Lustig Phagwa Festival in Suriname dit jaar groter en op nieuwe locatie

16
Lustig Phagwa Festival in Suriname dit jaar groter en op nieuwe locatie
Foto: (c) Events in Suriname - Lustig Phagwa Festival in 2016.

PARAMARIBO, 1 feb – Het bekende Lustig Phagwa Festival in Suriname wordt dit jaar na zeven edities niet op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo gehouden (foto), maar op een andere, grotere locatie. Lustig Events, de organisator achter het evenement, belooft veel groter dan vorig jaar te zullen uitpakken met meer special effects en grotere artiesten op de City Boulevard aan de Anton Dragtenweg.

City Boulevard is drie maal groter dan het Onafhankelijkheidsplein en is centraal gelegen, op loopafstand van de oude locatie. De precieze reden waarom het Lustig Phagwa Festival dit jaar weg moest van het Onafhankelijkheidsplein, is niet bekend.

Lustig Events ziet het gratis toegankelijke Phagwa Festival als ‘Giving Back’ aan de Surinaamse gemeenschap.

16 REACTIES

 1. Onafhankelijkheidsplein is toch een speciale plaats. Het geeft het gevoel van de bevrijding wat ook het Holi feest inhoud. Onafhankelijkheidsplein is het gedachtengoed waar mensen bij elkaar komen, waar ze zichzelf kunnen zijn, en in harmonie ook iets hebben te vieren ongeacht geloof of ras.

  Ik vind dat de plaats niet had veranderd moeten worden vanwege de te verwachten aantallen van mensen. De nieuwe plaats levert geen toegevoegde waarde aan het gedachtengoed ,,eendracht geeft macht,,.


  Maak melding

 2. Als ik de reacties tot nu tot mag lezen ,vraag ik mij af of het heden ten dage nog op zijn plaats is om met kleurstoffen in het milieu te stooien. Wat voor effect heeft dit waanzin op het bodem gesteldheid. Alle sinthetische en giftige bestanddelen die in het grondwater terecht komen,is er ooit een onderzoek naar geweest in de lab.
  Heel de wereld staat op zijn kop om de aardbol te reden. In Europa spijbelen kinderen om actie te voeren voor een beter en goed milieu beleid. Het zelfde geldt voor de kilometers lange pagara festijn op oudjaar. Alle verontreinigde lucht die de atmosfeer ingaat. Maar voor ons surinamers maakt het geen zak uit. Als ik maar mijn geweldigheid mag tonen.
  Milieu technische zou ik het verbieden om met kleurstoffen massaal te stoeien, en de grond te verontreiniging.

  Tjee


  Maak melding

 3. @Papie; als je werkelijk zo om het milieu geeft dan adviseer ik jou om ook stelling te nemen tegen de houtkap en visvangst in Suriname. Duizenden km2 aan hout wordt weggekaapt zonder dat men zich in Suriname om het milieu bekommert. Met betrekking tot de visvangst kan ook hetzelfde worden gezegd. China en andere landen beroven ons van onze natuurlijke bronnen waarbij het milieu zwaar aangetast wordt. Wie neemt daartegen stelling en staat op de barricaden ? Niemand !


  Maak melding

 4. Het is verstandig om het Onafhankelijkheidsplein te herstellen. Het ziet er niet naar uit. Feesten en geparkeerde auto’s kan niet. Het grasveld wordt massaal vertrapt. Geef je om onze natuur dan hoor je hier zuinig mee om te gaan. Er zijn daadwerkelijk andere locaties voor de feestvierders, hier heeft de organisatie goed over nagedacht.


  Maak melding

 5. Papie@

  Je snapt er geen kloot van.
  Jij bent gewend om alleen met bloed te gieten, niet met kleurstoffen.
  Dus jij eet ook geen vis en vlees, omdat hier een dier moet lijden om je honger te stillen.

  Wat betreft milieu vervuiling.
  Dus je scheet hou je in en laat niet de lucht inschieten.

  En je zal ook geen goud dragen, weet je hoe goud wordt gedolven en wat voor gevolgen dit heeft voor de natuur.

  En als je dood bent, hoe heb je dat geregeld. Dan is er ook geen plaats meer voor jou op deze aardbodem.


  Maak melding

 6. @Papie 1 februari 2019 at 12:10
  Hé papie je lijkt wel een milieu wetenschapper, met je negatieve uitlatingen over dit vredelievend feest van HOLI PAGHWA 1,7 miljard mensen op deze aardbodem vieren, of zou het misschien zo zijn dat ik een papegaien uitleg heb gelezen en kip zonder kop verhaal…..trouwens als jij het over het milieu heb, zou de gros van de Surinamers zich moeten schamen wat er in het milieu gaande is in Suriname……
  Alle VN resolutie’s getekend, uiteindelijk klopt negens geen moer van…….


  Maak melding

 7. PAGHWA is een mooie ervaring haha. Ik moet terugdenken aan die goeie oude tijd dat vrienden voor dag en dauw voor mijn deur waren. Een getoeter hoorde ik en ik wist dat ze er waren. Ik hield me muisstil omdat ik liever thuis wilde blijven na een dag werken. Maar ja, mijn auto staat natuurlijk op het erf. Jongen, ze hebben me meegenomen vanaf Paramaribo centrum tot in Saramacca. Ik heb mijn vrienden verzocht om mij niet te besmeuren met poeder en dat gedoe. De vrouwen van mijn vrienden hadden er schijt aan en zodoende zag deze blakaman er echt als een witte uit. Mooie tijd hoor. Keep it that way.


  Maak melding

 8. Ja, de mensen mogen de jonge pindaplantjes die geplant zijn op het Afhankelijkheidsplein niet vertrappen. De export ervan komt anders in gevaar!


  Maak melding

 9. Overal in de wereld en in Suriname groeit er gras, behalve op het onafhankelijkheidsplein in Suriname. Zelf als er een hek er om heen wordt gebouwd om demonstranten tegen het regiem van ddb tegen te houden, groeit het niet. Krabita hanoe regiem ddb.

  Zie sinds wanneer er geen gras meer groeit op het onafhankelijkheidsplein? Het heeft alles met de vloek van ddb over Suriname te maken.

  Volk van Suriname, Surinamers,
  ik zeg u, als ddb president van Suriname af is, zal weer vol op gras op het Onafhankelijkheidsplein groeien als nooit te voren.

  God geeft jullie een teken, dat zolang ddb aan de macht in Suriname is het gras nooit zal groeien op het onafhankelijkheidsplein en het met de Surinaamse economie ook nooit wat gaat worden.

  Laat deze tekens voor jullie duidelijk zijn. U kunt daar wat aan doen om versndering in te brengen, tenzij…

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Holi boobie grijp dag, kan je ook zeggen, toch Jiyani? Mooie nattigheid, shove it! Adhin de baby-face denkt dat het plein alleen maar voor bestemd is voor de onnozele loosers die zichzelf besmeuren met koeienvlaai, Chinese chemo poeder en daarna zich suf zuipen a la Sufkut Jiyani. Heb ik de puk op jou, Ja. Reden, altijd voorbarig en onnozel!


  Maak melding

 11. @Mokro,

  Je bent een laffe man! Een man zonder karakter.
  Tegen mij durf je wel, maar toen Hendrik met een reactie de geschiedenis van India in beknopte vorm weergaf, was je niet thuis! Toen zat je grote muil in je reet!
  Muzzalman ka bacha hota hai haram ka bacha!

  Tijdens het Phagwa feest weten vooral mannen in India zich niet te gedragen, de beschaafde laat ik buiten beschouwing. Net als tijdens het Carnavalsfeest denken de mannen ook met Phagwa dat ze vrouwen mogen betasten.
  Mokro neem een voorbeeld aan mij, ik geef de onoirbare handelingen van hindu mannen tijdens Phagwa gewoon toe, jij daarentegen zal nooit toegeven dat de moslims t.o.v. vrouwen zich ook zeer onfatsoenlijk, op het beestachtige af zelfs, gedragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.