Nieuw T-shirt van de Stichting Dierenbescherming Suriname

6
Nieuw T-shirt van de Stichting Dierenbescherming Suriname
Foto: (c) Waterkant.Net - Het beeld voor dit T-shirt is ontworpen door beeldend kunstenaar Roddney Tjon Poen Gie uit Suriname.

PARAMARIBO, 31 jan – De Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex NV lanceren op zondag 3 februari, tijdens de maandelijkse boekenverkoop in het dierenasiel, het nieuwste DBS T-shirt. Dit nieuwe T-shirt, inmiddels het 15de binnen deze fijne samenwerking, en het zesde dat ontworpen is door een beeldend kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery, wordt wederom gesierd met een verassend mooi en artistiek ontwerp.

Het beeld voor dit T-shirt dat net voor Valentine’s Day wordt gepresenteerd, is ontworpen door beeldend kunstenaar Roddney Tjon Poen Gie. Trouw aan zijn kenmerkende beeldtaal, verwerkt Tjon Poen Gie ook hier elementen uit verschillende culturen. Het ontwerp is gebaseerd op een Maluana, de houten schijf die door inheemsen gemaakt wordt en in de top van hun hut wordt geplaatst ter bescherming. Daarnaast verwerkt Tjon Poen Gie ook de Chinese Yin en Yang in het ontwerp. Het symbool verwijst naar twee tegengestelde elementen van het leven die toch onherroepelijk bij elkaar horen.

In dit geval doelt hij specifiek op de relatie mens-dier en het respect en de balans die wij in deze relatie moeten nastreven. Binnen het ontwerp zijn er dan ook delen van een varken te herkennen. Want als volgens de Chinese traditie op 5 februari hun nieuwe jaar wordt ingeluid, gaat voor hen het jaar van het varken van start. Ook het paard is in zijn ontwerp subtiel, maar toch zichtbaar opgenomen. Twee dieren die over het algemeen zeer tegengestelde gevoelens van waardering, of associaties bij de mens oproepen. De mens heeft in het ontwerp een centrale plek.

De boodschap achter dit kunstzinnige ontwerp van Roddney Tjon Poen Gie is simpel: elk leven heeft waarde en dient gerespecteerd te worden. Daar wil hij alle mensen van bewust maken.

Dat wil het team van DBS ook. Want net als de mens verdient ook elk dier een waardig bestaan. Dit staat aan de basis van al het werk dat DBS doet voor het Surinaamse dier. Maar zonder de hulp van de gemeenschap kan de stichting niet overleven. Daarvoor zijn de opbrengsten van de T-shirts en alle andere fundraisingsactiviteiten cruciaal.

Komt u dus met het hele gezin naar de boekenverkoop bij het dierenasiel aan de Kanangalaan tegenover de Paramaribo Zoo, op zondag 3 februari van 9:00 uur tot 12:00 uur.
Met uw aankoop van boeken, DBS T-shirts en alle andere leuke en lekkere dingen die op deze dag te koop zijn, kan de Stichting Dierenbescherming weer een tijdje doorgaan met haar werk in de gemeenschap en in het dierenasiel. Wij rekenen op uw steun!

Readytex en het team van DBS organiseren ter gelegenheid van Valentine’s Day op zaterdag 9 februari, tussen 9:00 en 11:00 uur, nog een speciale verkoopdag van de T-shirts op de stoep van Readytex aan de Maagdenstraat. Als het u niet lukt op zondag 3 februari, kunt u daar dusalsnog terecht om zo’n mooi T-shirt te kopen voor u en uw Valentine!

De nieuwe DBS T-shirts zijn verder vanaf maandag 4 februari ook bij Readytex aan de Maagdenstraat 44-48 te koop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Dierenbescherming Suriname


6 REACTIES

 1. Behalve dat de dieren bescherming goede dingen doen , en T-shirt is geweldig mooi .
  Maar dieren die niet in het asiel zitten , maar op straat lopen onder de puisten , ribben die uitsteken op oude dag nog gedekt worden die geen eten krijgen geen drinken mishandelt worden, hoe zit het daar mee, ze nemen een hondje even maar , dat wordt die de straat op geschopt, zoek het maar uit ik ga jou niet meer verzorgen, zo”n mentaliteit hebben mensen .
  kan het niet meer aanzien het leed wat dieren worden aangedaan, laten we er wat van zeggen , heb ik gedaan krijg te horen dat het normaal is ze weten niet beter dat het zo hoort, op school sorry, maar ouders doen dat niet, moeten verlichting geven.
  Ben er echt ziek van, kan niet meer naar Suriname kan het niet meer aanzien.er moet een verbod komen op nog meer hondje.


  Maak melding

 2. Voor 1975 kwamen de honden vangers langs, ze vangden de jonge honden en omdat ze geen penning om de hals droegen. De honden werden afgemaakt als je geen geld had. In de Nederlandse tijd zoveel verdriet onder de honden liefhebbers. De Wereld Natuurfonds en Prins Bernhard is de oprichter. Tot heden heeft de Wereld Natuurfonds niks voor Suriname gedaan. Wel stuurden ze de dieren naar de Dierentuin Artis en daar worden miljoenen aan verdient. Voor Wereld Natuurfonds is alleen geld belangrijker dan de dieren.


  Maak melding

 3. Moevan
  Je hebt gelijk wat je aangeeft.
  Het is letterlijk dweilen met de brandkraan open. In Suriname is een hond minder dan een hond. Een hond doden gaat makkelijker af dan een knippa pit uitspuwen.
  Er wordt niets gedaan aan het terugdringen van het aantal straathonden, het zal niet lukken in Suriname.
  Zoals het niet lukt om bijvoorbeeld de criminaliteit in halt toe te roepen of de zwangerschap bij tieners.
  Zelfs de geboorte beperken bij één ouder gezinnen met 4 of meer kinderen.
  Zoals gezegd is het ingeburgerd in Suriname om een hondse behandeling te geven aan een hond dit zal niet veranderen als er geen mentaliteitsverandering zal plaatsvinden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.