Reconstructie schietincident bij hoofdkwartier Nationale Partij Suriname

10
Onbekenden verbranden vlag Nationale Partij Suriname

PARAMARIBO, 9 nov – De justitie heeft een reconstructie gepleegd van het schietincident bij het hoofdkwartier (Grun Dyari) van de Nationale Partij Suriname, NPS. Het is ook wat geëist was door de partijleiding. Het incident wordt door partijvoorzitter Gregory Rusland als ernstig opgevat. Politieke motieven worden zelfs niet uitgesloten. Bij de justitie wordt niet over een nacht ijs gegaan.

Het ingezette onderzoek heeft de reconstructie noodzakelijk gemaakt. Volgens Dagblad Suriname is uit het onderzoek gebleken dat militairen een naast Grun Dyari bewaken. Tijdens de wisseling van de wacht is het vuurwapen van een militair afgegaan. De militair is ingedeeld bij de bewaking van het restaurant. Het schot is door de muur heen van het partijgebouw in een kamer beland. Een aanwezig partijlid werd net niet geraakt.

Volgens de militair pleegde hij ‘veiligheidsmaatregelen’ aan het dienstwapen. Het vuurwapen is per ongeluk afgegaan. De man is korte tijd aangehouden door de militaire politie. Een functionaris van de militaire politie zei achteraf dat het een ‘menselijke fout’ was. De NPS neemt er geen genoegen mee. Tegen het inzetten van militairen voor privé bewaking is vaker kritiek geuit. Ook het gebruik daarbij van legerwapens wordt al fout aangemerkt.


10 REACTIES

 1. Zie niet in hoe de NPS denkt dat er sprake is van opzet. De militair was op dat moment gewoon FC Knudde. Hij pleegde wel veiligheidsmaatregelen die nergens op sloegen en daardoor ongelukkigerwijze een schot heeft laten afgaan. Als men het echt gemunt had op de NPS zou men het anders hebben aangepakt. Maar waarom een kogel verspillen aan de NPS? Ik ben eerder van oordeel dat de NPS politieke munt probeert te slaan. De NPS doet er niet zoveel toe. Dus, ze babbelt en maakt een heleboel herrie.


  Maak melding

 2. de sodaat pleegde ‘veiligheidsmaatregelen’ aan het dienstwapen.

  Je beheerst alle zaken van het wapen of je beheerst alle zaken van het wapen niet. Zo te zien kan je met deze soldaat nooit een oorlog winnen met dit dienstwapen. Voordat er één schot gelost is, heeft hij het Surinaams leger al te kijk gezet bij de tegen partij/Gendarmerie.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Dit soort hersenloze levensgevaarlijke militairen acteren op het nivo van Paki-RAT-igri. Dit soldaatje schiet er lustig op los zonder enig besef wat hij aan het doen is en Paki-RAT-igri lult in de ruimte zonder dat hij beseft waar het over gaat.


  Maak melding

 4. Regiem moet stoppen met inzetten van militairen
  bij particulieren !

  De grote corruptie daarbij (duistere inkomsten voor
  wiens zak ????? ) en de ongewenste
  belangenverstrengeling moeten onmiddellijk
  worden stopgezet.

  Een militair heeft een afgebakende wettelijke taak en
  dient zich ALLEEN daarvoor in te zetten !

  PS : Intimidatie vanuit de CLAN zal voorlopig nog
  aanhouden !

  Indien men de Procureur-Generaal, op ONWETTIGE wijze
  openlijk bedreigt met ontslag, is men tot alles in staat !!

  SRANANMAN, BEWAAK EN BESCHERM DE RECHTSSTAAT ,

  WIJK NIET VOOR INTIMIDATIE !!!


  Maak melding

 5. Onthoudt één ding, Politiek is smerig. Uit elke fout die gemaakt wordt zal men politieke munt proberen te halen. Dat heeft de NDP met anderen gedaan (soundtruck) en dat wordt nu terecht door anderen met de NDP gedaan. Elke fout kan dus jouw politieke kop kosten. En als je hiertegen niet opgewassen bent moet jij je niet met politiek gaan bemoeien.


  Maak melding

 6. iedereen die met wapens omgaat weet dat je veiligheidsmaatregelingen pleegt met de loop naar de grond gericht, dus het is gewoon een Bull-Shit verhaaltje en waarom moet een militair een horeca gelegenheid bewaken waar de uitbater zoals bekend een fanatieke NDPer is en al zowat op tilt slaat als er maar een andere politieke partij genoemd word in zijn nabijheid, dit zaakje stinkt en niet zo zuinig ook


  Maak melding

 7. Zeggen wat er gezegd mag worden, maar een ding staat vast en dat is dat Harry Kassels de grootste boef en moordenaar die het Surinaamse leger kan hebben. Voor hem is alles een spel, samen met Benschop runt hij alles wat geld kan opbrengen, althans zo ken ik hem toen hij nog korporaal bij de MP zat…geld en nog eens geld, leugen, bedrog en chantage…dat is Harry. Dat hij loyaal en tot groot majoor in het leger geschopt heeft is te danken aan dit soort zaken. Het zal mij niet verbazen, dat hij zelf tegen de betreffende militair gezegd zou hebben; shoot a mmp gun fu yagi den ka sms fu a grun yari. Zoiets heeft hij ook in welgedacht C tegen een winkelier uitgehaald toen hij weigerde om beschermingsgeld te betalen…toen was deze kaolo heer en meester in het chanteren van winkeliers in die regio…mie sab a mang her heri…


  Maak melding

 8. Militairen horen onze grenzen te bewaken en geen prive huizen. Wat is dit voor kul??
  De militairen worden gedwongen een dubbele pet te dragen. Dit wekt onrust en wantrouwen jegens de militairen. Onze jongens horen goed betaald te worden, zodat zij geen andere klusjes hoeven te doen om prive panden te bewaken tegen betaling. Nergens over de Surinaamse grens komt dit voor.
  Het is een duidelijk beeld hoe corrupt er hier te werk wordt gegaan. Schaamteloze vertoning. Dat stukje groene textiel die de jongens dragen, wordt op zo’n manier verdoezeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.