vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentNederlander maakt Gin van Sopropo en Madam-Jeanette uit Suriname

Nederlander maakt Gin van Sopropo en Madam-Jeanette uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

ROTTERDAM, 20 jun – Elke week gaat comedian Howard Komproe op pad voor een nieuwe aflevering van Komproeven! Deze week proefde hij een bijzondere vloeibare versnapering: Gin gemaakt van de bittere groente Sopropo en Madam-Jeanette peper! Een Nederlandse buurman van een van Howards vrienden stookt deze Gin met Sopropo zelf.

De sopropo of bittermeloen is een soort komkommer met een wrattige schil en heel bitter van smaak. Deze staat in Suriname bekend om zijn bloedzuiverende en geneeskrachtige werking. Gin is een sterke alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag.

“Sopropo gin is een traditioneel gestookte gin met Sopropo en Madam-Jeanette. Deze twee veel gebruikte ingrediënten in de Surinaamse keuken vormen de basis van deze bijzondere gin. Ik heb het gecombineerd met Madam-Jeanette waardoor je eerst de kruidige smaak van de groente proeft en de afdronk de tinteling van de peper heeft” aldus de bedenker Stefan van Hees.

Op zaterdag 23 juni beleeft zijn Sopropo Gin zijn landelijke première op de eerste Rotterdamse editie van het Gin Festival in de Cruise Terminal. Howard ging deze week op onderzoek uit en proefde deze bittere drank in de achtertuin. Kijk hieronder wat hij ervan vond:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Proost! Die sopropo is geweldig hoor, ik eens geprobeerd bier te maken en in plaats van hops sopropo te gebruiken. Maar geen tweede keer geprobeerd. Misschien idee voor iemand die voedsel processing studeert.


    Maak melding
  2. Dit is innovatie !!

    En niet roti met rijst zonder roti of een “roti” stoofvlees met patat zonder roti maar met een stukje tortilla wrap.

    Dit is om toe te juichen .. Tja Go !!


    Maak melding
  3. En die M. Jeanet had hij op z’n leuter kunnen smeren zodat hij nooit viagra hoeft te kopen. Wat een misbruik van de natuur. Daar zijn Hollanders heel goed in.


    Maak melding
  4. Boer Tjodo.
    Lache met jou.
    Mijn reactie was dan ook: wat een malloot. Van iets dat goed is (groente) iets dat slecht is maken. (alcohol)
    Maar dank zij jou snap ik wat hij met zijn alco hol kan doen, als hij toch door gaat met zijn idioterie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES