maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandSeedorf wordt bondscoach Kameroen, Kluivert zijn assistent

Seedorf wordt bondscoach Kameroen, Kluivert zijn assistent

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 4 aug – Clarence Seedorf is de nieuwe bondscoach van Kameroen en Patrick Kluivert zijn assistent. Dat meldt de BBC op basis van bronnen in het Afrikaanse land.

De Kameroense minister van Sport Pierre Ismael Bidoung Mpkatt maakte dit zaterdag bekend op een persconferentie. Bij Kameroen wordt de 42-jarige in Suriname geboren Seedorf de opvolger van de Belg Hugo Broos, die eind 2017 vertrok.

Seedorf degradeerde afgelopen seizoen met Deportivo La Coruña in Spanje. Kluivert was tot juni 2017 werkzaam als directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. @ Vliegende Hollander
  Niet tevreden met Dean ??

  Ik hoop dat hij na de mislukkingen van de afgelopen jaren nu eindelijk succes heeft met Kameroen.
  Het was een goede en gerespecteerde voetballer maar als trainer wil het maar niet lukken.


  Maak melding
 2. Veel succes aan Seedorf en Kluivert. Wanneer haalt de SVB en het ministerie van Sport en Jeugdzaken oud TOP-spelers hier naartoe.
  Oh nee, wacht, den man nyan a moni noh…


  Maak melding
 3. Veel soort genoten
  van Seedorf in Suriname kan het voorbeeld nemen van hem ivp roven , drugsdealer , corruptie plegen en alleen aan kinderen opwekken denken. Suriname mag zeer trots op zijn prestatie. De president en de regering is minder dan zijn voetzolen waar. Nederland heeft hiermee de slaven afstammeling diamant gemaakt ook trots op Nederland dat de jongen de kansen krijgen om zicht te ontwikkelen. Jammer dat mensen in Suriname op alle gebieden vallen, politiek, economische, sociaal, medische, onderwijs, VEILIGHEID enz. Suriname is een failed state gemaakt door hun eigen schuld en mentaliteiten


  Maak melding
 4. @Sam,

  de vorige periode was geen doorslaand succes met Dean. Ook de recentelijke
  oefenwedstrijden bieden nog geen houvast. Maar hij moet natuurlijk een langere
  periode de tijd hebben om zich te bewijzen. Hoop wel dat Seedorf nu eens een keer
  juist heeft gekozen voor Kameroen, succes.


  Maak melding
 5. Kameroen doet me denken aan de legende Roger Milla. Het wordt een hele klus voor Seedorf en Kluivert. Er moet gepresteerd worden bij The African cup of Nations . In 2017 waren ze wel kampioen geworden. Verder heb je het WK in het verschiet. Nou , veel succes en ik hoop van harte dat Seedorf wat meer geluk krijgt.


  Maak melding
 6. De grootste uitdaging wordt om er een hecht team van te maken. Individueel zijn
  het vaak wel redelijke spelers, alleen in belangrijke wedstrijden willen ze vaak te
  veel voor zichzelf spelen om zich in kijker te spelen voor een goede club en vergeten
  dan het teambelang. Afrikaanse doelmannen willen nog wel eens rare caperiolen
  uithalen. Volgens mij staat André Onana van AJAX op doel.


  Maak melding
 7. Als goede voetballers in hun geval, is nog niet gebleken, dat het ook zulke geweldige coaches zullen zijn, daarbij zal het voor Seedorf ook niet echt makkelijk geweest zijn om in Italiě en Spanje als coach werkzaam te zijn geweest, vanwege discriminatie, Wat daar vaak het geval is.


  Maak melding
 8. Seedorf maakte verkeerde keuzes. Hij heeft steeds gekozen voor een Europese club die in de problemen was en dan is het moeilijk om een positieve draai te geven. Maar nu kan hij fris beginnen en dat moet ook voor hem prettig aanvoelen.
  Van Kluivert zei men bij FC Twente dat hij een goede coach was bij het tweede team. Alleen heeft hij nooit de kans gekregen ergens als hoofdcoach te beginnen.
  Hopelijk worden ze succesvol bij Kameroen.


