaard wat de ware redenen zijn,iets wat j zelf hebt uitgevonden om mensen als kakkerlakken,of honden,of varken te behandelen kan nooit goed zijn,maar het werkt nog steeds alle valse sentimenten ten spijt,het wordt tijd dat men Dr.Anamali gt volgen en achter de waarheid komt


  Maak melding

 3. 750 euros is veel geld als je in Su woont. Hindoestaanse namen en Javaanse namen als Surinamers dat was verassend. De Javaanse Su in Ned is finanancieel zwak. Bedank landgenoten.


  Maak melding

 4. @Dagoebal; jouw bijdrage is lastig te lezen maar als je over het geloof hebt ben ik van mening dat alle geloven als controlemechanisme dienen. Er worden met de meest verschrikkelijke straffen gedreigd als men niet in de pas loopt en of men kritiek durft te uiten. Zo is het in de Islam, het Jodendom en het Christendom. Waarom zou het Hindoegeloof hierop een uitzondering zijn ?
  Wees dankbaar dat er tenminste nog mensen zijn die hulpbehoevenden de nodige steun geeft, ongeacht geloof en of ras.


  Maak melding

 5. Het is opzichzelf frapant dat een politiek VHP Nederland bestaat. In Nederland horen alle burgers naar de waarden en normen van het eigenland op te komen. Als buitenlander zijnde gevestigd in Nederland, politieke waarden van je land van herkomst gaat bedrijven, dan klopt er wezenlijk iets niet. Wanneer alle rassen in Ned dit gaan doen krijgen we een versplinterde maatschappij. Ik denk dat we met z’n allen dit niet willen. Mensen die zo begaan zijn met het land van afkomst, kunnen het beste iets betekenen ter plaatste. Maar van uit Ned ……….. valt onder de categorie ,,stemmingmakerij,,.

  Uiteraard heeft een iedere ned burger de mogelijkheid om op persoonlijke titel te doneren of wat anders te organiseren in betekenis voor de mensheid.


  Maak melding

 6. VHP is een Stichting met het doel geen winsten te genereren. De organisatie is opgericht t.b.v. de maatschappij om het algemeen belang te dienen. En in zo’n geval krijgen ze subsidie van de Gemeente waar de Stichting is gevestigd.


  Maak melding

 7. @ tunggak

  Javaanse en Hindoestaanse namen al Surinamers dat was verassend : wat voor verassing is het dan volgens jou tunggak ?????? Volgens jou zijn of is, de Javaanse gemeenschap in Ned gemeenschap financieel zwak, wel tunggak dat is jou waarneming. Als je zegt dat de Javanen geen moeite maken om hun soortgenoten te steunen ben ik volkomen eens, iedere week is er ergens feest, en altijd vol met Javaanse mensen. Dus schei uit met je opmerking, het gevoel van vroeger gotong royong. is weg onder de Javanen !
  @ raar
  Een gegeven paard niet in de bek kijken, tenminste doen de Hindoestanen iets voor hun mede mens in Su. Hindoestaans broeders/ zusters bedankt hiervoor.
  @ Dagoebal
  Een hele preek van jou, maar ik kan jou mening niet begrijpen, je gaat dingen benoemen die helemaal niets te maken hebben met deze geste !! Ik ben ben blij met deze geste van de Hindoestanen. Er zal natuurlijk meer achter schuilen met dit gebaar,maar voorlopig hebben ze een donatie gegeven, waar de Javaanse broeders een debet aan hebben !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. @Hendrik ; heel goed verwoord , ben het volledig met je eens. Een VHP Nederland is totaal niet nodig. Dat geldt ook voor overige Surinaamse politieke partijen. De leden in Nederland hebben hoe dan ook geen stemrecht.


  Maak melding

 9. Jaja. Je heb ook nps nederland. Nationale partij suriname un nederland. Wat een stelletje debielen. Dat is pas lachen. VHP geeft tenminste iets voor de gemeenschap. Ik ben bij siemba geweest en het zijn niet alleen javanen die daar wonen. Ga zelf kijken su ries in plaats van grote mond geven.


  Maak melding

 10. Joden in USA, in Nederland, overal ter wereld ondersteunen Israel in alles, politiek, mensenrechten, jodenvervolgingen, goederen, sociaal, financieel, oorlog en vrede, cultureel, enz, zoals vele andere etniciteiten dat ook doen, China, India, ook Surinamers die. Wat oerdom dat er mensen hier over zaken willen praten, maar van de hoed en de rand niets weten, begrijpen. Kruipen jullie maar weer onder jullie steen, jullie zwaar onder ontwikkelde wezens.

  Mensen in de diaspora mogen hun land van herkomst ook ondersteunen. Niets mis mee. Zie dan dat politieke partijen overal in de wereld hun poliieke bondgenoten hebben of valt je dat niet op.

  Eerst goed de materie begrijpen alvorends met onzin neerschrijven. Meestal laat ik mensen in hun waarde, maar af en toe, moeten ze gewezen worden dat ze niets van de wereld begrijpen en niet verder dan hun navel kunnen kijken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @raar
  750 euro ,daar kan heel veel mee gedaan worden in Suriname vooral nu met al de armoede .
  @Hansje.
  Bewijs ons dat jij meer dan 750 euro kan doneren aan Suriname.
  Wie denk jij dat de VHP in Nederland is ,of uit wie ze bestaan?!
  Idioot het zijn geen presidenten ,geen ministers,het zijn burgers allemaal met een job en wat ze kunnen missen geven ze als donatie.
  Als het zo goed zou gaan met Suriname zou de behoefte niet bestaan te doneren aan Suriname!!
  Doneren mensen,
  elke donatie in welke vorm dan ook,is welkom.
  Medicijnen,medisch apparatuur artsen en verpleegkundig personeel uitlenen voor korte of langere duur, mag ook.
  Geen cash doneren aan bouta.
  Thanks,


  Maak melding

 12. Het is goed dat de VHP ook in Nederland bestaansrecht heeft. We praten toch over diaspora? Het is goed dat de VHP een goede daad verricht. De waarde maakt niet uit. Hoeveel mensen zijn bereid elkaar daadwerkelijk te helpen? Praatjes vullen geen gaatjes.


  Maak melding

 13. @ray, @wazig, Ik kan dat bedrag (gelukkig) makkelijk missen, maar ik ondersteun liever mijn schoonfamilie in SU zodat mijn jonge neefjes en nichtjes een goede opleiding kunnen volgen, en daardoor een goede toekomst kunnen opbouwen in SU of waar dan ook.


  Maak melding

 14. J.zwartmans mijn verhaal zul jij niet begrijpen of j wil het niet begrijpen,de echte Indiërs zijn de Harappas in de Indusvally die nu als untouchables worden beschouwd die 5000 jr terug zo hoog geciviliseerd waren met domestic animals,hoge agrarische productie hadden,huizen met geweldige rioolsystemen hadden en vredig met elkaar leefden tot dat de wilde light skin barbaren uit Azië kwamen de mongolen en met de zwaard in de hand deze mensen na hevige strijd tot slaaf hebben gemaakt en zich tot aardse goden hebben gekroond,de gevolgen zijn tot de dag van vandaag niet te overzien,ik wil niet te veel uitwijden,maar de slimste mensen waren en nog steeds zijn de untouchables,ondanks dat het verboden was om zich te onderwijzen,een behoorlijke bijdrage hebben geleverd wat nu de huidige india is,mannen als Dr.Ambhedkar een van de slimste mens uit India een zogenaamde untouchables moest erbij gehaald worden om de constitutie van het huidige india te schrijven,dat menigen niet weten wie deze zeer intelligente man is komt alleen omdat hij tot de laagste kaste behoort Gandhi kan niet eens in de buurt van deze man komen qua intelligentie,zou velen aanraden om boeken van deze man te gaan lezen en Dr Anamali om het ware gezicht van het brahmanisme te achterhalen,de ware Indiërs waren de Harappas hoog begaafde mensen uit de Indusvalley,zou j aanraden iets over deze geciviliseerde mensen met een zeer hoge beschaving te weten te komen,die nu tot untouchables zijn gebombardeerd,misschien heel misschien zul j begrijpen wat ik bedoel


  Maak melding

 15. @Hansje
  De donatie van 750 euro van de VHP Nederland is niet voor hun familie ,het is voor de surinamers.
  Laten we elkaar niet voor de gek houden @Hansje,de VHP Nederland is niet de president van Suriname.Het is niet de taak van de VHP Nederland de zorg van de ondankbare surinamers en van het land Suriname op zich te nemen.Ze hebben het zelf niet zo breed maar doneren uit goede wil en met een goed
  hart wat zij kunnen missen.


  Maak melding

 16. Wat een donatie van de VHP Nederland kan veroorzaken,kijk het paarse volk hier is in paniek.Wees gerust paarse volk,de VHP Nederland heeft geen Stemrecht in Suriname.Wees gerust alles zal het oude blijven .Geschiedenis heeft ons geleerd dat de surinamers met blijdschap voor het slechte kiezen en stemmen.Dus paarse volk hier ,wees gerust,het surinaams volk verbeteren kan nog eeuwen in beslag nemen.Ze zijn traag van begrip.Te traag,ze gaan hun mistake weer herhalen..ze leren het nooit..


  Maak melding

 17. Ik zou me schamen ware ik de schenker van een dergelijk bedrag, al is elk bedrag natuurlijk welkom. Voor de eerste de beste prominent van de partij is dit bedrag genoeg om een cadeau voor zijn/haar kind te kopen. Dus als je serieus mensen wilt helpen, kom dan ook met substantiële bedragen.


  Maak melding

 18. Wat is er mis mee dat je sympathiseert met een partij uit je land van herkomst en dat je dat doet middels een VHP nl of een Da91 ned. of een NDP nl. en dat je via die partij op die manier financieel, instellingen ondersteund, kunnen anderen een voorbeeld aan nemen i.p.v. hier te liggen zeiken vanachter je toetsenbord


  Maak melding

 19. Dagoebal@

  Dr. Ambedkar,
  Je hebt gelijk. Dr. Ambedkar is een literatuur geschiedenis geworden. Hij heeft de Indiase grondwet geschreven in een termijn van 2 jaren.

  Lucknow
  District minister Mayawati van de deelstaat Lucknow, heeft in haar regeer periode in lucknow dr. Ambedkarpark gebouwd ter herinnering aan zijn verdiensten en voor respect als mens. Afgelopen jaar ben ik daar geweest, het is prachtig, mooi en groot. Heeft een grote indruk op mij gemaakt. Je bent bijna een dag kwijt om het gehele park met gebouwen te bezichtigen.

  DUS HIJ IS NIET HELEMAAL VERGETEN BIJ DE INDIASE BEVOLKING.


  Maak melding

 20. @Dagoebal,

  Bare bhaag maanus tan paawaa |Soer doerlabh sab granthin gaawaa ||
  (het menselijk lichaam verkrijgt men alleen door genade van God)
  (zelfs de Devta’s (Goden) krijgen het niet zomaar, zeggen de Geschriften)

  — Mahatma Tulsidas, Shri Raamcharit Maanas

  Er is maar één mensheid, waarin een variatie aan karakter, intelligentie en intensie voor komt. Analisten kwamen tot 4 typen van mensen met een andere karakter en intelligentie: de denkers, de handhavers van orde, de handelaren en producenten, de verleners van allerlei soorten service.
  Allen zijn even waardevol voor de maatschappij. Zonder slechts één van hen functioneert de maatschappij niet goed. Een maatschappij met alleen maar denkers of krijgers of handelaren of werkers zal spoedig ten einde komen. Daarom hebben de Vedische Geschriften allen geëerd, zoals Mahatma Tulsidas in de vers bovengenoemd aangeeft. Hij zegt niet dat je pas als je als denker geboren bent, gezegend bent, hij zegt dat je als mens geboren, gezegend bent en welke karakter je ook hebt,in welke groep je ook valt, als mens kun je jezelf in dienst stellen van God.


  Maak melding

 21. Hansje je bent een ondankbare hond. Zelf geen cent om te makken maar wel een grote mond opzetten. Luister knul niemand kan worden gedwongen om de mond van Surinamers te vullen en als er mensen zijn die dat wel dien moet je dankbaar zijn.


  Maak melding

 22. @Hendrik,

  Dan heeft Ambedkar een slechte job gedaan, want de Indiase grondwet bestaat nog steeds vnl uit oude Britse wetten. Geen wonder dat hij het in 2 jaar heeft afgerafeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.