Suriname dag in Zwitserland op zaterdag 6 oktober 2018

15
Suriname dag in Zwitserland op zaterdag 6 oktober 2018

ZÜRICH, 18 sep – Op zaterdag 6 oktober 2018 zal in Zürich (Zwitserland) de 4e Suriname-dag gehouden worden voor het grote publiek. Het doel van deze dag in Zwitserland is het land Suriname te promoten op het gebied van cultuur, dans, muziek en diverse gerechten. Het is de bedoeling dit jaar om de Zwitserse bevolking ook kennis te laten maken met de Surinaams-Javaanse bevolkingsgroep, die nergens anders in Zuid-Amerika voorkomt dan in Suriname alleen.

Onderdeel van de Suriname dag in Zwitserland is een gezellige Suriname-dag party in het 4 sterren hotel Thessoni Classic. Hiervoor wordt ondermeer de populaire allround formatie 2-Remember uit Nederland ingevlogen! Deze Surinaams-Nederlandse band zal de muzikale omlijsting verzorgen.

Op vrijdag 5 oktober zal een touringcar vertrekken met muzikanten en toeristen voornamelijk uit Nederland en België. De busreis begint vanaf 19.00 vanuit Amsterdam, via Rotterdam, Antwerpen, Luxemburg, Frankrijk naar Zwitserland. De terugreis vindt plaats op zondag 7 oktober. Kijk voor meer informatie ook op www.surinamedagzwitserland.nl.


15 REACTIES

 1. Surinamers zijn in grote getallen bankrekeninghouders daar!!
  Hoe laat begint het, wat kost entree? en welke bus, tram of metro gaat daar naartoe???😉😀


  Maak melding

 2. Wat hebben Surinamers in Zwitserland te zoeken?????
  O ja Bouterse heeft zijn miljoenen op Zwitserse bankrekeningen gestald. Vandaar de band dus met Zwitserland. DDB En consorten zijn zeker van de partij. Ze moeten controleren of hun geld nog veilig is.


  Maak melding

 3. zal zoden aan de dijk zetten, het toerisme vanuit Zwitserland een bevolking van nog geen 8 miljoen, als die beelden zien van Suriname blijven ze gelijk weg, het schoonste land van Europa met hoge boetes als je maar een papiertje of cigaretten peukje op straat gooit. en die willen zich een weg banen op de op straat geflikkerde blikjes, etensbakjes etc, dacht het niet , die willen niet naar die pauperzooi. Het zou wel goed zijn want de Zwitsers verdienen een behoorlijk stukje meer dan de omliggende landen, vindt je ook wel terug in de prijzen in de winkels. sommige producten 2x in vergelijking met NL. dus veel chocolade zal er door de delegatie niet mee terug genomen worden net als de zwitserse kaas oa. de Emmenthalerdie door de meeste Surinamers niet gepruimd word.dus ik vraag me af wat er nu werkelijk in het superschone Zwitserland gezocht word.


  Maak melding

 4. Eerst Holland toen Dubai dan China, nou dan maar Zwitserland goed voor de bankrekeningen,wat een hoogmoed ,ga je land schoonmaken en onderhouden dan duurt het nog jaren ,maar moet houden


  Maak melding

 5. Men wil het land Suriname promoten in Zwitserland, maar de foto laat geen weerspiegeling zien van het Surinaamse volk. Het zijn altijd of creolen of marrons die op foto´s te zien zijn. Laat men maar eens beginnen met een representatieve foto, waarop alle etnische bevolkingsgroepen zijn te zien. Daarmee begint alvast het promoten.
  Uit het artikel haal ik niet dat javanen fysiek aanwezig zullen zijn om te vertellen over hun cultuur enz.
  Worden ook javaanse gerechten en drankjes geserveerd?
  Dus al met zinloos om een Suriname dag te houden in Zwitserland, waarbij men pretendeert om de Surinaams-javaanse bevolkingsgroep onder de aandacht te brengen.


  Maak melding

 6. Mijn zwitserse familie die in Zwitserland woont, sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw is gewoon Nederlander. Hun echtgenotes en (schoon)kids(klein)kids zijn wel Zwitsers. Als Nederlander kunnen ze daarom als er verkiezingen van oa de tweede kamer in Nederland is gewoon gaan stemmen voor deze verkiezingen.

  Op zaterdag 6 oktober 2018 zal in Zürich (Zwitserland) de 4e Suriname-dag gehouden worden voor het grote publiek.

  Het zou veel beter geweest zijn als de Surinamers of beter gezegd Surineds die in Zwitserland wonen, werken voor zich zelf een Suriname dag zouden organiseren om Suriname te promoten en ondernemingen uit Suriname en Zwitserland erop te wijzen dat erin Suriname ook ondernomen kan worden. Er zouden dan afgevaardigden van deze Surinaamse ondernemingen en Zwitserse ondernemingen zaken met elkaar moeten bespreken. Wat hebben ze, doen ze en wat kunnen ze voor elkaar betekenen. Wat hebben ze te bieden en waar is er vraag naar? Kennis, ondernemingen, enz.

  Als Surineds die in Nederland e/o Suriname of elders wonen en daar een feestje gaan bouwen/vieren, een dagje uit in Zwitserland, ja ga je gang. De vraag die ik stel wat is de betekenis e/o waarde ervan? een dagje uit, lekker ontspannen, m.i. kan dit niet Suriname promoten zijn in Zwitserland en er zijn geen vertegenwoordigers van Surinaamse regering bij, geen Surinaamse ondernemingen bij, wat heeft Suriname te bieden dat voor Zwitserland belangrijk kan zijn?

  Geld verdienen voor Surinaamse ondernemingen kan alleen als deze in contact komen met Zwitserse ondernemingen, ook geen regeringsafgevaardigden zouden er bij kunnen zijn om zaken op regeringsniveau te regelen. Maar die hebben hebben wel hun kanalen omdat te regelen als het moet.

  Hebben ze wel contact gelegd met Surineds die in Zwitserland wonen en werken en wat die zouden kunnen betekenen? Ik zal informeren bij mijn familie of ze van op de hoogte zijn.

  Ik wens ze succes.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Er is maar één ras, het menselijk ras. Je bedoelt etniciteiten.

  Mijn familie zegt, laat ze (zich) maar komen(,) amuseren en lekker dromen van het heerlijk Zwitsersleven gevoel. Wel de rekeningen keurig betalen tot de de laatste zwitserse franc (CHF/SFr) betalen, zich aan de regels/wetten houden van Zwitserland en weer veilig en rustig het land verlaten en huiswaarts keren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Er bestaat zo iets als verscheidenheid, anders zijn, divers zijn. Daarom bestaat er verschil in ras en kleur en gevoelens en verlangens. Mensen die dat niet kunnen begrijpen en zichzelf met anderen blijven vergelijken zullen altijd worden afgewezen en gediscrimineerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.