  Maak melding
 9. Ieder continent heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Als ik denk aan Zuid-Amerika is het gelijk Brazilië en Argentinië dat bij me opkomt als voetballanden . The USA : basketbal en boksen. Australië : Rugby en zwemmen . Azië : tafeltennis en badminton. Europa : voetbal (net als Zuid-Amerika). Afrika , het eerste wat bij me opkomt is geen voetbal maar hardlopen op de middellange en lange afstanden. Daar zijn ze heer en meester in.

  Voor wat betreft voetbal zijn de Afrikanen fysiek wel sterk en snel maar tactisch zijn ze onvolwassen. Daarom verliezen ze zeer vaak van de Europese en Zuid-Amerikaanse landen. Ze maken inderdaad blunders van jewelste. De discipline daar handhaven en ze tactisch proberen te scholen benijd ik Seedorf en Kluivert niet om. Mooie uitdaging. Als het lukt , zijn beide rijp voor een Europese topclub.


  Maak melding
 10. Kameroen is organiserend land voor de Afrika Cup en hoeft daardoor geen
  kwalificatie wedstrijden te spelen. De verwachtingen zullen hoog zijn in eigen
  land. Nu maar hopen dat de president zich niet gaat bemoeien met de opstelling,
  dat wil nog wel eens voorkomen.


  Maak melding
 11. @Roy 4 augustus 2018 at 18:15
  Veel soort genoten
  van Seedorf in Suriname kan het voorbeeld nemen van hem ivp roven , drugsdealer , corruptie plegen en alleen aan kinderen opwekken denken. Suriname mag zeer trots op zijn prestatie. De president en de regering is minder dan zijn voetzolen waar. Nederland heeft hiermee de slaven afstammeling diamant gemaakt ook trots op Nederland dat de jongen de kansen krijgen om zicht te ontwikkelen. Jammer dat mensen in Suriname op alle gebieden vallen, politiek, economische, sociaal, medische, onderwijs, VEILIGHEID enz. Suriname is een failed state gemaakt door hun eigen schuld en mentaliteiten
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  HOU JE BEK STOMME IDIOOT,….SEEDORF HEEFT ZICHZELF TOT GROTE VOETBALLER GEMAAKT, JIJ BENT DE ENIGE IDIOOT DIE NIET WEET,DAT DE NEDERLANDERS HEM NIET MOGEN.


  Maak melding
 12. @ Jaimangal,

  Wel eens van Curaçao gehoord? Daarmee heeft Kluivert op de drempel gestaan van de CONCACAF-cup. En op het WK in Brazilië was hij assistent van Van Gaal. Zo’n kleine jongen is het dus niet.


  Maak melding
 13. Het klopt dat een goede voetballer nog geen goede coach behoeft te zijn. Maar uit de dagelijkse praktijk blijkt dat vaak vroegere voetballers ook goede coaches kunnen zijn. Vooraf is het uiteraard lastig te voorspellen of Seedorf en Kluivert succesvol zullen zijn. Zij kennen de voetbalwereld veel beter dan welke poster op dit forum dan ook. Met andere woorden, aangenomen mag worden dat ze de pro’s en contra’s goed hebben afgewogen. Ik hoop in ieder geval dat ze veel succes zullen hebben. Eenvoudig zal het zeker niet zijn. Er zijn heel veel goede Afrikaanse voetballers bij topclubs in Europa. Ook voetballers uit Kameroen. Wat moeilijker is, is om een eenheid van zo’n team te maken. Er lijken, ook in Kameroen, allerlei andere zaken naast het voetballen mede een rol te spelen.Dat wordt een grote uitdaging voor Clarence en Patrick om snel door te hebben welke die zaken zijn en hoe ze aan te pakken. Maar hoe dan ook, mooi dat ze deze kans krijgen. Big up bro’s


  Maak melding
 14. @ Vliegende Hollander,

  Als hij bondscoach van Suriname wil werken, moet hij geld meenemen! Seedorf gaat na het afwimpelen van zijn financiële injectie aan de SVB en de schandelijke situatie van zijn stadion nooit van zijn leven meer aan het werk in Suriname. Hij houdt niet van ondankbare hufters!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES