Pertjajah Luhur schrapt feestactiviteiten om president van Suriname

53
Pertjajah Luhur schrapt feestactiviteiten om president van Suriname

PARAMARIBO, 4 aug – Oppositie parlementariër Paul Somohardjo (m) donderdag op een persconferentie. Hij wenst op geen enkele wijze geassocieerd te worden met de persoon van president Desire Bouterse. Noch minder wil hij dat de samenleving de indruk krijgt alsof zijn Pertjajah Luhur (PL) in Suriname samenwerkt met Bouterse’s NDP. De president en NDP-voorzitter zal mogelijk een hoofdrol hebben bij de feestactiviteiten rond de viering van Javaanse Immigratie te Marienburg in Commewijne. Daarom schrapt de PL haar feestactiviteiten op dezelfde locatie op dezelfde dag.

De PL-festiviteiten rond deze dag gaan wel door op een andere locatie in Commewijne, namelijk bij het Openlucht Museum van Nieuw Amsterdam. Somohardjo kan het niet verkroppen dat Bouterse daar wil opduiken, terwijl de PL-agenda al bekend was. Hij legde op de persconferentie uit waarom hij de confrontatie uit de weg gaat.


53 REACTIES

 1. Hey, ooit waren we dikke vrienden, nu zijn we gezworen vijanden. Het kan verkeren.
  Maar wat ik niet snap is waarom die Hardjo altijd moeilijk doet. Hij wilde president worden, maar het land kan geen 2 presidenten hebben. Dat begrijpt hij niet. Hij wil altijd eerste viool spelen, terwijl hij geboren is voor de tweede viool. Dat begrijpt hij ook niet. Ik heb hem nog aangeboden als ambassadeur naar Indonesië te verkassen, maar hij wil niet. Hij zegt dat je dicht bij je vijanden moet zijn om ze in de gaten te kunnen houden. Ik begrijp deze man niet. Zijn kiezers ook niet. Sapoen en Chitan ook niet. Jullie wel?


  Maak melding

 2. Mede door LONNIE en SOMO zit Sranan nu met een
  FINANCIEEL FAILLIETE DICTATUUR !!!!!

  Op naar een VRIJ en DEMOCRATISCH SRANAN !

  LEVE DE AANSTAANDE VEROORDELING VAN DE 8 DECEMBER-
  MASSA-MOORDENAARS !!

  JAAG ALLE CORRUPTE en reeds VEROORDEELDE POLITICI WEG !!!

  FREE SRANAN !! STOP THE PURPLE SLAVERY !!!!!

  PS : Zogenaamde MILITAIREN werken, op STAATSKOSTEN als
  BEWAKERS van de GOUDVELDEN van de PAARSE PROMINENTEN !!!

  Ook BEWAKEN deze ‘militairen”, GRATIS, de Paarse toppers, hun
  landgoederen en hun gezinnen !!!

  SRANAN VOLK E PAI EDE !!! NJEW SLAVERY !!!!!


  Maak melding

 3. Somo is dom dom dom dom dom. Hij heeft innig samengewerkt met Bouterse, maar heeft niets belastends over Bouterse weten te verzamelen. Nu mekkert hij alleen maar als een geit. Had je maar slimmer moeten wezen, zoals Bouterse, die belastende dingen over Santokhi heeft verzameld en hem voortdurend chanteert. Daarom is Santokhi ook zo’n tamme oppositieleider. Nou ja, leider…


  Maak melding

 4. die Hardjo heeft toch groot gelijk..

  al drie jaren is deze bende regering die nu gaande is, heeft die moordenaar niets en dan ook niets kunnen realiseren ,,, nu de tijd van de verkiezing nadert, wil hij de moordenaar alles naar zich toe trekken en mooi boy spelen zich opwerpen ,,, zo van,, zie je wel ik ben nog steeds aanwezig om jullie domme boeren lullen te dienen, maar wordt ge dwars boomd..

  waar was hij toen de meest actuele zaken zich voor deden in het land, in de poppenkast om land – volk te redden te dienen..

  nu hij het land failliet heeft gemaakt, al het geld laten verdampen op rekeningen van vrienden families kennissen, geen weg meer terug is, probeert hij nog wat te betekenen..

  Maar el Somo heeft groot gelijk..

  laat hij het zelf maar doen met gelden van het ka volk.. ze worden toch in hun eigen vet gebakken..


  Maak melding

 5. Arme Somo is op zijn zere teentjes getrapt omdat Bouterse hem voor was. Somo ,een zeer flamboyante man en absoluut geen lieverdje. Jaren tachtig gevangen genomen en hoofd kaalgeschoren. Gaat naar Nederland en er ontbreekt zich een gevecht af tijdens een talkshow. Komt terug naar Su en wordt zogenaamd vriendjes met Bouta die hij nu verguist. Tussendoor wordt hij van aanranding beschuldigd en ziet weer kans een vechtpartij in het hoogste orgaan van de staat Suriname te creëren. Pentjak silat praktijken zag ik echter niet terug in hem; het was gewoon een ordinaire vechtpartij.

  En nu zijn ze haast wel gezworen vijanden. Somo zal altijd gretig gebruik maken van de media om zijn misnoegen te uiten over Bouta. Maar die man wordt ouder en ouder en moet nu echt de fakkel gaan overdragen.


  Maak melding

 6. Nee Somohardjo heeft gelijk.
  De NDP reageert als een afgewezene, als een persoon wiens vrouw hem heeft gedumpt en bij het grof vuil heeft gezet.
  De NDP wil wraak en gaat juist lekker feest vieren waar de partner vroeger feest vierde. Hoe kleinzielig kan je zijn.
  Neem je verlies, ga thuis janken, laat niemand weten hoeveel je lijdt, maar ga niet de ander dwars zitten.
  Het is een groot Javaans feest, van en voor Javanen (met aanhang).
  Ik ben niet zo snel voor boycot, de straten op, stakingen en dergelijke, maar dit is zo ptjieng boi niveau.
  Daarom zou het mooi zijn als de Javanen het en masse laten afweten. Kan de NDP alleen feest vieren.


  Maak melding

 7. As onse liefe Javaane liefer met Bouta feeste dang met Somo, dang sei moete weete. As se maar feeste. Feest is belangreik. Sonder feest, mens kan gek worde. Sonder secs, manne gaan verkragte. Dus die feest moet sein, met Bouta of sonder Bouta. Ma foor die NDP-er is elk dag feest, foor die andere is elk dag pinaare.
  Maak nie uit of sorg Bouta foor die sopie of Somo. Ma Bouta is beetje gierig, dus hei laat staat alles betaale.


  Maak melding

 8. Al die paarse schoften en hun leider ophangen op het onafhankelijkheidsplein!!!
  Eindelijk verlost van die parasieten die een mooi rijk land helemaal naar de kloten hebben geholpen


  Maak melding

 9. Op ėėn of andere manier, zal ieder zijn straf niet ontlopen, zo ook voor Somo die het nodig vond, om mee te werken aan een omstreden amnestiewet, omdat het voor hem op dat moment, goed uit kwam, waardoor het land nu in de afgrond is terecht gekomen, kan geen medelijden hebben met dit soort figuren, die over lijken gaan, ten voordele van zich zelf, weet wel, dat deze foute handeling van Somo, hem de rest van zijn leven, zal blijven achtervolgen.


  Maak melding

 10. ddb is een wolf in schaapskleding

  a no mi, het is de boze wolf die roodkaapje had opgevreten.

  Volk van Suriname, Surinamers let op op deze wolf in schaapskleding.
  zie : van dilip Sardjoe van de NDP die met Alcoa/Suralco onderhandelde over de Brokopondo-overeenkomst, wel of niet opengebroken? A No Mi!, zie wie voor hem de kastanjes in de DNA moeten komen opruimen. ddb waar was je toen?Ze waren bezig met hun enige eigen enge belangen tijdens het onderhandelen met Suralco/Alcoa en niet met het nationale belang van Suriname, Suralco/Alcoa Bauxiet industrie te behouden voor Suriname voor werkgelegenheid, Bauxietverwerking tot Aluimaarde en Aluminum,
  zie 8 december 1982 moorden, valse verklaring dat hij niet in het Fort Zeelandia 1982 aanwezig was. ddb waar was je toen?

  Surinamers let op!
  al staat heel Paramaribo in brand, ik slaap als een tuberroos. Deze man is met zijn enige eigen enge belangen bezig. Het Volk van Suriname, de Surinamers daar heeft hij schijt aan.

  Een Vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn enge streken. ddb is een oude kale vos. ddb is een Wolf in schaapskleding die Roodkapje ( = het Surinaamse Volk) opvreet op de vernieling in terecht laat komen.

  zie hoe hij ook te werk gaat met de bigie sma day of dag van Wong Jowo in Marienburg. Hij is bezig met verdeel en heers en dendert als een Olifant in een Porseleinenkast ( PL in Marienburg). Met zogenaamd betegelen van een straatje, schoonmaak van het momument ter nagedachtenis van de Javaanse Immigratie te Marienburg. Het hele verhaal van ndp jongeren van Rajiv Ramsahai van ndp en Gotong rojong is gewoon een nep-verhaal om het Javaanse Volk zand in de ogen te strooien en ze voor de komende DNA-verkiezingen te willen winnen. Surinaamse Javaanse broeders, zusters, oma, opa, letten jullie op deze praatjes/streken van de oude vos ddb die weer een wajong pop een hindoestaan inzet om u te belazeren. D
  (DNA-lid NDP fractie, voorzitter NDP Jongeren Commewijne). Deze man is nep bezig met enige enge belangen van ddb.

  Er zullen nog meer streken en verhalen komen, zoals domeingronden, vergunningen, enz. Ik zou u aanraden als u ze krijgt neem ze, maar als u moet gaan stemmen voor de algemene DNA-Verkiezingen kiest u voor de VHP en de PL, NPS kandidaten bij die verkiezingen. Dat zijn de politieke die Suriname een juiste koers gaan geven.

  Nogmaals zie Suralco/Alcoa en vraag ddb waar was je toen je in de DNA een verklaring moest afleggen. Zie ook hoe door ddb en gangsters Alcoa/Suralco uit Suriname wordt weggejaagd. ddb na krabita (h)anoe. Alles wat hij aanraaktmee bezig is of over praat wordt vernietigd. Zie maar wat er met Suriname, de Surinaamse economie is gebeurd sedert 25 februari 1980, valuta, devaluatie eerst surinaamse gulden, nu surinaamse srd, enz.

  Morro Dé Dorro, Neks No Fout!, We gaan Nog Voor Vijf! u bent gewaarschuwd.

  Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij nou zo oerdom? zie de afstammelingen van de Afrikaanse slaven die zo een hekel aan hun eigen soort hebben en hun politieke partijen hadden verlaten en voor de dnp van de pikin ingie booi waren gaan stemmen. Wat heeft hij voor ze kunnen betekenen? nada, notie, neks, nul, negatief, ze pinaren als straathonden en moeten zich laten registreren om aan een voedselpakket te komen. Oe No Sjing! Uw voorouders zouden zich doodschamen dat jullie achter een pikin ingie booi met een ingie toy toy op zijn hoofd rondloopt. Zijn jullie indianen of inheemsen, oe ne sjing!

  ndp is verdeel en heers

  Laten mijn woorden een waarschuwing zijn, die dit in twijfel trekken

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Jullie LuLLen teveel over Javanen….wij zijn geen meelopers. Sommige apen beweren van wel… Wij zijn een trotse volk….wij hebben zelf Hollanders uit Indonesië weten eruit te schoppen……maar helaas er zitten altijd verraders onder ons….!! Wij gebruiken mistieke gaven…..geen voodoo. Als Haïti….maar woodoo……..hahhahhhah😀 sukkels…..free for Palestijnse volk….!!


  Maak melding

 12. Wat een grote lafaard. Het gaat om een nationale herdenking van de Javaanse emigratie in Suriname en alle groepen uit de bevolking participeren in deze activiteiten. Somodihardjo wilde deze activiteit alleen beperken tot zijn eigen politieke partij. Hij heeft het nakijken.


  Maak melding

 13. Het is te waarderen dat het kabinet het tot een nationale herdenking doopt. marienburg is daar de locatie bij uitstek om te gedenken. het terrein behoort de staat Suriname toe. wat velen niet weten is dat somo graag het stafdorp wil claime voor zijn zogenaamde stichting. daar is een stokje nu voor gestoken.


  Maak melding

 14. RobG
  4 augustus 2018 at 20:28
  Wat een grote lafaard. Het gaat om een nationale herdenking van de Javaanse emigratie in Suriname en alle groepen uit de bevolking participeren in deze activiteiten. Somodihardjo wilde deze activiteit alleen beperken tot zijn eigen politieke partij. Hij heeft het nakijken.

  ===========================

  Heeft Bouterse de javaanse gemeenschap gevraagd of zijn aanwezigheid op prijs wordt gesteld ? Zo niet dan opzouten

  De PL is jaren aanwezigbuj die herdenking. Als iemand hier politiek gewin uit probeert te halen dan is het de ndp. Het is wel heel opzichtig allemaal.


  Maak melding

 15. Feestdagen Suriname 2018

  Officiële feestdagen in Suriname zijn:

  1 januari – Nieuwjaarsdag
  januari/februari – Chinees Nieuwjaar
  25 februari – Dag van de Revolutie (Dag van Bevrijding en Vernieuwing)
  februari/maart – Holi Phagwa
  maart/april – Goede Vrijdag
  maart/april – Pasen (twee dagen)
  1 mei – Dag van de arbeid
  Suikerfeest (Eid al-Fitr) (1 dag)
  1 juli – Keti Koti
  9 augustus – Dag der Inheemsen
  Offerfeest (Eid al-Adha) (1 dag)
  10 oktober – Dag van de Marrons
  oktober/november – Divali
  25 november – Srefidensi (Onafhankelijkheidsdag)
  25 en 26 december – Kerstmis (twee dagen)

  Alleen die dagen gelden als officiële vrije dag.

  Dit moet dan ook een nationale feestdag worden. Njang Dringie Priserie NDP…werken zit er niet in. Productiviteit van de suri’s is nihil. Failed state !


  Maak melding

 16. Bouterse is een lafaard. Dc Kali is opgedragen om PL tegen te werken. PL heeft op 7 juli een verzoek om een vergunning voor activiteiten te Marienburg ingediend. Op 19 juli komt NDP met het verzoek en dat verzoek wordt gehonoreerd en met staatsmiddelen gefinancierd. De moordenaar heeft geen greintje zelfrespect laat staan respect voor hele bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 17. Somohardjo/Brunswijk en Bouterse hebben samen geregeerd en een puinhoop van het land gemaakt dus wil ik niet van deze idioten en zakkenvullers weten.Ze hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Ook de amnestie wet is aangenomen hebben ze zelf gesteund om die moordenaar niet achter de tralie te krijgen.Het land is vanaf 1980 na de Staatsgreep failliet gegaan onder Bouterse al tegoeden zijn leeggeroofd.


  Maak melding

 18. Javanen zullen binnenkort een coup plegen…….( De dag vertel ik later ) onder regie van generaal suharto uit Indonesië….die gozer haal uit zijn graf ….!! Wie dit leest is Een AAP !! 😁


  Maak melding

 19. @@@@@,O M G ,…WAT EEN RETORISCHE LUL VRHAAL VAN EEN COON !LEES MAAR ZELF MENSEN !
  …………………………………………………………………………………………
  passant 4 augustus 2018 at 17:18
  ddb is een wolf in schaapskleding

  a no mi, het is de boze wolf die roodkaapje had opgevreten.

  Volk van Suriname, Surinamers let op op deze wolf in schaapskleding.
  zie : van dilip Sardjoe van de NDP die met Alcoa/Suralco onderhandelde over de Brokopondo-overeenkomst, wel of niet opengebroken? A No Mi!, zie wie voor hem de kastanjes in de DNA moeten komen opruimen. ddb waar was je toen?Ze waren bezig met hun enige eigen enge belangen tijdens het onderhandelen met Suralco/Alcoa en niet met het nationale belang van Suriname, Suralco/Alcoa Bauxiet industrie te behouden voor Suriname voor werkgelegenheid, Bauxietverwerking tot Aluimaarde en Aluminum,
  zie 8 december 1982 moorden, valse verklaring dat hij niet in het Fort Zeelandia 1982 aanwezig was. ddb waar was je toen?

  Surinamers let op!
  al staat heel Paramaribo in brand, ik slaap als een tuberroos. Deze man is met zijn enige eigen enge belangen bezig. Het Volk van Suriname, de Surinamers daar heeft hij schijt aan.

  Een Vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn enge streken. ddb is een oude kale vos. ddb is een Wolf in schaapskleding die Roodkapje ( = het Surinaamse Volk) opvreet op de vernieling in terecht laat komen.

  zie hoe hij ook te werk gaat met de bigie sma day of dag van Wong Jowo in Marienburg. Hij is bezig met verdeel en heers en dendert als een Olifant in een Porseleinenkast ( PL in Marienburg). Met zogenaamd betegelen van een straatje, schoonmaak van het momument ter nagedachtenis van de Javaanse Immigratie te Marienburg. Het hele verhaal van ndp jongeren van Rajiv Ramsahai van ndp en Gotong rojong is gewoon een nep-verhaal om het Javaanse Volk zand in de ogen te strooien en ze voor de komende DNA-verkiezingen te willen winnen. Surinaamse Javaanse broeders, zusters, oma, opa, letten jullie op deze praatjes/streken van de oude vos ddb die weer een wajong pop een hindoestaan inzet om u te belazeren. D
  (DNA-lid NDP fractie, voorzitter NDP Jongeren Commewijne). Deze man is nep bezig met enige enge belangen van ddb.

  Er zullen nog meer streken en verhalen komen, zoals domeingronden, vergunningen, enz. Ik zou u aanraden als u ze krijgt neem ze, maar als u moet gaan stemmen voor de algemene DNA-Verkiezingen kiest u voor de VHP en de PL, NPS kandidaten bij die verkiezingen. Dat zijn de politieke die Suriname een juiste koers gaan geven.

  Nogmaals zie Suralco/Alcoa en vraag ddb waar was je toen je in de DNA een verklaring moest afleggen. Zie ook hoe door ddb en gangsters Alcoa/Suralco uit Suriname wordt weggejaagd. ddb na krabita (h)anoe. Alles wat hij aanraaktmee bezig is of over praat wordt vernietigd. Zie maar wat er met Suriname, de Surinaamse economie is gebeurd sedert 25 februari 1980, valuta, devaluatie eerst surinaamse gulden, nu surinaamse srd, enz.

  Morro Dé Dorro, Neks No Fout!, We gaan Nog Voor Vijf! u bent gewaarschuwd.

  Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij nou zo oerdom? zie de afstammelingen van de Afrikaanse slaven die zo een hekel aan hun eigen soort hebben en hun politieke partijen hadden verlaten en voor de dnp van de pikin ingie booi waren gaan stemmen. Wat heeft hij voor ze kunnen betekenen? nada, notie, neks, nul, negatief, ze pinaren als straathonden en moeten zich laten registreren om aan een voedselpakket te komen. Oe No Sjing! Uw voorouders zouden zich doodschamen dat jullie achter een pikin ingie booi met een ingie toy toy op zijn hoofd rondloopt. Zijn jullie indianen of inheemsen, oe ne sjing!

  ndp is verdeel en heers

  Laten mijn woorden een waarschuwing zijn, die dit in twijfel trekken

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. @Koos 4 augustus 2018 at 23:06
  RobG
  4 augustus 2018 at 20:28
  Wat een grote lafaard. Het gaat om een nationale herdenking van de Javaanse emigratie in Suriname en alle groepen uit de bevolking participeren in deze activiteiten. Somodihardjo wilde deze activiteit alleen beperken tot zijn eigen politieke partij. Hij heeft het nakijken.

  ===========================

  Heeft Bouterse de javaanse gemeenschap gevraagd of zijn aanwezigheid op prijs wordt gesteld ? Zo niet dan opzouten

  De PL is jaren aanwezigbuj die herdenking. Als iemand hier politiek gewin uit probeert te halen dan is het de ndp. Het is wel heel opzichtig allemaal.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  BOUTA ZAL ALTIJD WINNEN,VAN DEZE PANNENKOEK.


  Maak melding

 21. De makaken en de wannabee Hollanders willen hun soorten in de waar brengen door steeds op te hameren dat het land failliet is,maar wat deze mongolen echter vergeten is dat mensen ook met hun eigen ogen kunnen waarnemen dat er overal in het land bouwactiviteiten gaande zijn,infrastructurele werkzaamheden ,gezond drink water elec vr heel Suriname ,de landbouw en visserij die nu echt opgang komt,kleine en middelgrote bedrijven die overal te zien zijn wat een ontwikkeling,waar het geklaag en gezanik vandaan komt zijn de gene die de boot dreigen te missen,en dat zijn de zaken awaries die gelieerd waren aan de oude politieke partijen en altijd konden rekenen op contracten vande OW ,ze creeerden luchtkastelen alleen om het land te bestelen,projecten die nooit van de grond kwamen kregen ze toch betaald ervoor a njang patu dati tapu now,nu zitten ze massaal daru te zuipen van Smorgens vroeg tot Savonds laat,a shoe e kwinsi deng wreed daar komt het gebalkt,het blaten loeien en mekkeren vandaan


  Maak melding

 22. .. jullie LuLLen teveel over bouta…over Suriname….ga wat leuk doen…. rukken of zoo…geniet van het leven… in plaats maar klagen als een oud wijf…..!! Stelletjes Sukkels…open een bedrijf…niet zeuren…als een baviaan…!😁


  Maak melding

 23. Aaai baja de foetu boys van Desi zijn in de grote aantallen aanwezig op wkn. Snel nog even een broodje bakkeljauw verdienen om de massamoordenaar van goede PR te voorzien. Ik ga helemaal stuk van het lachen hier. Daarom adviseer al die kakkerlakken hier spring lekker van de hoogste bijlmerflat af. I dont care.


  Maak melding

 24. @ blanke pannenkoek opzouten!

  Jij wilt mee l.llen, maar snapt de werkelijkheid niet. Jij kent de Suriname Geschiedenis niet (vanaf de periode het statuut tot heden). Hou je muil stijfdicht en ga eerst goed lezen en kom dan terug. Tot die tijd muisstil zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. Kaas…..jaaah ..kaaskop…. opzouten…..slaventijd is voor bij… sukkels…….de derde hitte golf komt eraan…in Nederland….heerlijk..nu weten jullie wat een stukje hel..is….!!


  Maak melding

 26. Hollanders zijn welkom in Suriname…..het is lekker koel hierzoo …25 graden …en vergeet jullie euro s. Niet mee te nemen….. sukkels…..en een paar hoeren mee….liefst met rode schaamhaar….


  Maak melding

 27. Ik heb Somo nog nooit iets nuttig horen zeggen, alleen maar klachten en klagen. Naar mijn inziend is deze man een beklagenswaardig mens. Waar heeft de N.P.S. (Jopie Pengel) deze (Javaan) man gevonden?
  Bouterse en Somohardjo passen bij mekaar ze lullen veel en doen zeer weinig. Kan ook niet anders gelet op hun ontwikkeling.
  Een ding is wel bekend, dat slechte mensen geen goede beslissing kunnen nemen is een feit.


  Maak melding

 28. Uit de krant:
  “Bouterse zal mogelijk een hoofdrol hebben bij de feestactiviteiten rond de viering van Javaanse Immigratie te Marienburg in Commewijne. Daarom schrapt de PL haar feestactiviteiten op dezelfde locatie op dezelfde dag.”

  Somo had op vrijdag 3 augustus bij radio ABC in het programma Aktueel de gelegenheid zijn verhaal te doen.
  Maar Somo speelt het niet klaar om een samenhangend verhaal te vertellen. Somo haalde er dingen bij die niets met het geval te maken hebben.
  Het werd ondanks dat de interviewster heel kundig te werk ging een rommelig gesprek.
  Chaotisch Somo bracht steeds onderwerpen uit het verleden naar voren die niet naar zijn zin waren verlopen.
  Somo is rancuneus, onbekwaam en denkt alles naar zijn hand te kunnen zetten. Wat een lasie edeh mang.

  Bewoners van Marienburg het is duidelijk dat zowel de PL als de NDP zich gewoon bij jullie aan het inlikken zijn. De komende feesten (NDP & PL), het plotseling verbeteren van bepaalde wegen in Commewijne (NDP) etc. allemaal duidelijke aanwijzingen dat het om het veilig stellen van toekomstige stemmen gaat.
  De verkiezingen komen er weer aan.
  Bouterse wil weer president worden om immuniteit te krijgen tegen uitlevering aan het buitenland.
  Somohardjo wil ook president worden omdat hij denkt dat het hem veel aanzien in binnen en buitenland zal opleveren.
  Domme Somo. Ook Presidenten kunnen heel diep vallen. Kijk maar naar Soekarno, Soeharto, Bhoeto, Lula, Nixon, Trump, Maduro, Desie Bouterse etc
  Allemaal corrupte en machtsgeile figuren. Somo heeft geen ruggengraat, geen geweten, geen goede manieren, geen kennis van zaken en wordt dus ook nooit president.


  Maak melding

 29. Er is een fake passant op die dit bovenstaande bericht geplaatst heeft. Let op. De onderstaande passant is de enige echte passant die al jaren lang berichten op de waterkant website plaats.

  Deze bovenstaande passant his niet in staat om een eigen nickname te plaatsen en van mijn possings zo onder de indruk is dat hij op mijn rug wil meeliften. Een zielig ventje.

  zie met de onderstaande twee kenmerken ook de enige echte ware passant

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. @blanke

  Als je Surinamers, de Surinaamse samenleving, cultuur, etniciteit, sociaal, geschiedenis, gegrafisch, cultureel, politiek, financieel, beroepen, ontwikkeling, economisch, scholing, beroepen, enz zou willen enz zou willen begrijpen zal je heel veel wetenschappelijk boeken over Suriname moeten lezen.

  Dan nog zou dat niet voldoende zijn, omdat je je ook praktisch zou moeten verdiepen in deze maatschappij en haar inwoners enz en jaren lang tussen hen gewoond moeten hebben.

  Dan zou je een goede kijk hebben over datgene ik schrijf.

  Aangezien je niets weet van de hoed en de rand, probeer je flink in te lezen en tussen hen te gaan wonen en werken, samen met te leven, praten, feesten enz. Dan zou je wel enige kennis en ervaring over hen en het grondgebied, enz alles beter snappen.

  Tot die tijd kan je je gaan inlezen, zo niet houd je bezig met het gele gras voor dikke Bertha in de stal deze zomer en hoe je het gaat redden met je hooi de komende herfst en winter.

  Wat ik in mijn eerste posting geschreven hebt kan jij als outcast niet begrijpen, het bericht is ook niet voor jouw soort bedoeld, maar voor de Surinamers die de maatschappij en samenleving, politiek, etniciteit, enz kennen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 31. Koos, hoe durf jij………? Waar haal jij de brutaliteit vandaan om te suggeren dat Bouterse of de NDP geen toestemming zouden hebven van de Javaanse gemeenschap. Lullie-pamper-drager……! Is jouw pamper soms lek van de pis die jij niet kan inhouden? Laat het duidelijk tot jou onvolgroeide puberbrein doordringen. Bouterse heeft meer Javanen in rechtelijn en zijlijn in de familie dan Santokhi of de schreeuwer en corrupte VHP-er Jou Is.


  Maak melding

 32. De ene verrader vertrouwd de andere niet, hahaha het moet toch niet gekker worden, deze klojo heeft net zo hard geholpen Suriname in de vernieling te storten. Zijn de Javanen dan wel zo blij met meneer Somo? Er zijn n.m.l heel wat blakamans niet blij met meneer Bouta. Mogen we zelf stemmen wie er op ons feestje mag komen?


  Maak melding

 33. Somo…jij bent uit de vorige eeuw…geeft de leiderschap aan een geschoolde Javaan door….jouw hersens loopt achter ….je gaat te vaak naar dukun…..dukun is maar een waarzegster….


  Maak melding

 34. Treurig om te lezen hoe voor- en tegenstanders een bijzonder serieuze zaak bespreken alsof het eventjes een gevecht is tussen 2 jongens uit de buurt om het leiderschap van de straatvoetbalclub.
  Reeds jaren organiseert PL dit evenement…… En belangrijk met eigen middelen; Het monument op het plein bij het stafdorp is door PL uit eigen middelen betaald; PL heeft net als alle voorgaande jaren netjes weer een vergunning voor het evenement aangevraagd. De aanvraag is in behandeling genomen, de DC heeft gesuggereerd dat alles ok was; PL heeft alles betaald wat betaald moest worden om de vergunning te krijgen. Toen kwam plots iets anders, het kabinet van de president zou eerder dan PL een vergunning hebben aangevraagd en die krijgt ook die vergunning.
  Wat nu opvalt is dat niemand op dit forum het heeft over de flyers en posters in NDP kleuren en met NDP logo waar breed wordt uitgemeten dat “Wong Dyowo dag” op Mariënburg zal worden gevierd. Het lijkt er dus heel sterk op dat het kabinet van de president wordt gebruikt of misbruikt om NDP te gerieven. Dus het kabinet van de president, tevens voorzitter van de NDP krijgt de vergunning om namens de staat de festiviteiten te organiseren.
  Ik ben zeer beslist geen aanhanger van Somo, hij is mede ervoor verantwoordelijk deze regering in het zadel te hebben geholpen. Afgezien daarvan heeft hij ook in het verleden dingen gedaan die mij doen twijfelen aan zijn integriteit als volksvertegenwoordiger.
  Maar dat neemt niet weg dat wat nu gebeurt een pure demonstratie is van machtsmisbruik: “Ik kan het dus ik doe het en er is niemand die daartegen iets kan doen”. Dat lijkt voor aanhangers op het eerste gezicht misschien geweldig. Immers de sluwe vos Somo is gekortwiekt. Maar volgens mij kan dit best wel gevaarlijk zijn. Is dit op zich nu een probleem van nationaal belang? Welnee, zeker niet. Maar het gaat om het principe: Iets afpakken ook al komt het je niet toe. Je pakt het omdat je de macht hebt en het ongestraft kunt. Beangstigend is het. Regels zouden altijd regels moeten zijn en blijven. Zie maar hoe dat in Venezuela is gegaan. Eerst sluipenderwijs de coalitie tot makke schapen maken. Vervolgens de oppositie buiten spel zetten (simpel omdat de coalitie meewerkt) door een nieuw wetgevend lichaam van loyalisten in het leven te roepen. En nu is het een prototype van een ultra-autoritaire staat. Surinamers let op uw zaak, wat klein begint kan groot eindigen.


  Maak melding

 35. Good move Somo.
  Ga liever de barbaar bouta uit de weg dan de samenleving de indruk te geven dat jullie beiden samenfeesten.Maar ik begrijp de surinamers niet…je feest niet samen met de moordenaar bouta en dat is niet goed…feest je samen met de moordenaar samen dan ben jij niet goed en de moordenaar die os net als een god.
  Sla het feestvieren over en doe wat voor de samenleving somo,geef voedselpakketten ,schoolmaterialen etc…en de samenleving zal je dankbaar zijn.


  Maak melding

 36. Een heel wijs besluit.
  Ipv feesten met een moordenaar in je midden,ga wat ies anders doen waarvan niemand spijt zal hebben Somo.Geef op deze dag schoolmaterialen en voedselpakketten weg.De surinamers die zullen je dankbaar zijn.


  Maak melding

 37. Dit is gewoon provocatie, stoer doenerij. Als je echt stoer wil doen, laat ons zien dat je het land in goede banen kan leiden. Of ga naar Miami op vakantie 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.