Javairô Dilrosun toegevoegd aan nationale selectie Nederland

12
Javairô Dilrosun toegevoegd aan nationale selectie Nederland
Foto: (c) Hertha BSC - Javairô Joreno Faustino Dilrosun.

AMSTERDAM, 9 nov – De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft Javairô Dilrosun opgenomen in de Oranjeselectie voor de ontmoetingen met Frankrijk en Duitsland. Dat meldt de NOS. Voor de 20-jarige Surinaams-Nederlandse aanvaller van Hertha BSC is het zijn eerste uitverkiezing op het allerhoogste niveau.

De geboren Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van Ajax en ging in 2014 naar Manchester City. Dilrosun speelde in alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. De laatste maanden speelde de snelle aanvaller enkele wedstrijden voor Jong Oranje.

Eerder verscheen in De Volkskrant dit artikel over het feit dat het nieuwe Nederlands elftal gevarieerder is dan ooit. De vader van Memphis Depay is Ghanees. Die van Nathan Aké komt uit Ivoorkust. Debutant Denzel Dumfries heeft ouders uit Aruba en Suriname. De moeder van aanvoerder Virgil van Dijk is Surinaams. Met de toevoeging van Dilrosun aan het Nederlands elftal krijgt het team nog meer kleur:


12 REACTIES

 1. Oranje weerspiegelt Frankrijk dat ook overwegend donkere jongens kent. Hoop niet dat er gedonder komt zoals destijds. Koeman heeft wel durf en dat is leuk.


  Maak melding

 2. Nu nog een paar echte apen en beren uit Blijdorp en we krijgen een echte blije volk die apen en beren in een stadion ziet brullen: ben ik van Duitsen bloed!!!
  Zijn die Bolle Willem en z’n LaTina landverraders? Want ze zweren dat ze den koning uit Hispanje altijd zullen eren en trouw blijven. Die drie minkukeltjes Azalia, Ahalia en Akalia zullen ook die Hispanjaard trouw zijn. In ieder geval zijn ze wel van Duitsen bloed en miss LaTina is toch ook van Spaansen bloed?


  Maak melding

 3. @Batman, Beter je huiswerk doen…..ipv dom geleuter….!! Deze jongens kunnen niet uitkomen voor Su….vanwege hun Nederlandse nationaliteit….is vaak genoeg uitgekauwd in de media…..maar kennelijk nog niet door iedereen gelezen of gehoord of begrepen!!!


  Maak melding

 4. Heel EU kan niet meer zonder donkere spelers. Ze zijn zelf in Rusland te vinden heden ten dagen. Spelers als Pele, Eusebio, George Weah ( nu president van Liberia), Romadio Faria (ook politicus in Brazilie), Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Patrick Kluivert, Clearance Seedorf, Farnk Mijnals, enz, donkere spelers in Groot-Britainie, Frankrijk, Duitsland, zie Belgie nu, ook velen uit Afrika, meestal jong naar EU-top clubs gehaald, via scout of samenwerking van deze clubs met clubs uit die landen, enz hebben hun waarde meer bewezen, ondank haat en nijd van hooligans, die met bananen en apegeluiden tegen hen maakte. Over hun kwaliteiten kunnen ze alleen maar stil zijn en met bewondering naar kijken.

  De FIFA doet er veel aan om er zorg voor te dragen dat het voetballen over de hele wereld gespeeld wordt in Afrika, Midden-Oosten ( zie aankomende WK-voetbal daarin een woestijn), Japan, China, Australie, Nieuw Zeeland, enz, en fair play, en voor verbroedering te zorgen ofschoon het ook om de commerciele kant gaat. vrouwen, kids, mannen, gezinnen allemaal staan tijdens de wk-voetbal achter hun nationale voetbalteam. Nederland lijkt wat dat betreft heel veel op een dorp (dorpsgevoel op een plein/in de straat, café, huizen, enz.) in die periode ofschoon er heel veel geld in omgaat.

  Surinaamse spelers in Nederland zullen niet voor Suriname kiezen, ze hebben eenzeer dunne band met Suriname vanwege hun ouders en omdat wat ze aan geld en naam die ze kunnen krijgen in Oranje en niet van Suriname zullen/kunnen krijgen. Wie gaat nu niet voor het aller beste, veel geld verdienen, te spelen in competities die belangrijk zijn? de beste kansen zijn. Suriname stelt niets voor in het voetballen. Amateurs.

  Suriname zou er zorg voor moeten dragen dat spelers die in Suriname zijn voor profesionale clubs in de regio gaan uitkomen, daarna naar de EU top-teams komen spelen en deze spelers te behouden, voordat ze Nederlander worden. Hierdoor kunnen ze het Surinaamse nationaalvoetbal ploeg naar een grotere hoogte brengen. Suriname zal ze goed moeten belonen, al naar de omstandigheden van het land, een mooi huis, een goede baan en goede inkomen en vrij te geven als ze moeten trainen voor het nationaal voetbal elftal van Suriname, nationale heldenstatus. De hoogste tijd dat profclubs in Suriname van de grond komen, waardoor het voetballen een stapje hoger komt en de concurrentie in de regio aan kan. Tot die tijd zal het niets zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Goed voor hem en als Surinamer mag je best trots zijn hoor.

  In Europa zijn vele nationaliteiten door vluchtelingen, ‘gastarbeiders’ en mensen die in de EU verder willen ontwikkelen dan in hun land kan.
  Zie bijvoorbeeld Frankrijk met hun nationale elftal, waardoor het voetbal daar veel diverser is en weer een stap omhoog kan qua niveau.
  Dit soort mixen zie je verder nergens in de wereld, dus ik denk dat de achterstand met voetbal gewoon ligt aan het feit dat we (bijvoorbeeld Zuid Amerika) gewoon niet zo divers zijn.

  Mocht er ooit een goed draaiende economie komen in Suriname dan zal het voetbal hier vast ook wel ontwikkelen en zullen we misschien dit soort talenten kunnen vastleggen voor de nationale ploeg.


  Maak melding

 6. Natuurlijk..is deze keuze een bittere pil voor REDIEMOESOE..anti Suriname …..FBI. …..het zwarte talent die niet op jou lijkt zal zegevieren over jullie soort., die jaloers zijn….de boys zijn ZWARTE jongens die toevallig in Nederland geboren zijn. Dus trek jou Keutel maar terug.hopelijk is het niet te dik voor je ass hole.


  Maak melding

 7. Die Bolle Willem holt met het schuim uit z’n bek geilig af op de blonde hockeysters die een wedstrijdje winnen om mee te huppelen. Maar eens zien of hij vooraan staat om de gekleurde spelers van het NL XI te feliciteren wanneer ze een wedstrijd winnen.

  Die Chinezen pompen miljoenen in het voetbal maar komen geen steek vooruit. Ze kunnen het beter bij ping pong houden.


  Maak melding

 8. Toen USSR uit elkaar viel hebben kopstukken rondom
  Poetin flink garen gespind, zijn miljardair geworden en een deel van geld gebruikt om profs club in Groot-Brittainie te kopen. Hetzelfde hebben ook Olie Arabieren gedaan om clubs te kopen in de EU.

  In het voetballen draait het om geld verdienen, door allerlei geldschieters uit dubieuze landen. Ook de gokwereld heeft het ontdekt, omkopen van prof spelers, enz. Niet alleen de voetval bobbo’s an de FIFIA verdienen er flink aan. Zie merkkleding, schoenen van adidas, puma, andere merken bij de profspelers en de reclame, bier, verzekeringen, automerken, enz.

  Vele profspelers die schandalig schrikbarend vele tientallen miljoenen verdienen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.