maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOndernemers bezorgd om ‘stroeve’ schuldaflossing staat

Ondernemers bezorgd om ‘stroeve’ schuldaflossing staat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 apr – Ondernemers maken zich zorgen om het stroever geworden betaalbeleid van de overheid. Dit meldt de Times of Suriname. In plaats van maandelijks zou nu alleen nog per kwartaal worden betaald. Vooral aannemers van civiele werken ondervinden last. Directe aanleiding is het weren van betaalopdrachten bij de centrale kas van de overheid.

De betaalopdrachten die ministeries opsturen voor uitgevoerde werken, worden zonder uitzondering terug gezonden. Dat geeft de nodige kopzorg. Het is zo nijpend dat parlementariërs nu benaderd worden in de hoop op een uitweg. “Ik ben door meerdere exploitanten van personenvervoer verzocht om aandacht te vragen voor het feit dat ze thans moeten aankijken tegen een situatie waarbij ze abnormaal lang om hun tegoed moeten wachten”, zegt Ronnie Asabina (Bep).

Het oponthoud is al enkele weken merkbaar. Mogelijk heeft dit te maken met de bezuinigingen die president Desiré Bouterse en minister Adelien Wijnerman van Financiën hebben aangekondigd. Ministeries zouden te kwistig omspringen met publieke middelen. Volgens de Times heeft Bouterse pas nog overleg gevoerd met de monetaire autoriteiten. Hoe het ook zij, de schuldeisers voelen zich nu de gebeten hond. “Mijn werkkapitaal zit vast”, zegt een aannemer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Ik ben geen Fronter maar tijdens Vene`presidentschap werden de ondernemers op tijd uit betaald en dat is nou het verschil tussen Vene en deze superCLOWN.Onze Malloot zegt dat de ministeries minder moeten uitgeven aan Blue Labels en minder moeten feesten.

  Elke koe van zondag weet dat dit probleem veel dieper ligt dan wat deze idioot allemaal blert.
  Ik hoop van ganser harte dat salarissen/AOV etc.uitbetaald kunnen worden.

  Je kan niet meer uitgeven dan je verdient anders kom je in problemen, mijnheer de IDIOOT!!!


  Maak melding
 2. De aaneemers en leveranciers heoven niet te klagen. Ze zijn allemaal vrienden van deze regering en ze worden flink bevoordeeld. Werken van SRD100.000,- worden uitgevoerd door deze aannemers voor SRD300.000,- (dus 3x de werkelijke waarde) en een deel hiervan gaat als tjoekoe aan de ambtenaren en partij kas van de coalitie partijen. Dus de aannemers kunnen van mijn part langer wachten, omdat ze schurken zijn die meeprofiteren.


  Maak melding
 3. SRA PERO ROBG BIGIE EDE KILL: Graag jullie reacties op dit artikel.

  RAMBO je hebt gedeeltelijk gelijk, maar er zijn ook toeleveranciers b.v. arme boeren die groenten rijst en fruit leveren voor bajaardenhuizen en andere sociale instellingen……


  Maak melding
 4. Boeritjie jesí langa ma no wansma tori a wani arki!!!. Wan boeritji é tang wan boeritji. A winsie joe djie na tjestjesie wan gotu linga na eng finga a sa tang meki moro tjestjesie sani!!!

  Gouden kerst, Gouden deal met staatsinkomstenverlies.
  Investeringsklimaat vol kinderziekten, vanwege een rommelige niet operationeel systeem.

  Hoogte energiekosten afwenteling op consumenten rekening opkomst, voor het dekkend maken van de bedrijfskosten van EBS, maar de multinational krijgt flinke korting op zijn energierekeing.

  Betaalopdrachten van civiele werken ondervinden last voor afgehandeling bij de centrale kas van de overheid.

  Waar moet de ontwikkeling naar toe??? Wie het antwoord weet mag het zeggen!!!


  Maak melding
 5. Als de regering wil bezuinigen, laten dan de parlementariërs 20% van hun honorarium inleveren en de ministers al hun dienstvoertuigen’, zegt NS-assembleelid Harrish Monorath in een reactie op de bezuinigingsinstructie van president Desi Bouterse. Hoe wil de regering bezuinigen als er SRD 1 miljoen wordt uitgegeven aan een puru blaka, 5 miljoen Euro aan een ambassadepost in Parijs en miljoenen worden uitgegeven aan dure buitenlandse reizen. Monorath noemt de bezuinigingsinstructie een ad hoc maatregel. ‘Men vaardigt een bezuinigingsmaatregel af, maar het is voor niemand duidelijk waarop bezuinigd moet worden en waarom’, zegt de parlementariër. Er wordt ook niet duidelijk aangegeven waar de begroting is overschreden.


  Maak melding
 6. @Pasew ,..het is toch niet normaal wat er in Su gebeurd mang,…wanbeleid en corruptie ten topp!!
  Daarom Monorath geef ik gelijk,..laten ze inleveren!!


  Maak melding
 7. De Surinaamse regering heeft wel geld over voor het vieren van allerlei feestjes en het maken van snoepreisjes over de hele wereld, dus er kan helemaal geen geldig excuus zijn om die aannemers niet op tijd uit te betalen.


  Maak melding
 8. Wij worden geen zendeling, omdat wij rekeninghouden met de afwenteling van de gemaakte Staatsonkosten.

  Dat is verschrikkelijk raar vinden wereldwijd alle gouden rotsen.

  Maar dat het in Suriname gebeurt, maakt dat wij ervan moeten kotsen.

  Het is helemaal waar, dat er over 4jaar, als Surinamers weer stemmen moeten dat ze even slikken moeten, dat er komt als dank voor elke stem, minder gezonde broden op de plank.

  Ocer, dat is de happy meal voor elke gesloten deal.

  Want hoe is er op de uitgezuinigde Surinaamse beurs die tekorten achteraf nog wel te verhalen, door ze als stemmers te binden zodat ze altijd even braaf, maar onverkort het Staatskastekort blijvend moeten laten betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES